Szerző Téma: Gondolatok és egyéb írások  (Megtekintve 117745 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Tunde1983

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22
Re:Gondolatok és egyéb írások
« Válasz #1530 Dátum: 2015 Május 10, 11:49:58 »
" fajsúlyt képeznek nálatok a Szent Tannal" mit értesz ez alatt?

Nem elérhető Shomer ayin

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3075
Re:Gondolatok és egyéb írások
« Válasz #1531 Dátum: 2015 Május 13, 19:08:42 »
A Szent Tan a Szent írás "nálunk" ... A Teljes Szent írás. Nos úgy értettem a kérdést, hogy a "vezetőitek" kiadványai, ugyan annyira fontosak a számotokra mint a Szentírás?
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető Tunde1983

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22
Re:Gondolatok és egyéb írások
« Válasz #1532 Dátum: 2015 Május 14, 09:43:44 »
Kiadványaink mindenkinek nagyon hasznosak lehetnek hiszen rámutatnak arra hogy lehetséges a Bibliát úgy vizsgálni, hogy önmagát magyarázza. A lényeg az, hogy ha az adott vers szövegkörnyezete nem tesz világossá egy kijelentést, össze kell vetni más, hasonló témájú bibliai részletekkel. Így aztán nem egyéni vélemények formálják a gondolatainkat, hanem maga a Biblia.
Vegyük például azt, hogy mit tanít a Biblia a halottak állapotáról. Felsorolunk hét gondolatot a Biblia különböző részeiből. Látni fogod, hogy egységes képet alkotnak".
●"visszatérsz a földbe, mert abból vétettél: mert por vagy te s ismét porrá leszesz.(1Mózes 3:19)
● Nem a meghaltak dicsérik az Urat, sem nem azok, a kik alászállanak a csendességbe (Zsoltárok 115:17).
● Ne bízzatok a fejedelmekben, emberek fiában, a ki meg nem menthet! Kimegyen a lelke; visszatér földébe, és az napon elvesznek az ő tervei (Zsoltárok 146:3, 4).
● Az élők tudják, hogy meghalnak; de a halottak semmit nem tudnak (Prédikátor 9:7).
● Nem a sír dicsőít Téged, és nem a halál magasztal Téged . . . Ki él, ki él, csak az dicsőít Téged, mint ma én!” (Ézsaiás 38:18, 19).
● „A mely lélek vétkezik, annak kell meghalni!” (Ezékiel 18:4).
● Amikor Jézus Krisztus barátja, Lázár meghalt, ő ezt mondta: Lázár, a mi barátunk, elaludt; de elmegyek, hogy felköltsem őt. Mondának azért az ő tanítványai: Uram, ha elaludt, meggyógyul . . . Ekkor azért nyilván monda nékik Jézus: Lázár megholt (János 11:11–14).
Látod, mennyire egybehangzóak ezek a versek? Bizony, bár sokan mást hisznek, a Biblia azt tanítja, hogy a halottak valóban halottak. Nem élnek sem az égben, sem máshol, hanem úgyszólván mélyen alszanak, és semmiről sem tudnak. Ebből következik, hogy nem képesek dicsérni Istent, de még gondolkodni sem.
Összefoglalva: Ha téma szerint vizsgáljuk a Bibliát, világossá válnak az alaptanításai. Persze ehhez a módszerhez, melyet Jehova Tanúi követnek, erőfeszítésre van szükség (Példabeszédek 2:1–5). De ez szinte mindenről elmondható, ami igazán értékes.
Jézus követői ugyanígy szentírási utalásokkal derítettek fényt egyes versekre. Amikor Pál apostol Tesszalonikában tanította az embereket, érvelt nekik az Írásokból; megmagyarázta és hivatkozásokkal bizonyította, hogy a Krisztusnak szükséges volt szenvednie és feltámadnia a halottak közül (Cselekedetek 17:2, 3). Pál az Istentől ihletett leveleiben is engedte, hogy a Biblia önmaga tolmácsa legyen. Amikor például a hébereknek írt, egyik írásszöveget a másik után idézte, hogy bizonyítsa, hogy a Törvény az eljövendő jó dolgok árnyéka volt (Héberek 10:1–18).
Minden amiről a kiadványainkban olvashatsz, a Szent Írással van alátámasztva, gondos kutatások és a teljes írással összhangban és rá támaszkodik a legfőbb tekintélyként  buzdítunk is mindenkit a Biblia tanulmányozására hogy kielégítő választ kaphassanak a kérdéseikre

Nem elérhető Tunde1983

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22
Re:Gondolatok és egyéb írások
« Válasz #1533 Dátum: 2015 Május 14, 10:28:21 »
. Van neve Istennek?
Jézus ezt mondta: „Égi Atyánk, szenteltessék meg a neved” (Máté 6:9). Noha Istenre sok kifejezéssel utalnak, neve csak egy van. Minden nyelven máshogy ejtik ki. Magyarul általában Jehovának vagy olykor Jahvénak mondjuk. Lásd: Zsoltárok 83:18.
Isten nevét sok bibliafordításban az Úr és Isten szóval helyettesítették. Ám amikor a Bibliát megírták, mintegy 7000-szer fordult elő benne Isten neve. Amikor Jézus Istenről tanította az embereket, megismertette velük a nevét. Lásd:
(János 17:26) . . .És megismertettem velük a nevedet, és meg is fogom ismertetni, hogy a szeretet, amellyel engem szerettél, bennük legyen, én pedig ővelük egységben. . .
MAGA Isten tudatja velünk a nevét. A Biblia szerint ő ezt jelenti ki: „Én vagyok a’ Jehova, az, az én nevem” (Ézsaiás 42:8, Komáromi-fordítás). A Jehova név a legismertebb magyar megfelelője annak a héber névnek, melyet Isten adott magának. Talán meglepődsz, ha megtudod, hogy ez az egyedülálló héber név  valójában többszö fordul elő a Biblia ókori kézirataiban,  mint bármely más név a Bibliában.
Egyesek talán arra a kérdésre, hogy „mi Isten neve?”, azt válaszolják, hogy „Úr”. De valójában ez nem mond többet annál, mintha valaki arra a kérdésre, hogy „ki nyerte a választást?”, azt válaszolná, hogy „a jelölt”. Ráadásul ez a válasz nem egyértelmű, mert az „Úr” és a „jelölt” szavak nem nevek.
Miért tudatta velünk Isten a nevét? Azért, hogy jobban megismerhessük őt. Szemléltetésként: Egy személyt a helyzettől függően szólíthatnak úgy, hogy „uram”, „igazgató úr”, „apa” vagy „nagypapa”. Ezek a megszólítások feltárnak valamit erről a személyről, de igazából a neve emlékeztet minket mindarra, amit tudunk róla. Ehhez hasonlóan az olyan megszólítások, mint az „Úr”, „Mindenható”, „Atya” és „Teremtő” Isten tevékenységeinek a különböző vonásaira hívják fel a figyelmünket. De egyedül a Jehova név emlékeztet minket mindarra, amit tudunk róla. Hogyan ismerhetnéd Istent igazán anélkül, hogy tudnád a nevét?
Nem elég csupán ismerni ezt a nevet, fontos használni is. Miért? Mivel a Biblia ezt írja: „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni” (Róma 10:13; Jóel 2:32).

Nem elérhető Zsotza

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 289
 • testvér
  • Zsotza személyes weboldala. Kísérleti oldal,"béta verzió"
Gondolatok és egyéb írások
« Válasz #1534 Dátum: 2015 Július 28, 12:18:54 »
Tünde, ezek a  gondolatok  nagyon  ismerősek  a  Jw.org  honlapról.
Szeretettel  javaslom, ha  idézünk  valamit, valahonnan, akkor  adjuk  meg  forrást  is,
mert  enélkül  úgy  tűnik:  saját  gondolatainkat  írtuk  le.

A  fentmaradt  Újszövetségi  Bibliai  kéziratokban  mennyiszer  olvasható  a  "JHVH ",
azaz  a  Tetragrammaton? 

Csak  néhány  tanulmány  segítségül:   https://ortorony.wordpress.com/2011/08/18/jehova-az-ujszovetsegben/

                                                              https://infaustus.wordpress.com/2013/04/02/jahve-vagy-jehova/

                                                               http://marcikerdez.blog.hu/2015/04/14/ha_megkerdezik_tolem_mi_a_neve_akkor_mit_mondjak_nekik_2mozes_3

                                                              http://sefatias.blog.hu/2012/12/16/hogyan_kell_atverni_az_olvasot

                                                              http://zsotza.blogspot.hu/2009/09/jehova-nev-az-udvosseg-kulcsa.html
Blog(nak  látszó) oldal: http://zsotza.blogspot.com