Szerző Téma: Helyreállítás  (Megtekintve 8254 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Helyreállítás
« Válasz #120 Dátum: 2012 December 27, 16:19:33 »
Igen testvérem. Talán még annyit hozzáírnék, hogy az sincs Isten akaratában, hogy lerázzunk magunkról minden felelősséget és hivatkozzunk Isten hatalmára, hogy úgy is mindent Ő végez. Sok a passzív keresztény akik Isten kegyelmére hivatkoznak, amikor tenni kellene valamit.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7173
Re:Helyreállítás
« Válasz #121 Dátum: 2012 December 27, 18:44:55 »
Így van. Habár úgy gondolom, hogy aki öszintén megalázta magát Isten elött, és tiszta szívvel közeledik az ÚRhoz, az nem is tud passzív maradni. A passzívak inkább a langymelegség hamis alázatában tetszelegnek. Aki teljes szívböl szereti az Úrat, az engedelmeskedni törekszik Isten akaratának, és ehhez kéri is az Örökkévaló segítségét Jézus Krisztusban. A passzívak, pedig úgy elszunyókálnak.

   
Én vagyok a ti Uratok, Istentek: az én parancsolatimban járjatok, az én törvényimet tartsátok meg, és azokat cselekedjétek.
Ez 20,19

 :afro: :2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7173
Re:Helyreállítás
« Válasz #122 Dátum: 2012 December 27, 18:58:45 »
Még valami eszembe jutott...

Nagyon sok híres nevezetes próféta prófétálta meg már, mekkora ébredés lesz. A juhnyáj meg várja szépen figyelve a netet, hogy mikor fog vajon ez beteljesedni. Várnak és várnak.... Hátha mégis.... megint várnak....   Talán.... S ha meg merészeled kérdöjelezni e próféciákat, akkor jön a fejmosás a hitetlenséged miatt....

Valahol nekem bizarr az ilyen....

Nekünk nem várni kell az ébredésre, hanem ma és most megtérni az ÚRhoz, teljes szívvel, teljes lélekkel és megújult értelemmel.

6. Krisztus ellenben mint Fiú a maga háza felett, a kinek háza mi vagyunk, ha a bizodalmat és a reménységnek dicsekedését mind végig erősen megtartjuk.
7. Annakokáért a mint a Szent Lélek mondja: Ma, ha az ő szavát halljátok,
8. Meg ne keményítsétek a ti szíveteket, mint az elkeseredéskor, a kísértés ama napján a pusztában,

Zsid 3,6-8

 :2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7173
Re:Helyreállítás
« Válasz #123 Dátum: 2013 Január 31, 10:39:47 »
Antee testvérünk írta:

Idézet
Már Mózes is a kősziklán állt, nem csak beszélt, hanem cselekedte is az Úr akaratát. De mit is akarok ezzel mondani? Azt, hogy a helyreállítás először bennünk kezdődik. Nem Istenre kell várnunk, hanem arra kell törekednünk, hogy az akaratában járjunk. Az Úr vágyik olyan gyermekekre, akik megcselekszik akaratát. Vágyik arra, hogy helyesen képviseljék Őt. Mert ha valaki felnő ehhez a feladathoz, azt Isten használni fogja.

Elgondolkoztam, és tökéletesen egyetértek. Sokan várnak valami csodára, ébredésre, mintha az ÚR már nem végezte volna el tökéletesen a helyreállítást. Jézus Krisztusban tökéletes a helyreállítás!!!! Mi vagyunk azok, akik elpártoltunk. Mi vagyunk azok akik engedetlenek vagyunk. Nem valami csodára kell várnunk, hanem visszatérni Isten Ígéjéhez engedelmes szívvel. Nekem! kell legelöször megtérnem, és nem várni valami „felülröl” jövö látomás beteleljesedésére. Amíg ez nem történik meg, hiába bármi látomás, csodavárás.

Isten türelmes és vár a mi megtérésünkre az elpártolásból. Ö meg akar gyógyítani. És mi? Mi mire várunk?

Térjetek vissza, szófogadatlan fiak, és meggyógyítom a ti elpártolástokat! Ímé, mi hozzád járulunk, mert te vagy az Úr, a mi Istenünk!

Jer 3,22

14. Annakokáért szeretteim, ezeket várván, igyekezzetek, hogy szeplő nélkül és hiba nélkül valóknak találjon titeket békességben.
15. És a mi Urunknak hosszútűrését idvességnek tartsátok; a miképen a mi szeretett atyánkfia Pál is írt néktek a néki adott bölcsesség szerint.

2Pt 3,14-15
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10