Evangélium > Fiataloknak
Barátok közt
Elisabeth:
Tökéletesen egyetértek, kedves Pista testvérem!
Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.
Jn. 17:15.
És még az Íge, ami profilodban olvasható:
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává."
1Korintus 6,12
:2smitten:
petya1962:
A magam részéről vannak olyan barátaim, akik nem tartoznak Krisztushoz. Időnként találkozni is szoktunk. Az előző cégemnél volt egy kis kollektíva, esetenként csináltunk közös pikniket, házibulit... Elmentem ezekre. Ezeket az ismerőseimet ott tudtam elérni, s mivel fontos nekem az ő barátságuk, ezért tartom velük a kapcsolatot ott, ahol ők megfordulnak.
--- Idézet ---Jn 17:15 Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.
--- Idézet vége ---
Ez a >>vedd ki őket a világból<< az elszeparálódást jelentené, egyúttal azt, hogy megszűnik a kapcsolat, megszűnik az életstílus bemutatásának a lehetősége.
Ezekben a baráti együttlétekben (disco, házibuli, stb - a többi témával összefügg a barátság téma is) előtérbe kerül a szexualitás téma (is), az alkohol téma is. Egy ilyen "éles helyzet" ad lehetőséget arra, hogy értékrendet demonstráljon a hívő ember, ahol kimondja, deklarálja pl. a házastársi hűséget, esetleg a mértékletességet (alkohol). Kár lenne ezeket a találkozásokat helyzeteket kihagyni holmi keresztény(kedő) prüdéria miatt.
bacsipista:
Megtérésem után egy évvel a volt borozói barátaim meghivtak egy "csülök pékné módra" alkalomra, ahol közösen készítettük el a fent nevezett ételt és fogyasztottuk el.
Tudták, hogy én nem fogyasztok már alkoholt, ezért nekem két üveg üdítőt vettek. Sütés közben a konyhában beszélgettünk, én az üdítőmet, ők a fröccsöt és a feleseket fogyasztva.
Mire elkészült az étel többségében már nem voltak éhesek, mert az ital jóllakatta őket.
Másnap elosztották egymás között a maradékot, és mesélték a nap történését a borozóban. Amikor emlékeikben homályos területre értek (az ital hatása) akkor azt mondták, hogy kérdezzétek meg Bácsi Pistát, ő is velünk volt és egyedül csak ő maradt józan.
Mi ebből a tanulság? számomra az, hogy tiszteletben tartották elkötelezettségemet Isten felé, és hitelt adtak szavaimnak.
Elisabeth:
Kedves Petya testvérem!
Abban egyetértek, hogy nem kell nekünk prüdének lenni. Más dolog azonban, hogy elfogadok egy meghívást vendégségre, vagy egy pikniken, illetve kiránduláson részt veszek. Ezzel nincs is semmi gondom. De soha sem tartottak barátaim prüdének amiatt, hogy nem jártam discoba, vagy házibulikra, ahol ment az ivás, a kétértelmü beszéd, vagy a fülsüketítö zene. Mégis beszélgetéseink alkalmat adtak arra, hogy bizonyságot tegyek.
:2smitten:
petya1962:
Ide kívánkozik Assisi Szent Ferenc egy mondata:
--- Idézet ---„Mindig prédikáld az evangéliumot, és ha szükséges, használj szavakat is!”
--- Idézet vége ---
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése