Szerző Téma: Amire egy jó pásztornak figyelnie kell  (Megtekintve 19602 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Jazmin

• Testvérünk
  • *
Re:Amire egy jó pásztornak figyelnie kell
« Válasz #30 Dátum: 2013 Március 04, 13:45:28 »
Szerintem , egy jo pásztornak arra is figyelnie kell,hogy a saját családját jól irányitsa,és nevelje gyermekeit.Sajnos ez nem minden pásztornál van jelen..

1 Tim 3 : 4-5
4Ki a maga házát jól igazgatja, gyermekeit engedelmességben tartja, minden tisztességgel;
5 Mert ha valaki az ő tulajdon házát nem tudja igazgatni, mimódon visel gondot az Isten egyházára?

Nemrég beszélgettem valakivel,és elmondta,hogy a lelkipásztoruk felesége nem jár gyülekezetbe csak havonta 1x maximum,és nem urvacsorázik egy ideje.Ez a testvér akar velük beszélni,hogy mi a gond, mert biztos nem ok nélkül történik mindez.És azt is elmondta a testvér,hogy nincs olyan erö a tanitásásban a  lelkipásztoruknak  mint volt.Ez természetes,hogy kihat a gyülekezetre is.Szerintem ez nagy felelősseg.....Szerintetek?(Ez lett most egyik imatémám a lelkipásztorokért,hogy tudjak jól vezetni kis családjukat)Amit megfigyeltem ,hogy keveset járunk közben imában  pásztorokért és vezetökért..Közben meg elvárunk tőlük dolgokat.
Az Isten SZERETET. 1 Ján 4:8

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #31 Dátum: 2013 Március 04, 14:13:07 »
Jázmin ez nagyszerű gondolat, hogy imádkozni kell a lelkipásztorokért. nagyon sok és lelkes pásztor szolgálója van Istennek akik teljes szívvel és odaadással élnek a gyülekezetükért.
És itt van a bökkenő. Élnek a gyülekezetükért. Többnyire azt gondolják, hogy mindezt az Úrért teszik, de gyakran az látszik, hogy a gyülekezeti ház építés és fejlesztése az elsődleges cél. Azért, hogy minél nagyobb legyen, többen férjenek el benne és több Istentisztelet legyen. Majd nagyon fontos céllá válik a gyülekezeti létszám növelése, telt házas alkalmak szervezése.
Ezek nemes céloknak látszanak, csak az a bökkenő van benne, hogy az Úrra kevesebb idő és energia marad.
És nem csak az Úrra marad kevesebb idő, hanem a családra is. Sokszor csak akkor van együtt a család ha vendég érkezik és közös az ebéd vagy a vacsora.
A feleség gondoskodik a gyerekekről, hogy az édesapa élni tudjon a szolgálatának.
Talán azt sem tudja szegény, hogy gyermekei az iskola hanyadik évfolyamára járnak. Azt talán igen, hogy melyik iskolába, mert néha értük megy kocsijával.
Leterhelt állandóan és azt hiszi, hogy ez az Úrért van...
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #32 Dátum: 2013 Március 04, 17:52:36 »
Igen. Nagyon fontos, hogy imádkozzunk a lelkipásztorokért.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #33 Dátum: 2013 Március 04, 18:30:11 »
Valóban szüksége van a lelkipásztornak az imádkozó háttérre. De elsösorban a legfontosabb imatárgy, hogy az ÚR vezetése valósuljon meg úgy szolgálatában, mint az életében. De úgy érzem, hogy ugyanolyan fontos a lelkipásztor feleségekért is imádkozni, hogy kellö segítötársuk legyenek a szolgáló férjüknek. A probléma háttere nagyon komplex.

Ma nagyon sok családban igen kevés idö jut egymásra. Kora reggel indulás a munkába és este fárdtan kerül haza mindkettö. Sok esetben ezen nem igen lehet változtatni. Jó magam is átéltem éveken át, hogy férjem kiküldetésben dolgozott, vasárnap este elment és péntek éjjel jött haza. A három gyermek gondja többnyire rám maradt, habár telefonon egyeztettünk. Mégsem ment tönkre a házasságunk, és a gyülekezetben is szolgáltunk gyermekeinkkel együtt. Nem az a legfontosabb, hogy mennyi idöt töltenek egymással, hanem az együttlét minösége. Ha mindkettö kapcsolata az ÚRral élö, akkor a házasság és a család dolgaiban is ad vezetést az ÚR. Ha pedig tényleges problémák merülnek fel, imádkoznunk kell azért, mert az ÚRnál van megoldás.

Egyébbként az általam ismert pásztoroknak nem kell reggel mondjuk 6-kor elmenni otthonról és nem este 7-kor keveredik haza, mint sokan a gyülekezetéböl. Mégis vannak akik sóhajtoznak idöhiány miatt. Nem kellene ennek így lenni.

Az ÚR erőt ad népének, az ÚR megáldja népét békességgel.
Zsolt 29,11

Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #34 Dátum: 2013 Július 20, 10:04:06 »
Egy jó pásztornak figyelnie kell arra, hogy a nyájban levő juhok ne kövessék őt vakon.
Arra kell nevelnie őket, hogy mindent vessenek össze az igével!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető István_2

• Testvérünk
  • *
« Válasz #35 Dátum: 2014 Október 26, 19:49:00 »
Az imát még Pál is kérte, és igényelte testvéreitől.

2Thess 3:1 Végezetre imádkozzatok értünk atyámfiai, hogy az Úrnak beszéde terjedjen és dicsőíttessék, amiként ti köztetek is.
Zsolt. 119,105
Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága.

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #36 Dátum: 2014 Október 27, 06:44:53 »

Végül, testvéreim, örüljetek, állítsátok helyre a jó rendet magatok között, fogadjátok el az intést, jussatok egyetértésre, éljetek békességben, akkor a szeretet és a békesség Istene veletek lesz.
2 Korintus 13,11   
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #37 Dátum: 2014 Október 27, 07:42:40 »
Ámen.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető István_2

• Testvérünk
  • *
« Válasz #38 Dátum: 2014 Október 27, 15:09:20 »
Ámen!
Zsolt. 119,105
Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága.

Nem elérhető Nagy Gábor

• Testvérünk
  • *
« Válasz #39 Dátum: 2014 November 30, 11:11:53 »
Szabad akarat megtartása! Szeretet, béketűrés, elnéző bánásmód.
De mindegy mit írunk, hisz amikor kell nem mi szólunk, hanem szól belőlünk az Úr Jézus a mi vezérlő Mesterünk!

”Mikor pedig eljő majd a Vígasztaló, a kit én küldök néktek az Atyától, az igazságnak Lelke, a ki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot.” (Jn 15, 26)

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #40 Dátum: 2014 November 30, 16:45:43 »
Az elnéző bánásmódot kihúznám. Hiszen ha egy pásztor elnézi a vétkeket, a bűnöket akkor elveszíti a nyájára irányuló áldásokat.
Kérdezem, ha a mi szülők elnéznék gyermekeik vétkeit és bűneit, nem szólnának érte, akkor hogyan tudnák becsületes életre nevelni őket?

Nem elérhető Nagy Gábor

• Testvérünk
  • *
« Válasz #41 Dátum: 2014 December 02, 19:23:29 »
Tamás evangéliuma

42. Jézus mondta: „Legyetek elnézőek!”
”Mikor pedig eljő majd a Vígasztaló, a kit én küldök néktek az Atyától, az igazságnak Lelke, a ki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot.” (Jn 15, 26)

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #42 Dátum: 2014 December 02, 19:50:22 »
Testvérem, kérlek bocsáss meg nekem a kérdésért: A Tamás Evangéliuma a Tanach.-ban van, vagy az Új Szövetségi írások közt található? :312:

( Félre a viccet. Áldott Testvérem. Az Apokrif Iratok azon részét sem propagáljuk a fórumon, amikre egyébbként a Szent Tanban van utalás. úgy mint: Jásár Könyve; Nátán és Gád Próféták könyvei; Henok könyve... Ezekre utalást a Jozsué könyvében,  a Királyok könyvében , ill.a Judás levelében találunk. De ismétlem: Ezeket sem propagáljuk, hiszen sokan, még az Általunk teljesnek mondott Szentírást sem ismerik... Kérlek ne utalj többé ilyen apokrifre.
Ráadásul a szó amit keresel: Kegyes. Nem elnéző, hanem kegyes... Ám a Kegyesség is csak bizonyos esetekre vonatkozik, mert nem minden bűn bocsánatos!
Egyetértve István Testvéremmel: II Jn.1,9.    
A ki félrelép és nem marad meg a Krisztus tudománya mellett, annak egynek sincs Istene. A ki megmarad a Krisztus tudománya mellett, mind az Atya, mind a Fiú az övé.
10.    
Ha valaki elmegy hozzátok és nem ezt a tudományt viszi, ne fogadjátok azt be házatokba, és azt ne köszöntsétek;
11.    
Mert a ki köszönti azt, részes annak gonosz cselekedeteiben.

Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető Nagy Gábor

• Testvérünk
  • *
« Válasz #43 Dátum: 2014 December 02, 20:46:43 »
Elnézést kérek tudatlanságom miatt!

Nem elérhető sogorom

• Testvérünk
  • *
« Válasz #44 Dátum: 2015 December 06, 14:49:33 »
A pásztort szerintem is Istenek kell ki hivnia  ,ell választania az embrek sokaságából.
Hiszen nem lehet igent mondani aara a szemlélet módra.
Mi szerint a  Istennek népét egy (nagyválalat  keretében, amelyben szak ismerettel képesitet  igazgatóhoz) hasonlóan kell vezetni.
Az elhivás alat azt  tudatositom magamban hogy természet feletti élméyel , amely lehet álom is.
A szituácó olyan nyyomot hagy az adot személy lekében, mint ha pecsétet égettnének annak sziv felületére.
Nincs semilyen erő vagy hatalom amely az ilyen egyedet az Isten szeretetének feladására kényszerithetné.
Rendszerint a  leendő elválasztot alkalmasága a  már emlitet élményben magában mérlegre kerül.
Hiszen az éetét ell adna a testvéreiért. "Átalmentünk a halál ból az életbe mert szeretük az atyánk fiait."
Ez mindig titkot (misztikumot-nem ismert) nem tudást hanem élmény megtapasztalást jelent és jelentet év ezredeken keresztül.
Az elhivot szolgáló csak a szolgálat elvégzése miat szolgál nem fogad  (Mindig csak az Isten szemszöge  a mérvadó mércélye.) engedelmeséget .csak Istennek.
Készen áll a szolgálatban a végletekre, hiszen ó (átalment a halálból az életbe mert szerette az atyjának fiait)meg mérettetet és hü marat a végletekig.