Szerző Téma: Hívőként világi munkahelyen  (Megtekintve 11041 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető whiteattil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 229
  • whiteattil oldala
Hívőként világi munkahelyen
« Dátum: 2007 December 31, 20:08:31 »
Isten áldjon mindenkit!

Nemrég folyamatos műszakot vezettek be a melóhelyemen, minden második vasárnap dolgoznom kell 12 órában vagy nappal, vagy éjjel. Ez eléggé átalakította az életemet, nem tudok ott lenni az istentiszteleteken. A neten meg tudom hallgatni, de az mégsem olyan. Attól féltem, hogy le fogok blokkolni a hívő életemben. Ez nem történt meg, hiszen imádkozom, napi kapcsolatban vagyok az Úrral. A hétközi alkalmat is szeretném úgy szervezni, hogy minden héten tudjak élő közösségben lenni, vagy vasárnap, vagy hétközben találkozni a testvérekkel.
Kaptam már e témában mindenféle tanácsot. Olyat is, hogy keresztény ember nem dolgozhat vasárnap, mert ez nem az Úrtól van, keressek más munkahelyet...stb, stb. Csakhogy ez olyan munka, amit szeretek csinálni, éléggé összetett, érdekes. Egy üveggyárban edzett autóüvegeket gyártunk, én az edzést és a hajlítást csinálom, kemencét kezelek. Hosszú idő óta ez olyan munkahelyem ahol nekem megfelelő munkát végezhetek, a körülmények is jók. Normálisan be vagyok jelentve, aránylag a fizetés is elfogadható, hálát adok érte Istennek. Csak az időbeosztás...
Kérlek Benneteket, írjátok meg mi a véleményetek ezzel kapcsolatban!

Arra is kíváncsi lennék, hogyan élitek meg a munkában, iskolában a hiteteket a hitetlen társakkal? Milyen jó vagy rossz tapasztalatokat szereztetek a munkahellyel, iskolával kapcsolatban? Hogyan viszonyultok a munkatársakhoz, iskolatársakhoz,tanárokhoz, főnök-beosztott viszony...?  :?:
Minden érdekel, amit hívőként munkával vagy iskolával kapcsolatban megéltek, megéltetek, vagy bármillyen véleményetek van ebben a szerintem fontos dologban, hiszen jelentős időt az életünkből a munkahelyen, vagy a suliban töltünk. 
Attil

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Hívőként világi munkahelyen
« Válasz #1 Dátum: 2007 December 31, 20:39:58 »
Szia whiteattil! :05:

A munkával kapcsolatban annyit szeretnék mondani, hogy a pihenőnap, nem feltétlenül kell hogy a vasárnap legyen. Úgy gondolom, hogy a jelzője a hét utolsó napja. Ha megfigyeled az angol vagy amerikai naptárat, akkor láthatod, hogy a hét utolsó napját a szombat jelöli, majd a hetet a vasárnap nyitja. Személy szerint én a fizetést is szombaton kapom. A szombatisták szombatot jelölik meg pihenőnapnak, mondjuk a baptisták a vasárnapot.
A lényeg azonban az, hogy egy pihenő nap legyen. Ha a munka végett ez a szerda, vagy egyéb hétköznapi nap lehet, akkor arra a napra ütemezd be.
Természetesen a gyülekezetbe nem járás nem pótolja az interneten hallgatott igehírdetést. Tudod, én már nem járok gyülekezetbe immár 2.5 éve. Csak amikor hazautazom. Ugyanis az angol nyelvtudásom még nem teszi lehetővé, hogy az angol prédikációt teljesen megértsem. Ezért magyar tanításokat hallgatok. A "szombatra" nekünk van szükségünk és nem Istennek. Ahogyan Jézus is mondta: "A szombat lett az emberért, nem az ember a szombatért".

De én arra buzdítalak, hogy tedd meg a lehető lépéseket, hogy ne kelljen dolgoznod vasárnaponként.
Emlékszem egy kedves bácsira ( Gyuribácsira ) a Baptista gyülekezetből, ahová jártam. Elmesélte, hogy egy csoport ember munkát keresett. Sajnos munkát találni nem volt könnyű, akkoriban, azon a helyen. Találtak is egy állást, ahova felvették volna őket. Azonban a kikötés az volt, hogy vasárnap is kellett volna dolgozni.  Nem vállalták el... De lásd az Isteni kegyelmet:
Mindegyikőjüknek sikerült egy másik állást találni!

Elküldöm Attila ezt imatémába az imaközösségnek.

Isten áldjon meg! :05:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Adnama

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 122
 • Egy testvér az Úrban
Re: Hívőként világi munkahelyen
« Válasz #2 Dátum: 2008 Január 01, 20:29:03 »
Jajj, nagyon köszönöm ezt a topicot nagyon tetszik... Örülök, hogy erről mesélhetek, mert nekem most a legtöbb megtapasztalásom és áldásom az elmúlt 3 hónapban, pont a világi munkahelyem során történt...
Az is nagyon érdekes, ahogy ide kerültem. Gyógypedagógiai érdekelt, de nem vettek fel, ezért 2 éves asszisztens képzésre mentem. Utána újra próbálkoztam a felvételivel, már teljesen bebiztosítottam magam, amikor nyár végén Isten elkezdett a szívemhez szólni, hogy mintha nem adtam volna át életem-e területét (hivatás) egészen, hanem a saját tervemben haladtam volna. Elkezdtem imádkozni, hogy ha akarja, akadályozza meg a biztos felvételit. De emberileg annyira biztos volt... Ám olyan történt ami nem szokott, hatalmasat ugrott a ponthatár, hiába voltam 26 ponttal felette, 30-al kellett volna. Azt gondoltam Isten bezárta a gyógypedagógia irányát... Vártam a B tervet, állást kerestem, anyagi nehézségei voltak már évek óta a családomnak, tehát egyértelmű volt hogy dolgozom, csak az nem, hogy melyik szakmámban (egy kommunikációs OKJ-s képzésem van ezen kívül) Elkezdtem állást keresni, de nagyon nem jött össze vagy ami összejött annak az lett volna az ára, hogy nem tudok a családomnak segíteni (anyukám egyedül nevel két tesókát, akik közül az egyiknek különlegesebb bánásmódra, több figyelemre van szüksége és mivel anyukám olyan beosztásban dolgozik, én vagyok a felelős aki hozza-viszi iskolába őt) Szóval sok kritériumnak kellett az állásnak megfelelnie. (képzettség, beosztás, ne túl messze) Eléggé lehetetlennek tűnt hogy találok jót...
Ez a lehetőség azután jött, hogy hónapokig reménykedtem, és nehezen, de nemet mondtam néha... Kihevervén a sokkot hogy nem vettek fel, egy idő után hirdettem magam egy gyerekportálon. Aztán kaptam egy emilt, "másnap reggel menjek be egy suliba, szeretettel várnak." Megmutatták a csoportomat, elmondták a nehézségeket. Másfél évvel ezelőtt madarat lehetett volna velem fogatni, mert pont ilyen munkahelyre vágytam (tudat alatt értekelt az autizmus és egy kicsit szakosodtam, vagyis sokat olvastam róla, akkor minden álmom volt ilyen gyerekekkel foglalkozni) Ha nem lett volna a hivatásom felőli elbizonytalanodás, az örömöm felhőtlen. Így viszont volt bennem egy nagy kérdés, ha Isten bezárta az ajtót, miért nyitott hasonló ajtót. Nagyon sokat tanultam tőle ezután. Végtelen bölcsességének egyik ismérve, hogy a dolgokat nem akkor és nem úgy adja meg, ahogy kérjük. (ha neki részletesebb terve van)
Teltek-múltak a napok, a munkahelyi nehézségek egyre tompultak, rengeteg szeretetet kaptam a gyerekektől, első perctől elfogadtak ami különleges. Ez is Isten munkája volt. Minden nap Vele keltem, Vele jártam, sok szitu volt amiben csak az imádság segített, mert nem voltak még kész megoldási lehetőségeim (ez most is így van, bár sokat tanulhattam azóta) Hirtelen csöppentem bele az egészbe és úgy sodort magával, a napok gyorsan teltek és minden nap jobban élveztem amit csinálok. Emellett azért feljött a kérdés, mi lesz később? Van egy másik szerelmem, ami pont akkor kezdett megerősödni, mikor átadtam a hivatás területét. Éreztem, hogy akár teljes időben szívesen szolgálnám Istent. De tudtam, hogy még nem tudok konkrétumokat ezekkel kapcsolatban. Ez most azóta is a szívemen van, de egyenlőre azt látom/érzem, hogy csak az elkövetkezendő hónapokra van vezetésem, most a "teljes idejű szolgálatom" ezen a munkahelyen van, a gyerkőckék, a munkatársaim és a szülők felé. Emellett a másik szerelmem a fiatalok felé való szolgálat (evangélizálás), amit a gyülekezetemben és a FÉK-ben (Timoteus társaság) csinálok. Az arányokat én is keresem a szolgálatban, mert szeretnék teljes szívvel ott lenni mindben, de most megértettem, hogy Isten okkal adta ezt a munkahelyet. A másik jó, hogy sokan járnak tőlünk arra a főiskolára ahová én is vágytam. Még utoljára megpróbálom a felvételit, hátha munk mellett fog összejönni (most már nincs olyan nagy esélyem és összetörni sem fogok ha nem sikerül) Jó ott ahol dolgozom, szeretek mindent. Pedig sok kihívással jár naponta... De folyamatosan tanulok és Istent tapasztalom.
Azt gondolom, hogy elsődleges az Istennel való kapcsolatunk (megismerjük Őt amikor az igét tanulmányozzuk), másodlagos, amikor megismertetjük Őt másokkal (szolgálunk) és a harmadik, amikor építünk egy közösséget (Krisztus Testét) Ezt Istennel kell megbeszélned kedves Whiteattil, hogy Ő mit gondol a helyzetedről. Lehetséges, hogy fog adni egy jobb munkahelyet... De az is lehet, hogy össze tudod egyeztetni majd a munkát, úgy hogy az Ő bölcsességével megtalálod a helyes arányokat a hétköznapokban is. Az biztos, hogy nem naphoz vagyunk kötve, nem is törvényekhez... Hanem, hogy az Ő bölcsességével döntsünk, tegyünk dolgokat... (Bocsánat ha hosszú voltam, remélem nem untátok, legalább jobban megismertetek  :06:)
"A woman's heart should be so lost in God that a man has to seek Him to find her..."

Nem elérhető whiteattil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 229
  • whiteattil oldala
Re: Hívőként világi munkahelyen
« Válasz #3 Dátum: 2008 Január 01, 20:45:48 »
Hát igen, elég nehéz ez az esetem, hisz ide csodálatos "véletlenek" egybeesése történt, ahogy kaptam ezt az állást. Már akkor gondoltam, hogy folyamatos szak lesz, csak azt nem tudta senki, hogy ezt 12 órás műszakokkal oldják meg. És ott voltam a gyár indulásánál, szeretek itt dolgozni. Tudom, hogy nem kell vasárnapnak lenni a pihenőnapnak, csak az a baj, hogy minden 2. vasárnap egész nap dolgozni kell, nem tudok menni istentiszteletre. Még jó, hogy ez nem üdvösség kérdés, mint a HN adventistáknál. Ha nem lett volna ez a munkahelyem, nem kaptuk volna meg ezt a lakást se.
Ezelőtt 2.5 éve biztonsági őrként dolgoztam és minimálbérre voltam bejelentve, a ruhát is ki kellett fizetni a cégnek, ott húzták le az embert ahol nem szégyellték. Ki szerettem volna jönni ebből, elmentem egy hipermarket logisztikai központjába raktári munkásnak, áruösszeállítónak. Kemény meló volt, sokat kellett emelgetni, de legalább be voltam normálisan jelentve. Nem voltam már "adócsaló". Közben hallottam, hogy indul ez az üveggyár ahol most vagyok és beadtam az önéletrajzomat.Gondoltam valamennyire a szakmámhoz közel áll, kohász, hengerész az eredeti szakmám.
Egyik télen átvittek többünket az áruház 0 C°-os hus és tejraktárába ahol egy rendes hörghurutot szedtem össze. Aztán Isten szólt hozzám. Nagyon erősen az jött, hogy "számolj le!" Én ezt nem nagyon vettem komolyan, ugyan, hát a családot el kell tartani... Bementem és valamiért nem fogadták el a táppénzes papírt, végig írtak egy hetet igazolatlannal,ami nem volt jogos. leszámoltam. Erre 1 hétre fölvettek az üveggyárba, több pénzért, no meg a munka is jobb volt.Áldottuk az Urat a feleségemmel, hogy így gondoskodik rólunk.
A raktárban ahogy csak lehetett szinte mindenki lopott volna, vagy ették a csokit... Nem gyengén néztek hülyének, mikor kiderült az én világnézetem. Finoman mondtam nekik, hogy ti nem azért nem viszitek el a cuccot, mert az nem a tiétek, hanem mert féltek a lebukástól. Azt értem el vele, hogy még jobban lenéztek. Akkor enyhült, mikor bekamerázták a selejtcsomagolót és lebuktak vagy 30-an. Isten ilyen csodával hozott el onnan, pedig még nem tudtam, hogy fel fognak venni egyáltalán.
Az Úrra bízom ezt is, hiszem, hogy Isten meg fogja oldani ezt is. Nem fogok csak úgy leszámolni, hanem imádkozni fogok. Lehet, hogy túlságosan ragaszkodom világi dolgokhoz? De úgy örülök, hogy végre stabilan vagyok! Sokat csalódtam már munkahelyekben, azelőtt meg én szúrtam el az alkohollal.  :(
Attil

maria

 • Vendég
Re: Hívőként világi munkahelyen
« Válasz #4 Dátum: 2008 Január 01, 21:27:19 »
Kedves Attila! "Nem fogok csak úgy leszámolni, hanem imádkozni fogok."

Ez van a helyén. Te mint családfő, el kell tartani a családodat. Örömmel olvastalak, a kitartásod miatt is és hogy szereted amit csinálsz. Isten adta, így örömmel is tölt el. Mi azt gondolnánk a láthatók szerint, hogy nem Istentől van, mert Ő nem ad olyant, hogy ne jár közösségbe. Elsőre mézesmadzagnak tűnik a munkád, de nem az. Az Ő útjai nem a mi útjainak! Ne a láthatókra nézzünk. Ez egy kihívás most neked. Isten jól tudja, hogy a gyerekeinek "iskolába" - gyülekezetbe kell járni, így neked is. Mivel a munkaidőd nem teszi lehetővé a láthatók szerint, így döntened kell. Miben? A munka vagy a gyülekezet? Mint írtad, szükséged van a gyülekezetbejárásra. Ez így van. Akkor mit kell tenned? Jó a munkád, de hiányzik a közzösségi életed. Meg is adtad a választ. Imádkozni kell kitartóan ameddig nem oldódik meg a gondod. A gond most az, hogy nincs gyülekezeti életed. Tudjuk, Istennél semmi nem lehetetlen! Ő bármit megtud tenni, ami a mi javunkat szolgálja. Ez egy új munkahely, szereted csinálni. Isten is tudja. Akkor a megoldás nem más, csak az ima. Az Úr intézze el, hogy amikor van az istentiszteleti alkalom, akkor tegyen szabaddá. Akkor ne dolgozz. Lehet, hogy üresedned kell neked most és ezért adta ezt a munkát. Lehet, hogy megpróbál ebben is. Tarts ki és éhezz, szomjuhozz. Ő pedig megelégít.

Nem elérhető E.Edit

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1427
Re: Hívőként világi munkahelyen
« Válasz #5 Dátum: 2008 Január 02, 10:24:11 »
Ezt a gondot en is ateltem mar jonehanyszor.
Ha tudtam, hogy Isten rendelte szamomra a munkahelyet, nem csinaltam belole gondot, ha vasarnap kellett dolgozni [akarmennyire is nem tetszett]
Amikor nem Tole volt, nem is tartott sokaig, ugy ereztem magam ott mintha egy kenyszerzubbonyt adtak volna ram.
Sajat velemenyem szerint, nem csak gyulekezetbe lehet taplalkozni. Ha taplalekot akar az ember, megkeresheti sajat maga is. Konyvek, folyoiratok, radio...stb. Nalam igy mukodik. Legtobbet en igy tanultam. Helyzet az, hogy tartozom egy gyulekezethez, de nemigazan erzem otthon magam. Viszont nem "szabad" eljonnom onnan. Masik jobbat nem is tudok, mivel nem a hitelvekkel van problema.
Hangsulyozom, ez csak maganvelemeny. Onmagaban egy gyulekezet sem tud megtartani. Tudok en nem is egy esetet{sajnos], hogy rendszeresen jart es megis kibukott. Akkor ez,hogy van? Sok forras van amibol taplalkozni lehet, csak megkell keresni. Hiszem, hogy Istennel nem csak egy epulet falain belul lehet talalkozni. Az is igaz, hogy az egyedul taplalkozashoz felkell noni
Szoval Attila! Keresd a taplalekot es halatelt szivvel vegezd a munkad amit szeretsz. Amikor eljon az ido, hogy valtani kell, es erzed, hogy Isten indit ra, akkor lepj. Az ordog is johet kiserteni azzal, hogy "jaj, vasarnap dolgozol, milyen kereszteny vagy te? Hagydd ott mert az nem hivokhoz valo"
Te megteszed, aztan nem kapsz mas munkat, es jonnek a problemak. Penz nincs, csalad van, kedved rossz, bekesseged nincs, faj a fejed, aludni sem tudsz mar; vitak sorozata indulhat el otthon es te vegul kiborulsz. Ha jol ertettem volt gondod az alkohollal. Akkor pedig ez kulonosen is veszelyes, mert nehogy vegul ujra odamenekulj a problemak elol. Az en ferjem hosszu ideig alkoholista volt kemenyen. Mar mindenki lemondott rola{az utcan latsz olyan lerobbant kinezetu embereket}. Neha meg en is belefaradtam mar az imadkozasba ,idegileg meg teljesen osszeroppantam, aminek meg ma is vannak kihatasai. CSAK ISTEN NEM MONDOTT LE ROLA. Dicsosseg legyen erte Neki mar 3 eve megszabadult. Amig elek nem tudom elegge megkoszonni az Urnak. Szoval, Attila, gondold at ezeket.

Remelem senkit nem botrankoztattam meg, ha esetleg igen, akkor bocsanatot kerek. De ez az en velemenyem.

Sok szeretettel: Edit.
"Ne félj, csak higgyj!"  Márk ev.5:36/b

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Hívőként világi munkahelyen
« Válasz #6 Dátum: 2008 Január 02, 10:44:54 »
Köszönöm Edit, hogy ezt megosztottad velünk! :026:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

 • Vendég
Re: Hívőként világi munkahelyen
« Válasz #7 Dátum: 2008 Január 02, 11:17:17 »
Edit! Ez egy jó téma, köszönöm.

zsido 10:25. El nem hagyván a magunk gyülekezetét, amiképpen szokásuk némelyeknek, hanem intvén egymást annyival inkább, mivel látjátok, hogy ama nap közelget.  

Gyülekezetre mindenkinek szüksége van, éppen úgy, ahogy a munkára, hogy enni tudjanak és a szükségeik be legyenek töltve. A bárányoknak kell vezető mert nem ismerik fel a mérgezett füvet és megesznek mindent ami zöld, gondolva, hogy jó az a táplálék. Nincs aki figyelmeztesse őket. Nincs nyájnélküli bárány csak egy kis ideig, mert a bárány egyedül elpusztul. Jön a farkas -Na nem az Anti :D és nincs aki megvédje, hiába eszik iszik. A munkásnak a munkahelyén is van vezetője, főnöke. Vannak helyzetek, amikor nincs gyülekezete valakinek. Akkor szükségben van az illető. Isten pedig a szükségek betöltője. Ő adott gyülekezetet a növekedéshez, tanuláshoz mindenkinek. Annyira senki nem lehet önálló, hogy egyedül remeteként megéljen, az ellenség miatt. A bajban egyedül nem tud megállni. Edit azt mondja, a gyülekezet nem tud megtartani. Így van, az nem, de a gyülekezetet is Isten kezében van és ha valakit ott nem tud megtartani, akkor az otthonában sem tud magállni az illető. Az ellenség, a sátán, megfogja győzni, hogy nincs szüksége közösségre amit Isten rendelt el mindenkinek. A magány, az otthon nem pótolja a gyülekezetet, ahol a testvérek vannak és az Úr jelenléte másképpen nyilvánul meg. Hiszen vágyakozik a szív a közösségre, mert tudja a szívében, hogy Isten akaratában van. Ő rendelt mindket oda.

kövecske

 • Vendég
Re: Hívőként világi munkahelyen
« Válasz #8 Dátum: 2008 Január 02, 12:55:43 »
Én is úgy vagyok ezzel -,  bármerre is vezetett életem útja, elsősorban mindenütt a gyülekezetet kerestem, hogy hol találhatnék lelkitestvéreket... közösséget... akikkel együttimádkozhatom, akikkel közösségben lehetek. Hisz a közösségben erő van. Én ezt tapasztalom... és sokat épülhetünk egymás hite által, sokat fejlődhetek...

Persze, mindenkit másképp vezet Isten, és van olyan is, amikor valaki közösség nélkül éli meg a hitéletét...
De nem botránkoztam meg az írásodon Edit..., sőt... bámulom a hitedet, amiről bizonyságot teszel...

Attila! Isten legyen neked világosságod! Igazad van... csak úgy nem kell leszámolnod, mert munkára is szükséged van... de Isten meg fogja mutatni mit tégy, csak kitartóan "kommunikálj" Vele...  :05:

Imáimban fordozni foglak...

Más. Mária tökjóó a "farkas" hasonlatod... :hehe: Akkor szerinted ettől a "Farkastól" nem kell félni... :2crazy: :2funny:maria

 • Vendég
Re: Hívőként világi munkahelyen
« Válasz #9 Dátum: 2008 Január 02, 12:59:43 »
kövecske! A mi Farkasunk már szelid bárány :2funny: :01: :D

Nem elérhető whiteattil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 229
  • whiteattil oldala
Re: Hívőként világi munkahelyen
« Válasz #10 Dátum: 2008 Január 02, 13:17:07 »
Keresd a taplalekot es halatelt szivvel vegezd a munkad amit szeretsz

Köszönöm Edit a biztatást, valahogy én is így érzem. A hétközi csoport is úgy szerveződött, hogy egyik héten tudok lenni közösségben csütörtökön, vagy a következő héten a vasárnapi alkalmon Bicskén. Pedig csütörtökön vezetőségi összejövetel szokott lenni. Nomeg ott vannak az orvosok, ápolók, vonatvezetők, rendőrök katonák stb, akiknek vasárnap, ünnepnap is kell dolgozniuk, ők nem lehetnek ezért igazi hívők? Dehogynem.
Én is próbálok elhivatás-szerűen dolgozni, betartom a szabályokat, megkövetelem a gyártósoromon a munkát, de mivel én felelek az egészért, mindenben próbálok elöljárni. Ugyanúgy takarítok, kihordom a szemetet, törmeléket, sőt ha dolgozik rendesen a gép csak én csinálom, bár meg is állíthatnám a gyártást e miatt. Nem embernek, hanem az Istennek dolgozunk elsősorban. Egész más így az ember hozzáállása az egészhez. Tudja örömmel végezni a dolgát, mert nem jár érte külön juttatás. Sokszor kérdik, hogy mit foglalkozok ennyit a dolgokkal, nem éri meg... Képzeld el, ha mindenki lelkiismeretesen és becsületesen dolgozna... Nem kéne remegő gyomorral bemenni egy kórházba, az állami hivatalokba... A főnök normálisan vezetne, a beosztott rendesen dolgozna, mennyivel jobb lenne az életünk. Aztán csak legyintenek rá, hogy ez lehetetlenség. Hallottam egy jól menő vezető embertől akinek sikeres cége van (egyébként magyar az illető), megkérdezték tőle, hogy mi a sikere titka? Ő azt válaszolta, hogy szolgálom a beosztottjaimat. Eszembe jutottak Jézus szavai: (Luk 22:26)  "De ti nem úgy: hanem a ki legnagyobb köztetek, olyan legyen, mint a ki legkisebb; és a ki fő, mint a ki szolgál." Én is így próbálok dolgozni csak kicsiben, azzal a 4-5 emberrel akik mellettem vannak.
 
Sok áldást mindenkinek!
Attil

kövecske

 • Vendég
Re: Hívőként világi munkahelyen
« Válasz #11 Dátum: 2008 Január 02, 13:28:46 »
Idézet
Ugyanúgy takarítok, kihordom a szemetet, törmeléket, sőt ha dolgozik rendesen a gép csak én csinálom, bár meg is állíthatnám a gyártást e miatt. Nem embernek, hanem az Istennek dolgozunk elsősorban. Egész más így az ember hozzáállása az egészhez.

Ebben teljesen igazad van... aki Istennek dolgozik, az nem vall szégyent soha. Valóban példamutató a hozzáállásod, és a tevékenységed.
Amint olvasom, nem maradsz gyülekezeti alkalmak nélkül sem, és ez most nem olyan, mintha a munkád miatt otthagynád a gyülekezetet, ahová  - nem véletlenül - szintén az Úr állított!

Én azt kívánom, hogy Isten útmutatását követve, tegyed azt, ami kedves Előtte!  :05:
Az Úr adjon ehhez neked bölcsességet, erőt, értelmet, engedelmességet!  :05:


Szeretettel:
kövecske

kövecske

 • Vendég
Re: Hívőként világi munkahelyen
« Válasz #12 Dátum: 2008 Január 02, 13:36:16 »
kövecske! A mi Farkasunk már szelid bárány :2funny: :01: :D

Mária... :2angel:

hogy megmaradjak a tipikus fórumstílusnál...

Teljes mértékben egyetértek a hozzászólással... :hehe:
Nem elérhető Moncsi

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1454
Re: Hívőként világi munkahelyen
« Válasz #13 Dátum: 2008 Január 02, 13:56:08 »
Kedves Attia!
A férjem úgyan ezeket a megprobáltatásokat élte meg mint te. Öt évig Biztonságiőrként dolgozott úgyanúgy becsapták és átverték mint téged. Szintén munkaruha kifizetés. A mai napig van olyan volt munkáltató aki nem fizette ki. Több helyen nem jelentették be. Szóval szörnyű. Besokalt és otthagyta a vagyonvédelmet. Aztán elment postásnak, gondolta ott majd rendesen bejelentik. Hát be is jellenteték, de 49000 Ft fizetést utaltak. Nagyon mérges lett, azonnal felmondott. Október 8. óta munkanélküli. Nagyon sok helyre beadta az önéletrajzát, még semmi. Biztos nem véletlen, hogy ebbe a helyzetbe került. Szeretne már dolgozni, két gyerek, albérlet stb. A múlt évbe 20 kg-t lefogyott, sokat őszült. Szóval nagyon padlon van. Egy nyugodt embernek ismertem meg és mára egy ideges, feszült emberé lett. Támogatom imában és böjtben, de úgy érzem, amíg ő nem lép az Úr felé, olyan üresnek tünek a dolgok, de én akkor sem adom fel, hiszem a férjem teljesen átadja az Úrnak az életét és ha ezt megteszi, kap megfelelő munkahelyet. Rendeződnek az anyagi problémáink.
Attila! Én azt gondolom, hogyha egy hónapban kétszer ott tudsz lenni az istentiszteleten, az nagyon jó. Hálás lehetsz az Úrnak azért a két alkalomért is. Isten látja a szívedet és megadja hamarosan azt a lehetőséget, hogy minél több alklommal a testvérekkel együtt dicsérd az Úrat. Bocsi egy kicsit többet írtam a férjem helyzetéről. :026:
Az Úr szegénnyé tesz és gazdagít,megaláz s fel is magasztal. 1Sám2/7

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Hívőként világi munkahelyen
« Válasz #14 Dátum: 2008 Január 02, 14:44:34 »
Kedves Attila,

Nagy dolog egy munkahely számára, ha egy hívő ember kerül közéjük - megváltozik a levegő. Elmondom a saját látásomat (tudva, hogy sokan nem értenek egyet) - szóval ahogy én látom. Nem test és vér ellen van nekünk tusakodásunk - szóval ne a levegőt csapdossuk. A környezetünk elveszett tagjai - Isten haragja alatt, sátán uralmában - látják, vagy érzik, hogy Te másfelé mész és Neked valami különleges helyzeted van. Nem tudnak ezzel mit kezdeni (nem az ő szintjük, nem tudnak a maguk szabad akaratából kimozdulni). Szeretnék az örömödet elvenni, átértelmezni és figyelnek, hátha vádolhatnak.(háttér ismerete szükséges, hogy megértsd). Ennek a csapatnak vagy az esélye. Isten soha nem küld véletlenül senkit sehova. Reméljük, többről van szó - mint a Te nevelésedről és valaki vagy valakik miatt vagy ott. Igy nézz körül. Kezdj el imádkozni - és más leszel te is hozzájuk. Kérd a mi Urunkat, vigyázzon Rád - ne ronts az ügyön. Elmondom mi készül, eménység szerint: Ő majd megszabadít valakit, aki dicsőiteni fogja Őt. Szóval a Te megtiszteltetésed az - részese lehetsz, szemmel  követheted - sőt szócsöve lehetsz. Mi mindenhol az Úrért dolgozunk - bármit teszünk, bármi a munkánk. Olyan sokszor látom, egyszerű embereknél ez milyen meghatóan szép - Istennek mosta fel a lépcsőházat, az Ő dicsőségére. Óriási. Ennél kevesebb nem elég. Ez az igazi boldogság - mikor az embert Isten felemeli erre a méltóságra - hála van a szívében.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.