Szerző Téma: Szenteltessék meg a te Neved  (Megtekintve 5880 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Elisabeth

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
Szenteltessék meg a te Neved
« Dátum: 2013 Február 09, 10:01:35 »
"Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved,...
Mt 6,9

Isten és Jézus Neve Szent!

9. Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, a mely minden név fölött való;
10. Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.
11. És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.

Fil 2,9-11

Ne mondd ki hiába Istenednek, az ÚRnak a nevét, mert nem hagyja az ÚR büntetés nélkül, ha valaki hiába mondja ki a nevét!
2Móz 20,7; 5Móz 5,11   

Mit jelent számunkra az, hogy ne mondjuk ki hiába Isten és Jézus Nevét? Hogyan szenteljük meg Nevét?
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Szenteltessék meg a te Neved
« Válasz #1 Dátum: 2013 Február 09, 11:02:05 »
Egy gondolattal csatlakoznék a kérdésedhez. Mivel Szent, így nem lehet közönséges. Nem kezelhetjük közönségesnek a nevét sem.

"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Elisabeth

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #2 Dátum: 2013 Február 09, 11:13:47 »
 :afro:

Akkor várjuk a hozzászólásokat....

:2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #3 Dátum: 2013 Február 09, 17:29:45 »
Szent = tiszta, megbecsült, elkülönített, stb.

Elsőként a tisztaságot emelném ki. Isten az aki tiszta minden bűntől mentes. Ő az aki állandó, és nem változik. Nem vonja vissza ígéreteit és nem alkuszik meg a bűnnel. Megbecsült, de nem csak az emberek között, hanem minden teremtménye előtt is. Ő az akit még gondolatban sem bántok meg és szeretettel, tisztelettel beszélek róla.

Ézsaiás 6, 1-3

1. Uzzijjá király halála évében láttam az Urat, magasra emelt trónon ülve. Palástja betöltötte a templomot.
2. Szeráfok álltak mellette, hat-hat szárnya volt mindegyiknek: kettővel arcát takarta el, kettővel lábát fedte be, kettővel pedig repült.
3. Így kiáltott egyik a másiknak: Szent, szent, szent a Seregek URa, dicsősége betölti az egész földet!
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető irene

• Testvérünk
  • *
« Válasz #4 Dátum: 2013 Február 09, 19:59:56 »
Jelenések könyve 4.
8
    És a négy lelkes állat, amelyek közül mindeniknek hat-hat szárnya vala, köröskörül és belül teljes vala szemekkel; és meg nem szűnik vala nappal és éjjel ezt mondani:
Szent, szent, szent az Úr, a mindenható Isten, aki vala és aki van és aki eljövendő,

11
    Méltó vagy Uram, hogy végy dicsőséget és tisztességet és erőt; mert te teremtettél mindent, és a te akaratodért vannak és teremttettek.

.......Jöjjön el a te országod, legyen meg a TE akaratod ........ imádkozom, mert vágyom a szentségre, alázatra .....hiszen meg van írva:

Ézsaiás könyve:57:15   
Mert így szól a magasságos és felséges, aki örökké lakozik, és akinek neve szent: Magasságban és szentségben lakom, de a megrontottal és alázatos szívűvel is, hogy megelevenítsem az alázatosok lelkét, és megelevenítsem a megtörtek szívét.
Amen!

Ezek az ígék jöttek fel bennem Isten szent nevével, szentségével kapcsolatosan.  :pirul:
zsolt 25:8.    Jó és igaz az Úr, azért útba igazítja a vétkezőket.

Nem elérhető torokkarol

• Testvérünk
  • *
« Válasz #5 Dátum: 2013 Február 09, 23:17:23 »
Az ő neve  Szent,=mert= Mindenható ,= örökkévaló, =Ő tökéletes, és az =Ő neve Csodálatos=és Ő igazságos=

Ézsaiás könyve:9:6   =Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!

Jelenések könyve:15:3   És énekelik vala Mózesnek az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és csodálatosak a te dolgaid, mindenható Úr Isten; igazságosak és igazak a te útaid, óh szentek Királya!
Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.
Fűves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem.
23 zsolt.

Nem elérhető Elisabeth

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #6 Dátum: 2013 Február 10, 10:49:30 »
Ezért mondd ezt Izráel házának: Így szól az én Uram, az ÚR: Nem tiértetek cselekszem én, Izráel háza, hanem szent nevemért, amelyet gyalázatossá tettetek a népek között, amerre csak jártatok. 23. Megmutatom, hogy szent az én nagy nevem, amely gyalázatos lett a népek között, mert gyalázatossá tettétek közöttük. Akkor megtudják a népek, hogy én vagyok az ÚR - így szól az én URam, az ÚR -, amikor szemük láttára megmutatom rajtatok, hogy szent vagyok. 24. Kihozlak benneteket a népek közül, összegyűjtelek az országokból, és beviszlek benneteket a saját földetekre. 25. Tiszta vizet hintek rátok, hogy megtisztuljatok. Minden tisztátalanságotoktól és minden bálványotoktól megtisztítlak benneteket. 26. Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. 27. Az én lelkemet adom belétek, és azt művelem veletek, hogy rendelkezéseim szerint éljetek, törvényeimet megtartsátok és teljesítsétek. 28. Abban az országban fogtok lakni, amelyet őseiteknek adtam. Az én népem lesztek, én pedig Istenetek leszek.
Ez 36,22-28

Megmutatom, hogy szent az én nagy nevem,... !!!

Akkor megtudják a népek, hogy én vagyok az ÚR - így szól az én URam, az ÚR -, amikor szemük láttára megmutatom rajtatok, hogy szent vagyok. !!!

Izrael összegyüjtéséröl, helyreállításáról van itt szó. Saját Nevét szenteli meg az ÚR ebben.

Zsolt 143,10

Nem elérhető Elisabeth

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #7 Dátum: 2013 Február 10, 15:34:26 »
Erős torony az ÚR neve, oda fut az igaz, és védelmet talál.
Péld 18,10
Zsolt 143,10

Nem elérhető Jazmin

• Testvérünk
  • *
« Válasz #8 Dátum: 2013 Február 11, 11:27:52 »
" Nevezd annak nevét Jézusnak,mert ő szabaditja meg népét büneiből."Máté 1:21

Ha valaki kedves elöttünk,akkor minden rá vonatkozó dolog fontossá válik számunkra.Így az Úr Jézus is,minden hivő számára  becses...Ezen belül a neve is,azzá válik ajkunkon. Hisz Jézus nevére meghajol  minden térd.
"Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké."Filippi 2:1O
Az Isten SZERETET. 1 Ján 4:8

Nem elérhető Elisabeth

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #9 Dátum: 2013 Február 11, 14:47:38 »
ÁMEN!

És ha az eredeti nevét írjuk be Megváltónknak, akkor még világosabb az értelme Szent Nevének:

Idézet
" Nevezd annak nevét Jézusnak,mert ő szabaditja meg népét büneiből."Máté 1:21

"Nevezd annak nevét Jeshuának (ami Szabadítót jelent), mert Ö szabadítja meg népét bünéböl."

Zsolt 143,10

Nem elérhető Elisabeth

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #10 Dátum: 2013 Február 11, 14:52:02 »
Sokszor hallok hívöket, ha valami szörnyüséget látnak, vagy hallanak, így sóhajtozmak: "Jajj Istenem!"; "Jézusom!" Nem gondolnám és nincs is az az érzésem ilyenkor, hogy átgondolnák, mit is mondanak tulajdonképpen.

Mi a véleményetek erröl?
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #11 Dátum: 2013 Február 11, 14:59:40 »
Úgy gondolom, hogy ezek általában közhelyes szavakként mondják, így teszik a szent nevet közönségessé.
Egyszer rászóltam egy testvérre aki folyton "Istenem"-ezett és annyival lerendezte a dolgot, hogy csupán fohászkodás a részéről...

"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Elisabeth

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #12 Dátum: 2013 Február 11, 15:43:13 »
Igen, nekem is kimagyarázták már hasonló formában, mégis úgy gondolom, hogy nagyobb tiszteletet kell nekünk adnunk Isten és Jézus Nevének. Nem vehetjük a szánkra csak úgy, meggondolás nélkül. A fohásznak folytatódnia kellene, és nem maradhat csak Isten neve. A fohász tulajdonképpen imádság, ami nem egy szóból áll.

Zsolt 143,10

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #13 Dátum: 2013 Február 11, 17:04:22 »
A tízparancsolatban olvashatjuk

„Ne mondd ki hiába Istenednek, az Úrnak a nevét, mert nem hagyja az Úr büntetés nélkül, ha valaki hiába mondja ki a nevét!”

Valóban helytelen az Úr nevét hiába, feleslegesen és kötőszóként használni. Ilyenkor egyértelműen kitűnik, hogy nem tisztelettel beszélünk róla.
Nagyon sokan káromlásként ejtik ki Isten nevét. Gondolom, hogy az ilyen módon történő említése nem hoz áldást a használójára.

Nem szabad könnyedén vennünk Isten nevét. Érezzük azt, hogy Ő egy felmagasztalt személy aki mindenek fölött van. Áhítattal és tisztelettel beszéljünk róla.

"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Elisabeth

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #14 Dátum: 2013 Február 11, 19:48:35 »
Egyetértek, kedves Pista Testvérem!

Sajnos az Istenfélelem hiánya sokakban egy nagyon laza és tiszteletlen viselkedéshez és beszédhez vezet. Ha belegondolunk, János apostol ismerte személyesen az ÚR Jézus feltámadása elött és után is. Mégis... A jelenések könyvében olvassuk, amikor Meglátja Jézust a dicsöségben:

Amikor megláttam, lába elé estem, mint egy halott, ő rám tette jobbját, és így szólt: "Ne félj, én vagyok az első és az utolsó, 18. és az élő: halott voltam, de íme, élek örökkön-örökké, és nálam vannak a halál és a pokol kulcsai.
Jel 1,17

Isten és Jézus Krisztus szent!

Zsolt 143,10