Ismerkedés > Ismerkedés és szabadidő

Elképzelt történetek

(1/54) > >>

Antee:
A vírus
Vége a napnak. Hazafelé mész a kocsiddal. Bekapcsolod a rádiót. A recsegő adáson keresztül hallasz egy kis faluról, valahol távol Indiában, ahol a falu három lakója váratlanul és nagyon furcsa módon meghalt. Valami olyan influenza okozta a halálukat, amiről még soha senki nem hallott. Igazából nem is influenza, és tulajdonképpen csak három emberről van szó.. Néhány orvos útban van, hogy kivizsgálják a dolgot. Aztán vasárnap a rádióban újabb híreket hallasz. Most már nem csak három emberről van szó, hanem harmincezerről, és most már a tévé is foglalkozik a témával.. Egy olyan különleges járványról van szó, amilyennel még eddig nem találkozott az emberiség. Hétfő reggel, mire felkelsz, már minden újság vezércikke ez a történet. Most már nemcsak India, de Pakisztán, Afganisztán és Irán is megfertőződött, és mielőtt észbe kaphatnál, már mindenhol erről beszélnek. Az elnök tartott valami beszédet, amelyben elmondta, hogy ő is és a kormányban mindenki reménykedik, hogy minden rendbe ön De mindenki elmélázik egy kicsit a bejelentésen, hogyan tudjuk távol tartani magunktól mindezt? És ekkor Franciaország elnöke Európát sokkoló bejelentést tesz közzé: lezárják a határaikat. Bármely érintett országból érkező repülőjáratra érvényes a zárlat, vagyis nem szállhatnak le a gépek az ország területén.. A hír hallatán kiver a verejték, és lefekvés előtt kicsit tovább nézed a CNN nemzetközi műsorát. Akkor egy tudósító bejelenti, hogy egy férfi Párizs egyik kórházában haldoklik a rejtélyes influenzától. Tehát megérkezett a vírus Európába is. Mindössze annyit tudnak róla, hogy amikor kiüt rajtad a betegség, tulajdonképpen már egy hete lappangott benned. Aztán négy napig hihetetlenül rossz állapotba kerülsz, különféle tünetekkel, majd meghalsz. Anglia lezárja határait, de túl későn. Kedden reggel az Egyesült Államok elnöke a következő bejelentést teszi: "A nemzet biztonságának érdekében minden repülőjárat Európába és -ból, valamint Ázsiába és -ból törölve." Négy napon belül az egész ország kimondhatatlan félelembe merül. Az emberek arról beszélnek, hogy mi lesz, ha a mi országunkat is eléri? Szerda este valaki a parkolóból lélekszakadva ront be a terembe: "Kapcsoljátok be a rádiót, kapcsoljátok be a rádiót!" Mindenki feszülten figyel a kis hangszóróból jövő bejelentésre: megtörtént a legrosszabb, amire számítani lehetett: két nő New York állam egyik kórházában haldoklik a rejtélyes influenzában. Órákon belül végigsöpör ez a valami az egész országon. Emberek ezrei dolgoznak éjjel-nappal, hogy megtalálják az ellenszert. De semmi nem bizonyul hatásosnak. Váratlanul érkezik a hír: megfejtették a rejtélyt.. Megtalálták az ellenszert. De az elkészítéséhez egy olyan valakinek a vére kell, aki még teljesen tiszta. Az egész ország felnőtt lakosságát felszólítják, hogy mindenki menjen el a városi kórházba, hogy a vértípusát ellenőrizhessék. Mindössze ennyit kérnek az emberektől. Természetesen, amikor pénteken, késő este a kórházhoz értek, már a parkolóban kígyózik a sor. Nővérek és orvosok rohangálnak, szúrják meg sorra a várakozókat és címkézik a kémcsöveket. Aztán odaérnek hozzád és családodhoz, és tőletek is vért vesznek. Fiad, aki még kiskorú, ragaszkodik hozzá, hogy ő is vért adhasson. Arra kérnek, maradjatok a parkolóban, és csak ha halljátok a neveteket, hogy hazamehettek, akkor induljatok el. Hirtelen egy fiatal férfi rohan ki a kórházból ordítva. Egy nevet kiabál és egy kórlapot lebegtet.

A fiad megrángatja a kabátod ujját: "Apu, az én nevemet kiabálja." És mielőtt bármit tehetnél, megragadják a fiadat. - Egy pillanat! Álljon meg! - kiáltasz rá, mire azt válaszolják: - Semmi baj, minden rendben van. A vére teljesen tiszta. Szeretnénk megbizonyosodni róla, hogy nem fertőzött. Úgy tűnik ugyanis, hogy megfelelő a vértípusa.
Öt feszült perc múlva sírva és egymást ölelgetve jönnek ki az orvosok és a nővérek. Néhányan még nevetnek is. Az elmúlt egy hét alatt ez az első alkalom, hogy valakit nevetni látsz. Egy idősebb orvos ekkor odalép hozzátok, és azt mondja: Köszönjük, uram. A fia vére tökéletes. Tiszta és hibátlan. Most már elő tudjuk állítani az ellenszert. Ahogy a hír elkezd terjedni, a parkolóban álló tömeg egyre hangosabban örvendezik, imádkozik, sír és nevet. De aztán az ősz orvos feleségedet és téged félrevon:
- Beszélhetnék önökkel egy percre? Nem vettük észre, hogy a donor kiskorú, ezért szükséges, hogy aláírják ezt a beleegyező nyilatkozatot. Elkezded aláírni, de aztán észreveszed az üresen hagyott leveendő vérmennyiség rubrikáját.
- M-m-m-mennyi vért vesznek le tőle? És ekkor az idős orvos mosolya eltűnik. - Nem tudtuk, hogy egy kisgyermek lesz. Nem voltunk rá felkészülve. Az összes vérére szükségünk lesz. Megdöbbenve válaszolsz: - De-de. Ezt maga nem értheti! Ő az egyetlen fiam! -Mi a világról, az egész emberiségről beszélünk! Kérem, írja alá! Mindre szükségünk van. - Nem lenne megoldható, hogy vérátömlesztést kapjon?- Ha lenne tisz
És aztán a következő héten, amikor a fiad temetése van, néhányan átalusszák az alkalmat, és vannak, akik el sem jönnek, mert más dolguk van, vagy vannak, akik eljönnek ugyan, de csak egy mesterkélt mosolyt erőltetnek az arcukra, hogy úgy tűnjön, fontos nekik az egész. Vajon nem akarnál felugrani, és azt mondani: ELNÉZÉST! A FIAM ÉRTED HALT MEG! HÁT ENNYIRE NEM ÉRDEKEL? EGYÁLTALÁN JELENT EZ NEKED VALAMIT?!

Isten is ezt szeretné mondani ezekben a napokban? "A FIAM ÉRTED HALT MEG! SZÁMÍT EZ NEKED VALAMIT? HÁT NEM ÉRTED, HOGY NEKEM ENNYIRE FONTOS VAGY?"

"Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. Arra rendeltelek benneteket, hogy elmenjetek, gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, s hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Azt parancsolom nektek: szeressétek egymást!" (Ján 15,16-17)

Antee:
"Örök szeretettel szerettelek téged!" Jeremiás 31, 3

Így szólt Isten:

Annyiszor akartam már beszélni veled, de nem hagytál idõt nekem.
Annyiszor akartam már mondani neked: "Itt vagyok számodra!" De te féltél.
Annyiszor akartam már mondani neked: "Ne félj, mert veled vagyok!" De nem hittél nekem, hanem távolinak és halottnak gondoltál.
Annyiszor akartam már beszélni veled, de nem hagytál szóhoz jutni, hiszen szabadságodban áll, hogy eldöntsd meghallgatsz-e, vagy ha akarsz, kikapcsolsz.

Ha kész vagy arra, hogy meghallgass, akkor azt szeretném mondani neked: "Örök szeretettel szerettelek téged" Szerettetem örökké, ugyanaz marad.
Akár elfordulsz tõlem, akár odafordulsz hozzám: Szeretlek téged! Szeretlek téged, mert élsz. Szeretlek, mert ember vagy. Szeretlek, mert hozzá tartozol a Földhöz. Szeretlek, mert hely és idõ keretei között, adott helyen és adott idõben kell megvalósítanod magad. Szeretlek, mert nem élhetsz remény és hit nélkül. Rám bízhatod magad.
Van idõm számodra. Bármikor, bárhol, bármilyen gyakran. Éjjel vagy nappal, gyere, ülj le, nem kell semmit mondanod. Látlak. Ha akarod, beszélhetsz. Beszélj, kiálts, átkozódj, imádkozz, imádj, fuss el, gyere újra, örök szeretettel szeretlek.
Mielõtt a világra jöttél volna, irántad való szeretetem már működött. Szeretlek. Azért maradsz fenn, mert szeretlek: Nem fogsz meghalni. Nem semmisíthetlek meg, mert szeretlek. Bármit teszel, veled megyek. Amint az anya akkor sem hagyja el gyermekét, ha a valami rosszat tesz, úgy sem, hagylak el semmilyen esetben sem, mert szeretlek.
Engedd magad szeretni! Nyílj meg, engedd, hogy szerethesselek! Engedd, hogy szerethessenek a dombok, amelyeket látsz. Engedd, hogy szerethessenek a hegyek, engedd, hogy szerethessen a virágzó rét, és engedd, hogy szerethessen a forrásvíz. Engedd, hogy szerethessenek az emberek, akikkel együtt vagy. Engedd magad szeretni! Engedd, hogy szerethessen a Föld és engedd, hogy szerethessenek a csillagok. Örök szeretettel szerettelek téged, embernek fia, ismerem történetedet, semmi sincs elrejtve elõlem.
Várom, hogy igent mondj rám. Nem szeretnélek kényszeríteni. Idõrõl idõre áthaladok az úton, ahol jársz, nem félek, reménnyel telve várok, hitedre, irántam való bizalmadra. Semmi részem nincs abban, ha félsz tõlem, de én, a te Istened mindent megteszek azért, hogy elnyerjem bizalmadat.

Martin Gud

Antee:
Halló! Ügyfélszolgálat?

Ügyfélszolgálat: Igen, miben segíthetek?

Felhasználó: Hát, hosszas megfontolás után úgy döntöttem, installálni fogom a
Szeretetet. Végig vezetne, kérem a folyamaton?

Ügyfélszolgálat:
  Rendben, szívesen segítek. Készen áll az indulásra?

Felhasználó: Hát, nem vagyok egy műszaki zseni, de azt hiszem készen állok. Mit
kell először tennem?

Ügyfélszolgálat:
  Első lépésként nyissa meg a Szívét. Megtalálta a Szívét?

Felhasználó: Igen, de egy csomó más program is fut jelenleg. Lehet telepíteni a
Szeretetet, miközben ezek futnak?

Ügyfélszolgálat:
  Milyen más programok futnak?

Felhasználó: Lássuk csak, van:
  Múltbéli Megbántódás, Alacsony Önértékelés, Harag és Neheztelés. Ezek futnak éppen.

Ügyfélszolgálat:
  Nem gond, a Szeretet fokozatosan törölni fogja a Múltbéli Megbántódást a jelenleg
működő rendszeréből. A hosszú távú memóriában esetleg megmaradhat, de már nem fog
megzavarni más programokat. Végül a Szeretet felül fogja írni az Alacsony
Önértékelést a saját moduljával, amit Egészséges Önértékelésnek hívnak. Ezek a
programok megakadályozzák a Szeretet megfelelő installálását. Ki tudja kapcsolni
ezeket?

Felhasználó: Nem tudom, hogyan kell kikapcsolni őket. Meg tudja mondani?

Ügyfélszolgálat:
  Örömmel. Menjen a startmenübe és indítsa el a Megbocsátást. Ezt addig kell
ismételnie, amíg a Harag és a Neheztelés teljesen ki nem törlődnek.

Felhasználó: Rendben, kész! A Szeretet automatikusan elkezdte telepíteni magát. Ez
normális?

Ügyfélszolgálat:
  Igen, de ne feledje önnek csak az alap program van meg. El kell kezdenie
kapcsolódni más Szívekhez, hogy hozzáférjen a frissítésekhez.

Felhasználó: Hoppá! Máris kaptam egy hibaüzenetet.
  Azt mondja:"Hiba - a program nem fut külső egységeken." Most mit tegyek?

Ügyfélszolgálat:
  Ne aggódjon. Ez azt jelenti, hogy a Szeretet program Belső Szíveken való futásra
lett tervezve, de az ön Szívén még nem futott. Kevésbé technikai nyelven ez csak
annyit jelent, hogy önnek először saját magát kell szeretnie, mielőtt másokat
Szerethetne.

Felhasználó: Tehát most mit tegyek?

Ügyfélszolgálat:
  Gördítse le az Önelfogadás menüt; majd kattintson az alábbi fájlokra: Megbocsátok
Magamnak 2.0, Felfedezem az Értékeimet 1.5, Tudomásul Veszem a Korlátaimat 3.0.

