Szerző Téma: Amire egy jó pásztornak figyelnie kell  (Megtekintve 19424 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Árvai Emil

• Testvérünk
  • *
Re:Amire egy jó pásztornak figyelnie kell
« Válasz #75 Dátum: 2024 Május 05, 16:09:53 »
ÉLŐ KAPCSOLATOK

"... Azok a tradicionális, erős kapcsolatok..., azokat kell a mostani helyzetben is újra megerősíteni. Tehát nemcsak az interneten keresztül kommunikálni, nem várni arra, hogy bejöjjenek a hívek, hanem felkeresni a híveket. Szerintem egy egészen más pasztorális hozzáállás szükséges..."

T. G.  statisztikus (internetről)

Nem elérhető Árvai Emil

• Testvérünk
  • *
« Válasz #76 Dátum: 2024 Május 06, 08:15:50 »
"... a recept az, hogy az Igét hirdesse a lelkész. De komolyan, ennyi: az Igét hirdesse. Ha a gyülekezeti tag érzi, hogy ha kell, ha nem, a lelkész az Igét hirdeti, nem vág le belőle, - hálás érte és az ilyen pásztor körül kialakul egy valódi közösség. Én csak ebben tudok hinni.
A keresztény közösségekben is sokszor sok mindent kitalálnak, hogy hogyan vegyük fel a versenyt világi programokkal. De nem is tudjuk, és nem is kell. Ha moziba akarok menni, akkor nem ide jövök, ha táncolni akarok, akkor sem. Itt az Ige van. Krisztus van a látható Igén keresztül, ami a szentség, és a hirdetett Igén keresztül, ami az igehirdetés. A Szentlélek ezt áldja meg és e körül hoz létre élő közösséget."

Márkus Tamás András (internetről, axioma)

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
    • www.gutitunde.eoldal.hu
« Válasz #77 Dátum: 2024 Május 10, 18:33:29 »
"... a recept az, hogy az Igét hirdesse a lelkész. De komolyan, ennyi: az Igét hirdesse. Ha a gyülekezeti tag érzi, hogy ha kell, ha nem, a lelkész az Igét hirdeti, nem vág le belőle, - hálás érte és az ilyen pásztor körül kialakul egy valódi közösség. Én csak ebben tudok hinni.
A keresztény közösségekben is sokszor sok mindent kitalálnak, hogy hogyan vegyük fel a versenyt világi programokkal. De nem is tudjuk, és nem is kell. Ha moziba akarok menni, akkor nem ide jövök, ha táncolni akarok, akkor sem. Itt az Ige van. Krisztus van a látható Igén keresztül, ami a szentség, és a hirdetett Igén keresztül, ami az igehirdetés. A Szentlélek ezt áldja meg és e körül hoz létre élő közösséget."

Márkus Tamás András (internetről, axioma)

Ámen!
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Árvai Emil

• Testvérünk
  • *
« Válasz #78 Dátum: 2024 Május 24, 19:08:10 »
Részlet egy konferenciai beszámolóból:

"... hogyan tudnak a fiatalok bekapcsolódni a gyülekezeti szolgálatokba? A beszélgetésből kiderült, hogy a legtöbb szolgálat a helyi gyülekezetekben kezdődik, ezért hangsúlyozták a helyi közösségek fontosságát és folyamatos épülését.

Szóba került az is, mennyire alkalmasak a jelenlegi vasárnapi istentiszteletek arra, hogy megszólítsák a fiatalabb generációkat. A következő gondolatébresztő felvetés hangzott el: „a vasárnapi istentiszteleteken általában az idősebb korosztály számára terítjük meg az asztalt, és elképzelhető, hogy a fiatalabb generáció nem tud enni róla”."

internetről, forrás: punkosdi hu

Nem elérhető Árvai Emil

• Testvérünk
  • *
« Válasz #79 Dátum: 2024 Május 31, 08:19:07 »
"... A működés együttműködéssel indul, ami a lelkipásztor alázatán áll, amikor maga elé állítja a „valakiket, a némelyeket és a sokakat”.
„Ezt is tanulni kellett, hogy beleálljak olyan konfliktushelyzetekbe, amelyek számomra nem voltak komfortosak, de szemébe nézve a másiknak, hívtam közös imádságra, beszélgetésre.
Fontosnak tartom, hogy ne a sokatmondásunkkal éreztessük a nemlétező hatalmunkat, hanem csendes melléállással, amiben valóban meghallom a másikat” – vallja egy lelkésznő (Hekli K.)"

*

"... A másoktól induló cselekvő szereteten keresztül is meg tud újítani Isten, de akár annak a felismerésnek az árán is, hogy valakinek az identitása nem jó alapon áll. „Ha a legmélyebb önazonosságom az, hogy Jézus Krisztusé vagyok, nem fogok belehalni semmilyen kritikába” – fogalmazta meg egy lelkipásztor (Molnár S.)."

(internetről, parokia hu)

Nem elérhető Árvai Emil

• Testvérünk
  • *
« Válasz #80 Dátum: 2024 Június 28, 19:04:36 »
I. Timóteus 3:1-5
"Igaz beszéd ez: ha valaki püspökségre törekszik, szép feladatra vágyik. Szükséges tehát, hogy a püspök legyen feddhetetlen, egyfeleségű férfi; megfontolt, józan, tisztességes, vendégszerető, tanításra alkalmas; nem részeges, nem erőszakos, hanem megértő, a viszálykodást kerülő, nem pénzsóvár; olyan, aki a maga háza népét jól vezeti, gyermekeit engedelmességben és teljes tisztességben neveli. Mert ha valaki a maga háza népét nem tudja vezetni, hogyan fog gondot viselni Isten egyházára?"

Dani Zsolt: Gondolatok az Igéről

"A képmutatás lelepleződik

Lelkipásztorok, igehirdetők, szolgálók tragédiája, ha csak a gyülekezetben próbáljuk megélni/kiélni a szeretetünket. A szeretet több annál, hogy csupán a szolgálatunk része legyen. Az alkalmasságunk soha nem a gyülekezetben való forgolódással kezdődik. A hitelesség első helye a családi élet, azok között, akik felé édesapává és édesanyává tett bennünket Isten. Egy régi mondás szerint, amely minden szolgálóra igaz: „Ha elveszíted a családodat, elveszíted a hivatásodat!” Utána még lehet prédikálgatni, szolgálgatni hiábavaló módon és teljesen feleslegesen. Közel 30 év lelkipásztorság után azt mondom, amikor a családom miattam került mélypontra, akkor jobb lett volna addig szüneteltetni a szolgálatomat, amíg rendesen helyre nem állnak a dolgok, mint álszent módon úgy csinálni, mintha semmi gond nem lenne körülöttem. Isten mellett a saját családom az, akik testközelből látják, hogy mennyire vagyok szent, igazi, hiteles, őszinte, szeretőszívű. Ha otthon ez nem működik, akkor sehol sem működik! Megújulásra van szükséged? Kezdd el otthon! A leggyógyítóbb közeg, ahol lelepleződhet a képmutatás, a családod, akik a világon a legjobban szeretnek téged!

A világon a család az egyetlen közösség, ahol hiteles módon lelkipásztorrá, presbiterré vagy szolgálóvá szentelhetnek bennünket!"

(internetről, baptist hu)