Szerző Téma: Kegyelemből van!  (Megtekintve 21037 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #15 Dátum: 2008 Február 10, 13:04:49 »
Kegyelemből van minden - ezzel szeretném folytatni is. Mikor az ember nem hitte el, amit Isten mondott és kikerült Isten szava alól - és a hitető uralmába került, gondolkodása megromlott, természete megváltozott, akaratát az Isten nélküli kényszerpálya alakította. Az embernek szabadítóra is szüksége lett - és az is kegyelem. Biztos láttatok már olyat, mint akár egy Gadarénus - és képtelenség, hogy majd szépen felöltözve, nyugodtan ül az Ura mellett és meséli annak hatalmas dolgait - aki kihozta öt a maga természetéből és az Isteni természet részesévé tette. Ez a fiúság lelke, akit Isten lelke vezérel, Istennek fiai - Új Teremtés.
Nem akarom leértékelni azt, mikor valaki megtartóztatja magát és ellenáll a bűnnek, mert persze, hogy nem jó, ha démonizálódik - viszont mégsem szeretném, ha a / felekezet megnevezését töröltem -Antee- / erőfeszítéseket a bibliai fiúsággal összekeverni. Azt mondta, az én igám gyönyörűséges. Akik megfáradtak - azok jöjjenek. Nem azért, hogy a bokszmeccsek között kicsit feltöltődjek - hanem a meccseket letegyem, átadjam. Sajnos megint belekeveredek, tehát jönni kell megint - mert bennünk van, hogy a gravitáció ellen akarunk küzdeni.
Amikor a mi gyülekezetünket Isten elindította - az emberek építették a templomot és várták, hogy Isten lelkészt is fog küldeni. Az első Istentisztelet igehirdetése megmaradt - mikor az emberek az igéretekben bíztak - és a textus az volt - Légy hű mindhalálig. Sokan úgy értették, azoknak kell lenni - mig sokan örültek a legyen szónak, erre vártak - mint igéret, Isten szájából. Ez a legyen szó a teremtőtől garancia és nem biztatás.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

kövecske

 • Vendég
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #16 Dátum: 2008 Február 10, 18:18:34 »
  Kedves Sándor!

   Nem mindenben értek veled egyet, és minden vita nélkül, szeretném elmondani az én megtapasztalásomat, azt, hogy Isten Szentlelke ezt bennem, hogy világosította meg... és ahogy olvastam erről olyan "nagyoktól" mint C.H.Spurgeon, "Minden kegyelem" című könyvében!

  Úgy gondoltam, beidézem az egész írásod, és közbeírok ott, ahol nem igei , ami nem biblikus... :08:

 "A kegyelem változtat meg mindent. Kicsit erről szeretnék beszélni. A kegyelem királyi széke Jézus áldozatával nyilt meg előttünk, és semmi jót nem tudunk felhozni a magunk érdemeként. Sajnos még azt sem, hogy képesek lennénk bármi Isten mércéje szerinti jóra.  Most nem akarok arról beszélni, mikor valakinek mégis az óembere tér meg, mert ez fából vaskarika, aztán még újjá is teremti magát, még imádkozik is.

   Itt szeretnék megállni... ki tér meg ha nem az óember? Amikor eljutok a megtérésig... amikor felismerem, hogy egy elveszett bűnös vagyok... hogy kegyelemre van szükségem...és oda megyek Jézushoz...bűnbánattal leborulok Elé, bocsánatáért esedezem... AKKOR KI VAGYOK? Akkor még a régi meg nem tért ÓEMBER vagyok... akkor térek meg...
   Evidens, hogy újjáteremteni senki nem tudja magát... Imádkozni meg tud még a "hitetlen is"...aki sokszor felkiállt, hogy "oh Istenem, segíts"...de közben nagyon távol van Istentől...

Először megint a gyermekeimmel egy példa. A gyermekeimnek nem az a kegyelem, hogy hitben járó szülei vannak, hanem az - mikor valamit elkövetnek, nagyon nem örülök, rossz nézni - de nem tart a harag soká és újra szeretet van, mindíg a gyermekeim maradnak. Nekik ez a kegyelem, kicsit gyenge változatban. Nem  értik meg, hogy hitből, mert látnak és ismernek. Tudják, hogy szeretem őket, nincs kétségük, szükségük is van rá. Tudják, mi az aminek nem örülök, miről mi lenne a véleményem - ha nem is vagyok ott - valami mégis nagyobb hatással van rájuk és gyakran átlépik. Ismernek - látásban járunk, tudják ki vagyok. Mennyei Édesatyánk viszont azt mondta, boldogok aki hisznek. Akik olvassák. Akik megfáradtak. Mind olyan - hogy vonz magához. A kegyelem első jelei. Az óember nem örül ennek és minden módon tiltakozik - mint akinek nincs sok ideje hátra, képtelen úgy dönteni, hogy pusztuljon, kegyelmet pedig nem kap - mert nem ajánlja fel neki Isten.

Sándor... ezt hogy kell érteni...? Mi az hogy nem ajánlja fel neki Isten??? Isten Jézusban mindenkinek felajánlotta a kegyelmet...MINDENKINEK...

Tit 2,11
Mert megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek,


Ha az Ige ezt állítja...te hogy mondhatsz mást...?

 Az óember tud uramuramozni, tud igét mondani. Mindent megtesz, csak hogy ne jöjjön a mégerősebb. Mikor már valaki nagyon nehéz eset, nagyon esik szét és egyáltalán nem magabiztos már - és rángatja ide oda, de nyúlni akar a kegyelemért - akkor én már nem vagyok elkeseredett.  Nem az a kérdés, mikor tud majd dönteni. Mert aki tud jól döntenil - az üdvözül, aki pedig nem dönt jól - az megérdemli, hogy elkárhozik - ez a kegyelemmel nem illeszthető össze. Ez óemberi.

De igen Sándor... az a lényeg... és nagyon fontos , döntő lépés, hogy tud-e helyesen dönteni... dönt-e Jézus mellett... és kinyújtja a kezét a kegyelemért, vagy benne marad a gyötrelmekben... és nem fogadja el ezt a feléje kinyújtott ajándékot... természetesen "lelki kezeit" kinyújtja ezután a kegyelem után, és hittel megragadja...

Fil 3,12
Nem mintha már elértem volna mindezt, vagy már célnál volnék, de igyekszem, hogy meg is ragadjam, mert engem is megragadott a Krisztus Jézus.


Elolvastam a fenti írásokat és ebben mindenki egyetértett, a kegyelmet nem érdemelte senki. A kérdés, hogy lesz az enyém? Az óemberem nyúl érte?

Igen... az óemberem nyúl érte... és hittel megragadja... miután Isten Szentlelke újjászüli... és lesz egy új teremtés...

Sajnos bele kell kicsit mennünk - és muszály egyértelműbben fogalmaznom. Nem csak miattatok, hanem aki vendégként azért csak benéz ide hozzánk.
szeretettel Sándor

Igen... muszáj volt egyértelműen... biblikusan fogalmaznom, Igékkel alátámasztva, nehogy bárkit is tévútra vezessünk... :08:


Szeretettel:
Lídia, alias kövecske

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #17 Dátum: 2008 Február 10, 20:28:51 »
Kedves Kövecske,

Tudod - Spurgeon nem úgy értette, ahogy te most elmondod. Az óemberemet vitte fel Jézus a keresztfára, ami képtelen a jóra és szüntelenül gonosz, másrészt az óemberemnek nem kínálja a kegyelmet. Az óember olyan, mikor Isten szentlelke elkezdi a jó munkát - mint akinek nincs sok ideje.
Az óember soha nem tér meg. A magam megromlott természete helyett egy Isteni természet részese leszek.
Nem mondok ellene az igének - csak máshogy érted Te és máshogy értem én. Te úgy érted, hogy ez azt jelenti - minden embernek megjelent, és lehetőség rajta áll. Kicsit zavarban vagyok - mert tudom, nagyon szilárdan hiszed amit hiszel, és szerinted ez a megdönthetetlen igazság. A hit hallásból van és a szentlélek teszi érthetővé, különben csak tudás. A szentlélek jelenti ki azoknak, akiket az Atya Jézusnak ad - és hatalommal. Az óemberem képtelen erre. Elrejtette az okosak elől, tanulnak, tanulnak - de az igazság megismerésére nem jutnak el. Kegyelemből van és abban semmi érdem. Ha valakinek az óembere meg tud térni - akkor nem kell Jézus kereszthalála. A szentlélek Jézusról tesz bizonyságot, valósággá teszi számomra amit tudok, személyessé válik ami információ volt és megérteti velem, hogy nekem szól. Ez nem az én óemberem már, hanem az a csíra, ami már válaszolni tud. Isten csak azt áldja meg, amit már Ő teremtett újjá, test nem is értheti a lélek beszédét - tehát nem tud válaszolni, de nem is válaszolna pozitívan (mint ahogy nem is teszi, nagyon rugózik az ösztöke ellen - mint vágóhidra terelt marha).
Tudod szeretném majd folytatni - úgy gondoltam ezen a szón keresztül mindent meg lehet érteni. Nem bántásból - hanem bizonyságként.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #18 Dátum: 2008 Február 10, 21:01:20 »
Azt hittem, szép kényelmesen majd folytatom lépésről lépésre - de hogy ne legyenek indulatok, jobb ha kicsit gyorsabbra fogom.
Kegyelem változtat meg mindent. Olyan jó, hogy ebben a világban törvények vannak testileg és lelkileg, mert tudjuk, hogy minek mi a következménye, miből mi lesz és érthetővé teszi Isten lelkileg is a vas törvényeit. Igy teremtette a világot. Fizikailag is, lelkileg is - a gravitációról már beszéltem. Mikor a Sátán kiprovokálja az embert a hitből - Isten vissza akarja helyezni a hitbe, kegyelemből -hit által fog megigazulni. Mondok egy példát - mikor Káin megöli Ábelt, lelkileg Káin hal meg. Ott még csak testvérgyilkos - viszont Lamekh pedig már dicsekszik - embert öltem, mert megsebzett, ifjat öltem, mert megütött. Az őt ért sérelemért már halállal kell lakolni. Isten pedig azt mondta, ha eszel - meghalsz. A ördög pedig azt mondta, olyan leszel, mint Isten. (Az ördög céljairól majd külön) És törvényszerűen jön, hogy vér nélkül nincs bocsánat. Törvény - és nem azért mert akarta. Az akaratát az Isten nélküli állapot befolyása, deformálása, elfajzása - halált nemz. Nem lehet ellene állni, hiába tudunk gonosz létünkre is jókat cselekednünk (szerintünk) - fiának halat kigyó helyett (kicsit groteszk ez a szint).
A törvény akkor is működik - ha pillanatnyilag nem látom, vagy ellene akarok állni - illuziókat táplálok magamnak, annyira leleményes az óemberem.
A bűnöm egy állapot, aminek gyümölcsei vannak. A bűn törvénye törvény. A kegyelemnek is törvényei vannak. Holnap folytatom.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

kövecske

 • Vendég
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #19 Dátum: 2008 Február 10, 21:22:20 »
Idézet
Kegyelemből van és abban semmi érdem. Ha valakinek az óembere meg tud térni - akkor nem kell Jézus kereszthalála.

Kedves Sándor!

Senki nem vitatja, hogy üdvösségünk kegyelemből van. És azt sem, hogy ebben lenne valami érdemünk. Nincs!!! Semmi - de ha ezt a kegyelmet nem fogadom el, akkor nem lesz az enyém automatikusan. Ennyi!

Ha halálos beteg vagyok - és ott az éjeliszekrényemen a gyógyszer, amitől tudom, hogy meggyógyulok - de nem kelek fel, és nem veszem be - meghalok! Hiába ott van mellettem egy karnyújtásnyira. Nem az én érdemem, hogy valaki kitalálta azt a gyógyszert...de nekem kell bevenni. Senki nem fogja le a kezem, és nem önti belém...

Isten adta Jézust...minden ember bűnéért, engesztelő áldozatúl... igenis kell Jézus halála... enélkül nincs üdvösség!
Nem az újászületett ember tér meg - hanem az Istentől távol élő, bűnben leledző ember... aki meghalja Isten Igéjét..., kap lehetőséget a megtérésre... és él ezzel a lehetőségével.

Másképp nincs megtérés... erőszakkal senkit nem fog Isten megtéríteni... ez van!

És további minden vita fölösleges, mert merőbben mást vallasz. Itt Veled ezzel senki nem ért egyett, a Te nézetedet senki nem vallja. Nem látom értelmét a további hozzászólásnak. És nem haragból írom... de tényleg nincs értelme...

Isten áldjon!

Szeretettel:
kövecske

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #20 Dátum: 2008 Február 10, 21:37:00 »
Kedves Sándor.

Szeretném, ha válaszolnál egyértelműen a kérdéseimre.
Visszamegyek a teremtéshez:
Ádám, Éva, fák és a fák között egy tiltott fa. Miért van ott az a tiltott fa? Miért helyezte oda Isten?
Mi volt a célja? Nem egy szababon választás? ( 1, ide kérek egy igen-t, vagy egy nem-et! )

Isten szándékosan tette oda vajon a tudás fáját? Igen! Szándékosan. De mi célból tette oda?
Előre eltervezte azt, hogy levegyék a tiltott gyümölcsöt, avagy egy szabad akarati döntés végett helyezte oda a tudás fáját?
( 2, eltervezte vagy egy szabad akarati döntési lehetőséget adott? )

A sátánt ( kígyót ) is odarendelte? ( 3, igen vagy nem )

Akkor most egy előre kiötlött "színházi" esemény, vagy egy szabad akarati döntésből létrejött esemény történt? ( A, vagy B? )

Miről beszélnek akkor ezek az igék?:

Mk 16,16   
"Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik."

Szerintem ehhez nem kell nagy tudás, vagy értelem, hogy ne vegyük észre a szabad akarati döntésről szóló üzenetet.

Jel 3,20
"Íme, az ajtó elõtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, õ pedig énvelem."

Szintén egy szabad akarati döntésről beszél az ige. Ha valaki ajtót nyit Jézusnak. Jézus minden ajtón kopog! De a döntés rajtunk áll, hogy ki nyitjuk-e.
Nem másról szól az ige, hanem erről.

Nagyon sok igét még írhatnék...de úgyhiszem, ennyi is elég, hogy meglásd a valóságot a versekben.
A kegyelem is ajándék. De kiknek is ajándék? Mindenkinek. Kérdés az, hogy ki fogadja el? Ha valaki nem fogadja el, akkor már nem is ajándéknak neveztetik, hanem egy "képeslapnak", amire az van írva: vissza a feladónak. Többen nem is értékelik és úgy gondolják, hogy nincs szükségük rá.

Nagyon szép dologról akarsz írni nekünk Sándor, de az nem igaz. Szépnek hangzik, hogy "KIVÁLASZTOTT VAGYOK!" de ugyanakkor másnak meg: "örök kárhozatra vagyok rendelve".

Amennyiben ha a mocsárba belemarkolt kézt hírdeted, akkor egy személyválogató Istent hírdetsz.
Továbbá egy olyan Istent, aki megszomorítja és felingereli saját magát a gonoszok miatt. Merthát a gonoszokat is ő rendelte el...és megvonja tőlük kegyelmét.

Úgy érzem, hogy itt mindent leírtam, amit gondolok. Nem érdemes regényeket írnom és fújnom ugyanazt...

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #21 Dátum: 2008 Február 10, 22:18:41 »
Kedves Anti

Nagyon jó kérdések. Isten tudta, a bűn a földön van (levetette) és bekerült, idekerült a földjére. Tudta, hogy egy új teremtésre lesz szükség. Válaszom - igen. Ez a fa - mint jelkép - a próbatétel, miszerint az ember elbukik, ahol a bűn van. Az embert egy bűn nélküli világba teremtette - ott tud emberi életet élni, nincs benne halál, fájdalom, ami az Új teremtésben valósulhat meg, oda már nem engedi be a bűnt.
Nem színházi esemény, hanem egy véresen komoly dráma a valóságban.
Aki hisz - és megkeresztelkedik. A hitet nem mi termeljük magunkból. Nem akarjuk elhinni - hogy Isten van, nem akarunk engedelmeskedni, teljes romlottságban, gondolkodásunk rengeteg esemény által befolyásolt - és az eszünk nem szabad, nem ismeri a teljes igazságot. Hit - pedig a remélt dolgokban való bizonyosság - amit Isten kijelent. Erről szólnak az igék. Nem is értettem régen, és most is csak töredékesen - ma sem szabad az akaratom, csak hiszek.
Abban biztos vagyok, hogy aki elkezdte - az fogja folytatni. Nálam Ő kezdte, mert nekem lehetetlen volt. Úgy kezdte, hogy megkeresett - aki elveszett. Tudod a kegyelemről akartam beszélni. A kegyelem ott kezdődött, hogy megkeresett - mert én nem kerestem volna.
A Jel.3,20 a gyülekezeteknek felsorolt leveleknél találjuk, és nem a mindenkinek zörget. Zörget a református egyházban - mert nem eléggé igei, sok katólikus vonást látni már újra, szükséges, hogy szakadások legyenek, sajnos ezt látjuk Kárpátalján és sajnos látni fogjuk itthon is.
Amikor a szentlélek kijelentését már mint lelki ember értem - az formál engem és nem szabad akaratról beszélünk. Az Ő szava teremtő szó - és az Újjáteremtésem, megszentelődésem (lefoglalva számára) hatalmi eszköze. Mikor megértek valamit, már más leszek,mint mikor nem értettem. Nem a szabad akaratom a kérdés - hanem a hitem. Kérlek hidd el, fontos lenne azért még néhány igét hozzátenni, mert Isten nem beszél össze-vissza és nem mond ellent magának. Aki hisz - és nem az, akinek akarata jó, vagy szabad. Hitből - hogy senki se dicsekedjék - mert a lelke érteti meg velem. Semmi nem tőlem, minden kegyelem. Lehet választanom, hogy cethallal, vagy hajóval megyek Ninivébe. Azt szeretné, ha hajóval - meg akar győzni és teszi az akadályokat elém, mikor máshová mennék. Nem az ördög. Nem a segítségét kérem, hogy az ördög támad - hanem mit akarsz Uram tanítani nekem, észrevettem hogy megállítottál. Nagyon szeret, tudom. A legnagyobb kisértésem, mikor ezt elfelejtem - jönnek is a gyümölcsok.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető t.zoli

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 302
 • Vendég
  • www.szomjazokklubja.shp.hu
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #22 Dátum: 2008 Február 10, 22:18:59 »
 :047: :044:  Sziasztok!

Szeretnénk írni, bár nem érdemlem, de azért teszem mert szeretlek benneteket!
Teremtés, döntések lehetősége -Antee /igen nem/, ma nem ezt teszük, kéredm én, neked is van egy fa nekem is, és ezt vigyétek el magatokban, ma is vannak utak kövezettek és Követlenek, mindegyik Út, nem de melyik a jobb?

Személyválogatás/Teremtés: -Sándor/Antee: Isten szeret, ha kivagy választva ha nem, pontossan ott bukik minden, ahogy az Édenben történik, de a kegyelmet ne felejtsük soha kedves Testvéreim, mert ennélkül soha nem lenne jegyünk a MENYBE, ezt ne felejtsük el.
A DÖNTÉS a mi kezünkben van: igen nem, jó vagy rossz.
Isten nem kivételezz ahogy velem se tette, pedig én aztán eléggé elhagytam és nem érdekelt, de itt vagyok ISTEN kegyelméből, mert szeret, és megismertem őt a csüggedés mocsarában, erős kézzel hozott ki!
Hit= cselekdet---azonnal meglátszik, hogy kié vagy--- én ilyen voltam(állapot) Isten kihozott(kegyelem)
>> mert szeret <<  :2smitten:
Üdvözlettel: Zotya
A szeretet soha el nem múlik. (Mk 14:1-9).

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #23 Dátum: 2008 Február 10, 22:26:46 »
Kedves Kövecske,

Tudod nagyon kicsi a különbség - mégis nagyon más az egész. Isten kezdte el - mondta. Nem attól, hogy te elfogadod, vagy nem - ha elkezdte, akkor semmi nem jelent neki akadályt. Értem, hogy szeretnéd, hogy rajtad fordult meg az ügy - mert különben nem üdvözültél volna - nem baj. Te így gondolod ma - lehet, hogy holnap úgy fogod gondolni, ahogy én. Ne zárd ki. Hidd el, nem meghülyültem.
Sokan - szeretjük az igét, nem vesszük könnyedén és valljuk, hogy ha rajtunk múlt volna, biztos, hogy elkárhozunk - ne bántsd ezeket, akik ezt vallják, nem hisznek kevésbé mint te.
Nagyon jó, hogy Isten valakinek felfedte azt a titkot, hogy kitalálta azt a gyógyszert - ami most segít, ha beteg vagy, tudta, hogy kell - és ott gondoskodott már róla. Arra kérlek, ne légy indulatos - jó lesz ez. Kicsit nagyobbnak fogod látni Istent - és sok mindent máshogy fogsz érteni. Ez a reményem.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #24 Dátum: 2008 Február 10, 22:36:17 »
Kedves Zoli,
Tudod a hited abból épült, amit emberektől hallottál - nem baj. Ami válaszol a hívásra az nem a mennydörgésben van, nem a viharban, hanem egy csendes hangban ott belül, ami majd átveszi a hatalmat. Képzeld el Ádámot. Ott van a paradicsomban, Istennel boldog közösségben, olyan felesége van, amit álmodni sem lehet - felújjong, hogy ez igen, ez már csontomból való, na ez az - és igen jó Isten szerint is. Ez a manus kételkedni kezd Isten szavában, a felesége kedveskedése, egy tiltott gyümölcs, egy túl jó dolga van állapot - és belebukik, olyan, hogy az ember azt mondja - elment az esze. Megbolondult és nem normális. Szabad akarat egy rossz szó már.
Ha Ádám elbukott - akkor Te? Aki már nem a paradicsomba születtél, hanem ahol már elveszett - csak mégis létezik valahol. Pilinszky János úgy mondta (pedig katólikus volt) - Valamikor a paradicsom állt itt, még hallani óriás fáit. Ott van valahol.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #25 Dátum: 2008 Február 10, 22:39:43 »
Idézetet írta: Sándor
Aki hisz - és megkeresztelkedik. A hitet nem mi termeljük magunkból. Nem akarjuk elhinni - hogy Isten van, nem akarunk engedelmeskedni, teljes romlottságban, gondolkodásunk rengeteg esemény által befolyásolt - és az eszünk nem szabad, nem ismeri a teljes igazságot. Hit - pedig a remélt dolgokban való bizonyosság - amit Isten kijelent. Erről szólnak az igék. Nem is értettem régen, és most is csak töredékesen - ma sem szabad az akaratom, csak hiszek.
 