Felhasználó: Rendben, kész.

Ügyfélszolgálat:
  Most másolja őket az "Én Szívem" könyvtárba. A rendszer felül fog írni minden
zavaró programot és kijavítja a hibás programozást. Ezen kívül törölnie kell a
Terjengős Önkritikát az összes könyvtárból és kiürítenie a Kukát, hogy biztosan
eltávolítsa teljesen, és soha ne jöhessen újra elő.

Felhasználó: Elkészültem. Hééé! A Szívem új fájlokkal telik meg. Mosoly jelent meg
a képernyőmön és a Béke meg az Elégedettség bemásolja magát minden felé a
Szívembe.  Valamint az egész rendszerem melegedni kezdett. Ez normális?

Ügyfélszolgálat:
  Sok esetben. Másoknak eltart egy ideig, de végül minden helyreáll a megfelelő
időben. A rendszer melegedése normális, és javítja a Szív működését, ne aggódjon.
Egyébként jó érzés nem?

Felhasználó: De, csak szokatlan.

Ügyfélszolgálat:
  Szóval, a Szeretet telepítve és rendesen fut. Még egy dolog mielőtt letennénk. A
Szeretet Ingyenes Program. Figyeljen rá, hogy továbbítsa azt és a különféle
változatait mindenkinek, akivel kapcsolatba kerül. Ők is megosztják majd másokkal
és visszajuttatnak viszonzásul önhöz is új és izgalmas változatokat.

Felhasználó: Köszönöm, Istenem!

Antee:
Sziasztok! :05:

Ide kerülnek azon hozzászólások:
-amely kitalált történetek,
-vagy Isten és ember között elképzelt párbeszédek.

:afro:

Antee:
Látogatóban Istennél

Álmomban látogatóban jártam Istennél. Bekopogtam, hogy beszélgetni szeretnék vele, ha van rám ideje.
Az Úr elmosolyodott és így válaszolt:
- Az én időm végtelen, mindenre jut belőle. Mire vagy kíváncsi?
- Az érdekelne, mit tartasz a legfurcsábbnak az emberekben?
- Azt, hogy nem szeretnek gyerekek lenni, siettetik a felnőtté válást, majd visszavágyódnak a gyermekkorba.
- Azt, hogy akár az egészségüket is feláldozzák, hogy sok pénzük legyen, majd rengeteg pénzt költenek rá, hogy visszanyerjék egészségüket.
- Azt, hogy izgatottan lesik a jövőt, hogy megfeledkeznek a jelenről, így aztán nemhogy a jövőt,
de a jelent sem élik meg.
- Azt, hogy úgy élnek, mintha sose halnának meg és úgy halnak meg, mintha sose éltek volna.

- Atyaként mit szeretnél, hogy gyerekeid mely tanulságokat jegyeznék meg?

- Tanulják meg, hogy senkiből nem lehet erővel kicsikarni a szeretetet. Hagyni kell, hogy szerethessenek.
Nem az a legértékesebb, hogy mit szeretnénk az életben, hanem az, hogy kik állnak mellettünk.
Tanulják meg, hogy nem célszerű másokhoz mérni magukat, saját magukhoz képest legyünk elbírálhatóak.
Fogadják el, hogy nem az a gazdag, akinek a legtöbbje van, hanem az, akinek a legkevesebbre van szüksége.
Tanulják meg, hogy csak néhány másodperc kell ahhoz, hogy mély sebeket ejtsünk azokon, akiket szeretünk,
ám sok-sok év kell ahhoz, hogy ezek begyógyuljanak.
A megbocsátást a megbocsátás gyakorlásának útján kell megtanulni. El kell fogadni, hogy vannak olyanok,
akik mélyen éreznek, de nem tanulták meg kimutatni érzelmeiket.
Meg kell tanulni, hogy bármit lehet pénzen venni, csak boldogságot nem.
Két ember nézheti ugyanazt a dolgot, és mégis két másféle dolgot látnak.
Meg kell tanulni, hogy az az igazi barát, aki mindent tud rólunk és mégis szeret.
Nem mindig elég, ha mások megbocsátanak, meg kell bocsátanunk magunknak is.

Búcsúzásnál megköszöntem szavait, Ő pedig így válaszolt:
- Az emberek elfelejtik mit mondtál, mit csináltál. De arra mindig emlékezni fognak, hogy érzéseket ébresztettél bennük.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése