Szerző Téma: Családos tesók tapasztalatai, tanácsai  (Megtekintve 13928 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

maria

 • Vendég
Re: Családos tesók tapasztalatai, tanácsai
« Válasz #30 Dátum: 2008 Szeptember 09, 12:01:06 »
Valóban Istennek jó a humora, csak nézz rám.   :hehe: No megyek ebédért, mert a párom éhes.  :120: Titeket meg alig lehet itt hagyni.  :080:

Nem elérhető Kingooo

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 378
Re: Családos tesók tapasztalatai, tanácsai
« Válasz #31 Dátum: 2008 Szeptember 09, 12:03:08 »
Jo etvagyat kivanok igy elore !

 Az Ur ovjon teged Maria !

De te, oh Uram! paizsom vagy nékem, dicsőségem, az, a ki felmagasztalja az én fejemet.  Zsolt. 3/4

maria

 • Vendég
Re: Családos tesók tapasztalatai, tanácsai
« Válasz #32 Dátum: 2008 Szeptember 09, 12:44:02 »
Köszönöm! Mostanság minden áldásra szükségem van.

Nem elérhető szbalint

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 163
 • a világ "bolondja"
Re: Családos tesók tapasztalatai, tanácsai
« Válasz #33 Dátum: 2008 Szeptember 09, 13:49:53 »
Drágáim!!

Hogy mi indult itt útjára!! :2funny:
Mindjárt bepisilek... Nincs valakinek ötlete? Ööööö...már késő!
Kingooo! Én 42 évesen három hete szoktam át a biliről a wc-re, nincs késésben Zsófi! :hehe:

ircsi

 • Vendég
Re: Családos tesók tapasztalatai, tanácsai
« Válasz #34 Dátum: 2008 Szeptember 09, 14:01:30 »
És zenéllős volt  legalább a bili :094:  ?

Nem elérhető szbalint

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 163
 • a világ "bolondja"
Re: Családos tesók tapasztalatai, tanácsai
« Válasz #35 Dátum: 2008 Szeptember 09, 14:55:02 »
Persze Ircsi! Azért nem tudtam róla leszokni. A "Maradj még" című számot játszotta. Két bilim volt, hogy sztereóban tudjam hallgatni.

maria

 • Vendég
Re: Családos tesók tapasztalatai, tanácsai
« Válasz #36 Dátum: 2008 Szeptember 09, 15:18:51 »
Amikor régmúlt hajdanán, esti mesét kértek a gyerekeim, -6 év van közöttük, nem szerettem a banyás meséket. Este tudták, hogy gyorsan ágyba kell bújni, mert anya mesél. Így kezdődött: - Csukd be a szemed és látni fogod a nyuszit. Nagyon bírtam, amikor nem sikekrült még csukvatartani a szemét valamelyiknek, akkor azt mondta: -Anya, várjál még nem látom a nyuszit.  :hehe: Mondtam, hogy gyorsan csukd akkor be, mert elmegy. - A nyuszi egy nagy réten van és a kezében van egy pöttyös labda. Aztán leírtam a környezetet. Gyönyörű mezőn vannak, ahol szebbnél szebb virágok vannak, meg pillangók... A nyuszika pedig keres magának egy játszótársat, de nem talál. Menjetek oda ti és játszatok vele. Szólítsátok meg a nyuszikát és kérdezztétek meg, hogy szeretne -e veletek játszani. Holnap pedig ti mesélitek el nekem, hogy mit játszottatok. Rendszerint egy ilyen mese után 2 perc és aludtak én pedig kivonultam.  :hehe: Az unokámnak is így meséltem 4 éves koráig. Egyszer azt mondta: -Jajj mami! Hagyd már ezt a dedós mesét! Mesélj nekem Jézusról!  :hehe:

Hilda

 • Vendég
Re: Családos tesók tapasztalatai, tanácsai
« Válasz #37 Dátum: 2008 Szeptember 09, 15:24:26 »
A jobb részt választotta!

Nem elérhető Kingooo

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 378
Re: Családos tesók tapasztalatai, tanácsai
« Válasz #38 Dátum: 2008 Szeptember 09, 22:00:26 »
Milyen erdekes  :D , az en lanyom nem szereti a kozkedvelt meseket, csak azokat, amelyeket en talalok ki . Csak tudnam, honnan tudja, hogy, amit meselek az az en gyerekkoromban nagyon meno volt  :hehe: . Tulontul modernek ezek a mai gyerekek. Azert, ha bibliai torteneteket meselek, azokat szivesen hallgatja, de biztos azert, mert meg sokmindent hozzateszek, hogy emeszthetobb legyen neki  :igen:.

 Balint !
 Akkor te csak most nottel fel   :2funny: . Igaza volt egy pszichologusnak, aki azt modta, hogy a ferfiak csak 40 ev utan valnak felnotte, addig gyerekek maradnak  :020: . Te vagy az elo pelda   :2funny: .

