Szerző Téma: Bálványok?  (Megtekintve 3535 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Elisabeth

  • Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 7205
Re:Bálványok?
« Válasz #30 Dátum: 2013 Április 14, 09:44:25 »
Így van! Ezt a fajta bálványimádást Isten bolondnak nevezi:

Isten azonban azt mondta neki: Bolond, még ez éjjel elkérik tőled a lelkedet, kié lesz akkor mindaz, amit felhalmoztál?
Lk. 12:20.    
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Elisabeth

  • Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 7205
Re:Bálványok?
« Válasz #31 Dátum: 2013 Április 17, 16:55:24 »
A manapság igen sokan foglalkoznak, még keresztény körökben is, az un. összeesküvési elméletekkel. Olvasgatják, mit mondott Notradamus, figyelik a Maja kalendáriumot, az „utolsó pápáról szóló próféciákat, meg mit tudom én még mit, és sokan megpróbálják valahogy ezt az egészet a Jelenések könyvében leírt apokalypszissel összeegyeztetni, várván az antikrisztus megjelenését. Mintha nekünk az lenne a feladatunk. A másik oldalon, pedig láttam már olyat, hogy keresztény lelkigondozói rovatban ajánlották a yogát, különféle meditációs gyakorlattal.

De mindezek a bálvány kategóriába esnek és nem tudnak segíteni Mi nem az antikrisztust várjuk, és nem holmi ezotérikus élményben keresünk segítséget.

Nagyon érdemes elolvasni Jeremiás könyvének 10. fejezetét, mert nagyon egyszerüen és képletesen beszél a bálványokról.  Tetszik nekem nagyon az Íge minösítése: „Olyanok, mint a madárijesztö az uborkaföldön… „   :hehe:

Halljátok meg az igét, amelyet az ÚR mond nektek, Izráel háza! 2. Így szól az ÚR: A pogányok szokását ne tanuljátok el, és az égi jelektől ne rettegjetek, mert csak a pogányok rettegnek azoktól! 3. Bizony, a népek bálványai hiábavalók. …

5. Olyanok, mint madárijesztő az uborkaföldön: nem beszélnek, hordozni kell őket, mert menni sem tudnak. Ne féljetek tőlük, mert nem tudnak sem rosszat, sem jót tenni!

Nincs hozzád hasonló, URam! Nagy vagy te, s hatalmad által nagy a te neved. 7. Ki ne félne téged, népek Királya? Bizony, megillet ez téged! Mert nincs hozzád hasonló a népek bölcsei között egyetlen országban sem.

Mondjátok meg nekik, hogy az istenek kivesznek a földről és az ég alól. Nem ők alkották az eget és a földet. 12. Az ÚR ereje alkotta a földet, az ő bölcsessége szilárdította meg a világot, az ő értelme feszítette ki az eget. 13. Mennydörgő szavára víztömeg támad az égen, felhőt hoz fel a föld széléről; villámokat alkot az esőhöz, és szelet bocsát ki kamráiból. 14. Megáll a tudománya minden embernek, szégyent vall bálványával minden ötvös, mert csalódik öntvényében: nincsen abban lélek! 15. Hitvány és nevetséges dolgok azok, semmivé lesznek a megtorlás idején.

Jel 10,1-3; 5-7; 11-15

Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10