Kedves Sándor!

Tudod, mindenki hisz valamiben. Isten ajándéka ez minden embernek. Elültette mindenki szívében, csak valaki a földönkívüliek felé fordult vele, valaki önmagát istenítve és van aki elnyomja magában ( ateista ). Ez a hit már a születéskor megvan az emberben. Egy tudat, egy űr, amit muszáj hogy valami betöltse. Isten kopogtat...

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető kati

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 152
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #26 Dátum: 2008 Február 10, 22:41:49 »
Sándort idézem: "Az óember soha nem tér meg. " Ha valakinek az óembere meg tud térni - akkor nem kell Jézus kereszthalála."

Róm. 6,6
Tudván azt, hogy a mi ó emberünk Ővele megfeszíttetett, hogy megerőtelenüljön a bűnnek teste, hogy ezután ne szolgáljunk a bűnnek:

Kol. 3,9
Ne hazudjatok egymás ellen, mivelhogy levetkeztétek amaz ó embert, az ő cselekedeteivel együtt.
Én pedig Istenhez kiáltok,és az Úr megsegít engem(Zsolt 55:17)
Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg téged (4Móz 6:24

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #27 Dátum: 2008 Február 10, 22:44:14 »
Kedves Anti,

Teljesen egyetértek veled. Jákób már az anyaméhben be volt oltva az áldásért, Pál is először az anyám méhétől, később már a világ teremtésekor - időpontra datálja. Én , ha ma visszanézek - ahogy van már egyre több mindenre - és Keresztanyám mondta, hogy mikor ott tartott, biztos volt Isten igéretében. Sok minden változik, minden igeolvasás és megértéssel. Ez a jó , folyik amit megígért.
Ha úgy érzitek, feszültséget teremtek - szóljatok. Szeretném folytatni a kegyelmet - mert a kegyelem törvénye szép lesz. (bún és törvény - tudjátok nem a napos oldal, csak érteni kell a kegyelemhez)
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #28 Dátum: 2008 Február 10, 22:50:55 »
Idézetet írta: Sándor
Teljesen egyetértek veled. Jákób már az anyaméhben be volt oltva az áldásért, Pál is először az anyám méhétől, később már a világ teremtésekor - időpontra datálja. Én , ha ma visszanézek - ahogy van már egyre több mindenre - és Keresztanyám mondta, hogy mikor ott tartott, biztos volt Isten igéretében.
 

Én hitetlen családba születtem. Kamaszkoromig elég nehéz életben volt részem. De valami megváltoztatott. Valami Istenhez vitt közelebb.
Ez a szeretet volt. Egy szeretet kapás, ami egy döntést hozott az életemben. A szeretet vitt Istenhez és utána megláttam a kegyelmet.
Kegyelem elfogadtam és vagyok, ami vagyok.

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #29 Dátum: 2008 Február 10, 22:54:59 »
Kedves Anti,

Ahogy mondtad - kezdte a munkát, szeretetét megéreztette veled és neked leesett a tantusz és felfedezted - mi is ez, amire azt mondtad - ez az ami kell. Nagyon jó. Nem attól, hogy te döntöttél - erről vitatkozunk, de nem szeretnék. Neked szükséged van arra, hogy a te részedet megtetted - hát akkor tartsd. Van oka. Nem akarom kivenni a kezedből - mert nem ez a cél. A cél a magvetés - amitől ez majd elmúlik.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.