Evangélium > Fiataloknak

Barátok közt

<< < (2/11) > >>

Elisabeth:
ÁMEN!

:fel: :rozsa2:

torokildiko46:

--- Idézetet írta: Antee - 2012 Szeptember 07, 11:45:33 ---Figyelem, ez nem az RTL klub egyik sorozatának a topicja! :hehe:

A baráti társaságát megválogathatja az ember. Bizony amilyen társaságban megfordulunk, az hatással lehet a személyiségünkre is.
Hogyan óvhatják meg magukat a fiatalok?

Erről olvashattok ebben a topicban.

--- Idézet vége ---

Áldott napot ! gondoltam hogy nem a sorozatról lehet szó itt :158:

bizony az nem mindegy hogy kivel kikel barátkozunk, ezért figyelembe kell venni Isten igéjét  ki is az igaz barát?? nem az aki elfordul töled mikor szükséged van rá hanem az aki mindig Jóbban rosszban melletted ál  vigasztal , segít ad egy jó tanácsot:
:Példabeszédek könyve:17:17   :
Minden időben szeret, aki igaz barát, és testvérül születik a nyomorúság idejére.

Ézsaiás könyve:41:6   Kiki társát segíti, és barátjának ezt mondja: Légy erős!

egy barát aki veled van , veled örül , veled sir ha kel:
Róma levél:12:15   Örüljetek az örülőkkel, és sírjatok a sírókkal.

szerintem ez az igaz barát! :081: :079: :068:

III. János levél:1:2   Szeretett barátom, kívánom, hogy mindenben jól legyen dolgod, és légy egészséges, amint jó dolga van a lelkednek. :017:

Elisabeth:
Így van drága Ildikóm!

Csak van egy icipici bökkenö ebben... Megéltem már, hogy a szükség idején világi barátok hamarabb és készségesebben segítettek, mint a gyülekezeti testvérek...  :pirul:

Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyülekezeti barátok, testvérek sokkal gyorsabban és rugalmasabban reagáljanak, ha valaki szükségben van, különben a világi barátok könnyen pótolhatják azt, amit tulajdonképpen nekünk testvéreknek kellene tenni...   :089:

:079:

petya1962:

--- Idézetet írta: Elisabeth - 2012 Szeptember 07, 21:21:37 ---Csak van egy icipici bökkenö ebben... Megéltem már, hogy a szükség idején világi barátok hamarabb és készségesebben segítettek, mint a gyülekezeti testvérek...   :08:
--- Idézet vége ---

Bizony-bizony, a fiatalok (s nem csak a fiatalok) azokhoz fognak vonzódni, akik elfogadják, befogadják, akiktől szükség esetén segítséget kapnak. Ha ezek a hívők, akkor velük fog haverkodni, ha esetleg egy hóbortos csapat, akkor előbb-utóbb ott találja az ember magát.

Tehát barátság ügyben a keresztyének milyen barátnak bizonyulnak? Olyannak, akire az ember simán rá meri bízni az életét, vagy olyannak, akit nagy ívben elkerülnek...

Elisabeth:
Tökéletesen egyetértek, kedves Petya Testvérem! Velem is megtörtént, hogy szükség idején nagyon sok jó tanácsot kaptam...

De többet nem... :hehe:

:2smitten:

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése