Ismerkedés > Ismerkedés és szabadidő

Adrian Plass: Egy kegyes kétbalkezes naplója.

<< < (3/34) > >>

Antee:
Sokan panaszkodnak, hogy nincs idejük a Bibliával foglalkozni. A gyerekek, sok munka, sok ez meg az...
De ha megkérdeznénk, hogy mennyit szoktak TV-t nézni, akkor elpirulnának.

Nekem nincs TV-m!  :igen: (se gyerekem)  :D
De van egy számítógépem. De mentségemre szolgáljon, hogy ezen keresztül van közösségem.  :088:

szbalint:
December 18. Szerda
Biblikusak egyáltalán a karácsonyi énekek? Felhívtam Doreen Cook férjét, Richardot, aki szerint csupán a karácsonyfa-állítás pogány szokás. Nem jött be - sajnos az énekléssel minden rendben.
Vettem újabb ötven képeslapot.

December 19. Csütörtök
Lehetséges, hogy Isten azt akarja mondani, hogy meg kell néznem a James Bond filmet? Találomra kinyitottam a Bibliámat, és ráböktem az egyik sorra. A következő állt ott:
"És ebek nyalták fel a vérét".
Lefeküdtem. Néha nem egészen értem Istent... :hehe:

Folyt.köv.

Forrás: Adrian Plass: Egy kegyes kétbalkezes naplója, 7-8. oldal. Harmat Kiadó Budapest, 2008

Komment: Mi vajon egészen értjük Istent? Mi hányszor próbálunk különböző kibúvókat keresni a szolgálat alól? Mi hányszor kutatjuk, hogy biblikusak-e az elhívások? Mi hányszor "rohanunk" embertársainkhoz bizonyságért, hogy mégse kelljen szolgálni? Ugye-ugye...
Mik bújnak itt meg a humoros sorok között... :118:

Antee:
Nekem a Biblia találomra kinyitása és arra való rábökéséről jutott eszembe az, hogy milyen népszerű a keresztyének között az efajta "sorsolás".
Igaz, van amikor ez által szól Isten. De vannak, akik túlzásba viszik és sűrűn bökdösik a Bibliát, mikor találomra kinyitják valahol.

Szerintem ez a fajta üzenetkérés Istentől a sietségünket is bemutatja: hogy nincs idő most olvasni egy teljes fejezetet.

tothg:
Érdekes, én egyáltalán nem hiszek a biblia-rábökös kijelentésekbe mégis többször ragadott meg egy rész, ahol kinyitottam. Éppen ma is néztem mit olvassak és elkezdtem olvasni a Máté 14. fejezet közepe fele és medöbbentő dolgot láttam, de erről majd később.
A lényeg, hogy nem érdemes teoriákat felállítani, hogy miképpen nem szólít meg az Úr, bár én se tanítom a rábökös stílust...

Bence:
Ezzel a rábökős módszerrel én is találkoztam már, az ahol kinyílik módszerrel kombinálva... :063:

Hát igen, mondjuk erre nem célszerű alapozni!

Bár nem mondom, hogy van olyan, hogy Isten akár tudtunk nélkül is bizonyos részhez terel minket olvasás közben és úgy szól hozzánk az igéje által. De ez már más kategória szerintem!

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése