Szerző Téma: Igei üzenetek  (Megtekintve 51862 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető bacsipista

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Igei üzenetek
« Válasz #300 Dátum: 2014 December 26, 08:31:43 »
Jézus karácsonyi ajándéklistája
2014. december 26. ford. - gyanus

"Leborultak előtte, és imádták Őt. Kinyitották az ajándékaikat és kincseket adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát."
(Máté 2,11 NCV fordítás)

Több mint 50 éve szokás a családomban születésnapi partit tartani Jézusnak. Mindez akkor kezdődött, amikor 3 éves koromban megkérdeztem édesanyámtól, hogy mi a karácsony? Anyukám azt mondta, hogy Jézus születésnapja. Nagyszerű 3 éves logikával, azt mondtam: Születésnapi partit kellene rendeznünk! És úgy is tettünk, születésnapi tortával kiegészítve, énekekkel, és gyertyákkal.

Megtartottuk ezt a szokást, most már a negyedik generációt is beleértve. Jézus születésnapi partija szent időszak lett, ahol elolvassuk a karácsonyi történetet és megosztjuk egymással, hogy miért vagyunk hálásak, és mit szeretnénk adni Jézusnak - ez az ünneplés legemlékezetesebb része.

Jézus gyakran ki van zárva a karácsonyból. Képzeld csak el, szervezek egy partit neked és meghívok sok embert. Mindenki sok ajándékot hoz, és a meghívottak megajándékozzák egymást - te viszont nem kapsz semmit.

Ez a karácsony. Mindenkinek adunk ajándékot, kivéve Jézusnak. De legyünk őszinték - mit adhatsz egy olyan Istennek, akinek mindene megvan?

Valójában, Jézusnak nincs meg mindene. Van négy dolog, ami nincs, hacsak oda nem adod neki ezen a karácsonyon:

Add neki a bizalmadat. A hit egy önkéntes dolog. Jézusnak nincs meg a bizalmad, hacsak nem adod oda neki. Sosem fogja kierőszakolni.

Tedd Jézust az első helyre az életedben. Ha bármi, vagy bárki Jézuson kívül elfoglalja az első helyet az életedben, akkor az egy bálvány. Ezen a karácsonyon, dönts úgy, hogy Jézust első helyre teszed az anyagi dolgaidban, abban, hogy mire figyelsz, a kapcsolataidban, az időbeosztásodban - és a problémáidban is.

Add Jézusnak a szívedet. Az a szíved, amit szeretsz, amit értékelsz, és amivel a leginkább törődsz. Jézus azt mondja: "Ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is" (Lk 12,34). Egy fontos módja annak, hogy oda add a szíved Jézusnak ezen a karácsonyon, az, ha a legfőbb forrásod a szolgálatába állítod. Jézusnak nem kell a pénzed, de az igen, amit az képvisel - a szíved.

Vezess másokat Jézushoz. Isten mindennél jobban szeretne családot ezen a karácsonyon. Szeretne gyermekeket, akik úgy döntenek, hogy szeretni fogják és bíznak benne. Ez az oka annak, hogy ünnepeljük a karácsonyt. Hívj valakit Jézushoz ezen az ünnepen. Beszélj valakinek arról, amit Jézus az életedben végzett.

A Biblia azt mondja, hogy a bölcsek nem a feleslegüket adták Jézusnak, amikor meglátogatták őt az első karácsonyon, hanem három nagyon fontos, és értékes ajándékot adtak: "Leborultak előtte, és imádták Őt. Kinyitották az ajándékaikat és kincseket adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát" (Máté 2,11 NCV fordítás).

Ahogyan Jézusnak adod a bizalmadat, első helyre teszed az életedben, odaadod neki, ami neked érték a munkájához, és más embereket viszel hozzá, olyan ajándékokat adsz neki, amik sokkal értékesebbek a bölcsek ajándékainál.

Tehát kívánj Jézusnak boldog születésnapot ezen a Karácsonyon! Add neki a legtöbbet, ami tőled telik!

Beszéljetek róla:

Szerinted miért gondolunk olyan keveset a karácsonyi időszak alatt arra, hogy Jézusnak ajándékot adjunk?
Számodra mit jelent első helyre tenni Jézust a nehézségeidben?
Az áhítatban felsorolt ajándékok közül melyik az, amelyikről eldöntötted, hogy megajándékozod vele Jézust ezen a karácsonyon?
(Rick Warren, Daily Hope, 2014.12.19)

 http://napiremeny.blog.hu/2014/12/26/jezus_karacsonyi_ajandeklistaja
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető bacsipista

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Igei üzenetek
« Válasz #301 Dátum: 2014 December 27, 05:35:29 »
Túl elfoglalt vagy Jézushoz?
2014. december 27. ford. - FodorImi


„Megszülte elsőszülött fiát, bepólyálta és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely.
(Lukács 2:7)Egyik évben, mikor még a gyermekeink kicsik voltak, a feleségem azt mondta, hogy a családi nyaraláshoz nekem kell kiválasztanom a helyet. Úgy döntöttem, hogy egy teljesen spontán vakáció lesz, semmit nem tervezek. Lelkipásztorként és vezetőként az életem minden napja be van táblázva, számomra ezért egy nyaralás tervezése nem valami jól hangzik.

Amikor azonban házas vagy és gyermekeid vannak egy teljesen spontán vakáció nem túl jó ötlet. Mivel nem volt semmi tervünk, a vakáció első öt éjszakáját öt különböző városban töltöttük, ebből négyszer az autónkban aludtunk, mert nem találtunk szabad szálláshelyet. A gyermekeim pedig nem voltak vidám kempingezők. Az ötödik éjjel elhatároztuk, hogy tervet készítünk a továbbiakra.

Ez a nyaralás segített megértenem, mit ért a Biblia azon, amikor az első karácsony történetében azt mondja, hogy „nem volt hely a szálláson” Mária és József számára.

Az örök Isten, és a megígért Messiás eljövetelét évezredekkel előre látták. Próféciák megjövendölték az igazságot, hogy a világ üdvözítője el fog jönni. Az ő születése olyan fontos, hogy kettéválasztja a történelmet Kr.e. és Kr.u. szakaszokra. A születésnapod dátuma Jézus születésnapjához van viszonyítva.

Mikor az Isten Fia eljött erre a világra, nem volt számára hely. A fogadós elszalasztott egy kitűnő lehetőséget. Ha Jézus az ő szobájában született volna, a fogadós építhetett volna egy hatalmas jelet, amilyenek Las Vegasban vannak, amely lefele mutatna: „Az Isten Fia itt született!” Megalapozhatta volna a szállodája szerencséjét. Ehelyett elszalasztotta élete legnagyobb áldását, mert nem volt helye Jézus számára.

Nem lehetünk azonban túl kemények a fogadóssal szemben, nem ítélhetjük el azért, mert nem volt szobája Jézus számára. Mi is állandóan ugyanezt tesszük.

Mindannyian elutasítjuk a lehetőséget, hogy megadjuk neki azt a figyelmet, ami az életünkben őt illeti. Megtöltjük a naptárunkat mindenféle időpontokkal, melyek jelentősége messze eltörpül Jézus mellett. Elköltjük a pénzünket a legújabb kütyüre és nincs semmink, amit Isten munkájába adhatnánk. Azzal töltjük minden időnket, hogy egyre előrébb jussunk a ranglétrán, és azt mondjuk, hogy nincs időnk a szolgálatra, hogy nincs időnk segíteni másokat a gyülekezetben vagy a társadalomban.

Ahogy idén a karácsonyra készülsz, kérdezd meg magadtól a következőt: Maradt hely a fogadódban Jézus számára?

Beszéljetek róla:

     Hogyan, milyen módon töltjük meg a „fogadónkat” karácsony idején, ami miatt nem marad hely Jézusnak? És az egész év során?
     Hogyan szabhatsz határt a feladataidnak a karácsonyi forgatagban, hogy tudj Jézus jelentőségére összpontosítani?
     Milyen dolgokra kell „nem”-et mondanod, hogy „igen”-t mondhass egy izgalmas, növekvő kapcsolatra Jézussal?


(Daily Hope by Rick Warren – 2014.12.20)

http://napiremeny.blog.hu
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető bacsipista

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Igei üzenetek
« Válasz #302 Dátum: 2014 December 28, 05:51:55 »
Lásd meg Jézus munkáját!
2014. december 28. ford. - magyarosijulia


“Ha ismernéd az Isten ajándékát, amit számodra készített, és hogy kivel beszélsz, kérnéd tőlem, és én élő vizet adnék neked.” (János 4:10, NLT fordítás)


Manapság TV és rádió hullámok vesznek téged körül mindenfelől. Ha lenne egy műszered, láthatnád, hogy mi van azokon a hullámokon. De csak azért, mert nem látod őket, nem azt jelenti, hogy nem léteznek. Azért nem látod, mert nem vagy ráhangolódva ezekre a hullámokra.

Ilyen volt Betlehemben is az első karácsonyi éjjelen. Annak ellenére, hogy Betlehemben volt egy fogadó, amely szállást adott az utazóknak, azon az éjszakán, nem volt szállás a kétségkívül legfontosabb utazó család számára.

Ezen a karácsonyon ne téveszd szem elől a párhuzamot, mely ez a történet és saját szívünk között van. A szíved azért volt megalkotva, hogy Istennek legyen szállása. Isten által és Isten számára vagy megteremtve. Amíg ezt nem érted meg, az életednek nem lesz értelme. Sajnos sok más dologgal töltjük meg az életünket. Más vendégeket hívunk be az otthonainkba. Szívünk más ötletekkel, érdeklődési körökkel, értékekkel, szeretetekkel és elköteleződésekkel van telve.

Annyira elfoglalt a szívünk, hogy észre sem vesszük, amikor Jézus megjelenik nálunk. Isten folyamatosan megjelenik az életünkben, olyan lehetőségeket kínálva számunkra, amelyeket sosem hittük volna, amikre problémáink közepette gondolni sem mertünk volna. Sajnos, legtöbbször nem vesszük Őt észre.

Ez számtalanszor megtörtént a Bibliában is. Jézus megjelent és beszélt olyan emberekkel, akik sosem jöttek rá, hogy kivel is beszéltek tulajdonképpen. János evangéliumában, Jézus egy kút mellett ült, amikor egy asszony odajött hozzá vizet keresve. Az asszony azonban nem ismerte fel Jézust. Sőt, még vallásos vitába keveredett Isten Fiával! Ekkor Jézus a következőket mondta neki: “Ha ismernéd az Isten ajándékát, amit számodra készített, és hogy kivel beszélsz, kérnéd tőlem, és én élő vizet adnék neked.” (János 4:10, NLT fordítás). De az asszony nem ismerte fel Jézust.

Isten mindenhol munkálkodik körülötted - nemcsak karácsonykor, hanem az egész évben. Lehetséges, hogy te és szeretteid nem veszitek Őt észre?

Beszéljetek róla

     Szerinted miért nem vesszük észre Istent még a karácsonyi időszakban sem, amikor úgy tűnik, hogy az emberek még inkább nyitottabbak az Isten felé?
     Milyen módon láttad Istent munkálkodni ezen a héten?
     Milyen változásokat tehetnél a karácsonyi előkészületeidben, hogy meglásd Jézust az ünnepben?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.12.21)

http://napiremeny.blog.hu/2014/12/28/lasd_meg_jezus_munkajat
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető bacsipista

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Igei üzenetek
« Válasz #303 Dátum: 2014 December 30, 09:02:06 »
Ismerd meg még jobban a Teremtődet...
2014. december 30. ford. - rorsy

"A kicsinység érzése, amit éreztek, belőletek származik. Nem az életetek jelentéktelen, hanem ti élitek azt jelentéktelenül... Nyissátok meg az életeteket, és éljetek nyitottan és kiteljesedve!" (2Kor 6,12-13, MSG fordítás)


Az évnek ebben a szakaszában mindenkinek nagyon sok dolgot kell elintéznie - meg kell írnunk az év végi összefoglalókat, meg kell tervezni az ünnepi menüt, és természetesen ajándékokat is kell vásárolnunk.

De számodra valami sokkal fontosabb kell, hogy legyen a középpontban karácsonykor: a Jézussal való személyes kapcsolatod elmélyítése. Miért? Két ok miatt.

Először is, mert Jézus alkotott téged. A Biblia szerint: "Mielőtt bármi létrejött volna, Krisztus létezett, és Ő Istennel volt. Ő mindig is létezett, és Ő maga Isten. Ő teremtett mindent, ami van, és semmi sincs, amit nem ő alkotott. Az örök élet Őbenne van, és ez az élet világosságot nyújt az egész emberiségnek." (Ján1,1-4, TLB ford.)

Nemcsak arra van lehetőséged, hogy az univerzum Teremtőjével találkozz, hanem arra is, hogy a te saját Teremtőddel találkozz. Azt szokták mondani, hogy ha az embernek kétségei vannak valamilyen területen, nézze meg, mit ír a kézikönyv.... De Jézust ismerni, ennél sokkal jobb. Ha tudni akarod, hogyan tudod kihozni a legtöbbet az életedből, meg kell ismerned azt, aki téged alkotott.


Másodszor, mert Jézus nyitja meg a szíved, hogy olyan életet élhess és élvezhess, amelyben jelen van a cél, a békesség és az erő. A Jézussal való kapcsolat biztosítja számodra a helyet a mennyben, de ennél sokkal többet is jelent. Isten azoknak, akik ismerik Őt, olyan életet ígér, amelyben cél, békesség és erő van.

Jézust személyesen ismerni azt jelenti, hogy megváltozik az életed. A cél, az erő és a békesség csak a kezdete annak, amit Isten neked adni akar az életben.

Sajnos a legtöbb ember jelentéktelen életet él, mert értelmetlen dolgok töltik ki az életüket.

Most karácsonykor gondolkodjunk el egy kicsit a fogadós példáján, aki nem készített helyet Jézus számára azon az első karácsonyon. Ez nem akadályozhatta meg, hogy Jézus megszülessen, és Istent sem akadályozta meg abban, hogy megvalósítsa a céljait a történelemben. Ez csak a fogadósnak volt rossz. Elmulasztotta azt a kiváltságot, hogy Isten Fiának helyet adjon, amikor a világra jött.

Ugyanez igaz a te életedre is. Ha nem találsz időt arra, hogy megismerd Jézust, elmulasztod a lehetőséget, hogy megismerd a Teremtődet. Elmulasztod a lehetőségét annak, hogy cél, békesség és erő legyen az életedben, mert ezeket csak Isten Fiától tudod megkapni. Ha nem hagysz az életedben helyet Jézusnak, akkor nem tudod majd betölteni az életeddel azt a célt, amit Ő szán neked.


Beszéljetek róla:


     Az, hogy megismered az Alkotódat, milyen kihatással lehet arra, ahogy az életedet éled?
     Életed melyik területén szeretnéd megtapasztalni Isten erejét, békességét és célját?
    Melyek azok a jelentéktelen dolgok, amelyek távol tartanak attól, hogy Istent jobban megismerhesd?


(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 12. 23.)

http://napiremeny.blog.hu/2014/12/30/ismerd_meg_meg_jobban_a_teremtodet

Ne feledkezz el Jézusról ezen a Karácsonyon!

2014. december 29. ford. - mintyovanviki

„Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle.” (Lk 10:41b-42)

Szeretjük túlzsúfolni az életünket. Túlhajszolunk, túlköltekezünk, túlbecslünk dolgokat és gyakran fáradtan rójuk a köröket egész életünkben. Ennek következtében Isten igazságának nincs esélye ragyogni az életünkben.

Gyakran tanítja Isten neked az igazság lényegét – lehet, hogy a reggeli Biblia tanulmányozásod közben vagy a vasárnapi prédikáció alatt – és Te azt gondolod, hogy meg kellene tenned bizonyos dolgokat, de éppen túl zsúfolt az életed ehhez, és ezért feledésbe is merül.

Az igazság nem szorulhat ki az életedből a bűn miatt. Gyakran jó dolgok szorítják ki az életünkből azt az igazságot, amelyet Isten akar elültetni bennünk. Teljesíteni Isten rád szabott tervét – ennyi a feladat, nem kell többet tenni; a kevesebb jelen esetben több!

Vegyük Jézus barátainak – Máriának és Mártának – a példáját. Egy nap meghívták Jézust vacsorára. Mária az egész estét Jézus hallgatásával töltötte. Márta nagyon elfoglalt volt, jó házigazda szeretett volna lenni és aggódott azon, hogy minden a legnagyobb rendben menjen.

Márta teljesen felháborodott azon, hogy neki egész nap dolgoznia kellett, míg a testvére csak Jézus mellett ült. Ekkor mondta neki Jézus: „Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle.” (Lk 10:41b-42)

Amikor az életed véget ér, kizárólag egyetlen dolog fog számítani: Megismerted-e Isten fiát? A különleges karácsonyi meglepetések, amelyeket a túlóráddal kerestél meg – nem fognak számítani. Minden idő, amelyet a tökéletes ünnepi étel elkészítésével töltöttél – szintén nem fog számítani. De minden egyes perc, amelyet Jézus megismerésével töltöttél évről évre – számítani fog!

Szóval élvezzük a karácsonyi időszakot! Csomagoljuk be az ajándékokat! Díszítsük fel az otthonunkat! Töltsünk felejthetetlen pillanatokat a családunkkal! De ne engedjük, hogy a Karácsony úgy teljen el, hogy ne töltenénk időt Jézus lábainál.

Beszéljetek róla:

     Életednek mely területein van versenytársa az Istennel való kapcsolatodnak?
     Miért gondolod, hogy gyakran elsodródunk Mária rajongásától Márta túlragaszkodó, lényegtelen elfoglaltságai felé?
     Hogyan tudnál időt szakítani a karácsonyi szoros programodban, hogy időt tölthess Jézussal?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.12.22)

http://napiremeny.blog.hu/2014/12/29/ne_feledkezz_el_jezusrol_ezen_a_karacsonyon

 
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető bacsipista

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Igei üzenetek
« Válasz #304 Dátum: 2014 December 31, 07:28:19 »
Válaszd a jobb életet
2014. december 31. ford. - Lilla


"Figyelj! Az ajtód előtt állok és zörgetek. Ha meghallod a hangom és kinyitod az ajtót, bejövök és együtt vacsorázunk." (Jelenések könyve 3:20, CEV fordítás)Amikor gyerek voltam, anyukám sokszor csinált spagettit. Azt hittem, ez a legjobb étel a világon! Aztán felfedeztem a hamburgert. A jó helyett egy még jobbat találtam. A spagetti jó volt, de a szaftos hamburger sokkal jobb.

Úgy gondolhatod, most jó életed van. Ha azonban lehetne sokkal jobb is az életed, nem érdekelne a dolog?

Sajnos valami távol tart minket attól, hogy megragadhassuk ezt a jobb életet, és ez a valami az, hogy teljesen irracionálisan úgy gondoljuk, hogy jól boldogulunk saját erőnkből is.

A Zsoltárok 10:4 ezt mondja: "A bűnös emberek túl büszkék. Nem keresik Istent; a gondolataikban nem jut hely Istennek." (NCV)

Ahogy a fogadós is az első karácsonyi történetben (Lukács 2.), mi sem gondoljuk, hogy szükségünk lenne még valakire. Azt gondoljuk, megvan mindenünk, ami csak kell.

Az ilyen önelégültséggel csak egy gond van: nem veszed észre, mire teremtett Isten. Isten teremtett Téged, és azért, hogy kapcsolatban legyél vele. Sosem fogod betölteni azt a minden elképzelésednél nagyobb és fontosabb életcélt, amit Ő szánt neked, hacsak nem vagy állandó kapcsolatban Istennel, az igazi erőforrásoddal.

A jó hír azonban az, hogy még nem túl késő. Lehet vele kapcsolatod, nem számít, mi történt a múltban, nem számít hányszor utasítottad el korábban.

Isten ezt olyan egyszerűvé tette, hogy bárki megértheti: be kell Őt hívnod a szívedbe.

Jézus ezt mondta: "Figyelj! Az ajtód előtt állok és zörgetek. Ha meghallod a hangom és kinyitod az ajtót, bejövök és együtt vacsorázunk." (Jelenések könyve 3:20, CEV ford.)

Jézus zörget az ajtódon. Ragadd meg a jobb életet, és engedd be Őt oda. Legyen Ő a "Főnök" az életedben.

Ez mindent meg fog változtatni.

Beszéljetek róla:

     Milyen módon tart távol a büszkeséged attól, hogy megtapasztalhasd a jobb életet, amit Isten szánt neked?
     Mik azok a jó dolgok az életedben, amik túl zsúfolttá teszik azt ahhoz, hogy Jézussal is lehessen kapcsolatod?
     Mit jelent az, ha az életed valamelyik részén van egy "főnök", aki irányít? Mit jelent az, ha Jézus a Főnök az életedben ?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2014.12. 24.)

http://napiremeny.blog.hu/2014/12/31/valaszd_a_jobb_eletet
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető bacsipista

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Igei üzenetek
« Válasz #305 Dátum: 2015 Február 17, 15:07:24 »


Isten erőssé tud tenni téged

"Ti azonban legyetek erősek, ne lankadjatok el, mert tetteiteknek meglesz a jutalma!" (2Krón 15,7).

Isten nagy dolgokat tett népéért, Júdáért, de mégis erőtlen emberek maradtak: ingadozva járták az Úr útját, szívükben haboztak. Szükségük volt az intésre, hogy az Úr velük lesz, amíg ők az Úrral lesznek, de ha elhagyják Őt, Ő is elhagyja őket. Emlékeztetni kellett őket a testvér- nép, Izráel sorsára is, mire vezetett Isten elleni lázadásuk, és milyen kegyelmes volt hozzájuk az Úr, amikor megbánást mutattak. Az Úr szándéka az volt, hogy megerősítse Júdát Isten útján és az igazságban. Erre van szükségünk nekünk is. Megérdemli Isten, hogy teljes erőnkből és tehetségünkből szolgáljunk neki.

Ha Isten szolgálata és valamit, akkor mindent megér. Legnagyobb jutalmunkat az Úr munkájának végzésében fogjuk találni, ha azt szorgalmasan végezzük. Fáradozásunk nem hiábavaló az Úrban, ezt tudjuk. A fél szívvel végzett munka nem hoz jutalmat, de ha egész lelkünket az Úr ügyének szolgálatába állítjuk, kivirágzik az életünk. E sorok szerzője egy félelmetesen viharos időszakban kapta biztatásul ezt az igeverset, és megértette belőle, hogy teljes erővel tovább kell "vitorláznia", mert hajója biztonságban és drága rakománnyal fogja elérni a kikötőt.

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető bacsipista

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Igei üzenetek
« Válasz #306 Dátum: 2015 Február 18, 09:21:46 »
Szeretetben szolgálni egymást

„Szeretettel szolgáljatok egymásnak!" (Gal 5,13).


A külsőségek betartásának következménye a szív büszkesége lesz. Ha törvény alatt élünk, akaraterőnket sokszor hajlandóságaink ellenére kell megerőltetnünk. Az ilyen erőlködés teljes bizonyossággal oda vezet, hogy megvetem vagy sajnálom azokat, akik nem olyan keményen próbálják csinálni, mint én, vagy ha meg is próbálják, kudarcot vallanak. Már puszta fáradozásom olyan fölény érzését kelti bennem, amely barátságtalanná tesz. Még ha ez nem is látszik rajtam, akkor is elzárkózom ezektől az illetőktől, és nem tudok velük együtt imádkozni, mert alacsonyabb szellemi színvonalon állóknak tartom őket. Ide vezet a törvényeskedő élet. Isten azonban sokkal hatalmasabb annál, hogysem egy mintára alakítsa szentjeit. Az embereknek Krisztus halálához kell hasonlítaniuk. A savanyú alma még nem érett! Az érett almák édesek! Ha Isten valóban elvégezhetett valamit bennem, akkor nem lesz nehéz együtt haladnom azokkal a szentekkel, akiknek az életútja eltér az enyémtől.

 http://velunkazisten.hu/ahitat/0218_Szeretetben_szolgalni_egymast
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető bacsipista

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Igei üzenetek
« Válasz #307 Dátum: 2015 Február 19, 15:59:03 »
Ezután jobb lesz

"Megaláztalak ugyan, de többé nem alázlak meg"  (Náh 1,12)


A szenvedésnek van hatása! Isten küldi és Ő vet neki véget. Talán sóhajtva mondod: "Mikor lesz már vége?" De ne feledd, hogy minden bajunk teljesen megszűnik, ha egyszer véget ér a gyötrelmes földi élet. Ezért várj csendben, viseld türelmesen az Úr akaratát, amíg újra eljön.

Amíg így vársz, meglátod, mennyei Atyánk "összetöri a ránk nehezedő igát" (1,13), ha az már betöltötte rendeltetését. Ha kiverte belőlönk ostobaságainkat, nem ostoroz tovább. Ha pedig próbatétel végett küldte a szenvedést, hogy azáltal is Őt dicsőítsük, befejeződik a próba, amint az Úr dicsőségéről szóló bizonyságtételre fakaszt bennünket. Ezért ne is akarjuk, hogy vége legyen a szenvedésnek addig, amíg meg nem adtuk Istennek azt a dicsőséget, amely Őt illeti.

Talán már ma "nagy csendesség" lesz a részünk. Ki tudja, milyen hamar elcsitul a dühöngő vihar, és a sima tenger szelíd hullámain játszadoznak a tengeri madarak? A hosszas megpróbáltatás után a cséphadarót a szögre akasztják, a gabona pihen a csűrben. Lehet, hogy nemsokára éppen olyan boldogok leszünk, amilyen szomorúak most vagyunk. Az Úr könnyen nappalra válthatja az éjszakát. Aki a felhőket küldi, el is tudja oszlatni azokat. Ezért legyünk jó reménységgel: jobb idők következnek. Énekeljünk hát már előre egy boldog halleluját!

forrás: C.H. Spurgeon - Isten ígéreteinek tárháza
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető bacsipista

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Igei üzenetek
« Válasz #308 Dátum: 2015 Február 24, 06:55:27 »
El a makacs önfejűséggel!

Az egyenetlenek simákká legyenek...
(Lukács 3, 5)


Az önfejű ember göröngyös utakon jár. Az Úr utai mindig egyenesek és simák, nem botlunk meg rajtuk. Egyszerű, világos utakon vezeti övéit. Jézus azt mondja: „Ha valaki nappal jár, nem botlik meg." Itt a nappal való járás az Isten akarata szerint való utat jelenti. A tanítványok ugyanis le akarták beszélni Jézust arról, hogy Júdeába menjen, ahol nemrég meg akarták kövezni. Jézus azonban nem engedi, hogy útját emberi szempontok szabják meg. Csak az Atya akaratát veszi figyelembe. Jól tudja, hogy emberek egy pillanattal sem tudják megrövidíteni az Atya által megszabott munkáját. Aki azonban éjszaka jár, aki saját sötét elképzeléseit követi, az megbotlik, „mert nincsen világossága" (Jn 11, 9-10).
A makacs, önfejű ember mindig saját tetszése szerint keresi a kivezető utakat s hamarosan fájdalmas akadályokba ütközik. Végül is megbotlik, összeroskad. Aki Isten akarata szerint megy az útján, kerülhet szintén szoros helyzetekbe és hegyek zárhatják el az útját. De ilyenkor szabad kérnünk, hogy „minden hegy hordassék le" és ha valóban Isten útján járunk, egy láthatatlan, erős kéz el is végzi ezt. Az akadályok ellenére célhoz jutunk s kiderül, hogy azok még javunkra is váltak. Az önfejű ember azonban a legjelentéktelenebb dologban is elbukik. Ha nem elképzelései szerint történik minden, bármely kicsi, nem várt nehézség is azonnal kedvetlenséget, bosszúságot idéz elő nála. Azt gondolja, hogy mindenkinek őhozzá kell igazodnia. Csúnya veszekedések és heves összetűzések fordulnak elő. Panaszkodik, hogy mások milyen kibírhatatlanok s nem hajlandó elismerni, hogy elsősorban ő maga elviselhetetlen. Megbotránkozik másokon és valófában ő botránkoztat meg másokat. Siránkozik, hogy valamiféle balsors üldözi őt és nem engedi, hogy boldog legyen, pedig kizárólag saját makacsságának köszönheti, hogy élete elromlik és tele lesz csalódással. Nem egy esetben okoz súlyos idegbajt az a tény, hogy valakinek a makacs természetét ifjúságában nem fékezték meg s később önmaga sem adta azt halálba töredelmes bűnbánat által. Ahhoz térhet be igazán Jézus, aki összeroskad e bűne alatt és őszintén elhatározza, hogy ezentúl csak felülről engedi magát vezettetni. „Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem?" - kérdezte Saul a damaszkuszi úton, jelezve, hogy feladta saját elképzeléseit. Ekkor jutott életében uralomra és első helyre a Jézus iránti szeretet.

Carl Eichhorn "Isten muhelyében" c. könyvéből
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető bacsipista

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Igei üzenetek
« Válasz #309 Dátum: 2015 Február 26, 15:39:09 »
Aki bedugja fülét a szegény kiáltására: ő is kiált, de meg nem hallgattatik.
Példabeszédek 21:13,
 
Minden problémánk megoldása Isten kezében van, ez a mi hozzáállásunk. Sokszor halljuk, hát majd csak megsegít a jó Isten, de bizony előfordul, hogy mégsem jön a kegyelem az áldás, mert az Úr mindent lát.
És ki milyen magot vet azt aratja. Aki önző és segíthetne de nem teszi az bűne annak.
 
Egész nap kívánságtól gyötretik: az igaz pedig ád, és nem tartóztatja meg adományát.
Példabeszédek 21:26,forrás: http://havannacsoport.hu/index.php/napi-igek-edittol-2015
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető bacsipista

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Igei üzenetek
« Válasz #310 Dátum: 2015 Március 01, 09:37:42 »
Semmi nem akadályozhatja meg

„Nem tizenkét órája van-e a nappalnak?" János 11,9

Amikor az Úr Jézus ismét vissza szándékozott menni Júdeába, tanítványai megrettentek. Csak az imént akarták megkövezni a zsidók, és Ő mégis újabb látogatásról beszél. A tanítványok aggodalmaskodó és gondterhelt szavaira azt felelte az Úr: „Nem tizenkét órája van-e a nappalnak?" Első pillantásra úgy látszik, hogy ennek a válasznak semmi köze nincs a megelőző beszélgetéshez. Az Úr azonban ezzel azt akarta hangsúlyozni: a munkanap tizenkét órából áll. Ha valaki átadta életét Istennek, akkor számára minden egyes napnak megvan a maga határozott programja. És ennek az Isten által előírt programnak végrehajtását semmi sem akadályozhatja meg. Ha tehát az Úr Jézus visszatér Jeruzsálembe, még ha a zsidók ismét meg akarják is ölni, akkor sem sikerül az nekik. Munkáját még nem végezte el.

Isten minden gyermekére nézve érvényes, hogy „halhatatlan mindaddig, amíg el nem végezte munkáját". Ez nagy békességet és állhatatosságot ajándékoz életünknek. Ha Isten akarata szerint élünk, akkor egy szempillantással sem fogunk korábban meghalni, mint ahogy Isten akarja. Semmi nem érhet minket Isten akarata ellenére!

Sok keresztyén ember beteggé teszi magát aggodalmában az élelem miatt, amit megeszik, a víz miatt, amit megiszik, és a levegő miatt, amit beszív. Társadalmunkban, amely annyira tudatában van a környezetszennyezésnek, mindig akad valami, ami azt hiteti el velünk, hogy a halál már az ajtónkon kopogtat. Pedig szükségtelen ez a félelem. „Nem tizenkét órája van-e a nappalnak?" Hát nem húzott fel Isten védőfalat a hívők köré, amelyet még az ördög sem tud áttörni? (Jób 1,10)

Ha ezt hisszük, ez megóv minket sok utólagos szemrehányástól. Akkor nem mondjuk többé: „Ha az ügyeletes orvos egy kicsit hamarabb jött volna", vagy „ha az orvos csak néhány héttel korábban fedezte volna fel a daganatot", vagy „ha a férjem egy másik repülőgépen jött volna". Isten végtelen bölcsességével és hatalmával tervezi életünket. Időben is tökéletes terve van mindnyájunk számára, és az Ő vonata tökéletes menetrend szerint közlekedik.

Jób.1. 10
"Nem te vetted-e körül őt magát, házát és mindenét, amije van? Keze munkáját megáldottad, jószága igen megszaporodott e földön."
Részlet William MacDonald: Ösvényem világossága című áhitatos könyvéből
http://velunkazisten.hu/osvenyem/Osvenyem_vilagossaga
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12