Szerző Téma: Kikapcsolódás szabadidő  (Megtekintve 951 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető torokildiko46

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4531
  • http://ildiko-torok.blogspot.com/
Kikapcsolódás szabadidő
« Dátum: 2015 Július 24, 18:26:12 »
Balaton :2smitten:

Bugaszeg

Csak a szőlője földjét akarta megtámasztani, hogy ne omoljon le a domboldal. A végén egy vár lett belőle!

Csere János, vagy ahogy Balatonbogláron hívják, Jani bácsi teljesen egyedül építi a várat. Méghozzá szeméttelepről kibányászott régi értékes téglákból. Mára már 60 ezer téglát beépített. A különleges téglamúzeumnak nemcsak a környékbeliek járnak a csodájára, hanem az egész országból is érkeznek látogatók.

Bugaszeg egy jobbára mély fekvésű terület Balatonboglár és Ordacsehi között, szelíd lankákkal, melyet az M7-es autópálya szel keresztül. A területen lévő egykori majorság – puszta – az 1940-es években Varga Béla egykori boglári plébános, későbbi Nemzetgyűlés Elnöke, illetve az egyház tulajdonában volt. A II. világháború és az azt követő politikai helyzet folytán a majorsági akolt széthordták és a földosztás során a terület magánkézbe került. (Meg kell említeni, hogy Varga Béla a terület lankáin – ma az autópálya 143+800 km szelvénye –két tüdőbeteg családnak hajlékot is építtetett, melynek nyomai ma is megtalálhatóak).

A területet ma halastó-horgásztó, erdő és szántóföldek veszik körül, melynek kiemelkedő pontján, az egykori majorság mélyén, egy egykori cseléd lelkes unokája a régmúlt munkáskezeinek tiszteletére téglamúzeumot épített.

A magánerőből és közadakozásból épülő sajátos épületegyüttes és térinstalláció mára turisztikai célponttá vált, ahol a történelmi miliő mellett minden korosztály számára kínálkozik program.

A Hotel Famíliától körülbelül 3 kilométeres, kényelmes biciklivel is megtehető túra végén felfedezhetjük a komplexum látnivalóit. Végigjárhatjuk többek között a történelmi emlékparkot, ahol neves eleinknek állított kopjafák örökítik meg magyar őseink emlékét. Lovasbemutatókat is tartanak, valamint kipróbálhatunk egy ősi jurtát. Megtekinthetjük a mintagazdaságot, ahol kisállatokat is simogathatnak a gyerekek.
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető torokildiko46

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4531
  • http://ildiko-torok.blogspot.com/
Re:Kikapcsolódás szabadidő
« Válasz #1 Dátum: 2015 Augusztus 07, 16:45:49 »
egy  kis   humor:
Még fiatal ügyvéd voltam, épp megkaptam az irodámat, s már vártam is, kik jönnek.
Kis idő múlva az üvegajtómon keresztül emberi árnyékot vettem észre, s úgy gondoltam, az első ügyfelemre jó benyomást kell tennem, ezért felvettem a telefonkagylót és képzelt beszélgetésbe kezdtem.
Valahogy így hangzott: - Igen, Mr John, megpróbálok időt szakítani az Ön jelentéktelen kis ügyére is, csak az az igazság, nagyon elfoglalt vagyok, hisz tudja, sok az ügyfél.
Ekkor letettem a kagylót, és gondolván, hogy nagy hatással voltam első ügyfelemre, így szóltam:
- Jó napot! Kérem foglaljon helyet! Miben lehetek szolgálatára?
És a válasz:
- A telefonszerelő vagyok, mondták, hogy itt még nincs bekapcsolva a telefon! :2funny:
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25