Szerző Téma: Saját gondolataim  (Megtekintve 23260 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Árvai Emil

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
Re:Saját gondolataim
« Válasz #255 Dátum: 2025 Március 06, 11:57:37 »
Zsoltárok 51:2
"Mikor ő hozzá ment Nátán, a próféta, minekutána Betsabéval vétkezett."

*

Dávid az Isten szíve szerint való ember volt.
Mért nem jött rá magától, hogy vétkezett?
Miért volt szükség ehhez egy prófétára?

A próféták (is) munkatársai Istennek.
Szükség van rájuk.

Nem elérhető Árvai Emil

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #256 Dátum: 2025 Március 29, 12:55:35 »
Lukács ev. 18:12
"Böjtölök kétszer egy héten, tizedet adok mindenből, amit szerzek."

Máté ev. 23:23
"... tizedet adtok..., de elhagytátok mindazt, ami a törvényben ezeknél fontosabb: az igazságos ítéletet, az irgalmasságot és a hűséget; pedig ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni.

Lukács ev. 11:42
"... tizedet adtok minden (kis) veteményből, de elhanyagoljátok az igazságos ítéletet és az Isten szeretetét, pedig ezeket kellene cselekedni, és amazokat sem elhanyagolni.

Zsid. 9:14
"... Krisztus vére... megtisztítja lelkiismeretünket a holt cselekedetektől, hogy szolgáljunk az élő Istennek."

*

Ha áll az órám, napjában kétszer hajszál pontos időt mutat. De hasznát venni nem tudom,
Ha jár az órám, valószínűleg sohasem tökéletesen pontos; késhet, siethet. De így tudom a hasznát venni.

Ha kiválasztok egy-két mérhető vallásos teljesítményt, ami nekem szimpatikus ill. könnyen teljesíthető, akkor tökéletes hívőnek képzelhetem magam. Tévesen.

Ha az Úrnak való folyamatos engedelmességet választom, a hibátlanságom érzését hiányolni fogom. De jó úton járok.

Nem elérhető Árvai Emil

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #257 Dátum: Tegnap - 20:36:46 »
Ezékiel 9:4 
"... Tégy jelet azoknak az embereknek a homlokára, akik sóhajtoznak és nyögnek amiatt a sok utálatos dolog miatt, amit elkövetnek a városban."

Jelenések 7:3, 9:4
"... pecséttel megjelöljük (a homlokukon) a mi Istenünk szolgáit."

Jeremiás 31:33
"... Törvényemet a belsejükbe helyezem, szívükbe írom be."

János 6:45
"Meg van írva a prófétáknál:
És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek..."

I. Korinthus 2:16b
"Mert ki ismerte meg úgy az Úr gondolatát, hogy Őt kioktathatná? Bennünk pedig Krisztus értelme van.
(EFO: "... mi Krisztus gondolatai, szándékai és gondolkozásmódja szerint gondolkozunk")

*

Szerintem a homlokon való elpecsételés jelképes értelmű: a homlok itt a gondolkozásmódot jelenti.
Szerintem nem tetoválásról, oltásról vagy chip-ről van szó, hanem a gondolkozásmódunk megváltoztatásáról, megszenteléséről.
Isten szerint való, Istentől származó gondolatokról.

(Vö: "szöget ütött a fejembe", "bogarat ültetett a fülembe")