Szerző Téma: Bátorítások  (Megtekintve 55823 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Magda

 • Vendég
Re: Bátorítások
« Válasz #15 Dátum: 2008 November 29, 10:55:55 »
Kedves Ermaha
Apcsel.: 6;19

 :2smitten:

Magda

 • Vendég
Re: Bátorítások
« Válasz #16 Dátum: 2008 November 29, 11:02:09 »
Magda! írta: A szíveket és veséket vizsgáló Isten tudja, és a Szent Szellemet csak annak adja aki ezt akarja, kéri, és magát már teljesen átadta, alárendelte Isten szolgálatának.

ermahat írta: Az utolsó soraiddal nem értek egyet.Isten nem jutalomból adja a Szent-szellemét,-hanem azért,hogy vigasztalod,segitőd,

ermaha! Nem értem Magda mit nem írt jól, hogy nem értesz vele egyet? Kérdésem, mert most téged nem értelek. Köszike  a választ. Én igeileg úgy látom, hogy Magda jól írta. Isten adja a Szent Szellemet annak, aki kéri, de csak azok kaphatják meg, akik már Istené, vagyis alárendelte magát Istennek. Természetesen ez nem a tökéletes és mindig alázatos embert jelenti. Gondolom Magda is így érti. Valamit te félre értettél vagy nem értesz egyet vele? Az is lehet, hogy én hibázok és egyikőtöket sem értettem jól.

 :017:

Engem jól értettél  :D
Mivel Isten nem erőszakos, ezért kérni kell mindent tőle, még akkor is, ha már ott van a csomag, de látható csak a kérés után lesz  :hehe:

A Szent Szellem el is pecsételi azokat akik Istennek átadják magukat, meg jelöli, hogy ők ISTEN TULAJDONAI,
és teljesen igaz, hogy VIGASZTAL, és elvezet MINDEN IGAZSÁGRA, és eszünkbe juttatja a szükséges IGÉKET, amiket meg kell az adott helyzetben cselekedni.
Közbenjár értünk kimondhatatlan fohászkodással.

A világot pedig megfeddi
BŰN
IGAZSÁG
ÍTÉLET
tekintetében.

 :2smitten:

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re: Bátorítások
« Válasz #17 Dátum: 2008 November 29, 11:07:40 »
Magát már teljesen átadta,alárendelte Isten szolgálatának.---Ahhoz,hogy ilyesmi létrejöjjön egy keresztény életében,nagyon hosszú időnek kell eltelnie,és mindezt apránként éri el az ember.A teljes átadás,nem rögtön következik be,tehát ez olyan mintha Isten szelektálna,ez megérdemli ez pedig nem.A mi segitőnknek jön el a Szent-szellem és azért,hogy tanítson bennünket a hasznosra és segítsen megérteni Isten Igéjét.És még sok mindenért.
Isten szolgálatának való alárendelés, pedig csak elhívásra szokott létrejönni.Senki nem lehet önjelölt.Mert akkor már nem Istent szolgálja.

Ha Isten azt várná,hogy magát már teljesen átadta--valaki akkor nagyon kevesen kapnák meg a Szent-szellemet. Én igy hiszem,tapasztalatból és igy is tudom,az Ige által. :2smitten:
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

maria

 • Vendég
Re: Bátorítások
« Válasz #18 Dátum: 2008 November 29, 11:22:42 »
aha értem. Érdekes megközelítés és van benne valami. Én úgy gondolom, hogy a teljes átadás már akkor megtörténik, amikor én hittel kimondom a számmal és megvallom Jézust. Akkor ez azt jelenti, hogy Istené vagyok és Ő rendlekezik velem. Persze a szabadságom ott van, hogy miben engedelmeskedek. Te hogy látod? Mert ha leírod, akkor jobban közelítünk az igazsághoz. Mi csak akkor kapunk Szent Szellemet ha kérjük, vagy ha Isten akarja adni? A másik kérdésem, a szolgálat az nem mindenkié? Itt értem, nem csak azok szolgálnak, akik az 5 szolgálati ajándékban részesülnek. Van az elhívás, a megbizatás, a gyámolítás, a gyerekfelügyelet, a szeretet szolgálata is. Vagy nem minden keresztény van elhívva szolgálni?

Luk. 11,13
Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok Szent Szellemet azoknak, akik Tőle kérik.

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re: Bátorítások
« Válasz #19 Dátum: 2008 November 29, 11:53:25 »
Én szolgálat alatt,azt értem,hogy amikor valaki már Istentől való elhivásban van.Az is szolgálat,amit a frissen megtértek pl.bekapcsolódnak a segítésbe--ki hogyan nevezi--szolgálatba.
Azokra a szolgálatokra tudomásom szerint,és én szerintem is fel kell nőni,egy bizonyos fokra,hogy valakire rábízzák.
És el is tudja felelőséggel végezni. :2smitten:
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

maria

 • Vendég
Re: Bátorítások
« Válasz #20 Dátum: 2008 November 29, 13:15:01 »
Orbán Anikó : Az a bizonyos Illés szekere

Elzárta a zuhanycsapot. Kinyúlt a törülközőért, s eközben mély, tompa fájdalom sugárzott a karján át. Szinte ösztönösen tapogatta meg magát: „Úristen, itt mintha egy daganat lenne...!” – futott át a kétségbeesett gondolat az agyán, amikor a sajgó területhez ért. Emlékezett, hogy néhány napja, vagy talán hete...? – hirtelen nem is jutott eszébe az izgalomtól - megütötte a mellét, de akkor nem tulajdonított jelentőséget a dolognak.

Közben a férje kiáltott ki a hálószobából, hogy ideje lenne munkába indulnia, s most vette csak észre, hogy már hosszú percek óta a zuhanykabinban ácsorog, miközben csöpög róla a víz. Este elmondta élete párjának, hogy mit tapasztalt, és imádkoztak együtt – megköszönték azt is Jézusnak, hogy az Ő sebeiben teljes gyógyulás van. Majd bezárkózott a másik szobába, úgy érezte, most kettesben kell maradnia az Úrral.
Próbált igét olvasni, imádkozni – de nem ment. Csak csendesen sírt az Úr előtt. S gondolatai minduntalan visszatértek a bajra. Félelem szorította össze a szívét, amikor néhány, korántsem vidám lehetőség ötlött fel benne. Kórházi ágy, műtét, halál...

Erről eszébe jutott, a közelmúltban kérte az Urat, hogy vigye haza. Tudta, hogy nem lenne szabad, tudta, hogy az Úr ilyen imát úgysem hallgat meg, és igazán nem is gondolta komolyan – csak az utóbbi időben annyira elcsüggedt, elfáradt. Nagyon elfáradt. És elege lett mindenből. Azóta persze már rég elfelejtette az egészet. Az ördög azonban most előhozta ezt a kérést, és kajánul azt suttogta: ”azt akartad, hogy az Úr elvigyen, nem?! Lám, most itt van. Örülj neki, meghallgattatott az imád. Emlékszel? Illés is azt kérte Istentől, hogy vegye el az életét, és bizony nemsokára be is végezte földi pályafutását...! Most itt van a te időd!”

Az asszony ekkor lett csak igazán szomorú! Minden erő elszállt belőle, és elöntötte a teljes kétségbeesés. Nagy sokára azonban erőt vett magán, és kérte az Urat, hogy bocsásson meg neki, és könyörgött, hogy hacsak nem az az Ő akarata, ne vigye még el, hiszen a családjának szüksége van rá. És nemcsak nekik. Nagyon sok terve van még, amit az Úrtól kapott, és Isten országában még be kell végeznie.

Így harcolt benne a világosság a sötétséggel. Az élet a halállal.

S akkor az Úr szólt. Egészen tisztán, a 91. Zsoltár igéi zengtek fel benne: Hosszú élettel elégítem meg Őt, és megmutatom néki az én szabadításomat…Majd azt mondta az Úr: “Gondolj csak vissza, mi történt Illéssel! Nem betegség, nem rák, nem a halál vitte el - ezek nem az én eszközeim. Ezekhez semmi közöm. Tüzes szekeret küldtem érte, s azon ragadtam őt el a mennybe. Nem halál várt rá – hanem az élet.”

Az asszony megértette. Hangosan kacagni kezdett, és kiáltott: sátán, hazugság atyja, én megdorgállak téged. Nincs hatalmad fölöttem, mert az életemben Jézus Krisztus az Úr! Övé a szellemem, a lelkem és a testem is. Őt vallom meg, benne bízom, és neki hiszek. S Ő megígérte, hogy hosszú élettel elégít meg, és megmutatja szabadítását. Ha az Úr tüzes szekeret küld értem, akkor rendben van, elmegyek. De így nem! Távozz tőlem rák, halál szelleme! Nincs helyed énbennem. Én Krisztus sebeivel meggyógyultam, ezért egészséges vagyok, Jézus nevében! Ámen.

Megkönnyebbülve, és Isten szeretetétől körülölelve az asszony ezután már nem gondolt többé a betegségre. Hosszú napok teltek el, s a fájdalom lassan, szinte észrevétlenül szűnni kezdett, majd teljesen elmúlt. Ismét győzött a világosság a sötétség fölött. Az élet a halál fölött.
 

maria

 • Vendég
Re: Bátorítások
« Válasz #21 Dátum: 2008 November 29, 13:34:36 »
Valaki bizonysága:
Fontos vagyok a világmindenség Urának

Gyermekkoromban, a szüleim sokszor ittak, és az ilyen napokat rendszerint hosszú éjszakák követték, veszekedésekkel, verekedésekkel kettejük között, öngyilkossági kísérletekkel és nem egyszer előfordult, hogy kisgyermekként az éjszaka közepén, pizsamában kellett menekülnünk otthonról, nehogy komolyabb bajunk essen. Ezek az események mindig megviseltek, és egészséges szülőkép nélkül visszahúzódó lettem már az óvodában, majd később az iskolában is.

Agresszívabb, erősebb társaim látták ezt és tudták, hogy könnyű préda vagyok, így folyamatossá váltak a cikizések, verések, megalázások. Ezek csak rontottak a lelkiállapotomon, később depressziós lettem és tizenéves koromban már az nyújtott örömet számomra, ha a saját véremet láttam folyni. Vagdostam a kezeimet és élveztem a fájdalmat. Legalább magamnak bizonyítani tudtam, hogy erős vagyok, ha másokkal szemben ez nem is ment.

Belül fájt a lelkem, nem tudtam feldolgozni a múlt fájdalmait, melyeket újabbak és újabbak követtek. Nem volt számomra kiút, a jövőmet is sötétnek és kilátástalannak hittem. Ilyen állapotban ismertem meg Isten szeretetét. Az, hogy valaki, ennyire szeret engem, és fontos vagyok számára, ráadásul nem is akárkinek, hanem a világmindenség Urának, olyan lelkierőt adott, hogy szép lassan elkezdett megváltozni a gondolkodásmódom. Többé már nem önmagam és a lelki fájdalmaim körül forogtak a gondolataim, hanem azon járt folyton az agyam, hogyan is tudnék még közelebb kerülni Isten szeretetéhez.

Többet akartam belőle, mindig többet. Azóta már nem vagdosom a kezeimet, hiszen tudom, hogy ezzel szomorúságot okozok Istennek, aki annyi jót tett velem. Már nem vagyok depressziós, hanem célja, értelme van az életemnek és hiszek benne, hogy még jobb és boldogabb jövőt tartogat számomra Isten.

Nem elérhető t.zoli

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 302
 • Vendég
  • www.szomjazokklubja.shp.hu
Re: Bátorítások
« Válasz #22 Dátum: 2008 November 29, 21:40:26 »
 :2smitten:  A hitben erősek, tartoznak annyival, hogy akik lélekben gyengék azt hordozzák.  :igen:

A szeretet soha el nem múlik. (Mk 14:1-9).

Nem elérhető erdei

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1752
Re: Bátorítások
« Válasz #23 Dátum: 2008 November 30, 07:55:17 »
Ne haragudj t.zoli, de ilyen nincs a bibliában.
Tudom, hogy jó szándékkal írtad, szeretetből, de akkor is helytelenűl. :117: :2smitten:
1Kor 1:27  Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Bátorítások
« Válasz #24 Dátum: 2008 November 30, 09:51:22 »
Róm 15,1
Mi erősek pedig tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk, és ne a magunk kedvére éljünk.

 :2smitten:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Magda

 • Vendég
Re: Bátorítások
« Válasz #25 Dátum: 2008 November 30, 10:32:16 »
Róm 15,1
Mi erősek pedig tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk, és ne a magunk kedvére éljünk.

 :2smitten:

Ámen és Ámen

Ebből kiderül, hogy erősek e  :hehe:

maria

 • Vendég
Re: Bátorítások
« Válasz #26 Dátum: 2008 November 30, 10:46:55 »
Mos, valóban hordozni kell, de vajon mit is jelent ez? Én is sajnálkozom vele? Vagy átélem amit ő? Nem, hanem imával viszem, hordozom az Úr elé, vagy segítségére leszek a bátorítás területén. Nem sajnálkozunk és nem lehúzzuk azzal, hogy vele együtt depisek leszünk. Bizony időnként keményen kell  egy egy gyengét felemelni, mert ő is hajtogatja a magáét, de a szeretet kell vezessen. Lehet, hogy akkor nem igen kedves az illetőnek, de a végeredmény lesz a jó gyümölcs. Az is lehet, hogy évek telnek majd el, mire ráeszmél, te jót akartál neki. A gonosszal szemben soha nem szabad elgyengülni. Akivel elbánt a gonosz, azzal szemben soha nem szabad, de az nem is ellene irányul a néha erélyes fellépés. Pál se azért dobatta ki a gyüliből azt a fickót, aki a mostohaanyjával hált, mert nem szerette, ami valószínű a fickónak nem igen volt kedves, de kénytelen volt keményen fellépni vele, hogy megtudjon térni. Néha azt látom a keresztényeken, hogy inkább beadják a derekukat, de ők nem szólnak a lefelécsúszónak, mert fél attól, hogy nem jár szeretetben, vagy mit gondolnak róla ha mer szólni. Rossz színben tüntetik föl akkor és ez neki nem kedves. Hát Jézus sem sokat törődött azzal, hogy kinek tetszik és kinek nem, ha ő keményen szól. pl a tanítványoknak is meg mondta rendesen. "Meddig szenevedlek még titeket?" Vagy is, jó lenne ha megváltoznátok már, mert sok amit csináltok és fárasztó, mert szenvedek tőletek. Az írástudókról ne is beszéljünk, vagy a templomi ostorozásról. Valószínű nem jó véleménnyel voltak az Úrról, de ez Őt cseppet sem érdekelte. Bizony időnként vannak esetek, amikor nem lehet mézesmázosnak lenni. Ha látod, hogy a sátán munkálkodik az illetővel, akkor bizony nem menekülhetsz el, hanem ki kell igazítsd az illetőt. Tudjátok milyen sokan elmenekülnek és a bajba jutottat magára hagyják? Attól te még szereted mert megmondod neki hogy hol hibázik. Akkor nem szeretnéd, ha magadra gondolva félsz attól, hogy mit mondanak rólad mások és inkább nem szólsz. Van, hogy nem kell szólni. Nagyon sok ilyen keresztényt ismerek. Önzőek, mert nem sietnek a bajbajutott, gyenge segítségére. Tehát ha hordoznod kell a gyengét, akkor azt úgy tedd, hogy nem félted a jóhíredet. Ha neked az a fontos, hogy mindenki jót mondjon rólad, akkor nem követed az Urat. Nem egy kényelmes követni Jézust, de Őt előbb gyűlölték mint téged vagy engem. Persze arra is vigyázz, a lónak van túloldala! Nem vagyunk házőrzők mások életében. A szeretet nem az, hogy magára hagyon a gyengébbet a bajban lévőt. De arra vigyázni kell, hogy ne rántson magával. Minden esetben az Úr véleményét kell kikérni.

Nem elérhető Kingooo

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 378
Re: Bátorítások
« Válasz #27 Dátum: 2008 November 30, 11:17:56 »
Mint mindig, most is igazad van Mária. Én épp most készülök, vagyis az elkövetkező héten készülök beszélni a nővéremmel, bár semmi kedvem, de a nagymamám megkért s tudom, hogy a nővéremnek nem fog tetszeni, amit mondani fogok, akkor sem, ha igazam van, akkor sem, ha ő ugyanúgy érez, mert fél attól a férfitől, aki őt cselédként tartja, mert a nővérem, annyira vak, hogy olyan férfival él kb. 12 éve, akinek van felesége és két felnőtt gyereke s mindannyian együtt laknak . Tudom a családi szennyest nem illik kiteregetni (igaz nem is tudtok még mindent  :hehe: ...................még), de azt is tudom, hogy nem egy bulvárlap címlapjára kerülök, hanem igazi testvérek olvassák a szösszeneteimet.
Szóval csak azért írtam, mert tudatni akartam Máriával, hogy okos és hasznos dolgot írt.  :2smitten:

De te, oh Uram! paizsom vagy nékem, dicsőségem, az, a ki felmagasztalja az én fejemet.  Zsolt. 3/4

Hilda

 • Vendég
Re: Bátorítások
« Válasz #28 Dátum: 2008 November 30, 12:29:58 »
Igazad van Kingoo, beszélj vele, tudod sokszor nem tudjuk meglátni az életünkben lévő
problémákat csak ha egy kívüálló rámutat.
Voltam már én is így!
Előtte imádkozz bölcsességért, mert:

kérje Istentől, a ki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül adja; és megadatik néki.
 :igen:

Nem elérhető erdei

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1752
Re: Bátorítások
« Válasz #29 Dátum: 2008 November 30, 12:59:22 »
Antee igen, ez így helyes!
Ebben az igerészben, nem olvasol sem "hitről" sem "lélekről". Ez a két szó nem volt szerintem helyes betoldás, mert az ige úgy szól ahogy Te idézted. Jó ha igét mondunk, ahoz hozzá nem tenni, és abból el nem venni, mert téves értelmezéshez juthatunk. :044: :2smitten:
1Kor 1:27  Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;