Evangélium > Gondolatok Isten Igéjéről

Re: Pokol

(1/44) > >>

Antee:
Sziasztok!

Lehet ez egy furcsa kérdés, de szerintetek van tűz a pokolban?
Én is majd hozzászólok, de először szeretném, ha a ti meglátásotokat írnátok le.


Szeretettel,
Antee

Évus:
A múlt héten olvastam a 23 perc a pokolban című könyvet, ami tartalmazza az össze erre vonatkozó ígét is. Rádöbbentett, hogy mennyire fontos még jobban foglakozni a környezetünkben élőkkel, hiszen ha mi nem szólunk nekik mi is vétkesek vagyunk...
Ez egy rémisztő prezentáció erről a témáról: Letter from hell: http://www.youtube.com/watch?v=3ly68m04br0&feature=related

Doke:
Itt van magyarul is ha valaki nem értene angolul  :063:


A téma érdekes...
Mindenki előtt adott a hit útja.
Ez a válaszom Évusnak...
Antee....van pokol?
Vagy csak mi emberek találtuk ki saját félelmeink igazolására?
Én előbb ezt a kérdést tenném föl...
Lehet ti ezen már túl vagytok...én még nem :08:

olajág:
Ilyenkor sajnálom nagyon, hogy nem beszélem, és nem értem az angolt.   :04:

   Ami a kérdésedet illeti Antee; őszintén szólva, csak annyit tudok róla, hogy borzasztó lesz. Behatóan nem gondolkoztam el arról, hogy tulajdonképpen valóban lesz-e tűz? (bár a Biblia ír róla). Mt 3,12; Mk 9,43-44).
   De egy biztos, hogy szörnyű hely lesz; egy szörnyű  áldatlan állapot; egy olyan ahol egyfolytában gyötrődni, szenvedni fog az aki odakerül, aki elkárhozik.
   Engem - míg meg nem tértem - rettentett már a kárhozat gyötrelme, félelme; az Isten nélküli áldatlan állapot...
Ezért is értek egyet Évussal. Nagyon kell fájjon ha látom, hogy valaki a széles úton jár, hogy  célegyenesen megy a kárhozat felé. Kötelességem bizonyságot tenni és hívni Jézushoz; mert egyedül csak Nála van a megoldás; csak egyedül Ő képes kihozni, és megmenteni az embert ebből a kárhozatos áldatlan állapotából, ami a bűn egyenes következménye.
   Áldott legyen szent Neve!  :2smitten:

Szeretettel:
olajág

olajág:
Kedves Doke!  :05:

Köszönöm! Együtt írtuk a hozzászólásunk; és most örömmel olvasom, hogy felraktad magyarul.

Kedves Doke!

Igen, van pokol; ami a héber "seol"-nak felel meg. Nagyon sok helyen ír róla a Biblia. Az ÚSZ-ben a legtöbbször az örök gyötrelem helyét jelenti, de jelzi a halál komor és örömtelen oldalát is.
Beidézek néhány igehelyet, ha érdekel olvasd; kérd Isten Szentlelkét, hogy világosítsa meg számodra ezeknek az igéknek az értelmét.
Csel 2-27; Jel 1,18; 6-8; 20,13-14;
A következő helyeken a megváltatlan emberek büntetésének helyéről és módjáról olvashatsz: Mt 18,8-9; Mt 3,12; Mk 9,43-44; Jel 14,10;

Kedves Doke!  :2smitten:

  Az olyan egyszerű és könnyű lenne, ha nem lenne pokol, és nem lenne kárhozat. De VAN. Mint ahogy van üdvösség, úgy van kárhozat. És aki nem üdvözül; aki bűneit megbánva nem ment oda Jézushoz, nem kapott kegyelmet - az az ember elkárhozik. Nem azért mert bűnös - hisz bűneire Jézusban kegyelmet kapott - azért kárhozik el, mert ezt a kegyelmet nem fogadta el. Nem kellett neki ez az áldozatos nagy szeretet, Jézus váltsághalála, ami megmentheti. Nincs több, nincs más lehetőség az üdvösségre, csak ez az egyetlen egy.
  És aki nem tér meg, akinek nem kell Jézus, az az ember elkárhozik, mert nincs más állapot, nincs "arany középút"...
Csak ez a kettő: örök élet, vagy örök kárhozat. Olyan nincs, hogy nekem nem kell egyik sem; sem az üdvösség, sem a kárhozat, "majd csak elleszek úgy magamnak".
  De annyira nagy öröm, olyan nagy boldogság, olyan hála és magasztalás tölthet el bennünket, hogy van KEGYELEM!
És az ÚT, Aki Jézus Krisztus előttünk áll. Ő az ÉLET, oda lehet menni Hozzá, és Ő senkit nem küld el Magától! Mindenkit tárt karokkal örömmel vár, és hív Magához!  :2angel:
  Ma aki az Ő szavát hallja, ne keményítse meg a szívét, menjen bátran! Mindenki úgy mehet hozzá ahogy van!
Ma még tart a kegyelem ideje!
"Ma még lehet, ma még szabad,
Borúlj le a kereszt alatt!"

Szeretettel:
olajágNavigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése