Szerző Téma: Bátorítások  (Megtekintve 110167 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Bátorítások
« Válasz #60 Dátum: 2009 Január 20, 16:31:24 »
Ezt hogy érted, hogy színről színre hogy mutatná meg? Miért kellene mutogatnia? :D
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

• Vendég
« Válasz #61 Dátum: 2009 Január 20, 23:45:47 »
Bocsika ha nem vagyok érthető, ez ritkaság.  :2funny: Amikor felmegyünk a Menybe akkor mindent színről színre fogunk látni és tudni. Mivel itt csak rész szerint van az ismeretünk. Jézus akkor megmutatja a jegyeket a kezein. Ha eltűntek volna a dicsőséges testéről, akkor nem tudná megmutatni nekünk. Így oké? Valahol a Jelenésekben meg is van írva, hogy hordozza. Az Atyának is bemutatja amikor valami bűnt=vétket követünk el. Valahogy így. Imával bocsánatot kérek őszintén az Atyától amit tettem, mert tudom nem kedves előtte. Ekkor Jézus odalép az Atya elé és bemutatja a sebeit, hogy értem meghalt. Ekkor az Atya Jézusra tekint és nem rám, így megbocsát és a felejtés tengerébe dobja, mert soha többé nem emlékezik meg róla. Jézus a közbenjáróm!

Magda

• Vendég
Bátorítások
« Válasz #62 Dátum: 2009 Január 20, 23:50:18 »
Gondolom ez teljesen a bátorításba illik  :044:

Újévi gondolatok - 2009

A félelem a jövőd legnagyobb ellensége. Kétségtelen, hogy bizonytalan időket élünk, de nincs időnk arra, hogy a félelem megakadályozzon abban, hogy teljes életet éljünk. Mennyei Atyánknak tökéletes terve van számunkra (Jer.29,11). Ő megígérte, hogy gondot visel ránk és Ő tudja, mit cselekszik. Bíznunk kell Benne teljes szívünkből, bármi is zajlik körülöttünk. A félelem sokféle módon támad, de Fil.4,6 azt mondja, hogy ne aggódjunk, hanem imádkozzunk és legyünk hálásak. Tehát ha a félelem újra kopogtat az ajtódon, válaszoljon a HIT! A szád legyen telve Isten IGÉJÉVEL és haladj bátran és magabiztosan a jövő felé.

Ha megváltoztatod a gondolkodásodat, megváltoztathatod az életedet. Egy megváltozott élet, megváltozott gondolkodást igényel. Addig nem fogunk másként cselekedni, míg nem kezdünk el másként nem gondolkodni. Oda kell figyelnünk arra, min gondolkodunk. A Biblia azt mondja, hogy gondolkodjunk a jó, a tiszta és igaz dolgokon (Fil. 4,8). Edzeni kell az elménket, hogy egészséges, pozitív, igaz dolgokon gondolkodjunk, mert ahogyan gondolkodunk, abba az irányba halad az életünk. Isten kegyelmével és saját szorgalmunkkal, végül változást tapasztalunk majd az életünkben.

Az ima nemcsak a dolgokat változtatja meg, hanem téged is. A megváltozott gondolkodáshoz, kapcsold az imát. Az imában erő van (Jakab 5,16). Azonban egy jó imaélet nem alakulhat ki egy nap alatt. Az imaélet progresszív, ezért légy türelmes magaddal szemben, és ápold az Atyával való kapcsolatot. Az imaélet személyes. Nem lehet másolni, vagy utánozni. Úgy tűnik gyakran van probléma az imaéletünkkel. Ha segítségre van szükséged ezen a területen, bátorítalak, hogy tedd azt, amit Jézus tanítványai tettek a Luk.11,1-ben Kérd Őt, hogy tanítson meg imádkozni. Ne feledd, az imádkozás egy személyes dolog! Isten szeret és azt akarja, hogy bátran jöjjünk a trónjához imában (Zsid. 4,16).

Az engedelmesség legyen életstílusod, s ne csak alkalmanként történjen. Az imádkozás része az Istenre figyelés is. Ha valamit mond, engedelmeskedjünk – azonnal. Isten szabad akaratot adott, ezért az engedelmességünk döntés kérdése. Gyakorolnunk kell az engedelmességet, míg életstílusunkká nem válik. Erre jó emlékeztető Jakab 1,22, „Az ígének pedig megtartói legyetek és ne csak hallgatói, megcsalván magatokat”. Egyikőnk sem tökéletes, de Isten nem a képességeinket, hanem az elérhetőségünket keresi. Olyan embereket akar használni, akik elérhetőek és engedelmesek.

Még folytathatnám, de amint elkezdjük az új évet, ne feledjük, hogy minden lehetőséggel együtt jár az ellenállás. Valahányszor alkalmunk adódik, hogy Istennel való kapcsolatunkban növekedjünk és egy új szintre lépjünk, Sátán támadni fog. De ne félj! Emlékezz rá, hogy a Biblia azt mondja, hogy az Úr a mi pajzsunk, erős várunk, menedékünk, rejtekhelyünk és a mi biztos kősziklánk. Tehát örvendezz, és tedd a sátánt bosszússá.

Joyce Meyer

Enjoy Everyday Life magazin, 2008. december / 2009. január

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #63 Dátum: 2009 Január 21, 01:25:20 »
Bocsika ha nem vagyok érthető, ez ritkaság.  :2funny: Amikor felmegyünk a Menybe akkor mindent színről színre fogunk látni és tudni. Mivel itt csak rész szerint van az ismeretünk. Jézus akkor megmutatja a jegyeket a kezein. Ha eltűntek volna a dicsőséges testéről, akkor nem tudná megmutatni nekünk. Így oké? Valahol a Jelenésekben meg is van írva, hogy hordozza. Az Atyának is bemutatja amikor valami bűnt=vétket követünk el. Valahogy így. Imával bocsánatot kérek őszintén az Atyától amit tettem, mert tudom nem kedves előtte. Ekkor Jézus odalép az Atya elé és bemutatja a sebeit, hogy értem meghalt. Ekkor az Atya Jézusra tekint és nem rám, így megbocsát és a felejtés tengerébe dobja, mert soha többé nem emlékezik meg róla. Jézus a közbenjáróm!

Igen, ezt én több helyről is hallottam és elgondolkoztam rajta.
Nem látok az igében alátámasztást ezekre. Vagy csak nem emlékszem?  :03:

Támasszátok alá igével.  :044:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

• Vendég
« Válasz #64 Dátum: 2009 Január 21, 09:55:37 »
Jézus vére felkerült a Mennybe bemutatásra:

Zsid. 9,12 És nem bakok és tulkok vére által, hanem az ő tulajdon vére által ment be egyszer s mindenkorra a szentélybe, örök váltságot szerezve. De erre van másik Ige is megkeresem és ideteszem.

Jézus eleve elrendelése a világ teremtése előtt:

1 Pét. 1,20 Aki eleve el volt ugyan rendelve, a világ megalapítása előtt, megjelent pedig az idők végén ti érettetek,

Jézus sebei a dicsőséges Testen:

Ján. 20,27 Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő.

Itt Jézus feltámadása utáni meg dicsőült Testben jelent már meg. Ott vannak a kereszt jelei.

Jézus közbenjárása fedi be azt, hogy az Atya elé áll és képletesen írtam a szegek helyeinek bemutatását. A közbenjárás lényege ez. Miért is állna Jézus az Atya elé, ha nem ezért, hogy igazolja, hogy a bűnünket megváltotta? Bizonyosan nem úgy zajlik, hogy imádkozik értünk, hátha az Atya megadja. Ő ott áll Isten jelenlétében értünk és megemlékezi Jézus áldozatára értünk.

Magda

• Vendég
« Válasz #65 Dátum: 2009 Január 21, 10:21:36 »
Azt gondolom, hogy aki közbenjár értünk, nem ugyan az (forma szerint) Aki TESTET ÖLTÖTT ISTEN IGAZSÁGÁNAK betöltéséért, az IGE testé lett és lakozik közöttünk, aki sok fiakat vezet üdvösségre.

A MEGVÁLTÓ csak ISTEN LEHETETT, az IGE Isten beszéde, Akit dicsőséggel ruházott fel pedig az első zsenge első tagja az utolsó Ádám, aki emberként élt itt, és emberként szenvedett, és emberként dicsőült meg.

A Jelenések könyvében a leírás szerint több megjelenési formája van a MEGÖLETETT BÁRÁNYNAK.
Ez az a pont amit a Zsidó levél így fejez ki, hogy hit által értjök meg.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #66 Dátum: 2009 Január 21, 11:16:38 »
Jézus vére felkerült a Mennybe bemutatásra:

Zsid. 9,12 És nem bakok és tulkok vére által, hanem az ő tulajdon vére által ment be egyszer s mindenkorra a szentélybe, örök váltságot szerezve. De erre van másik Ige is megkeresem és ideteszem.

