Nagyon érdekes volt a húsvétom. Vasárnap délelőtt istentiszteleten vettem részt. A gyülekezetben pénzt kaptam egy testvértől egy munkámért, amely esedékességéről már szinte el is feledkeztem. Pont jókor kaptam meg, mivel éppen pénzszűkében voltam. Ez miatt az adakozásból is kimaradtam.
Találkoztam egy régi ismerőssel a gyülekezetben. Korábban már beszélgettem vele, hogy szüksége lenne Istenre, de nem nagyon érdekelte amit elmondtam neki. Nagyon is világi életet élt, de mostanra teljesen összeomlott, elveszítette családját, lakását, szegénységben él. Reménytelenségében most a gyülekezetben keresett vigasztalást.
Bátorítottam és gratuláltam neki, hogy mégis hozott egy jó irányú döntést az életében.
Az alkalom végén elindultam hazafelé, de egy olyan késztetés alakult ki bennem, hogy segítsek rajta. Átadtam neki azt pénzt amit a munkámért kaptam. Útközben hazafelé vettem észre, hogy mindössze pár száz forintom maradt csak.
Délután jött hozzám egy testvér, segítségemet kérte. Megtettem és a végeztével amikor fizetni akart mondtam, hogy fogadja el húsvéti ajándéknak.
Másnap találkoztam vele, zsebembe dugott egy borítékot azzal az utasítással, hogy csak otthon nyissam ki. Otthon meglepve tapasztaltam, hogy pénz van benne, és 5x annyi, mint amennyit én adtam a gyülekezetben a régi ismerősömnek.
Ezek az események elgondolkoztattak, hogy mennyire figyelmes az Úr. Szólt hozzám, meghallottam és engedelmeskedtem. És nem maradt el a jutalom. Hű és igaz Ő!