Hét kolumbiai fiatal elragadtatott a pokolba és a mennybe. Az egyikük mennyei bizonysága az alábbi.
2 Kor 12,2 Ismerek egy embert a Krisztusban, a ki tizennégy évvel ezelőtt (ha testben-é, nem tudom; ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja) elragadtatott a harmadik égig.
A szobában voltunk, amikor az első tapasztalást kaptuk. A szoba újra kezdett betöltődni az Úr jelenlétéből áradó fénnyel. Erőteljes volt, ahogy ráesett a fénysugár az egész szobára. Az Ő dicsőségétől volt tele, csodálatos volt Őelőtte lenni.
Jézus azt mondta nekünk: „Gyermekeim, most meg fogom mutatni a Királyságomat, Dicsőségembe fogunk menni.” Fogtuk egymás kezét és felemelkedtünk. Lenéztem, és észrevettem, hogy kilépünk saját testünkből. Ahogy elhagytuk a testünket, fehér talárba öltöztettek és nagyon nagy sebességgel elkezdtünk felfelé menni.
Megérkeztünk egy páros ajtó elé, amely a bejárat volt a Mennyei Királyságba. Csodálkoztunk azon, ami velünk történik hála Jézusnak, Isten Fiának, ott volt velünk, mellette két angyallal, akik mindegyikének négy szárnya volt.
Az angyalok elkezdtek beszélni hozzánk, de nem értettük, mit mondanak. A nyelvük nagyon különbözött a miénktől, nem olyan volt, mint bármelyik földi nyelv. Ezek az angyalok szívélyesek voltak velünk, és kinyitották azokat az óriási ajtókat. Csodálatos helyet láttunk, sok különböző dologgal. Emlékszem, hogy amikor befelé mentünk, teljes béke töltötte be a szívünket. A Biblia azt mondja nekünk, hogy Isten olyan békét fog adni, ami meghalad minden emberi értelmet (Fil 4,7).
Az első dolog, amit láttam, egy szarvas volt, így megkérdeztem egyik barátomat: „Sandra, ugyanazt a dolgot látod, amit én?” nem sírt vagy kiabált többet, ahogy akkor, amikor megmutatták nekünk a poklot. Mosolygott és azt mondta: „Igen Esau, egy szarvast látok!” aztán felismertem, hogy minden valóságos, mi valóban a Mennyi Királyságban vagyunk. Minden szörnyűséget, amit a pokolban láttunk, hamar elfelejtettük. Élveztük Isten dicsőségét. Arra mentünk, ahol a szarvas volt, mögötte állt egy kimondhatatlanul magas fa! Ez volt a paradicsom közepe.
A Biblia mondja nekünk a Jelenések Könyvében: A kinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek. A győzedelmesnek enni adok az élet fájáról, a mely az Isten paradicsomának közepette van. (Jel 2,7)
Ez a fa Jézus jelképe, mivel Krisztus az örök élet. A fa mögött egy kristályos vizű folyó volt. Annyira tiszta és gyönyörű, amilyet azelőtt sohasem láttunk a földön. Határozottan azt akartuk, hogy azon a helyen maradjunk. Sokszor mondtuk az Úrnak: „Uram, kérlek! Ne küldj el minket erről a helyről! Itt akarunk lenni örökre! Nem akarunk visszamenni a földre!” az Úr válaszolt:”Szükséges, hogy visszamenjetek, hogy bizonyságot tegyetek mindarról, amit előkészítettem azoknak, akik szeretnek engem, mert nagyon hamar visszatérek, és az ajándékom velem van.”
Amikor megláttuk a folyót, oda siettünk, és megmártóztunk benne. Emlékeztünk a Szentírásra, ami azt mondja, hogy bárki hisz az Úrban, bensejéből élő vizek folyamai fognak ömleni (Jn 7,38). Ennek a folyónak a vize úgy nézett ki, hogy élete van önmagában, ezért bemerítkeztünk. A folyóban és a vízen kívül normálisan tudtunk lélegezni. Nagyon mély volt, és benne rengeteg különféle színű hal úszkált. A fény bent is, a folyón kívül is normális volt; a Mennyben a fény nem egy különleges forrásból jön, mindenből ragyogás árad.
A Biblia azt mondja nekünk, hogy az Úr Jézus a fényessége annak a városnak (Jel 21,23). A kezünkkel néhány halat kifogtunk a vízből. Nem haltak meg, ezért az Úrhoz szaladtunk, és megkérdeztük Tőle, miért. Az Úr mosolygott, és azt válaszolta, hogy a Mennyországban nincs többé halál, nincs többé sírás, és nincs többé fájdalom (Jel 21,4).