Jézus eleve elrendelése a világ teremtése előtt:

1 Pét. 1,20 Aki eleve el volt ugyan rendelve, a világ megalapítása előtt, megjelent pedig az idők végén ti érettetek,

Jézus sebei a dicsőséges Testen:

Ján. 20,27 Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő.

Itt Jézus feltámadása utáni meg dicsőült Testben jelent már meg. Ott vannak a kereszt jelei.

Jézus közbenjárása fedi be azt, hogy az Atya elé áll és képletesen írtam a szegek helyeinek bemutatását. A közbenjárás lényege ez. Miért is állna Jézus az Atya elé, ha nem ezért, hogy igazolja, hogy a bűnünket megváltotta? Bizonyosan nem úgy zajlik, hogy imádkozik értünk, hátha az Atya megadja. Ő ott áll Isten jelenlétében értünk és megemlékezi Jézus áldozatára értünk.

Sziasztok!  :05:

Szerintem a feltámadása után Jézus nem volt megdicsőült testben. Mikor Péter, János és Jakab együtt voltak vele az "átváltozás hegyén", akkor Jézus teste megdicsőült, noha csak egy pillanatra. Nem látok az igében olyat, ami alátámasztaná azt a feltevést, miszerint Jézus a feltámadása után már megdicsőült testben lett volna.

Az pedig, hogy közbenjárónk van, aki Jézus az Atyánál, nem jelenti azt, hogy Istent emlékeztetni kellene arra, hogy életét adta Jézus értünk.
Hasonlít egy kicsit ahhoz, mintha az Atya ezt mondaná:

Elegem van már ebből az Antee-ból, most odapörkölök neki! Erre Jézus odarohan és megmutatja a sebeit és erre azt mondja az Atya: "na jó..."

maria

• Vendég
« Válasz #67 Dátum: 2009 Január 21, 16:33:29 »
Anti írta: Szerintem a feltámadása után Jézus nem volt megdicsőült testben. Mikor Péter, János és Jakab együtt voltak vele az "átváltozás hegyén", akkor Jézus teste megdicsőült, noha csak egy pillanatra. Nem látok az igében olyat, ami alátámasztaná azt a feltevést, miszerint Jézus a feltámadása után már megdicsőült testben lett volna.

Azt állítod, hogy az átváltozás hegyén megdicsőült a teste Jézusnak? Halhatatlan lett, és újra hús-vér halandó lett? Nem képzelhető el, hogy természetfeletti csoda történt mint ahogy a tengeren is tudott járni? Vagy Jézus folyton váltotta magát mindig az adott szituációnak megfelelően? Ezt te, hogy gondolod? Emlékezz Mózesre. Amikor lejött a hegyről olyan fényes és dicsőséges lett, hogy nem tudtak ránézni és be kellett kötni a fejét. Akkor Ő is megdicsőült testben lett volna? Isten jelenléte tette ezt velük a megdicsőülés hegyén is. A felhő, a Szent Szellem fedte be őket ott. Így nem láthatták tovább Péterék. Azért jó lenne tisztázni, mi is a test megdicsőülése szerinted, mert így félre megyünk. Azt se felejtsd el, hogy Jézus kiüresítette magát és olyan lett mint mi mondja az Ige.

Ha Jézus nem kapott a feltámadás után megdicsőült testet, akkor be se mehetett volna a Mennybe a bűnös, romlandó teste miatt. Ha bemehetett volna, akkor nem kellene nekünk sem a megváltó vér.

Anti nem szeretnék belefolyni abba, hogy mi van a Mennyben mert az csak találgatás és csak annyit tudunk ami a Jelenésekben benne van. Az se tudjuk mi a közbenjárása értünk az Atyánál. De ha van rá Ige, akkor hozd elő, mert én nem tudok.

maria

• Vendég
« Válasz #68 Dátum: 2009 Január 21, 16:44:54 »
Anti! Te arra gondolsz, hogy amikor Jézus a sírból kijött, akkor nem volt dicsőséges testben még? 

Itt van egy Ige ami nekem addig azt mutatja, hogy Jézus a feltámadásakor mikor kijött a sírból már megdicsőült volt:

Ján. 20,16-17
Monda néki Jézus: Mária! Az megfordulván, monda néki: Rabbóni! a mi azt teszi: Mester! Monda néki Jézus: Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nékik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.

Jézus már tiszta volt és a tiszta vért vitte be az Atyának bemutatni örök érvényűen. Magdaléna meg tisztátalan, ill. még bűnös volt ekkor. Tisztátalanná tette volna a vért. Amikor visszajött és Tamás megérinthette, akkor azt mondta:

Ján. 20,27
Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő.

Itt viszont már a vért nem írja mert nem volt a megdicsőült testében:

Luk. 24,39
Lássátok meg az én kezeimet és lábaimat, hogy én magam vagyok: tapogassatok meg engem, és lássatok; mert a léleknek nincs húsa és csontja, a mint látjátok, hogy nékem van!

Következő kérdésem: Miért kell értünk közbenjárnia Jézusnak az Atyánál? Ha Ő elvitte az össze bűnünket, ebbe az is beletartozik, amit majd ezután követünk el.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #69 Dátum: 2009 Január 21, 17:15:59 »
A hegyen történt megdicsőülése hasonló volt Mózeséhoz, ezt jól látod!  :D
Egyértelmű, hogy nem volt akkor megdicsőült teste.

Gondoltam, hogy nem fogsz tudni igét hozni arra, hogy viseli a sebeket Jézus.
Én se tudok hozni igét, mert nincs is!  :hehe:

maria

• Vendég
« Válasz #70 Dátum: 2009 Január 21, 17:18:59 »
Ján. 20,14-15
És mikor ezeket mondotta, hátra fordula, és látá Jézust ott állani, és nem tudja, hogy Jézus az.
Monda néki Jézus: Asszony, mit sírsz? kit keresel? Az pedig azt gondolván, hogy a kertész az, monda néki: Uram, ha te vitted el őt, mondd meg nékem, hová tetted őt, és én elviszem őt.

Miért nem ismerte föl Jézust Magdaléna, hiszen ismerte? Ez a sírnál zajlik.

Ezt írtam: Anti nem szeretnék belefolyni abba, hogy mi van a Mennyben mert az csak találgatás és csak annyit tudunk ami a Jelenésekben benne van. Az se tudjuk mi a közbenjárása értünk az Atyánál. De ha van rá Ige, akkor hozd elő, mert én nem tudok.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #71 Dátum: 2009 Január 21, 17:19:54 »
Csupán érdekesnek tartom azt, mikor beivódnak a keresztyén elképzelésbe olyan dolgok, amik nem is úgy vannak.
Lehet következtetni vagy egy bizonyos százalékot neki tulajdonítani, de a "biztosat" nem lehet neki tulajdonítani.

Én nem zárom ki a lehetőségét annak, hogy Jézus viseli a sebeket a kezein és a lábait. Csupán nem látok konkrét utalást arra, hogy ez valóban úgy lenne.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #72 Dátum: 2009 Január 21, 17:20:28 »
Ján. 20,14-15
És mikor ezeket mondotta, hátra fordula, és látá Jézust ott állani, és nem tudja, hogy Jézus az.
Monda néki Jézus: Asszony, mit sírsz? kit keresel? Az pedig azt gondolván, hogy a kertész az, monda néki: Uram, ha te vitted el őt, mondd meg nékem, hová tetted őt, és én elviszem őt.

Miért nem ismerte föl Jézust Magdaléna, hiszen ismerte? Ez a sírnál zajlik.

Az Emmausi tanítványok sem ismerték fel.  :D És?  :D

maria

• Vendég
« Válasz #73 Dátum: 2009 Január 21, 17:25:29 »
Magdaléna még a sírnál van a harmadik napon. Akkor volt a feltámadása Jézusnak.

Ján. 20,14-15

Az emmausi úton már visszatért a Mennyből a dicsőséges Testében amikor beszélt a kettővel,- de ha nem, akkor ez az Ige bizonyítja, hogy a feltámadás után megdicsőült.

- Mi arról kutakodunk, hogy a feltámadás után volt -e dicsőséges Teste.

Megkeresem az Igét a keresztjeleiről.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #74 Dátum: 2009 Január 21, 17:39:02 »
A Jelenések könyve először úgy írja le Jézust külsőre, hogy fehér haja volt, lába olyan volt mint az aranyérc és a szeme mint a tűznek lángja.
Máshol pedig úgy írja le, mint akit megöltek.