Szerző Téma: Gyógyulásról-betegségről  (Megtekintve 50569 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

maria

 • Vendég
Re: Gyógyulásról-betegségről
« Válasz #45 Dátum: 2008 Február 15, 19:18:30 »
Voltam egy pár éve egy ilyen úgynevezett showműsoron. Egy eléggé közismert evangélista ment Németországba. Mi is elmentünk a párommal. Többbezres tömeg volt jelen, az Úr hatalmasan munkálkodott. Isten Szelleme elkezdett mozdulni és egy 5 év körüli kisfiú szaladt előre sírva és újjongva. Mindenki odakapta a fejét, hogy mi ez. A tömeg felmorajlott: Hálleluja! Hálleluja! kiáltották szinte egyszerre. Megtudtuk: A kisfiú születésétől fogva süket- néma volt. Felrohant a színpadra és ott dicsérte Istent egy kicsit ortikulátlan hangon, de értette mindenki, mi történik. Megnyíltak a süket fülei és hallott. Mire befejezte a dicsőítést, imádást, a nyelve is megered és elkezedett beszélni. Szem nem maradt szárazon. Zokogott mindenki az Úr írgalma miatt. Nem sokára egy tolószékes hölgy szállt ki, aki nyaktól lefelé béna volt sok éve és ki volt szolgáltatva a családjának. Nekünk fogalmunk ninics mit jelent ez neki, ha nem voltunk ilyen helyzetben. Vége a kiszolgálatottságnak. Ismét a tömeg hállalujázva dicsérte Istent ezmiatt. Egy fiú, aki oxigénnel élt mert valami tüdőbetegsége volt, eldobta ennek láttán a készülékét, és urgrált örömében. Folytathatnám a sok sok gyógyulást. Voltak, akik térdre hullottak és megtértek, átadták az életüket Jézusnak ennek láttán, voltak akik hálával kiáltottak Istennek. Morajlott a tömeg a hálaadástól. Tudod valóban showműsornak tünt a sok boldog ember, Isten könyörületére.

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Gyógyulásról-betegségről
« Válasz #46 Dátum: 2008 Február 15, 19:48:53 »
Kedves Mária,

Nem azt vonom kétségbe, hogy vannak gyógyítások - kizárólag az a kérdés foglalkoztat, hogy mikor Jézus gyógyít, az hogy történ. Mikor a Márk 3-ban a megszáradt kezút, vagy a Ján.5,5-ben úgyszíntén a Bethesda rokkantját - vagy a 18 éve megkötözött görnyedt hátú asszony esetén(Luk.13) - valóban nyilvánosságot kap a gyógyítás, de mind a három történetnek van egy gyógyításon túlmutató tanítása - és ez a Szombat. Nem szabad nekik szombaton meggyógyítani, akkor maximum a szamarárnak, vagy a marhának lehet inni adni, de az emberen nem szabad segíteni. A megszáradt kezűnél igy is kezdi, mikor középre állítja - szabad-e jót tenni szombaton. A Bethesdánál is, a 18 éve megkötözött asszony esetén is a hivatalos egyház (ördögtől valók) megszégyenítése, leleplezése a fő cél - egyben a messiási jel, akiknek elöször kellett volna észbekapni. Tudom, volt ilyen nyilvánosan végzett gyógyítás - de nem népünnepély céljából, hanem szégyenükre.

Értem amit írsz - és azt is, mennyire lennék erős - hogy nem mindenáron, ha ebbe a helyzetbe kerülnék. Nem akarok nagyszájú lenni. Vannak rossz érzéseim, nem a gyógyulásokat vitatom.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

maria

 • Vendég
Re: Gyógyulásról-betegségről
« Válasz #47 Dátum: 2008 Február 15, 19:53:44 »
Sándor: Vannak rossz érzéseim, nem a gyógyulásokat vitatom.

Mik ezek? Hátha kitudjuk bokózni.

Nem elérhető Anikó ANCSI

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 111
Re: Gyógyulásról-betegségről
« Válasz #48 Dátum: 2008 Február 15, 19:55:55 »
Nem írtam volna le ha nem lenne igaz, én valóban meggyógyultam Isten kegyelméből kedves Sándor!

Szeretettel : Anikó :05: :044:

maria

 • Vendég
Re: Gyógyulásról-betegségről
« Válasz #49 Dátum: 2008 Február 15, 20:07:52 »
Anikó! Megrősítelek, hogy elhiszem, hogy meggyógyultál és biztos vagyok abban, hogy Sándor és a többiek is elhiszik. Én ápolónő szakmával rendelkezem és sok évig körzeti nővérként dolgoztam. Nem dicsekvésképpen írom le, hanem azért, hogy igazoljam, értek a betegség diagnóziához és nem pancser vagyok benne.  :01:
Szóval, olyan szívbetegségem volt, ami talán már el is vitt volna sok éve. Ezt 20 éve diagnoszizálták. Semmilyen gyógyszert nem voltam hajlandó beszedni. Azt mondták, ha nem szedem meghalok és nem élem meg a mittudoménmár hány évet.  :01: Aztán egy aszmatikus rohamom lett és elkapott a orr fül gégész, aki megállapította, hogy azonnal műteni kell, mert orrpolypom van és nemsokára kilóg az orromon.  :01: Bocsi a horrorisztikusségért. Kikértem magamnak. Megmondtam, hogy hozzám nem nyúl senki. Ennek 16 éve. Polyp sehol. Szívrohamok sehol. Isten gondoskodásába vett. Meggyógyított és vigyáz rám.

Ha Benne nem bízhatok meg, akkor kiben? Emberben kinek orrában egy lehellet van? Ő mondta, hogy ne bízzam az emberben. Hát akkor hogyan bízhatnám rá magam?  :D Nekem még egyszer sem mondta, hogy menjek orvoshoz, mert rajtuk keresztül akar meggyógyítani. Addig nem is megyek. Neki nem kell eszköz. Ő van olyan hatalmas, hogy elvégzi ember nélkül is. Hát így jobbra nem is bízhattam volna magam. 16 éve nem látott orvos Istenen kívül.

maria

 • Vendég
Re: Gyógyulásról-betegségről
« Válasz #50 Dátum: 2008 Február 15, 20:17:29 »
Mária : 16 éve nem látott orvos Istenen kívül.

Bocsika, de igen, amikor érvényesíttettem 2 éve a jogsimat. Azt kértem Istentől, hogy segítsen, hogy ne kelljen döbbet idejönni, - mert az én koromban már csak 5 évre adják a jogsit. Elintézte Isten és belenyúlt a dolgokba. 10 évre kaptam meg. Amikor megnéztem, hogy meddig szól, megdöbbenve vettem észre a 10 évet.  :D

Nem elérhető Juzsa

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 87
Re: Gyógyulásról-betegségről
« Válasz #51 Dátum: 2008 Február 21, 23:33:30 »
Igen Isten gyógyít ma is és mindig is gyógyított.Hinni kell a gyógyulásban és hit által átvenni.Én bizonyságomat írom le nektek egy igen hosszú betegségről.1998-ban műtötték a bal térdemet amit ha két hetet még kések vele akkor soha többé nem hajlítom be a lábam olyan komoly volt már a baj.Egy évig sántitottam vele és kezelésekre jártam nehezen gyógyult meg.Ekkor egy éves keresztény voltam.Majd a jobb térdemet műtötték meg 1999-ben aztán minden évben vagy két évente sor került újabb műtétre. Az útolsó 2006 novemberében történt akkor egy úgymond "denksz" műtétet,az az korekciós műtétet akart csinálni az orvosom de mivel abban az évben mélyvénás trombozist kaptam így csúszott márciustól novemberre a műtét.És persze orvost is kellett váltanom mert hiába volt felülvizsgálati papírom akkor is még kifogások sora jött,hogy miért nem kapok időpontot.Aztán megműtöttek de csak tisztitó műtétem volt.És ami a fontos már egy éve semmi problémám nincs a térdemmel.Én hiszem,hogy Isten meggyógyított,mert ő mindent lát és látta azt amin keresztül kellett mennem és ő meggyógyította a lábam.A trombozisom még nem azt mondom megvan mert jó karban van tartva."Keresztény háziorvosom van aki a barátnőm is",ő mindig elenőrizteti a phrotombin szintem ami most magas egy kicsit de gyógyszert szedek álandóan mert örökletes ,genetikai.De nem csüggedek el mert,Ha a földi életem során nem is de a mennyben már nem lesz ez sem.Én megtapasztaltam a gyógyulást kétszer is a második gyógyulás ami az első volt.A fejembe történt.Az agy több részén találtak hiperintenzív gocokat minden lelet amit vizsgáltak negatív lett még a likuvor is az az agyvíz is bocsi,hogy lefordítom.Így még az orvosok sem tudták a jobbrahúzó szédülésem és a gocok okát.De ez is meggógyult nem lett újra elenőrizve mert nem akartam újból túlesni különböző kellemetlen vizsgálaton.Hittem és mai napig hiszek Isten gyógyító erejében.Persze imákat is kértem mert ebben az erőben is hiszek Márk 16:17-18. Szóval én hiszem,hogy Isten gyógyít ma is. :023: :kereszt01:

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Gyógyulásról-betegségről
« Válasz #52 Dátum: 2008 Február 21, 23:45:44 »
Köszönöm a bizonyságodat Juzsa! :05:

Az ÚR áldjon meg!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

emcsi1

 • Vendég
Re: Gyógyulásról-betegségről
« Válasz #53 Dátum: 2008 Február 28, 14:06:38 »
Juzsa, áldjon meg az Úr! Jézus a mi Gyógyítónk, jó volt olvasni a tanúságtételedet! Meg fog őrízni az Úr, és megerősít téged!
Szeretettel: emcsi :2smitten:

Nem elérhető Juzsa

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 87
Re: Gyógyulásról-betegségről
« Válasz #54 Dátum: 2008 Február 28, 15:43:43 »
emcsi és Antee köszönöm kedves szavatokat és hiszem,hogy bizonyságom által más is felbátorodik,hogy bizonyságot tegyen Isten csodálatos gyógyító erejéről.Mert ő ma és mindörökké úgyan az.És ő ma és mindörökké gyógyít.Én hiszem hisz engem is meggyógyított.Szeretettel Juzsa :thanks: :027: :081:

maria

 • Vendég
Re: Gyógyulásról-betegségről
« Válasz #55 Dátum: 2008 Február 28, 22:55:26 »
Közös ima Akinek betegsége van, nézze meg, vagy azok, akik szeretnének együtt imádkozni!

http://video.google.com/videoplay?docid=-2962008120782631974

maria

 • Vendég
Re: Gyógyulásról-betegségről
« Válasz #56 Dátum: 2008 Március 08, 12:41:04 »

maria

 • Vendég
Re: Gyógyulásról-betegségről
« Válasz #57 Dátum: 2008 Március 12, 14:05:53 »
Sokan azt tanítják ahol gyógyulások vannak, hogy vigyázzatok mert idegen szellemekkel gyógyítanak. Jézus is szembesült ezzel.

Akkor egy vak és néma ördöngőst hoztak Őeléje; és meggyógyítá azt, annyira, hogy a vak és néma mind beszél, mind lát. És elálmélkodék az egész sokaság, és monda: Vajon nem ez-é Dávidnak ama Fia? A farizeusok pedig ezt hallván, mondának: Ez nem űzi ki az ördögöket, hanemha Belzebubbal, az ördögök fejedelmével. Máté 12:22-24

Jézus gyógyít ismét. Ez a valaki, egy megszállott volt, aki néma és vak is a tetejére. Ez az ő megszállottságának az eredménye volt. Minden fizikai betegség megszállottság? Nem! Jézus már gyógyított vakot és nem volt benne démon. Tehát nem minden vakban vagy némában van démon. Itt viszont nem észleljük, hogy szaggatta volna ez az ördög úgy, ahogy a gadarrait. Akkor honnan tudjuk, hogy van benne démon, ha nem csinál semmit? Várni kell az ajándékokra, Isten kijelentésére. Nem kell minden betegből démonokat űzni. A tömeg felismeri Dávid leszármazottját Jézusban, ellenben a farizeusok ráfogják, hogy Ő az ördöggel gyógyít. Nem is gondolják, hogy meghasonlás lenne, ha ez volna az igazság, hogy a sátán erejével űzi ki a sátánt. Vajon nem ez-é Dávidnak ama Fia? - kérdezik az emberek egymás között, mire A farizeusok pedig ezt hallván, mondának: Nem dehogyis! Ő nem az! Az ördöggel gyógyít! Ő nem a Dávid Fia! Kikérték maguknak. Mit válaszol erre nekik Jézus?

Jézus pedig, tudva az ő gondolataikat, monda nékik: Minden ország, amely magával meghasonlik, elpusztul; és egy város vagy háznép sem állhat meg, amely meghasonlik magával. Ha pedig a sátán a sátánt űzi ki, önmagával hasonlott meg; mimódon állhat meg tehát az ő országa? És ha én Belzebub által űzöm ki az ördögöket, a ti fiaitok ki által űzik ki? Azért ők magok lesznek a ti bíráitok. Ha pedig én Istennek Szelleme által űzöm ki az ördögöket, akkor kétség nélkül elérkezett hozzátok az Isten országa. Máté 12:25-28 

Az Úr válasza egyszerű és érthető. Nem állna meg a gyógyulás ha Ő valóban a sátán erejével szolgálna. Összeomlana. Hogyan állna meg a sátán királysága? Nem logikus feltevés, mert Jézus a sátán birodalmát rombolja azzal, hogy gyógyítja a betegeket. Az ország ami egységes, az megáll. A Biblia említ olyant, hogy a sátán meggyógyított volna valakit? Világosság angyalává változtatja magát, mondod. Ez igaz, de az angyalok gyógyítanak? Sajnálatos, hogy vannak tanok, amik megosztást okoznak a gyülekezetek között. Isten egységet akar és nem áldozatokat! Nem is akarja összeolvasztani őket, csupán egységet akar. Nem leszünk hasznára Istennek ha ez az egység nincs közöttünk. Ha meggyengül a gyülekezet, akkor sebezhető lesz és nem használható semmire. A sátán fegyvere a megosztás! Hogyan kerülhető el? A hozzállásunkkal. Alázattal és szeretettel egymás felé.

Nem elérhető éci

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 106
Re: Gyógyulásról-betegségről
« Válasz #58 Dátum: 2008 Március 12, 16:03:30 »
Egyetértek Mária veled,az egység hiányzik, én nem értem,hogy lehet ennyiféleképpen magyarázni az Igét,amikor mindenkinek ugyanaz van leirva.Ellene kell állni az ördögnek,Igében kell járnunk, mert azt mondja az Ige, hogy megkaptad a gyógyulásodat...mert azt mondja Jézus ne gondolkodjatok ..mondván..az Ige orvosság.Amen,mert a nyelvben van az élet és a halál,a kimondott szavainkal épitünk és rombolunk,nagyon fontos ,hogy hitben járjunk ne látásban,és vegyük el a gyógyulást mert megkaptuk amen.

Éci

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Gyógyulásról-betegségről
« Válasz #59 Dátum: 2008 Március 12, 17:00:21 »
Kedves Éci! :088:

Igen, megkaptuk a gyógyulásunkat. A Lelki gyógyulásunkat!
Testünk még vár a megváltásra. Nem gyógyul meg mindenki, mert Isten szuverén akaratában van.
Ne is feltételezzünk olyat, hogy ha valaki nem gyógyul meg, hogy az a hitével van összefüggésben. Vagyis hit hiánya miatt nem gyógyul meg.
Vagy azért nem gyógyul meg, mert valami még nem stimmel vele.
Ezékiás imádkozott beteg ágyán egyedül. Isten meghallgatta és meggyógyította. Ám jobb lett volna, ha nem gyógyul meg. Olvassa el mindenki az utána következendő igeverseket ( már akit érdekel ).
Vehetjük a leprást is, hogy: "Uram, ha akarod, megtisztíthatsz.". Jézus válasza: "akarom"!
Vegyük az egyszerű szülő gyermek kapcsolatot. A gyermek kér az anyukájától és az anyuka vagy megadja neki, vagy nem. Nem kell a gyermeknek hitben magának követelnie az adott dolgot, mert úgy is a szülő adja, vagy nem adja meg. Természetesen az sem segít, hogyha az éppen nem kívánatos tökfőzeléknek azt mondja a gyermek: "Jézus nevében tünj el a tányéromból". A tökfőzelék ott marad, az anya eképpen szól: "tessék megenni". Imádságainkban csak Istenhez szóljunk, mert csak ez van a Bibliában...

Ézs 53,5   
"És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg."

A sebeivel gyógyulánk meg! Mit jelent? Miért kellett sebeket elszenvednie Jézusnak? A bűneink miatt és nem a testünk gyógyulása miatt.

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)