Ismerkedés > Ismerkedés és szabadidő

Adrian Plass: Egy kegyes kétbalkezes naplója.

<< < (2/34) > >>

szbalint:
Nos, akkor lássuk a könyv hátulján az ajánlást:

"Nagyon jó keresztény lennék, ha időnként nem zavarnák meg mások az életemet" - örökíti meg az utókor számára naplójában aznapi következtetését kegyes kétbalkezes, alias Adrian Plass.
A szentségre őszintén és együgyűen törekvő hősünk mindennapjaiban a magunk gondjait, bajait, örömeit, küszködését és sikereit láthatjuk meg - görbe tükörben.
Aki beleolvas, nem fogja tudni letenni ezt a vidám, öniróniával fűszerezett, újabb és újabb csattanókat és - a sorok között megbújva - bölcs belátást kínáló naplót.

Eligazodásként még néhány infó a "szereplők" azonosításához:

Anne - Adrian felesége
Gerald - Adrian fia
Edwin Burlesford - a templomi lelkész
Doreen Cook - gyülekezeti tag
Leonard Thynn - gyülekezeti tag

Folyt.köv. :06:

szbalint:
December 14. Szombat
Úgy érzem, naplót kell vezetnem, ezzel is mások épülését szolgálva. Minden egyes isteni sugallat és élmény megosztása üstökösként ragyogna előttük az éjszakában.
Mindazonáltal az ihlet még várat magára. De hisz holap vasárnap! Vasárnapontként pedig mindig történik valami.

December 15. Vasárnap
Újabb fogyasztói karácsony elébe nézünk. Idén csak tíz üdvözlőlapot írok. Hiszen nem ezért van karácsony!
A templomunk lassacskán olyan, akár egy aukciós ház. Egy pillanatnyi figyelmetlenség, és máris odaugrik valaki, hogy szolgáljon az embernek. Csendben ülni boldogságtól ragyogó szemmel - ez a mottóm. A ma délelőtt történtekről Edwin Burlesford tehet. Negyvenöt perces prédikáció a "bűnről". Rekord, kilenc gumimaci hosszúságú beszéd. Úgy a felénél utánpótlással akartam magam ellátni, amikor Edwin egyszer csak felkiáltott: "TESTI VÁGY!", ijedtemben elejtettem a cukroszacskót. Fejemet térdem közé hajtva próbáltam becserkészni a gumimacikat, de felemelkedni már nem tudtam, mert Doreen Cook a tarkómra tette a kezét. Imádkozni kezdett, hogy "kétségbe esett testvérünk sötétségből a fényre vezettessen". Magam sem vágytam másra, mivel odalent elég sötét volt. Amikor végre felengedett, az a bizonyos megelégedett, kenetteljes keresztény mosoly ült az arcán. Igen közel voltam hozzá, hogy valódi okot szolgáltassak neki a megbocsátásra. ( :hehe:) Az egész gyülekezet azt gondolja, hogy testi vágyakkal küszködöm. Kávézás közben mindenki bátorítóan mosolygott rám. Leonard Thynn átölelt. Feliratkoztam a jövő heti karácsonyi kóruspróbára, csak hogy bebizonyítsam, nem vagyok velejéig romlott. Gerald is ott lesz.

Folyt.köv.

Forrás: Adrian Plass: Egy kegyes kétbalkezes naplója, 5-6. oldal. Harmat Kiadó Budapest, 2008

Antee:
 :D Tetszik.

Hogy fogod bemásolni őket? Naponként 1 részletet?

szbalint:
Igen, valahogy úgy.

szbalint:
December 16. Hétfő
Gerald közölte, hogy jövő szombat este egy James Bond film megy a tévében. Ez bizony nagy kár! De természetesen az Úr szolgálata az első.
Szórakozottságomban vettem ötven darab karácsonyi üdvözlőlapot. Nem baj - legalább elég lesz a következő öt évre.

December 17. Kedd
Múlt éjszaka azt álmodtam, hogy én vagyok James Bond.  :hehe:

Folyt.köv.

Forrás: Adrian Plass: Egy kegyes kétbalkezes naplója, 6-7. oldal. Harmat Kiadó Budapest, 2008

Komment: Kedves Tesók! Milyen nagy a tévé kísértése a mai világban. Bizonyára sokan vagyunk, akiket nem érdekel a tévé (nálunk hetente max. 1 órát van bekapcsolva), de milyen sok hívő családban uralja a szíveket.  Hősünk küzdelme a mi küzdelmünk is, az elkövetkező részletekből kiderül, milyen könnyű elbukni. De Istennek hála, van Urunk, aki felsegít! Halleluja! :2angel:

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése