Szia.
A kovetkezokben sorra veszem a kerdeseidet:
"Honnan tudod, hogy az a földi 3 nap, valóban nem annyi volt Jézusnak?"
Nem irtam azt, hogy tudom. Azt irtam, hogy "lehet". Az ige azt irja, hogy 1 nap Istennel 1000 esztendo es 1000 esztendo 1 nap. Vagyis nincs egyenesen aranyos szamitas.
"Miért teremtette volna Isten az időt ha egyáltalán ő teremtette, ha ő maga nem is "használja"?
Materialis a Fold. Egyszer minden tonkremegy. Oregszunk es ha nem lenne ido, akkor ezek megszunnenek. Meg igy is lecsokkentette Isten az ember eletevet. Regebben majdnem 1000 evig is eltek az emberek. Ez a napjainkban igen lecsokkent mar.
"Ha már Jézus meghalt, miért kellett még bizonyos harc? Én azt gondolom, hogyha már meghalt az emberiségért, nem volt szükség egyéb harcra az ördöggel, hiszen úgyis feltámadt volna...
Hiszen ennek így kellett lennie, különben mi értelme lenne a halál áldozatának... Isten tudta/tudhatta, hogy így fognak történni a dolgok, hiszen akkor nem küldte volna el az ő fiát."
Jezus halala elotti idorol beszeltem...
Jezus az eletevel gyozte le a satant, ugyanis kiallt minden kisertest es a torvenyt betartotta (senki mas nem tudta). A halalaval a buneinket torolte el. Feltamadasakor pedig a halalt gyozte le.
Folyt. kov.