Szerző Téma: Alkohol fogyasztás  (Megtekintve 18256 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
Re:Alkohol fogyasztás
« Válasz #30 Dátum: 2013 Április 25, 10:30:15 »
Igen, mindkettő köthető az érzésekhez. A szexualitás a testi kéjvágyat elégíti ki,  az alkohol a mámorával szintén az érzékekre hat. Mindkettő olyan, hogy függőségbe lehet vele kerülni, ha nem kellő mértékben élnek vele. Megkötözi az embert. De valóban Isten akarata szerint nem kerülhet sor Isten meggyalázására, vagy az emberi méltóság elfelejtésére.

Ide hoznám alapul az 1Korintus 6,12 sorait: "Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává."
1Kor 6:12.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #31 Dátum: 2013 Április 25, 10:58:28 »
Igen. Isten megadta azt, hogy az Ő rendelete által hogyan élhetünk ezekkel. Csak az a baj, hogy az ember olykor a saját feje, érzései után megy és nem nézi az Úr méltóságát.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #32 Dátum: 2013 Április 25, 11:12:59 »
Eszembe jutott az az időszak amikor még a borozóba jártam. Bejárt oda egy srác, mi "Istenes Gyurinak neveztük" mert állandóan a megtérésről és Istenről beszélt. De senki nem vette komolyan, mert csak papolt, és időnként úgy berugott, mint az állat, akkor már trágár is volt, igaz Isten nevét káromkodásában soha nem használta.
Megvetettük őt, mert beszédén kívül nem látszott az életén, hogy köze van az Úrhoz. Valójában az a gondolat foglakoztatott akkoriban minket, hogy mi értelme volt a megtérésének, ha ő egy fokkal sem különb tőlünk. Viselkedésével valóban az Urat gyalázta meg és ez miatt nem volt hiteles az sem amit elmondott.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #33 Dátum: 2013 Április 25, 11:52:49 »
Hát igen... szokták a világi emberek is mondani, hogy vizet iszik de bort prédikál. Viszont Pál is meghatározta ezt, csak más szavakkal:

1Korintusi levél 9,27
"Hanem megsanyargatom testemet és szolgává teszem; hogy míg másoknak prédikálok, magam valami módon méltatlanná ne legyek."

Tehát a prédikálása összhangban volt az életével is.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #34 Dátum: 2013 Április 25, 12:19:36 »
Amikor  újjászülettem, 2005-ben még sűrűn betértem a borozóba, hiszen ismerősöseim nagy része onnan származott. Akkor már nem fogyasztottam alkoholt, bár nagyon kínálgattak, sőt olyan is volt, hogy direkt a kezembe tették a borospoharat. Megköszöntem és tovább ajándékoztam más szomjazónak. Egy-két málnaszörp mellett beszélgettem a többiekkel. Később megszokták, hogy már nem iszom a fröccsöt, akkor málnaszörppel láttak vendégül. Nem néztek le, sőt sokan irígyeltek amiért " le tudtam szokni" az italról Azt nehezen fogadták el, hogy Isten megszabadított tőle egyik napról a másikra, és érdeklődtek az elvonási tünetekről meg hasonló nehézségekről. De ezek kimaradtak az életemből, és valóban szabad lettem tőle.
A mai napig beszélgetek velük, és nem úgy tekintenem rám, mint egy csudabogárra. Többször is hallom a véleményt, hogy de jó neked, már több, mint 8 éve nem iszol. Amikor elmondom, hogy az Úr segítségével ez mindenki számára megadatott, akkor csak legyintenek, nem hisznek benne, mert azt gondolják, hogy ehhez nagy akaraterő szükséges. Pedig nem igaz, akaraterő csak ahhoz kell, hogy elutasítsuk az első felkínált, visszaesésre ösztönző poharat.

Máté 8,36. Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #35 Dátum: 2013 Április 25, 12:32:27 »
Így van testvérem, teljesen egyetértek. Bár legyintgetnek, de hidd el minden alkalommal elhinted a magot a szívükbe! :afro:

Nem elérhető istvan21

• Testvérünk
  • *
« Válasz #36 Dátum: 2013 Április 26, 14:18:02 »
21 éves vagyok és abba a generációba nőttem fel,ahol "menő" dolog a fiatalok közt ha valaki jól berugik,és ezzel dicsekednek egymásnak az iskolákba és más helyeken.Ettőé függetlenül én elmondhatom magamról hogy soha nem voltam még berúgva úgy hogy ne tudjak magamról,ha ittam is mindig csak mértékkel.Valahogy nem tudom megérteni hogy miért csábitó az ital.Azt jobban megértem ha valakinek nagy gondjai vannak és az "alkoholba fojtom bánatom" módszerrel próbálja feledni bajait,habár ez sem a helyes út mint tudjuk.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #37 Dátum: 2013 Április 26, 14:48:56 »
Mint a cigaretta, úgy az ital is divattá válik fiatal korban. Attól érzik magukat felnőttnek.

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #38 Dátum: 2013 Április 26, 15:16:31 »
21 éves vagyok és abba a generációba nőttem fel,ahol "menő" dolog a fiatalok közt ha valaki jól berugik,és ezzel dicsekednek egymásnak az iskolákba és más helyeken.Ettőé függetlenül én elmondhatom magamról hogy soha nem voltam még berúgva úgy hogy ne tudjak magamról,ha ittam is mindig csak mértékkel.Valahogy nem tudom megérteni hogy miért csábitó az ital.Azt jobban megértem ha valakinek nagy gondjai vannak és az "alkoholba fojtom bánatom" módszerrel próbálja feledni bajait,habár ez sem a helyes út mint tudjuk.

Az "alkoholba fojtom bánatom" olyan, mint amikor a stucc a homokba dugja a fejét. (ha én nem látom, engem sem látnak). A probléma ugyanúgy megmarad, sőt többnyire növekszik is.
Fiataloknál inkább a felnőttnek látszani akarás, meg az, hogy lássátok, én meg merem tenni. nem vagyok gyáva .
Nagyon kell vigyázni ezekre az élvezeti szerekre, mert hamar megkötözi az embert,  - aki ezt észre sem veszi - és nehéz tőlük megszabadulni.

Nem elérhető m_andi

• Testvérünk
  • *
« Válasz #39 Dátum: 2013 Április 26, 17:40:30 »
Mint a cigaretta, úgy az ital is divattá válik fiatal korban. Attól érzik magukat felnőttnek.

Erről olvastam tegnap éjjel egy könyvet, Rüdiger Dahlke-Margit Dahlke: A dohányfüst pszichológiája. A fiataloknál az alkohol, dohányzás problémája valóban arra utal, amit István is írt.
(A könyvben amúgy mindenféle dohányzási szokás, kultúra, elterjedés le van írva, és ezeknek a visszavezethető lelki okai. Csak ajánlani tudom, megdöbbentő olvasmány volt! )
Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal meg önmagának; mert ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk. (Róm.14,7-8)

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #40 Dátum: 2013 Április 26, 17:56:36 »
Köszönjük Andi!

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #41 Dátum: 2013 Október 24, 14:45:00 »
Az a baj, hogy az alkoholfogyasztás elismertté vált a világi emberek életében, azazzal való dicsekvést is elfogadják, és mindadig amíg az emberen meg nem jelennek a leépülés nyomai nem tekintik elítélendőnek. Viszont amikor a tünetek már nyilvánvalókká lesznek, egyre jobban elfordulnak tőlük. Egyedül maradnak problámájukkal, családjuk számára is nemkívánatossá lesznek, munkahelyükön már nem tudnak rendesen teljesíteni, megbízhatatlanná válnak, egyre kevesebb barátjuk marad, sőt még az ivócimborák is lenézik és kerülik a vele való kapcsolattartást.
Ebben az esetben, ha nem talál segitségre, addig süllyed amíg bele nem pusztul.
A kereszténységben a Biblia nem tiltja az alkoholfogyasztást. Inkább a mértékletességre int. A keresztények többsége, aki visszatér az alkoholhoz többnyire otthonában, titokban (max a család előtt) fogyasztja, de a gyülekezetében erről csak akkor tudnak, ha valamelyik családtag elmondja. Érzi, hogy helytelen amit csinál, de nem tud ellentállni, ezért ismét rabbá válik. És lassan távolodni kezd Istentől. Nem valószínű, hogy teljesen eltávolodik az Úrtól, de számára az ital már fontosabbá válik, mint az Úrral való kapcsolat, a testvérekkel val közösség megélése.
Ez a probléma azonban nem csak a fiatalokat sújtja, hanem az idősebbeket is.
Éppen ezért, ha bárki tapasztalja magán, hogy függőségbe került az alkohollal, kérjen elsősorban az Úrtól, majd a testvérektől segítséget.

Nem elérhető Jazmin

• Testvérünk
  • *
« Válasz #42 Dátum: 2013 Október 24, 17:43:55 »
Testvereim!
Egy ujjaszuletett,igazi keresztyen  aki az Urral jar,nem eshet rabul az italnak.Azert mert o mar az Isten gyermeke.Es Isten megtartja Ot,es megorzi.Ha valaki  rabul esik alkoholnak,vagy zugivo lesz,annak lelki problema van a hattereben,es az ,hogy nincs a helyen az illeto.Bunt engedett eletebe.Eltavolodott Istentol.Egyszoval ismetelt megujulasra van szuksege.
Az Isten SZERETET. 1 Ján 4:8

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #43 Dátum: 2013 Október 24, 18:06:29 »
A Biblia ezt írja:     "Most tehát azt írom nektek, hogy ne éljetek közösségben azzal, akit bár testvérnek neveznek, de parázna vagy nyerészkedő, bálványimádó vagy rágalmazó, részeges vagy harácsoló. Az ilyennel még együtt se egyetek."
1Kor 5:11.

Viszont mit tegyen az a férj, vagy feleség akinek a párja ebbe a kategóriába tartozik?

Nem elérhető Jazmin

• Testvérünk
  • *
« Válasz #44 Dátum: 2013 Október 24, 18:10:20 »
A valasz az igeben!!

1 Kor7:12 Ha valamely atyafinak hitetlen felesége van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt. 13 És amely asszonynak hitetlen férje van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt. 14 Mert meg van szentelve a hitetlen férj az ő feleségében, és meg van szentelve a hitetlen asszony az ő férjében, mert különben a ti gyermekeitek tisztátalanok volnának, most pedig szentek. 15 Ha pedig a hitetlen elválik, ám váljék el; nem vettetett szolgaság alá a keresztyén férfiú, vagy asszony az ilyen dolgokban. De békességre hívott minket az Isten. 16 Mert mit tudod, te asszony, ha megmentheted-e a férjedet; vagy mit tudod, te férfiú, hát megmentheted-e a feleségedet?
Az Isten SZERETET. 1 Ján 4:8