Szerző Téma: Szokatlan gondolatok  (Megtekintve 196 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Sofia

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 217
Szokatlan gondolatok
« Dátum: 2019 November 20, 08:53:09 »
Vásárolj!! Vásárolj!! Vásárolj!! Jön a karácsony!! Rengeteg ajándékot kell vásárolnod a szeretteidnek és persze magadnak is, mert megérdemled. Neked is jár valami. Már most kezdjük el a készülődést arra a december végi 2 vagy 2 és fél napra, amit a világiak a szeretet ünnepének neveznek. Az átlagosnál jóval több ennivalót vásároljunk, hogy lehetőségünk legyen az ünnepek alatt nagyon sokat enni, feltétlenül híznunk kell pár kilót. És az ajándékok beszerzésére mindenféleképpen szánjunk időt és rengeteg pénzt, mert ebből látszik majd a szeretet ünnepén, hogy mennyire szeretjük egymást. Ha nincs elég pénzed lehet kölcsönt is felvenni és majd sok-sok hónapon át törlesztgetni jövőre.
Vitathatatlanul az év utolsó hónapja a legsikeresebb időszaka  a gyártóknak és a kereskedőknek. A reklámok egyfolytában azt sugalmazzák, hogy mindent meg kell szerezned, mindenre szükséged van, semmi sem nélkülözhetetlen. És ez így karácsony előtt még sokkal jobban igaz. Hallottatok már a  bluetooth-kapcsolatos fogkeféről? (Mi jöhet még??) Enélkül egészen biztosan nem lehet élni. Ha nem kapok egy ilyet karácsonyra nagyon szomorú leszek.

Egyre kevésbé szeretem az évnek az utolsó 2 hónapját. Nem szeretek ekkor már vásárolni sem, de sajnos muszáj néha bemenni egy-egy üzletbe. Már október végén szaloncukrok, mikulások tömkelegét láttam az egyik élelmiszerlánc üzleteiben és mára már alig-alig van olyan kereskedelmi egység, ami ne karácsonyi díszben pompázna. Bármilyen szellemiséggel ünnepeljük is a karácsonyt, mire elérkezik az ünnep, semmi különlegeset, semmi nagyszerűt nem érzünk, mert a hosszas készülődés közben elvész a hangulat, a varázs, a meghittség, vagyis az ünnep lényege. Sajnos.   

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3964
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Szokatlan gondolatok
« Válasz #1 Dátum: 2019 December 17, 19:37:32 »
Abszolút egyetértek, kedves Sofia! Nagyon jól összefoglaltad.  :2smitten:
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Sofia

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 217
Re:Szokatlan gondolatok
« Válasz #2 Dátum: 2020 Január 05, 09:32:13 »
Úgy gondolom, hogy nincs vagy alig-alig van olyan napunk, amikor ne okoznánk csalódást égi Atyánknak. Vétkezünk gondolattal, szóval, cselekedettel. Vasárnaponként elmegyünk a templomba, magasztaljuk Istenünket, hallgatjuk igéjét, adományt adunk, megpihenünk, készülünk az elkövetkezendő dolgos napokra, áldást, erőt és támogatást kérünk. A mindennapjainkat nem a világtól távol, hanem abban benne éljük.
Befolyásolja-e a történéseket, hogy milyen környezetben vagyunk? Én úgy gondolom, hogy valamelyest igen. Egy nyugodtabb, rendezettebb, békésebb, barátságosabb környezetben mi is csendesebbek és kiegyensúlyozottabbak vagyunk. Ha ideges, ingerült, rosszindulatú, beképzelt emberekkel vagyunk körülvéve, előbb-utóbb zaklatottak, feszültek leszünk, kezdjük magunkat rosszul érezni. Ilyenkor aztán az óemberünk felülkerekedhet az újemberünkön, megszomoríthatjuk Atyánkat helytelen, szentségtelen viselkedésünkkel. Mi a teendő ekkor? Ha valóban Isten megtért, újjászületett gyermekei vagyunk, akkor szinte azonnal lelkiismeretfurdalást érzünk, szégyelljük magunkat és azonnal őszintén megbánjuk a történteket. Drága égi Atyán ez esetben megígéri nekünk, hogy soha sem fog megemlékezni eme csúfos elbukásunkról. A Szentírás tele van olyan emberekkel, akik számtalanszor elbuktak, Isten mégis szerette őket. Biztatást és vigasztalást nyújthatnak ezek a történetek. Föl sem tudjuk fogni, hogyan bocsájthatja meg minden bűnünket Atyánk úgy, hogy végérvényesen elfelejti, többet nem fogja felemlegetni azokat. Mi emberek erre nem vagyunk képesek. Úgy gondolom, hogy a sérelmek, a bántások, a gonoszkodások szívünk legmélyén megmaradnak, bármekkora lakatot is tettünk rájuk, nincs garancia arra, hogy ez lakat örökké a helyén marad és a láda tartalma soha többet napvilágra nem kerül.

"Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. Ha azt mondjuk, hogy nem vagyunk bűnösök, hazuggá tesszük őt, és nincs meg bennünk az ő igéje." (1 János 1:8-10)

Nem elérhető Sofia

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 217
Re:Szokatlan gondolatok
« Válasz #3 Dátum: 2020 Február 02, 15:31:50 »
Bevallom őszintén, nagyon szeretem az utolsó időkről szóló próféciákat, bibliai jövendöléseket. Akiknek egyáltalán semmilyen ismeretük sincs Istenről és az Ő kijelentéseiről, vagyis akik nem tudják, hogy mi lesz az emberi történelem végkifejlete, még azok is érzik, hogy valami nagyon-nagyon nincs rendben és, hogy minden csak egyre zűrzavarosabb, bizonytalanabb és nyugtalanítóbb lesz, az életszínvonal emelkedésével a lelkünk egyre betegebb lesz. Akik tanulmányozzák Isten beszédeit, akik Istennel járnak, azok örömmel tapasztalják hogyan teljesedik be mindaz, ami írva van. A Teremtőtől való elfordulás mindig szenvedéshez, nyomorúsághoz vezetett. Nincs ez másképp napjainkban sem. Figyeljük csak meg, hogy a legnagyobb gondok hol vannak?
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetté nyilvánította csütörtökön az új koronavírus által Kínában okozott tüdőgyulladás-járványt. A 2003-ban kitört SARS-járvány szintén Kínából, Kuangtung tartományból indult ki és szintén a koronavírus egyik alfaja volt. A SARS-betegség légúti panaszokkal, súlyosabb esetben tüdőgyulladással járt, hasonlóan a mostani Vuhanban regisztrált esetekhez. A járvány során több, mint 8 ezer embert fertőzött meg, a halálozási arányszám mintegy 10% körüli volt. A kutatók szerint a cibetmacskák, nyestkutyák és egyéb kisemlősök – akár a házi macskák is – hordozói voltak a SARS-koronavírusnak, ezekről az állatokról került az emberekbe a kór. A vuhani járványt okozó 2019-nCoV kódnevű koronavírus kapcsán még nincs megállapodás arra vonatkozóan, hogy milyen élőlény volt a kórság hordozója, de a Journal of Medical Virology magazin szerint kígyók lehettek hordozók a vírus számára; más virológusok szerint csak madár- és emlősfajok lehetnek a közvetítők ebben az esetben valószínűleg a denevér volt a főbűnös.
A kínai emberek órási sertéshús fogyasztók,Kínában egészen elképesztően alakult a húsfogyasztás: kevesebb mint 5 kilogrammról indultak a hatvanas években, a nyolcvanas évek második felére 20 kilóra nőtt az éves átlagos húsfogyasztás, az utóbbi egy-két évtizedben pedig megháromszorozódott, így az átlagos kínai már 60 kilogramm húst eszik évente. Az afrikai sertéspestis miatt csökkent az elérhető sertéshús mennyisége és emelkedtek az árak, 25 jüanról 60 jüanra emelkedett (egy jüan 42 forint) a sertéshús átlagos kilogrammonkénti ára, míg a kutyahús átlagosan 45 jüan/kilogramm, a macskahús pedig mindössze 24 jüan/kilogramm. A piacokon szinte mindenféle húst árulnak, így gyakran kerül az étlapra patkány, denevér és kígyó is. Ezek  mind olyan állatok, melyek hordozzák többek között a koronavírust is és megfertőzik azokat, akik ezeket elfogyasztják.
Miután Isten megengedte, hogy a növényeken kívül egyes állatok is táplálékul szolgálhatnak nekünk embereknek, figyelmeztetett bennünket, hogy csak egyes állatok, csak a tiszta állatok húsa legyen nekünk eledelül. És csak a húsa, a vére és a kövér, zsíros része nem. Ezt csak kevesen és egyre kevesebben tartják be. De hogyan is tarthatnák be Isten parancsolatait és fogadhatnák meg tanácsait ott ahol alig-alig van ismeretük az embereknek a világmindenség Teremtőjéről? Kína az egyik olyan ország ahol a legjobban üldözik a keresztényeket és gátolják a kereszténység terjedését. 2019-ben Kínában 5576 egyházi létesítményt korlátoztak, zártak be vagy pusztítottak el egy új törvény alapján, mintegy ezer embert pedig bebörtönöztek, itt például 18 éves kor alatt nem lehet belépni egyetlen egyházi épületbe sem.
Isten szeretete és gondoskodása nélkül halálra vagyunk ítélve. Nézzük csak meg hogyan alakult a választott nép, Izrael sorsa a sorozatos szövetség szegés miatt. Minden más népre is a pusztulás vár ha megtagadja Istent vagy szembe fordul Vele.