Szerző Téma: Hívőként világi munkahelyen  (Megtekintve 26768 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Sándor

• Testvérünk
  • *
Re: Hívőként világi munkahelyen
« Válasz #45 Dátum: 2009 Május 12, 09:11:33 »
Kedves Aata,

Nagyon sok kérdéskört érint amit tudni szeretnél. Néhányat érintenék csak vázlatosan.
1./ A törvény egy diagnózis - hogy lássuk a bajt. Attól, hogy valakiről megállapítják, hogy rákos - attól még nem gyógyul meg. A törvényből senki sem igazul meg - és persze betartani sem tudjuk, ezért hívjuk a törvényt a Krisztushoz vezérlő mesterünknek, tehát a kegyelem királyi székéhez terelget bennünket.
2./ Az állam - mégha nem is Isten rendelését tölti be, sőt fogalma sincs arról, hogy Isten mit tanácsol a különböző kérdésekben - akkor is Istentől van. (bűntetésként, vagy ajándékként - de a legrosszabb állam is jobb, mint az anarhia) A hívő nép imádsággal kéri Istent, hogy adjon világosságot a nép vezetőinek.
3./ Nem azok Isten fiai akik engedelmesek és betartják a törvényt, hanem akiket Isten lelke vezérel. Ilyen volt, mikor Dávid megette a szent kenyereket, pedig még csak érinteni sem lett volna szabad. Ilyen a szombat nap is - hogy gyógyított Jézus. Nem az ember van a szombatért, hanem a szombat van az emberért. A törvény van az emberért. Nem megnyomorításra, hanem útmutatásra, diagnózisra.

Én magam sem adnék olyan tanácsot, ha valakinek a családi egzisztenciája kerül veszélybe (szóval nem arról van szó, hogy egy jobb kocsit vegyen, vagy valami olyasmit, amire azért nincs szüksége) - tehát Dávid is a katonáival akkor evett, mikor éhenhaltak volna - hogy akkor is inkább tartsa be a törvényt, mert a törvény az a kulcskérdés - mert nem az. Nem tudjuk betartani azt sem, hogy ne hazudj. Azt se, hogy ne ítélj. Itt pedig úgy jövünk, mintha egyébként angyalok lennénk?  A szívben mi van. Az a kérdés.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető Aata

• Testvérünk
  • *
    • Fontos üzenetek és feljegyzések
Re: Hívőként világi munkahelyen
« Válasz #46 Dátum: 2009 Május 12, 10:57:53 »
Akkor jól érzem, hogy ebben a kérdésben nagyjából mindannyian egyetértünk?  :D
Köszönöm a válaszokat!  :afro:
Végezetül pedig egy ide illő kis ikon:  :2police:
I Korintus 13,12-13: Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten. Most azért megmaradt a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
    • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Hívőként világi munkahelyen
« Válasz #47 Dátum: 2010 Augusztus 29, 12:06:18 »
Keresztény diákok hátrányban

2010/08/01 12:13, Látták: 130
Keresztény diákok hátrányban

Forrás: foxnews.com

Az állami bíróság a keresztény diákot a homoszexualitással kapcsolatos nézetei miatt kizáró egyetem javára döntött. A hétfői döntés eredményeként minden keresztény diákot hasonló veszély fenyegethet az USA állami egyetemein vallási nézeteik miatt. 

„Ez egy nagyon veszélyes precedens,” nyilatkozta Jeremy Tedesco, a konzervatív Szövetségi Védelmi Alap ügyvédje a Fox News rádiónak. „A határozat ugyan ezt nem mondja ki, de a valóságban ez fog történni.”

A kerületi bíró elutasította a diák keresetét, amit azért adott be, mert kizárták az egyetem tanácsadói programjából, mivel nem volt hajlandó homoszexuális ügyfeleknek tanácsadói szolgáltatást nyújtani.

„Nem szabadna hagyni, hogy keresztény diákokat vallásos elveik miatt kizárjanak bármilyen egyetemi programból,” nyilatkozta David French, az ADF jogásza. „A határozat meghozatala érdekében a bíróság olyasmit tett, amit korábban soha: helyben hagyott egy nagyon széleskörű és nehezen kézzelfogható szóhasználati rendelkezést.”

A Kelet-Michigani Egyetem üdvözölte a döntést.

48 oldalas indoklásában a bíró kifejtette, hogy „az egyetem helyesen döntött, hiszen a tanácsadóknak nem erőltethetik személyes értékeiket az ügyfelekre.” „Ms Ward esetében az egyetem megállapította, hogy a diák soha nem fogja megváltoztatni viselkedését és következetesen el fogja utasítani az olyan ügyek kezelését, amelyek szemben állnak vallásos nézeteivel, beleértve a homoszexuális kapcsolatokat is.”

Ms. Ward ügyvédje szerint az egyetem azt mondta, hogy a diák csak akkor folytathatja a tanácsadói képzést, ha részt vesz egy „felzárkóztató” programban, hogy „beláthassa tévútra tért” és megváltozza a homoszexualitással kapcsolatos nézeteit.

Az eset kísértetiesen hasonlít az Augusta állambeli egyetem ellen indított perhez, melyet Jennifer Keeton indított, amiért az egyetem kijelentette, csak akkor kaphat diplomát, ha megváltoztatja keresztény nézeteit.

„Az állami egyetemek saját és egyes magáncsoportok ideológiáit erőltetik a diákokra,” mondta Jeremy Tedesco. „Aki nem tesz eleget az egyetem elvárásainak kirúgják. Ijesztő, de elég egyértelmű, hogy mire megy ki a játék.”

Az ADF elmondta a Fox Newsnak, hogy fellebbeznek a döntés ellen.

Kapcsolódó cikk: Biblia vagy diploma? Az egyetem szerint választani kell

„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Ani Kinor

• Vendég
« Válasz #48 Dátum: 2010 Augusztus 29, 20:22:53 »
47. hsz-hez:

a keresztény diáknak méginkább a homoszexuális diák mellett kellett volna állnia, mert a cselekedete az, amelyet Isten nem fogad el, nem az ember !

a kizárt keresztény diák számára a tét   N E M :
Biblia vagy diploma, hanem    -------->  Értő olvasása a Bibliának !

Nem elérhető whiteattil

• Testvérünk
  • *
    • whiteattil oldala
« Válasz #49 Dátum: 2010 Szeptember 18, 07:59:46 »
"A kerületi bíró elutasította a diák keresetét, amit azért adott be, mert kizárták az egyetem tanácsadói programjából, mivel nem volt hajlandó homoszexuális ügyfeleknek tanácsadói szolgáltatást nyújtani."
idézet a 47. hozzászólásból

Kedves Ani Kinor!
Nem tudhatod, hogy ez a tanácsadási szolgáltatás mire irányult a homoszexuális emberrel kapcsolatban. Gondolom az ebbéli életvitel pozitív elbírálásával kapcsolatosan kellett volna a keresztény diáknak fellépnie, megértve és természetességgel viseltetni  ezt az Isten előtt utálatos cselekedetet. Szerintem ezt nem tudta a diák magáévá tenni és megtagadta a szolgáltatást.---->Teljes mértékben egyetértek vele. Ami ez a pusztuló, mocsokkal teli világ szerint érték és természetes, az a Biblia Istene szerint nem biztos, hogy az.

Szeretettel  :2smitten: : Attil

Attil

Nem elérhető Sándor

• Testvérünk
  • *
« Válasz #50 Dátum: 2010 Szeptember 19, 23:17:37 »
Isten nem kivett minket a világból, hanem megőriz minket ebben a világban. Ha a homoszexuálisoknak nem adunk tanácsot, akkor a tolvajoknak sem és a csalóknak sem és a hamis embereknek sem? Ha az a munkám, hogy tanácsokat kell adjak, jogi, vagy bármilyen kérdésben, akkor az jelenti számomra a keresztény hozzáállást, hogy bizonyságot teszek a józanságomról, arról, hogy nagyon felkészülten állok a munkámhoz, mintha Istennek szolgálnék - és egyáltalán nem a személyválogatás, vagy itélkezés.
Nekünk az a dolgunk, hogy az embereket Istenhez vezessük, hogy bizonyságain legyünk annak, hogy Isten valóban létezik, és ez látszik meg rajtunk, az az, ami olyan furcsa velünk kapcsolatban, hogy életünk legfontosabb kérdése rendezve lett és szeret minket az Isten, vezet és öriz és hozzá tartozunk. Ez tesz minket boldoggá, józanná és képessé arra, hogy valóságos, igazi életet tudjunk élni.
Mi a munkánkkal teszünk bizonyságot - nem evangélizálunk és bibliai idézetekkel bombázzuk a kollégáinkat, hanem a cselekedeteink mutatják, mint jó gyümölcsök. Az aranyalma ezüst tálcán a rendelt időben kerül felszolgálásra - nem dobálózunk, nem gyomrozunk, hanem azt nézzük, hogy Isten indít-e valamit valamelyik kollégánkban és mi reménykedünk, hogy nem kárhozik el mindegyik. Nem itélkezünk, hanem menteni akarunk.

szeretettel Sándor

Nem elérhető whiteattil

• Testvérünk
  • *
    • whiteattil oldala
« Válasz #51 Dátum: 2010 Szeptember 21, 20:44:55 »
Persze, teljesen igazat adok az írásodnak, Sándor, de én nem ezt olvasom ki ebből a híradásból. Milyen tanácsadás lehet az, ahol kiderül, hogy a tanácsot kérő személy homoszexuális? Nem jogi tanácsadás az biztos. Szerintem a tanácsadás  ezzel az életvitellel kapcsolatos. Na most. Hogy tálalja akár a legdiszkrétebben is az egyetemista a Biblia értékrendjét ez ügyben? Akkor is kizárnák  az egyetemről, mert nem fogadja el ezt a fajta elhajlást. (Húúú, de szépen fogalmaztam!  :06:) Elképzelem, hogy valami szerelmi csalódással megy oda egy homoszexuális tanácsot kérni, mit mondana neki a diák?

3Móz 20,13
Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk.

Én úgy olvasom ki a hírből, hogy homoszexuálisoknak a cselekvés folytatásával vagy ezzel az identitással kellett volna tanácsokat osztogatni. ez nem ment neki, tehát megtagadta. Szerintetek ezért hibás volt. És az egyetem?

idézet a hírből:
48 oldalas indoklásában a bíró kifejtette, hogy „az egyetem helyesen döntött, hiszen a tanácsadóknak nem erőltethetik személyes értékeiket az ügyfelekre.” „Ms Ward esetében az egyetem megállapította, hogy a diák soha nem fogja megváltoztatni viselkedését és következetesen el fogja utasítani az olyan ügyek kezelését, amelyek szemben állnak vallásos nézeteivel, beleértve a homoszexuális kapcsolatokat is.”

Itt egyértelmű, hogy miről van szó. Ha kezdené evangelizálni ezeket az embereket tanácsadás közben, eltiltanák. Ha megtagadja a tanácsadást, mivel evangelizálni nem lehet, kitiltják. Átnevelő tanfolyamra akarták küldeni!
Akkor most ki a "hunyó", a diák, vagy az egyetem, aki eltiltja, mert nem fogadja el ezt a "szokást"? Akkor a diák a hibás, az egyetem meg nyugodtan eltilthat valakit, aki más nézeteket vall. Amerikában! Pont a "nagy szabadság" hazájában!
Ez az egész egy kicsit hasonlít ahhoz, mikor a református teológiáról eltiltottak egy homoszexuális egyént, és az egyetemet hurcolta meg az állam.
Attil

Nem elérhető Sándor

• Testvérünk
  • *
« Válasz #52 Dátum: 2010 Szeptember 22, 12:55:46 »
Egy homoszexuálisnak, ha szerelmi bánata van - és nekem az a feladatköröm, hogy tanácsot adjak, én adnék. Nem prédikációt tartanék, csak annyit mondanék, hogy próbáljon meg hozzá illő társat keresni.
Sándor

Nem elérhető körtevirág

• Testvérünk
  • *
  • Isten gyermeke
« Válasz #53 Dátum: 2011 Január 25, 16:59:08 »
Régen nem írtak ide, de megkockáztatom.
Én könyvtárosként dolgozom egy világi embereknek szóló világi könyvtárban.A könyvek ebből kifolyólag világiak és vannak köztük perverz,okkultista könyvek is.Volt egy könyv,kezembe vettem és majdnem eldobtam,olyan gonosz erő áramlott belőle.Nem tehetem meg,hogy a magam vallási nézeteim szerint átformáljam a könyvtárat.Legszívesebben megtenném,de nem lehet.Azt megtehetem,hogy az Úr vezetését kérem az új beszerzésnél,hogy minél kevésbé legyen gonosz az adott dokumentum és az egyértelműen okkult és gonosz szellemiségű könyveket leveszem a polcról és a Káma-szútrát eldugom valahova,de ennél tovább nem mehetek.Szerintem.
Vélemény?
Testem a Szent Szellem temploma, mert Jézus Krisztus vére megváltott az ördög
kezéből, ezért az én testem nem az ördögé, nem enyém, hanem Istené, akinek én szánom
az én testemet élő, szent és Istennek tetsző áldozatul, mint okos tiszteletemet.

Nem elérhető Kamilla

• Testvérünk
  • *
« Válasz #54 Dátum: 2011 Január 25, 17:50:42 »

:hehe: Hugi!!

Hacsak úgy nem jársz, mint Gedeon, és nem kapsz egyértelmű utasítást, jelekkel, meg mindennel, akkor nem igen kell semmit tenned  :169:

tudod, semmi gyufa meg ilyesmi, az éj leple alatt   :2funny:ű

:2smitten:    :2smitten:   :2smitten:

Nem elérhető körtevirág

• Testvérünk
  • *
  • Isten gyermeke
« Válasz #55 Dátum: 2011 Január 25, 18:44:52 »
 :2funny: :2funny: :2funny:

Gyufa,meg éj leple!!  :2funny: Ez jó.
Akkor nem lenne megint munkám.Nem ilyesmire gondoltam,hanem nem erőltethetem rá senkire a saját meggyőződésemet.Mert szabad akarat van.Alternatívát viszont mutathatok.Pl. vehetek Gary Chapman könyveket a könyvtár részére,abban nincs olyan vagy vallási színezet,aztán hátha tereli valami jobb felé az embereket.Vagy ha van Darwin könyv,akkor lehet a cáfolatát is kitenni a polcra.Aztán eldönti az illető,hogy melyiknek hisz.Vagy vehetek olyan mesekönyveket,amikben keresztény értékrend van,de nem vallási színezettel stb.
kezéből, ezért az én testem nem az ördögé, nem enyém, hanem Istené, akinek én szánom
az én testemet élő, szent és Istennek tetsző áldozatul, mint okos tiszteletemet.

Nem elérhető Irma

• Testvérünk
  • *
« Válasz #56 Dátum: 2011 Január 25, 18:54:57 »
Kedves Körtevirág!

Én óvatosságra és nagyon Istenre figyelésre intelek, mert könnyen a munkahelyedbe kerülhet, bármilyen befolyásolás. Annak a könyvtárnak az összetétele nem a te felelősséged, annyit tehetsz, hogyha adatik személyes beszélgetésre lehetőség, akkor bizonyságot teszel. De más, a könyvtár müködését befolyásoló akciókra Isten külön védelme nélkül nem kellene vállalkoznod. Csak annyi felelősséged van, hogyha megkérdeznek akkor elmondod a véleményedet és ha a könyvtárban kinn van a Káma Sutra, az nem a te polcod, és még az okkult könyvek sem a te felelősséged. Te ott alkalmazott vagy, és amíg Isten nem indít nagyon konkrétan, addig úgy kell eljárnod mint bármelyik más munkahelyen. Ez az én látásom, persze te kaphatsz más vezetést, de a józanság lelkét is igérte nekünk az Úr.
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető körtevirág

• Testvérünk
  • *
  • Isten gyermeke
« Válasz #57 Dátum: 2011 Január 25, 19:48:51 »
Értem  mire gondolsz.Eddig 3 könyvről volt kijelentésem,hogy selejtezzem ki,de imádkozni fogok,hogy biztos jól értettem-e.

Nem elérhető Irma

• Testvérünk
  • *
« Válasz #58 Dátum: 2011 Január 25, 19:58:27 »
Csak figyelve, Istenre nézve tegyél meg bármit. A közhivatalok nagyon kényesek a befolyásolásra, már ha az keresztény részről érkezik, mert egyébként beengednek minden szemetet. De tudja a szellemvilág mikor kerül fenyegetettségbe, és ilyenkor könnyen támad az illető keresztény ellen. Ezért szükséges, hogy teljes befedezettségben légy, és mindig csak azt és annyit amit Isten Szelleme mutat, ez a harc Istené, légy jó vitéze Krisztusnak! És engedelmes, és figyelmes!

Légy áldott ! :2smitten:
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #59 Dátum: 2011 Január 25, 22:01:47 »
Kedves Körtevirág!

Én óvatosságra és nagyon Istenre figyelésre intelek, mert könnyen a munkahelyedbe kerülhet, bármilyen befolyásolás. Annak a könyvtárnak az összetétele nem a te felelősséged, annyit tehetsz, hogyha adatik személyes beszélgetésre lehetőség, akkor bizonyságot teszel. De más, a könyvtár működését befolyásoló akciókra Isten külön védelme nélkül nem kellene vállalkoznod. Csak annyi felelősséged van, hogyha megkérdeznek akkor elmondod a véleményedet és ha a könyvtárban kinn van a Káma Sutra, az nem a te polcod, és még az okkult könyvek sem a te felelősséged. Te ott alkalmazott vagy, és amíg Isten nem indít nagyon konkrétan, addig úgy kell eljárnod mint bármelyik más munkahelyen. Ez az én látásom, persze te kaphatsz más vezetést, de a józanság lelkét is ígérte nekünk az Úr.

Teljesen egyet értek  :2angel: Irmuska beírásával.
 :2smitten:
Biztos valamiért oda tett az Úr, és azt ki kell várni, mit Ő akar.
 :063:
Mózesnek 40 év az nem volt  hosszú idő, igaz előbb magaindította felszabadítása kudarcba fulladt, de ez is a mi tanulságunkra íratott meg.
 :angel:
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)