Szerző Téma: Szentlélek keresztség  (Megtekintve 44626 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

maria

• Vendég
Re: Szentlélek keresztség
« Válasz #195 Dátum: 2010 Március 17, 08:36:06 »
Ez dramatizálás  :2smitten: Vannak dolgok, amiket el kell hordozzon egy idős keresztény és el gondolkodjon, valóban ez van? Senki nem fest jól egy cigivel ha keresztény, te se. Meg kell térni belőle. Ennyi, mert valóban botránkoztathatsz. Nekem is van miből, mielőtt ismét nekem szegezed, megelőzlek. Hitem, hogy jó úton vagyok abban is, ahogy te is.

ui: Kérdezz meg másokat ők hogy látják ha cigit és italt látnak akár a te kezedben, vagy az enyémben, mit szólnak? Ne a mennyiségről beszélj, hanem a tényről. Ő esetleg nem látja, hogy igazán csak egy cigi egy sör.

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
    • www.gutitunde.eoldal.hu
« Válasz #196 Dátum: 2010 Március 17, 09:05:19 »
 :nem:
A szabadság nem jelenti azt, hogy egy keresztyén élhet egy szenvedélynek! Hiszen "Mindentől, ami gonosznak látszik, őrizkedjetek!"
Nem kell ahhoz hívőnek lenni, hogy tudjuk, a cigaretta gonosz dolog. A testnek leépülés, a léleknek fogság.  :060:

Ráadásul Pál számon kéri a a hívőket: "Nem tudjátok, hogy a testetek a Szentlélek temploma?! Aki ezt megrontja, megrontja azt az Isten!"

"A szabadságban, amire Krisztus elhívott, álljatok meg!"   (Talán ... Galata... :119: )

„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Jules

• Testvérünk
  • *
« Válasz #197 Dátum: 2010 Március 17, 09:37:14 »
Sziasztok!

Részben mindkét féllel egyetértek, úgyhogy most vagy mindenki szeretni fog, vagy mindenki lehord.  :2crazy:

Szóval az alkohol kapcsán úgy látom, hogy az Ige a mértékletességet hangsúlyozza, illetve, hogy senkit se botránkoztassunk meg.
Pl., ha én vasárnapi ebéd után szeretek meginni egy pohár bort vagy néha egy sört, az az én dolgom, emiatt Isten előtt tiszta a lelkiismeretem, de ha sok tesóval vagyok együtt, nem fogom tenni, mert biztos, hogy lenne olyan, aki megbotránkozik miattam.

A dohányzást nem ide sorolom, mert bár a Bibliában nincs róla szó, de valóban nagyon roncsolja a szervezetet, és mivel kamasz koromban próbáltam, tudom, hogy úgy lehet rászokni, hogy még csak észre sem veszi az ember, ezért alattomos, káros dolognak tartom.
"Jól látszik a szívünk állapota abból, ahogy egy olyan valakivel bánunk, aki viszonzásul semmit nem tud tenni értünk."

maria

• Vendég
« Válasz #198 Dátum: 2010 Március 17, 10:18:37 »
Jules! Igen, ebben a formában egyetértek. Viszont ha odaülsz az asztalhoz és a bor mellé még egy szál cigi is párosul, akkor már nem. Ami nincs a Bibliába, -Daba is hivatkozott rá- az nem jelenti azt, hogy nem sorolható valamelyik Igéhez. Pl a test kívánsága. A kábítószer sincs benne, akkor használható? A füves cigi sincs benne, akkor használható? A szipus zacskó nincs benne, a bagórágás sincs benne, a kéjvágyakat előidéző szerek sem, de ez nem jelenti azt, hogy élhet is vele kénye, kedve szerint.

Tünde: A testnek leépülés, a léleknek fogság.

Igen, ezt próbálom magyarázni. Ami pedig leépítő az rombolja a testet, ami Isten szent Temploma.

Tünde: Ráadásul Pál számon kéri a a hívőket: "Nem tudjátok, hogy a testetek a Szentlélek temploma?! Aki ezt megrontja, megrontja azt az Isten!"

Én azt gondolom, hogy nem csak a paráznaság rombolja, ahogy testvérünk állítja és hogy én teszek az Igéhez. Az Ige beszél hozzánk, nem kell ahhoz semmit tenni.

Nem elérhető Zsuzsa2

• Testvérünk
  • *
« Válasz #199 Dátum: 2010 Március 17, 10:39:28 »
Daba, ezt irtad:
"Számomra az a lelkiismeret furdaltatás volt a kérdés, amit a keresztyénségben megjelent dogma okoz:
'Aki dohányzik megfertőzi a Szent Szellem templomát' -ez egyszerűen nem igaz!"

Győzködhet bárki kivülről, amig nem alakul ki egy belső meggyőződés: nem kell!
Daba, senki nem itél el, teheted, sőt, önként mondtad el, én nem is tudtam pl. Nem is viszed túzlásba...szóval, tedd, ha akarod, legyen hited szerint. De mivel Isten a bölcsesség szellemét adta neked igeismeretben-hasogatásában, hogy szolgálj, hatásosabb, ha Te magad is hitelesen mutatod be Jézust a környezetednek.
Én láncdohányos voltam, tudod, egyikről-a-másikra megkötözöttség volt, ráadásul szerettem cigizni. Bár tudtam, hogy helytelen. A lelkiismeretem mindig szólt, sokszor akartam is leszokni, de hiába. A gyerekeknek is rossz példa voltam ezzel. Mikor megtértem is tovább cigiztem, a vizkeresztségre is úgy mentem. De onnantól megváltozott a dolog, már zavart, hogy csak én cigizek. Sokszor köhögtem,  fulladtam, főleg lépcsőn felfelé. Meghoztam a döntést: ha egyedül nem megy a leszokás, majd Jézussal igen. Megkértem a pásztort, hogy imádkozzon értem. Ő azt mondta, hogy a cigit dobjam a földre! Rendben. Tapossam szét! Dobjam a szemetesbe! Jó, de csak finoman léptem a teli dobozra, gondoltam, később úgyis visszaveszem. Ezután kézrátétellel imádkozott szabadulásért, mire a tüdőmből önkéntelenül minden levegőt kifujtam, azután egy hatalmas lélegzet megtöltötte a tüdőmet csodálatosan friss levegővel, és Isten jelenlétét erősen tapasztaltam közben.Azóta -2o éve- nem gyujtottam rá. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb a Szent Szellem neked is jelezni fog a témával kapcsolatban.
Olvastam régen, a könyv cime nem jut eszembe, hogy egy férfi miután megtért, visszament szolgálni oda, ahonnan jött. Prostik, stricik, kábitósok közé. A volt  cimbik tudták hogy szakitott régi életével, de azért örültek neki, és együtt beültek a régi törzshelyükre. Cigivel kinálták és itallal.
Itt jött hivő életének első nagy kisértése, IGEN VAGY NEM? Mit számit 1 cigi meg 1 ital? Könnyebben megy majd a beszélgetés... A tusakodás után a NEM  mellett döntött mert arra jutott, hogy Jézust, és a saját újjászületését is igy tudja hitelesen bemutatni nekik. Daba, ezt nem a meggyőzésedre mondtam, csak mert igy látom ezt a cigi-dolgot. És legyen a hited szerint.
Szeretettel: Zsuzsa
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
« Válasz #200 Dátum: 2010 Március 17, 12:33:02 »
 :igen:
"Mit számit 1 cigi meg 1 ital? Könnyebben megy majd a beszélgetés... A tusakodás után a NEM  mellett döntött mert arra jutott, hogy Jézust, és a saját újjászületését is igy tudja hitelesen bemutatni nekik. "  (Zsuzsa)

Ámen!  :2smitten:
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!

Nem elérhető Csaba

• Testvérünk
  • *
« Válasz #201 Dátum: 2010 Március 17, 19:42:10 »
Sziasztok!

Az a nagy harci helyzet, hogy még mindig nem egy dologról beszélünk!

Próbáltam már elmondani, de nem igazán jött úgylátom össze, hogy nem a dohányzás mellett kampányolok!

Az egyik problémán egy kialakúlt keresztyén dogma, a másik pedig a hiteles keresztyén megítélésének kérdése!
A paráznaságnak, mint a Szent Szellem templomának kizárólagos megrontoját nem sikerűlt kitárgyalnunk, mert egy Szellemi dologhoz mindenképpen testit kívántatok kapcsolni.
Erről ennyit!

Emlékszem micsoda felháborodást kelltettek 'athanásius' szavai:
'EGY pohár finom ital mellé szívesen elszívok
EGY  jó szívart'

Hát én ezek miatt a szavak miatt sosem mondanám athanásiusra, hogy hiteltelen keresztyén, vagy hiteltelen pásztor!

'De a léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.'
Gal. 5:22

Az ige ezen  tulajdonságok alapján azonosítja a keresztyén ember hitelességét!

A dokmatika pedig kreál magának egy saját mércét!

Az egyiket követő szerínt nem hiteles keresztyén az, aki bort és nem mustot használ az Úrvacsorához,
a másikat követők szerint nem hiteles keresztyén az, aki disznóhúst eszik; aztán egy újabb szerint nem hiteles keresztyén az, aki megeszi a véreshurkát, megint mások szerint nem hiteles keresztyén, aki alkoholt fogyaszt, vagy dohányzik!
Köszönöm szépen, de én inkább maradnék az Ige álláspontjánál amely nyíltan beszél a 'hiteltelen Keresztyén' fogalmáról:
'A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, TISZTÁTALANSÁG, BUJÁLKODÁS.
Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyülölködések, harag, patvarkodások, visszavonások, pártütések.
Írigységek, gyilkosságok, RÉSZEGSÉGEK, DOBZODÁSOK és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, amiképen már ezelőtt is mondottam, hogy kik ilyeneket cselekszenek, Isten országának örökösei nem lesznek.'
Gal. 5:19-21

A paráznaság sikertelen értelmezése után, már megsem kisérlem a TISZTÁTALANSÁG, BUJÁLKODÁS, vagy a DOBZODÁSOK -fogalmát tisztázni!

Hiteltelen keresztyénekkelnem kell közösségben lenni!

Nem árt azért szem előtt tartani, hogy egy hiteltelen keresztyén nem  fog jó gyümölcsöket teremni !

'Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajjon a tövisről szednek-é, szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét?
Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem.'
Mt. 7:16-17
Számomra ezek az igék hiteles/hiteltelen keresztyén megítélsének alapjai, nem a dogmatika

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

maria

• Vendég
« Válasz #202 Dátum: 2010 Március 17, 20:07:37 »
Daba! Nem mondod, de mondasz mást, ami másnak bántó. Téged ez sért, mást meg más. Szép látvány a cigi és a boros üveg egy keresztény kezében, majd megy az igét hirdetni. Mit gondolsz, ha azt mondja egy parázna fickónak, hogy ne paráználkodj, mert... Ő mit is fog mondani neki? Te meg minek iszol és cigizel? Azt lehet, csak hazudni, ellenségeskedni, versengeni, gyűlölködni, haragudni nem, mert Isten országának örökösei nem lesznek? Hiteles előtte az Ige hirdető? Viszont mit gondolsz, mire is mondta, hogy: dobzódások és ezekhez hasonlók? Mik is az "ezekhez hasonlók"? Abba mi fér bele nálad?

Róm. 14,21
Jó nem enni húst és nem inni bort, sem semmit nem tenni, a miben a te atyádfia megütközik vagy megbotránkozik, vagy erőtelen.

Nem elérhető Irma

• Testvérünk
  • *
« Válasz #203 Dátum: 2010 Március 17, 20:19:06 »
Tudod Daba, nekem az az érzésem, mint a Pál utcai fiúk nagybecsű könyvében van leírva a gittrágás, csak hát ez sokkal komolyabb. Te fújod a paráznaságot, mint egyedüli bűnt, amely a testet beszennyezi, én meg azt mondom ez a ragaszkodás ahhoz a cigihez engem mélyen elgondolkoztatna. Ha ennyire meg akarod magyarázni, legalább vess néhány gondolatot rá. Tényleg olyan ártalmatlan?

Nem akarlak én sem meggyőzni, mert úgy vagyok vele : győzzön meg téged a Szent Szellem Isten. De az biztos, hogy Máriának van igaza, felelős vagy azokért, akiknek bizonyságot teszel, érdemes egy szál cigiért akár a lelki üdvüket is feláldozni? Mert megtörténhet, hogy egy gyenge hívőt ezzel botránkoztatsz meg.

De számadásra te mész, én pedig szeretlek mint testvéremet az Úrban. :2smitten:
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Csaba

• Testvérünk
  • *
« Válasz #204 Dátum: 2010 Március 17, 21:23:41 »
Szóval nem tudom, hogy egy magyar nyelvű fórumon melyik lenne kifejezőbb nyelv a magyarnál!

Megpróbálom NAGY BETŰKKEL
ÍRNI, ÍGY TALÁN ÉSZRE VESZÍTEK!

NEM  A  DOHÁNYZÁS  MELLETT  KAMPÁNYOLOK!

NEM  KERESEK  A  DOHÁNYZÁS  IGAZOLÁSÁRA  IGÉKET!

Kedves Irma!
Nem tudom, hogy ki győzött meg arról, hogy nagyobb szerepem van a Megváltásban,mint az Úr Jézus Krisztusnak!
Miből vontad le azt a következtetést, hogy az én kezemben (esetleg) füstölgő cigaretta elveszi annak az üdvösségét, akit arra az Úr elhívott?
Hol olvastál olyat a bibliában, hogy  az evangélizáló 'bűne miatt' elkárhozik az ige hallgatója?

Amúgy köszönöm az aggodalmad, amint azt veszem észre, hogy kínzó vágyat érzek arra, hogy rágyújtsak, vagy hogy igyak egy pohár bort, soha többé nem cselekszem egyiket sem!

A lényeg sajnos eltűnt a sorok között és nem is szennyezem tovább ezzel a témával ezt a topicot!

:2smitten:

Daba
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #205 Dátum: 2010 Március 17, 21:45:59 »

Úgy gondolom, hogy elérkeztünk oda, hogy le kelljen zárnom a topicot...
Békesseg!

"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Szentlélek keresztség
« Válasz #206 Dátum: 2010 Július 23, 17:10:28 »
A topicot újra megnyitottam.

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Irma

• Testvérünk
  • *
« Válasz #207 Dátum: 2010 Július 23, 17:17:05 »
Kedves Csaba!

Hova lettél ? Úgy hiányoznak kedves soraid. Tényleg hiányzol! :026:
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
« Válasz #208 Dátum: 2010 Július 23, 19:14:58 »
"Én utánam jön, aki nem vízzel keresztel, hanem Szentlélekkel és tűzzel." - mondta János.

Ez a tűz szenvedélyessé tesz Jézus követésében, és megéget mindent, ami nem illik az Ő követéséhez.

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #209 Dátum: 2010 Július 26, 07:01:37 »
Úgy van!
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63