Elhagytuk a folyót, és futottunk minden felé, amit megtaláltunk, meg akartunk érinteni és tapasztalni mindent. Mindent haza akartunk vinni magunkkal, mert annyira elámultunk a mennybéli dolgokon. Egyszerűen nem lehet azokat kifejezni szavakkal eléggé. Amikor Pál apostol a Mennybe ragadtatott, látott olyan dolgokat, amiket soha nem tudott kifejezni szavakkal a dolgok nagyszerűsége miatt a Mennyek Országában (2 Kor 12). Vannak dolgok, amiket láttunk, és amiket nincs mód leírni.
Utána egy hatalmas területre érkeztünk; egy nagyon csodálatos és gyönyörű helyre. A hely tele volt drágakövekkel: arannyal, smaragddal, rubinttal, gyémánttal. A padlózat színarany volt. Ezután elmentünk egy helyre, ahol három nagyon nagy könyv volt. Az első a Biblia, aranyból. A Zsoltáros azt mondja nekünk, hogy Isten szava örök, és hogy Isten szava megmarad a Mennyben örökké (Zsoltár 119,89). Láttunk egy hatalmas arany Bibliát; az oldalak, az írás, minden színarany volt.
A második könyv, amit láttunk, nagyobb volt, mint a Biblia. Nyitva volt, és egy angyal ült ott, és írt bele. Az Úr Jézussal együtt közelebb mentünk, hogy megnézzük, éppen mit ír az angyal. Mindazokat a dolgokat írta, ami éppen a földön történik. Mindent, ami történt; beleértve a dátumot, az órát, mindent oda rögzített. Elkészül, amint az Úr szava beteljesedik, ahol azt mondja, hogy könyvek nyittatnak meg, és hogy az emberek a földön megítéltetnek cselekedeteik szerint, ahogy meg van írva azokban a könyvekben (Jel 20,12). Az angyal minden dolgot leír, amit az emberek a földön tesznek; jót, vagy rosszat, ahogyan meg van írva.
Folytattuk utunkat ahhoz a helyhez, ahol a harmadik könyv volt. Ez még nagyobb volt, mint az utóbbi. A könyv be volt csukva, de közelebb mentünk hozzá. Mind a heten levettük a helyéről az Úr parancsa szerint, aztán egy oszlopon elhelyeztük.
A pillérek és oszlopok a Mennyben csodálatosak! Nem abból készülnek, mint a földön. Az oszlopok olyanok, mint a hajfonat, különféle drágakövekből készülnek. Néhány gyémántból, más oszlopok tiszta smaragdból, mások színaranyból, és mások több, különféle kövek kombinációjából. Akkor megértettem, hogy az Úr valóban minden dolog tulajdonosa, ahogy meg van írva Aggeus próféta könyvében (2,8): „Az arany enyém, és az ezüst enyém.” Megértettem, hogy Isten korlátlanul gazdag, és az Övé minden gazdagság a világon. Azt is megértettem, hogy a világ a maga teljességében Istenünkhöz tartozik, és Ő azt akarja, hogy mindazoknak odaadja, akik hitben kérik.
Azt mondta az Úr: „Kérjed tőlem, és én odaadom neked a pogányokat örökségül.” (Zsoltár 2,8) Ez a könyv, amit az oszlopon helyeztünk el, olyan nagy volt, hogy rendesen lapozzunk, el kellett sétálnunk minden egyes oldalnál a könyv másik oldalára. Próbáltuk elolvasni, mi van a könyvben, ahogyan az Úr kért minket. Először nehéz volt olvasni, mert idegen írásjelekkel volt írva, amit nem értettünk. Különbözött bármely földi nyelvtől; valami egészen mennyei volt. De a Szent Szellem segítségével megkaptuk a kegyelmet, hogy megértsük. Olyan volt, mintha egy kötés hullt volna le a szemünkről, és utána megértettük az írást; olyan tisztán, mint a saját nyelvünket.
Láttuk, hogy mind a hetünk neve bele van írva a könyvbe. Az Úr azt mondta nekünk, hogy ez az Élet Könyve (Jel 3,5). Megfigyeltük, hogy a könyvbe írt nevek nem azok voltak, ahogyan hívtak minket a földön; ezek a nevek újak voltak, így az Isten szava beteljesedett, amikor azt mondja, hogy Ő új nevet ad nekünk, amit senki nem tud, csak az, aki kapja (Jel 2,17).
A Mennyben képesek voltunk felismerni a nevünket, de az Úr egyszerre visszavitt minket a földre, ezek a nevek kitörlődtek a memóriánkból és a szívünkből. Isten szava örök, és be kell teljesednie. Barátaim, a Biblia mondja (Jel 3,11), senkinek se engedd, hogy fogja a koronádat, ne hagyd senkinek, hogy bitorolja, vagy elvegye azt a helyet, amit az Úr készít neked. A Mennyben milliónyi csodálatos dolog van, csak éppen nem tudjuk kifejezni a szánkkal. De akarok mondani valamit nektek: „Isten vár rátok!” Mégis, csak azokat az embereket, akik mindvégig állhatatosan kitartanak, akik megtartatnak! (Mk 13,13)