Szerző Téma: KEDVENC RECEPTEK!  (Megtekintve 65366 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
Re:KEDVENC RECEPTEK!
« Válasz #285 Dátum: 2013 December 10, 14:47:31 »
Én a mákosat, csak sajnos az nálunk nem sikerül. Száraz lesz és szétmorzsálódik. Otthonról hoztam mindig amíg éltek szüleim, a sparhelt sütőjében sült, igazi mákos bejglit.  Számomra ez már csak nosztalgia
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető torokildiko46

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
« Válasz #286 Dátum: 2013 December 10, 15:18:57 »
Én a mákosat, csak sajnos az nálunk nem sikerül. Száraz lesz és szétmorzsálódik. Otthonról hoztam mindig amíg éltek szüleim, a sparhelt sütőjében sült, igazi mákos bejglit.  Számomra ez már csak nosztalgia
     ebben igazad van kedves Pista tesvèrem amig èlt a nagymamám õ is kint a kemencèbe sütöte az volt az igazi, ,de szerintem finom amit    mik is csinálunk nem szokott száraz lenni,nèha morzsálòdik  az igaz,de finom :2smitten: :2smitten:
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető DöNdIkEeE

• Testvérünk
  • *
  • Mrs :D
« Válasz #287 Dátum: 2013 December 10, 23:18:15 »
Nekem is a mákos a kedvencem!!!  :igen: Nem értem hogy, hogy morzsálódik szét?! Nekem sosem szokott csak sajnos megreped a tésztája...  :117:  Vagy arra gondoltatok nem a mákra?
A Kereszt Tény, ezért vagyok Keresztény! :)

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #288 Dátum: 2013 December 10, 23:40:15 »
Én a tésztáról írtam, az töredezik szét.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #289 Dátum: 2013 December 11, 12:53:51 »
:125:

Karácsonyi csillag

Hozzávalók
25 dkg porcukor
5 evőkanál narancslikőr
1 dl narancslé
2,5 teáskanál sütőpor
8 dkg kókuszreszelék
23 dkg finomliszt
4 db tojás
1 teáskanál gyömbér
ízlés szerint reszelt narancshéj
1 csipet só
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg mogyoró
20 dkg Rama
10 dkg koktélcseresznye
10 dkg aszalt barack
10 dkg kandírozott citromhéj
10 dkg kandírozott narancshéj
Elkészítés

Előkészítésként a cukrozott citrom- és narancshéjat, az aszalt barackot, a koktélcseresznyét meg a mogyorót apróra vágjuk. Egy csillag alakú tortaformát alaposan kikenjük Ramával (ha nincs ilyen formánk, a kör alakú is jó, és a kész tésztát vágjuk ki). A sütőt 180°C-ra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegítjük. A Ramát kikeverjük, és egymás után beledolgozzuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a narancs reszelt héját, a gyömbérport, a tojásokat és egy csipet sót. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a masszába forgatjuk. Végül a cukrozott citrom- és narancshéjat, a barackot és a cseresznyét, a mogyorót és a kókuszreszeléket is belekeverjük. A tésztát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 1 órát sütjük. Még 5 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítjuk. A narancslevet összekeverjük 2 evőkanál likőrrel, meglangyosítjuk, és a még meleg tortát meglocsoljuk vele. Hagyjuk teljesen kihűlni. A mázhoz a porcukrot simára keverjük a maradék likőrrel és 3 evőkanál vízzel. Ezzel a sűrű masszával a tortát lepelszerűen bevonjuk, cukrozott gyümölcsökkel díszítjük, és hagyjuk megszáradni.
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető manoka38

• Testvérünk
  • *
« Válasz #290 Dátum: 2013 December 11, 12:58:54 »
Drága nagymamám azt tanította, hogy kevesebb mákot töltsek bele, vékonyabbra nyújtsam a tésztát, nagyon lassan süssem, és sülés közben többször is kenjem meg a tetejét cukros tejjel. Ez nekem bevált.
Próbáljátok ki ! :2smitten:

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #291 Dátum: 2013 December 11, 13:05:20 »
Drága nagymamám azt tanította, hogy kevesebb mákot töltsek bele, vékonyabbra nyújtsam a tésztát, nagyon lassan süssem, és sülés közben többször is kenjem meg a tetejét cukros tejjel. Ez nekem bevált.
Próbáljátok ki ! :2smitten:
:afro:

igazad van kedves Manóka  emlékszem az én nagymamám is vékonyra nyujtotta a  tésztát és megkente tojás sárgájával :2smitten: :2smitten: :2smitten:

Nem elérhető DöNdIkEeE

• Testvérünk
  • *
« Válasz #292 Dátum: 2013 December 11, 23:17:23 »
Hát én nem tudom eddig egyszer próbálkoztam a bejglivel és persze szétmment... viszont az íze finom volt  :hehe:

Nem elérhető DöNdIkEeE

• Testvérünk
  • *
« Válasz #293 Dátum: 2013 December 11, 23:19:04 »
:125:

Karácsonyi csillag

Hozzávalók
25 dkg porcukor
5 evőkanál narancslikőr
1 dl narancslé
2,5 teáskanál sütőpor
8 dkg kókuszreszelék
23 dkg finomliszt
4 db tojás
1 teáskanál gyömbér
ízlés szerint reszelt narancshéj
1 csipet só
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg mogyoró
20 dkg Rama
10 dkg koktélcseresznye
10 dkg aszalt barack
10 dkg kandírozott citromhéj
10 dkg kandírozott narancshéj
Elkészítés

Előkészítésként a cukrozott citrom- és narancshéjat, az aszalt barackot, a koktélcseresznyét meg a mogyorót apróra vágjuk. Egy csillag alakú tortaformát alaposan kikenjük Ramával (ha nincs ilyen formánk, a kör alakú is jó, és a kész tésztát vágjuk ki). A sütőt 180°C-ra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegítjük. A Ramát kikeverjük, és egymás után beledolgozzuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a narancs reszelt héját, a gyömbérport, a tojásokat és egy csipet sót. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a masszába forgatjuk. Végül a cukrozott citrom- és narancshéjat, a barackot és a cseresznyét, a mogyorót és a kókuszreszeléket is belekeverjük. A tésztát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 1 órát sütjük. Még 5 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítjuk. A narancslevet összekeverjük 2 evőkanál likőrrel, meglangyosítjuk, és a még meleg tortát meglocsoljuk vele. Hagyjuk teljesen kihűlni. A mázhoz a porcukrot simára keverjük a maradék likőrrel és 3 evőkanál vízzel. Ezzel a sűrű masszával a tortát lepelszerűen bevonjuk, cukrozott gyümölcsökkel díszítjük, és hagyjuk megszáradni.

Ez lényegében a mézeskalács nem?  :119: Én egy elég egyszerű de nagyszerű receptet szoktam csinálni! Ha majd bemásolom  :afro:

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #294 Dátum: 2013 December 16, 12:06:28 »
    Kekszes őzgerinc

Hozzávalók:
25 dkg margarinKekszes őzgerinc
2 dl víz
4 púpos ek. porcukor
2 ek. kakaó
½ dl rum/ rumaroma
25 dkg darált háztartási keksz
25 dkg darabokra tört háztartási keksz
díszítésnek kókuszreszelék.

Elkészítése:
A margarint, a vizet a porcukrot és a kakaót összemelegítjük, 5 percig főzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk először a rumot/rumaromát, majd a kekszeket, és jól összekeverjük. Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, a kekszes masszát beleegyengetjük, és jól lelapogatjuk. Min. 2 órára, de akár egy egész estére hűtőbe tesszük. Felszeletelve tálaljuk.
Kekszes őzgerinc szeletekÉn most egy kis kókuszreszelékkel díszítettem, melyet a folpackra tettem, mielőtt a tésztát elkezdtem belelapogatni, valamint a rétegezés közben kb. a felénél mélyedést formáltam a fakanál segítségével, és a közepébe is tettem egy csíkba.
Korábban dúsítottam már diódarabokkal és meggyel is. Utóbbi esetében egy kicsit kevesebb víz kell bele, mert a meggy is levet ereszt, és amikor a tűzről levesszük akkor kell belekeverni. De akár aszalt gyümölccsel is el tudom képzelni, ízlés kérdése.:-)

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #295 Dátum: 2013 December 16, 18:38:49 »
Hát engem becsapott az elnevezés: kekszes őzgerinc
Elképzeltem magamban hogy a húsok közé hogyan lehet bespékelni a kekszet, és , hogy milyen fura íze lehet. És tánéztem az őzgerinc formára és megértettem.

