Szerző Téma: Buli - Disco - Szórakozás  (Megtekintve 8973 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető m_andi

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 35
Re:Buli - Disco - Szórakozás
« Válasz #15 Dátum: 2013 Április 26, 17:47:47 »
Bár én sose jártam ilyen helyekre, de azért megpróbálok válaszolni  :088:
Ami miatt nem jártam: nem az én világom, bár mikor még ebben a korban voltam, nem voltam hívő. Szerencsére a baráti társaságom se volt az a diszkós-fajta. Azért eljártunk néhány helyre, bár lakóhelyem ebben eléggé korlátozott (és ma is az). Ami lényeg volt nálunk, hogy ne randalírozzanak a fiatalok, ne legyen dübörgő zene, legyen dohányzás mentes rész (ez ma már mindenhol megvan a törvénynek hála).
Sok fiatalt az vonz, hogy a szülők nem látják, mit csinálnak. És sajnos sok fiatal nem ismeri a mértéket  :04:
Szerintem egy keresztény is tud találni olyan helyet, ami világi ugyan, de nincs annyi "mocsok". De erre jobb a házibuli - csak az van ott, akivel az ember jól érzi magát, az ő szabályaik uralkodnak.
Abban egyetértek, hogy keresztényként nem kell kolostorba vonulni, attól, hogy valaki eljár egy világi szórakozóhelyre még nem kell feltétlenül úgyis is viselkednie, ahogy ott teszik az sokan.  :06:
Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal meg önmagának; mert ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk. (Róm.14,7-8)

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Buli - Disco - Szórakozás
« Válasz #16 Dátum: 2013 Április 26, 18:03:16 »
Igen, bár az is meg van írva, hogy:

1Korintusi levél 15,33
"Ne tévelyegjetek: "A jó erkölcsöt megrontja a rossz társaság!"

Úgy gondolom, hogy akik egyre jobban megismerik az Urat, egyre közelebbi kapcsolatban vannak vele, azok nem vágynak világi helyeken szórakozni. Viszont leleményesen (hogy a kívülállók és a maguk lelkiismeretét megnyugtassák) kitalálták, hogy a világi vonásokat be lehet csempészni úgy a kereszténység mindennapjaiba, hogy közben a Jézustól kapott szabadságukra apellálnak.

Akik az Úrral szoros közösségben vannak, azoknak nem hogy kedvük sem lesz világi szórakozóhelyre menni, hanem egyenesen taszítani fogja őket.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7213
Re:Buli - Disco - Szórakozás
« Válasz #17 Dátum: 2013 Április 27, 10:49:01 »
Érdemes megfigyelni mit is mond az Íge a fiataloknak:

Hogyan tarthatja tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja igédet.
Zsolt 119,9

 :afro: :2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Buli - Disco - Szórakozás
« Válasz #18 Dátum: 2013 Április 27, 11:17:17 »
Ámen :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Sofia

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 341
Re:Buli - Disco - Szórakozás
« Válasz #19 Dátum: 2019 Március 07, 10:14:30 »
Nem tudom, hogy a következő pár sor maradhat-e a topicban vagy az oldalon, mert világiak a hírek amiket itt (is) megemlítenék és nem titkolom, hogy elrettentő példáknak szánom: (nem csak fiataloknak)

A napokban olvastam: "Március 4-én öngyilkos lett Keith Flint, a Prodigy énekese, akit holtan találtak essexi otthonában."
Másfél évvel ezelőtt: "2017. július 20-án reggel találtak rá holtan Chester Charles Benningtonra (Linkin Park)  Los Angeles-i otthonában, az énekes öngyilkos lett, felakasztotta magát. Kora ifjúkorában évekig kábítószer- és alkoholproblémákkal küzdött."
És még néhány ehhez hasonló: "Az Oscar-győztes Robin Williams önkezével vetett véget életének 2014 augusztusában. A színész egy övvel akasztotta fel magát kaliforniai otthonában. A legendás komikusról köztudott volt, hogy súlyos depressziótól szenved, valamint alkohol- és drogproblémái is voltak."
"Whitney Houston, a világ legtöbb díját bezsebelő énekesnő halálát ugyan hivatalosan balesetként tartják számon, mégis minden valószínűség szerint volt némi szándékosság abban, ahogyan a receptre felírható gyógyszereket alkohollal keverte annak tudatában, hogy azok interakciója sokkolóan hathat a szervezetre. Halála 2012. február 11-én következett be, három évvel később pedig lánya is elhunyt."
"Marilyn Monroe, 1962. augusztus 5-ei halálához barbiturát-túladagolás vezetett, hátterében pedig vélhetően magánéleti problémái, és az ezzel összefüggő szorongás és depresszió járult hozzá."

A hírekben szereplő esetekben a tudatmódosító szerek használata vezetett a fenti hírességek idő előtti halálához.
Nem csak a hírességeket fenyegeti ez a veszély, az ismeretlen kisembereket is, csak róluk nem tudunk, mert róluk senki sem ír.
A szórakozás ma már majdnem egyenlő a drogozással. És, hogy miért van szükség a drogokra?  Manapság az ok nélküli ünneplés a divat, minden hétvége a bulik ideje. A fiataloknak úgy tűnik semmiféle okuk nincs az emelkedett hangulatra, mert hétköznap nincsenek győzelmek,  nincsenek sikerélmények. Csak egyfajta szokás van: Itt a hétvége, bulizni, kikapcsolódni, felejteni kell. Éjszaka van, amikor az ember aludni szokott, kicsit álmos, és semmi kedve ugrándozni egy táncparkett közepén. És ekkor, életében először valaki azt ajánlja, hogy fogyasszon el valamilyen vegyi anyagot, ami meg fogja emelni a hangulatát. Ennek az elfogyasztott anyagnak a hatására a személy észreveszi, hogy valóban megemelkedett a hangulata. Az elmúlt éjszaka másnapján azonban érzi a méreg rossz hatását, megfogadja, hogy soha nem fog többet ilyen anyagot használni. De újra eljön a hétvége. És mivel újra nincs oka ünnepelni, nincs ami megemelné a hangulatát, újból egy kis segítséget vesz igénybe. Alkoholt, kábítószert.
Ne így szórakozzatok! Vagy ne is szórakozzatok, ha tényleg nincs okotok az ünneplésre! Az élet nem szórakozás, sokkal több ennél!