Szerző Téma: Kegyelemből van!  (Megtekintve 21033 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető kati

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 152
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #30 Dátum: 2008 Február 10, 22:59:46 »
Nekem ez kezd már unalmas lenni :001: :035: :097:
Én pedig Istenhez kiáltok,és az Úr megsegít engem(Zsolt 55:17)
Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg téged (4Móz 6:24

kövecske

 • Vendég
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #31 Dátum: 2008 Február 10, 23:00:29 »
Kedves Sándor!

Mikor írtam azt a hozzászólást nem voltam indulatos!
És Istent kérem, hogy most se legyek...

 De nem igazán értem, hogy miért gondolod, hogy beleláthatsz, és megítélheted a szívem érzéseit...
Isten tudja csak, hogy én milyen nagynak látom Őt! Egyedüli Mindható Istennek, az Örökkévalónak, Akinek a nevét sem merhetném kimondani, ha nem Jézus Krisztuson keresztül mehetnék Hozzá, ha nem Rajta keresztül, az Ő érdemein keresztül nézne rám, akkor egyértelmüen semmi - de semmi esélyem nem lenne...
De hála neki addig keresett - egy elveszett bárányt - mármint engem - amíg én is megtalálhatam... és KEGYELMÉBŐL IGENT mondhattam a kereső, HIVÓ szóra... tudod, arra hogy "Jöjjetek én hozzám..."

A gyógyszeres példa csak "illusztráció" volt... nem lesz senkié a kegyelem, az örök élet automatikusan... ennyi... :05:

Nekem meg az a reményem, hogy Isten ad világosságot annak aki kéri... és az Ige... hogy "aki kér az kap... aki keres az talál... és a zörgetőnek megnyittatik"... Isten nem személyválogató... mindenkinek adja aki kéri... "mert könyörületes és irgalmas az Úr..."
És az a reményem, hogy nem lesz senki, aki a kegyelem párnáján fog "heverészni", és azt hinni, hogy nála minden okés... :08:
Isten majd mindent elvégez... mindent megtesz... még azt is amit egyértelműen neki kell megtenni... vagyis még a "gyógyszert is beleerőszakolja"...

Isten áldjon, kedves Sándor!  :05:

Szeretettel:
kövecske


Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #32 Dátum: 2008 Február 10, 23:00:33 »
Azt hittem, hogy megérted az üzenetem mondanivalóját. Az a szeretet darab, amit kaptam, nekem elég volt a döntéshez!
Isten mindenkit megszólít valamiképpen! Kit így, kit úgy...én ebben hiszek. Tehát kopogtat!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #33 Dátum: 2008 Február 10, 23:10:48 »
Kedves Kövecske és Anti,

Én a saját bizonyságomat írom, ti pedig a tiéteket. Nem a kegyelem párnájára rendelt, nem tudom, miért gondolod, hogy Istennek ilyen terve volt velem. A kopogtatásra válaszoltam. Úgy gondolom, inkább holnap folytatom az igéretekkel. Aki elkezdte - az folytatja a munkát - kijelentést vallom és én ezen fogok továbbhaladni, előre szólok, ha valaki ezen felindulna. Ennek a fórumnak sok topicja van - én ebben a témában tudok aktivabb lenni, mert számomra ez a kulcskérdés.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető t.zoli

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 302
 • Vendég
  • www.szomjazokklubja.shp.hu
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #34 Dátum: 2008 Február 10, 23:21:36 »
 :2smitten:

1Te azért, fiam, erősödjél meg a kegyelemben, amely a Krisztus Jézusban van. 2És amit tőlem hallottál sok tanú előtt, azokat add át megbízható embereknek, akik mások tanítására is alkalmasak lesznek. 3Vállald velem együtt a szenvedést, mint Krisztus Jézus jó katonája. 4Egy harcos sem elegyedik bele a mindennapi élet gondjaiba, hogy megnyerje annak a tetszését, aki harcosává fogadta. 5Ha pedig versenyez is valaki, nem nyer koszorút, ha nem szabályszerűen versenyez. 6A fáradozó földművesnek kell először a termésből részesülnie.  7Gondolkozz azon, amit mondok, mert az Úr megadja majd neked, hogy mindent megérts.
11Igaz beszéd ez: Ha vele együtt haltunk meg, vele együtt fogunk élni is. 12Ha tűrünk, vele együtt fogunk uralkodni is. Ha megtagadjuk, ő is megtagad minket.  13Ha hűtlenek vagyunk, ő hű marad, mert ő magát meg nem tagadhatja.

Én ma este ezt olvastam, és bátorítást adott, szeressük egymást.
Bár igaz emberektől vettem, mégis Szent lélektől volt az !
Olyan vagyok, mint Adám, rá vesznek dolgokra, de ha elbukok is felállok, nem azért állok fel, mert elestem, nem azért kellek, hogy lefeküdhessek, hanem, könyérgésben megemlékezzek arról a kegyelmeről, amit kaptam.
Amúgy meg nem érdekell, hogy hól estem ell, tudod!!!!! - Isten nem emléksz rá, csak mi gyarló húsemberek!4
Tapad a sár a por ránk, mivel a földdel együtt megvagyunk átkozva , oda hullunk, komposztként, ennyi a jutalom, de a megváltott Lélek Istené!!Mózes levelek, de Isten rámutatt, hogy van kimenekedés, pont a fenti ige írja.
A szeretet soha el nem múlik. (Mk 14:1-9).

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #35 Dátum: 2008 Február 10, 23:25:42 »
Kedves Zoli,

A kegyelemről szeretnék beszélni, szép sorban - ahogy a kenyeret szelik - nem vitatkozni szeretnék.
Holnap folytassuk - kicsit kizökkentem. Köszönöm az igét, jól jött.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető árpi

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 213
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #36 Dátum: 2008 Február 10, 23:37:21 »

Ha visszanézek arra az időre, amikor az Úr Jézus gyermeke lettem, akkor azt látom, hogy igen, én mondtam IGENt a kegyelemre.

De ha belegondolok, akkor magamtól még erre az igenre se voltam/vagyok képes, az Úr gerjesztette fel bennem a vágyat Igéje felé, Ő indított el a keskeny úton, Tőle kaptam világosságot, hogy belássam, SENKI vagyok. Egyedül Ő végezte el az én életemben, hogy Hozzá forduljak. Éppen ezért:

Nem én tértem meg, hanem Ő térített meg engem.   :igen:
Jézus él!

kövecske

 • Vendég
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #37 Dátum: 2008 Február 10, 23:41:58 »
Igen Árpi... egyetértek... de ha nem mondasz IGENT... akkor mi lett volna?

Most élvezhetnéd azt hogy Isten gyermeke vagy? Vagy még mindig egy áldatlan állapotban leledzenél...?

Míg ki nem mondtad az IGENT, addig nem tudtad azt, hogy kegyelembe fogadott Isten gyermeke vagy... :088:

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #38 Dátum: 2008 Február 11, 08:56:30 »
Kedves Testvérek,
A kegyelem fogalmát szeretném folytatni és nem szeretném, ha az élet hétköznapi (világi) dolgaiba elegyednénk. Sorba fogunk menni, mit jelent az, hogy Alfa - Omega, mit jelent az Új Teremtés, mit jelent az ébredés, hússzív, kőszív - ezek mind szent szavak és arra valók, amire Isten szánta. Nem lehet, hogy Belsazár módjára használjuk az szent edényeket. Árpi, kérlek azokat az igéket, amiket írsz - folytasd, nekem is nagyon jó - és tudom, hogy az Úr küldött. Minden úgy kezdődik, hogy kezdetben volt az Ige. Minden jó ebből jön.
Sajnos kicsit el vagyok foglalva - de igyekszem jönni, minél előbb.
Szeretettel Sándor

hittel jegyeztelek el téged
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #39 Dátum: 2008 Február 11, 10:00:34 »
Minden kegyelemből van. Ahogy már írtam - az embert a sátán kiprovokálta, hitetlenkedővé, hiszékennyé tette - és kicsalogatta a hitből. Isten pedig azt mondta, kegyelemből, hit által szerez vissza, hogy emberi életet élhessünk, amit Ő szánt nekünk. Mit is jelent, hogy Ádám kikerült a hitből, az Istennel való kapcsolatból, a paradicsomból? Gyökeres változást. Enélkül kell továbbmennie, és ebben a világban Isten törvényeket helyezett el. Ne csak arra gondoljunk, ha leugrok egy magas létráról - eltörik a lábam, hanem lelkileg még inkább igaz ugyanez. A Fáraó fogságából ki akar hozni bennünket, de a rabtartó nem akarja engedni. Ki is ő,  milyen is, mik a céljai ? Amennyit a bibliából megtudhatunk, Isten megüzente - annyit tudunk. Fellázadt egy nem akármilyen angyal, főangyal - mert Isten fölé akarta magát helyezni. Levetette Isten a mennyből ide a földre, mielőtt Ádámot megteremtette. Isten egy paradicsomot készített a teremtményének - és abba helyezte el. Felállított egy apró tiltást - a millió fa közül ezt az egyet ne - egy egészen pitiáner, nevetséges korlátozás. Nem ment, nem tudta betartani. Mindene megvolt - de a tiltálst nem teremtette belé, mivel arra teremtette, hogy vele közösségben - a teremtő és teremtettje - szeretet közösségben éljen egymással. Kellett tiltani, mert már elromlott valami előtte. Azt is el kellett mondja nekik, ha esztek - meghaltok. Mondta azoknak, akiket örök életre teremtett - meghalnak. Nem hitték? Nem értették? Vagy szabad akaratuk volt? Jézus, aki már úgy jön, hogy kéri az Atyát, had menjek - kell, hogy legyen tökéletes áldozat - megkísértette még Őt is, mindennel amivel minket (csak ellenállt) azt kéri az Atyától, ne az én akaratom legyen meg, hanem a Tiéd Atyám, dicsőitsd meg Magad.
Lépésről lépésre kell mennünk. Az utolsó időkben annyira nagy erővel jön a kisértés, hogy még a választottakat is el akarja hitetni. Isten úgy van jelen a világban, hogy Ő hiányzik. A hiányával van tele a világ, ezért elveszett.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #40 Dátum: 2008 Február 11, 10:54:10 »
Mi történt a mennyben, a fényért felelős angyallal? Fellázadt, Isten királyi székébe akart ülni és Isten levetette úgy, hogy nincs neki kegyelem. Istentől távol, szeretettől távol, bölcsességtől elvágva - hatalmas intelligenciával egy bosszúálló, rosszindulatú, embergyilkos és hatalom. Az emberi teremtmény felett áll, szellemi lény. Látni lehet a munkálkodását és nem test és vér ellen van nekünk tusakodásunk. Muszály foglalkoznunk vele, amennyire a biblia fontosnak tartja - hogy Isten hogy nézi, milyennek látja a levegőben lévő hatalmasság, gonosz erőinek munkáját. A Sátán nagyon örült az özönvíznek, mivel ezt tartotta teljesen jogosnak. Senki nem lenne humánus ma így visszatekintve, hogy mennyi rendes ember fulladt meg és Isten nem volt igazságos. Ott megígérte isten, hogy nem ez a végső terve - ezért nem írtott ki mindenkit. Először a törvényt adta - hogy kicsit kiderüljenek a dolgai a mi ellenségünknek. Derüljön ki, mi az ami árt nekünk. Már ez is kegyelem. Nem Istennek ártok, hanem neki fáj, mert tönkremegyek. Ezért jó már most úgy olvasni - te nem lopsz, nem hazudsz, csak a te Isteneded imádod, csak neki - és szereted a felebarátodat. A szeretet törvénye ott van a törvényben már, hogy kitudódjék a világ.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #41 Dátum: 2008 Február 11, 11:11:37 »
A fáraó nem adja fel, mert nem teheti - amig az egész serege nem vész oda. Az ördögnek mindíg lesz terve velünk, nem adja fel, még a halálos ágyunknál is a hitünket fogja támadni, kétségbeejteni, elbizonytalanítani. Isten nem azt kéri, hogy harcoljunk ellene, hanem higgyünk, A hitnek szép harcát harcoljuk. Egyik kezéből áttesz a másikba - és amit emberi elme el nem tud képzelni, az vár ránk. Minden könnycseppet letöröt. A Sátán oda nem teszi be a lábát - és nagyon bosszantja, mint ordító oroszlán, lesi - kit nyelhet el. Azt igérte Isten, kigyógyít minket hűtlenségünkből, szeretetével üzi ki a félelmet és hittel jegyez el minket.
Miket szeretne az, akinek már nincs sok ideje és le van győzve - de nem akar beletörődni? Bosszantani Istent és mást adni nekünk ahelyett, mint amit Isten készített. A legextrémebb szinteket azért vegyük elő - Karácsony, mikor a mi Megváltónk eljön, mert jönni akart, meghalni a váltságdíjunkat kifizetni - akkor a télapó jön a messzi északról és a szeretet ünnepe olyan szép meghitt esemény. Húsvét - mikor elvégeztetett - akkor a nyuszi hozza a tojást és locsolkódni - legyünk egy kicsit jófejek és idék. Szóval hülyét csinálni belőlünk és Istent bosszantani.
Sajnos a mentő munkájába is bekapcsolódik - igy a farizeusok is jönnek meritkezni, a viperák fajzatai. A hamis egyház rosszabb, mint ha nem volna - mert megtévesztő. Vádolónak is nevezi őt Isten - hogy magadban keresd a hibát, nem tettél meg mindent. Nem jól tetted. Megtetted - hát vess magadra. A cselekedeteimre mutogat - amik abból erednek, ahogy formált. A maga ítéletét akarja nekünk is, mivel nem akar beletörődni.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

maria

 • Vendég
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #42 Dátum: 2008 Február 11, 11:14:38 »
Sándor: Mi történt a mennyben, a fényért felelős angyallal?

Ezt még nem is hallottam így soha. Nem Isten sugározza be a dicsőségével a Mennyet Sándor?

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #43 Dátum: 2008 Február 11, 12:15:32 »
Kedves Mária,

A Lucifer szó - lux szó, a fény mértékegysége, ma is használjuk. Fényesség hordozója. Nem a magáét - hanem a mennyét. Most a sötétség fejedelme. A csillagnak nincs saját fénye, hanem visszatükrözi a fényt. Nekünk is azt mondja a mi Urunk, legyünk a világ világossága, természetesen nem a mi fényünkkel.
A könnyebb olvashatóság miatt nem irok bele igehelyeket - de most tegyünk kivételt és komolyan nézzük át.
Jelenése 9,1 - Látám, egy csillag esett le a égről a földre. Adaték annak a mélység kútjának kulcsa.
Dániel 8,10 És megnöve mind a ég seregéig és a földre vete némelyeket ama seregből és a csillagokból és azokat megtapodá.
1Kor.15,41 - mert csillag a csillagtól különbözik dicsőségre nézve
Jud.1,13  Tengernek megvadult habjai a magok rútságát tajtékozzák, tévelygő csillagok, akiknek a sötétség homálya van fenntartva örökké.
Jel.8,12 (amikor a 4.angyal trombitál) - és a csillagok harmadrésze meghomályosodik.

szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Kegyelemből van!
« Válasz #44 Dátum: 2008 Február 11, 12:41:10 »
A világ epekedve vár, meggyötörve - valamire, ami hiányzik, ami elveszett. Ezt akarja a Sátán betölteni mindenáron. Mindíg szövetségest keres - ami a mi óemberünk. Hiúság, becsvágy, kérlelhetetlenség, pénz szerelme - stb., tudjuk mik ezek - próbálja feléleszteni. Nyomja a reklámújságokat, vedd meg, mert leértékelés van. Vedd könnyedén. Mert ez jár neked, megérdemled. Kényeztest magad. Szóval óriási a hadsereg. Vádold Istent, a dicsőségét kicsinyítsd, keresd az érdemeidet - hátha kivívod az elismerését. Szóval ez nem evangélium, pontosabban nem az Övé. Nekem is megvoltak az illuzióim. Gyömöszöltek, hogy döntsek - és oda van írva. A kedvükért megtettem, mert láttam - komolyan gondolják. Nem sokkal később már azt mondtam, milyen nehéz volt nekem megtérni - aki ilyen rendes ember vagyok. Farizeus lettem. Isten könyörült - mert belül éreztem, nem stimmel. Nagyon szenvedélyesen imádkoztam - valahogy olyan akartam lenni én is, mint a többiek. Megimádkoztatott - ahogy láttam, beöltöztem én is. Nagyon hálás vagyok Istennek, mikor elvezetett odáig, hogy kértem - Uram, az akaratomat, eszemet, szívemet - mindent vegyél a kezembe, mert erre van szükségem, elfáradtam, megterheltettem - és azt mondta, Jöjj. Én is mondom mindenkinek - hogy gyere, nem azt, hogy gyertek. A sokaság nem tér meg. Az akaratomat és mindent, ami ezt befolyásolja - azt Uram, a kezedbe, a szívemet tisztítsd meg, hogy tiszta legyek mint a hó. Az 51.Zsoltár kulcsfontosságú volt - mikor megértette velem, pedig ismertem.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.