Jó lehet, finom és kiváló nassolni való.

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #296 Dátum: 2013 December 16, 18:50:35 »
Hát engem becsapott az elnevezés: kekszes őzgerinc
Elképzeltem magamban hogy a húsok közé hogyan lehet bespékelni a kekszet, és , hogy milyen fura íze lehet. És utánanéztem az őzgerinc formára és megértettem.

Jó lehet, finom és kiváló nassolni való.

:2smitten: :2smitten: :2smitten:
 van kedves Pista testvérem  őzgerinc forma tepsi ,  de már biztos láttál  ilyet , igen nagyon finom és olcsó  :016:

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #297 Dátum: 2013 December 16, 19:01:13 »
Ismerem, Magdinak is van itthon, de a címet olvasva és nem a tepsire gondoltam, hanem a finom özgerinc sültre

Ilyenre gondoltam:

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #298 Dátum: 2013 December 16, 19:08:40 »
Ismerem, Magdinak is van itthon, de a címet olvasva és nem a tepsire gondoltam, hanem a finom özgerinc sültre

Ilyenre gondoltam:

:taps: :taps: :taps: ez is finom lehet kérem a receptet áldott testvérem!!! na meg is éheztem :086: :121: :129: :085:

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #299 Dátum: 2013 December 16, 19:14:25 »

Ilyenre gondoltam:

:taps: :taps: :taps: ez is finom lehet kérem a receptet áldott testvérem!!! na meg is éheztem :086: :121: :129: :085:

Tűzdelt őzgerinc melegen

Hozzávalók:
80 dkg őzgerinc (fagyasztott is lehet), 1 evőkanál mustár, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, olaj a pácoláshoz és a sütéshez, 10-12 dkg füstölt szalonna, 1 csapott evőka-
nál só
1. A csontos gerincről a hús tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd az egészet a mustár és a bors keverékével bedörzsöljük. Szorosan tálba fektetjük, annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Letakarva, hűtőszekrényben 2-3 napon át érleljük, közben párszor megforgatjuk.
2. Ezután lecsöpögtetve vágódeszkára fektetjük, és a rostokkal párhuzamosan, azaz hosszában vékony (kb. 0,5 centi vastag) csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük, megsózzuk.
3. A pácolásához használt olajból 6-8 evőkanálnyit serpenyőbe töltünk, megforrósítjuk, majd a gerincet körös-körül megpirítjuk rajta. Tepsibe tesszük, forró olajával leöntjük, majd a közepesnél erősebbre (200 ºC; légkeveréses sütő 180 ºC) előmelegített sütőbe toljuk.
4. Angolosra, félangolosra vagy teljesen átsütjük.
Az angolos változatnál csak a hús külseje kap egy kérget, a belseje rózsaszínű, illetve az egészen közepe nyers. Ehhez 17-20 percnyi sütés kell.
A félangolos változatnál nemcsak a hús külseje sül meg, hanem úgy 1 centi vastagon a belseje is. Közepe rózsaszínű, de nem véres. Ehhez 22-25 percnyi sütés kell, míg további 5-6 perc szükséges ahhoz, hogy teljesen átsüljön.
5. Ha kész, tálra tesszük,
vajon párolt zöldségekkel körítjük, és külön kis tálkában barnamártást (receptjét lásd a mártások című fejezetben) is kínálunk hozzá.
6. A pecsenyét csak az asztalnál szeleteljük fel, mégpedig úgy, hogy a karajokat a csontról egyben lefejtjük, ezután vágjuk fel.
4 főre
Elkészítési idő: 1 óra + pácolás + hűtés
Egy adag (köret és mártás nélkül): 360 kcal

forrás: http://receptletoltes.hu/hu/arch%C3%ADvum/1400