De te, oh Uram! paizsom vagy nékem, dicsőségem, az, a ki felmagasztalja az én fejemet.  Zsolt. 3/4

Nem elérhető gyermek

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 212
Re: Családos tesók tapasztalatai, tanácsai
« Válasz #39 Dátum: 2008 Szeptember 09, 22:25:28 »
Mivel az általam nagyon kedvelt Bálint tesóka elinditotta ezt a topicot, engedjétek meg, hogy megosszam veletek az én gondolatomat a család idő beosztásáról
Mivel nekünk is van 2 gyerekünk, ezért elég sokat kell velük foglalkozni. De a fő a példamutatás. Az az igazság, hogy nekem iszákos volt az apukám, és idegileg eléggé kimerültem, már 7-8 évesen. Mivel anyukám nagyon hisz Istenbe, mindig azt mondta, a JÓISTEN majd megsegít. 9 éves voltam, mikor az apukám meghalt.
Most, mikor ránézek a gyerekeimre és látom, hogy mennyire örülnek, hogy anya és apa megöleli és megcsókolja egymást, a DRÁGA ÚRISTENEMNEK KEGYELME van velem, hogy minden percben hálát zenghetek neki.
Mert egy költő mondta hogy nincs is annál nagyobb ajándék egy gyermeknek, mikor látja anyját szerelmesen apjára nézni.
Testvéreim!!!!!
Nem az a fontos, hogyan osztjátok be az időtöket, hanem hogy milyen a rövidke idő minősége.
Nekem nagyon sok segítségem van. Az anyósom az anyukám és a nővérem.
Egyébként az esti rituálék fontosak. 8 órakor a fürdés, fogmosás után két gyertyát gyújtunk meg a gyerekeknek és ilyenkor imádkozunk. Habár sokszor előfordul, hogy nem figyelnek, de tudom a drága Szent Lélek gondot visel a fülükre. A multkor pl. Dani fiam megkérdezte, mi az a háború, amikor a félelemben, rettegésben élő emberekért és a gonosz katonákért imádkoztunk. Mi Atyánk után pedig elfújják a gyertyákat.
Mese és alvás. Anya apa pedig együtt tud lenni ilyenkor. tv nézés beszélgétes. Lefekvéskor az én jobb kezem és a férjem bal keze összekulcsolódik és hálásan megköszönjük az aznapot, mindennap a házasságunkat, kérünk bölcsességet a gyermek neveléshez. Hiszen az Isten mondja
6.  Alázzátok meg tehát magatokat Istennek hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején.
7.  Minden gondotokat ő reá vessétek, mert néki gondja van reátok. Pt.

valamint
4.  Örüljetek az Úrban mindenkor; ismét mondom, örüljetek!
5.  A ti szelídlelkűségetek ismert legyen minden ember előtt. Az Úr közel!
6.  Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgéstekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt.
7.  És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.
8.  Továbbá, Atyámfiai, a mik csak igazak, a mik csak tisztességesek, a mik csak igazságosak, a mik csak tiszták, a mik csak kedvesek, a mik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dícséret, ezekről gondolkodjatok
Fil.
Dicsőség az Úrnak, biztos vagyok, benne, ha kértek bölcsességet a család gondjaihoz, az Úr késlededés nélkül megadja

Boldog az az ember, akinek a lelkében Isten hangját nem harsogja túl a világ hangja

Nem elérhető szbalint

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 163
 • a világ "bolondja"
Re: Családos tesók tapasztalatai, tanácsai
« Válasz #40 Dátum: 2008 Szeptember 10, 08:45:56 »
Kedves Gyermek!

Nagyon szép gondolatok. A gyerekek valóban nagyon fogékonyak a szülők egymás iránti szeretetére. Amikor mi is megöleljük, megpusziljuk egymást és ezt látja a két nagyobbik lurkó, máris odaszaladnak hozzánk, közénk bújnak és már sokan öleljük egymást. Hála legyen az Úrnak ezért a szeretetért.

Nem elérhető Meli77

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 246
Re: Családos tesók tapasztalatai, tanácsai
« Válasz #41 Dátum: 2008 Október 19, 09:29:05 »
Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek.
Hosszú ideje furcsán viselkedik életem párja...éreztem valami nincs rendben.Talán jó talán nem....tegnap elmondta mi nyomja lelkiismeretét.Neki jobb lett,nekem egyenlőre,kevésbé.Félt hogy elhagyom,és ellököm mert tudta amiről beszámol már világi "korunkban" is szakító ok lett volna.De én megbocsájtok neki,nem azért mert Zámbó úr erről énekelt,hanem mert így érzem helyesnek.:-)))
De fáj....nagyon fáj,jobban fáj talán mintha 11 éve egyedül lennék,és vágyakoznék valaki után akit nem ismerek.Eddig csak éreztem valami köztünk lett mint egy ék, ellökött magától, ott tartottam talán nem szeret már,fantáziám beindult akár hányszor elutasító volt,valójában a furdalás miatt .Nagyon nehéz az együttlét ha nincs őszinteség,annak hangját könnyű elhallgattatni elképzelt rémtörténetekkel,hogy majd a bosszúm jobban fog fájni ,mint maga a bűn bevallása.
?! Nem igaz,mert nem bosszúra lettünk elhíva hanem megbocsájtásra.Mikor közöltem párommal hogy nem készülök visszapofozni, neki nem arra hanem Krisztusra van szüksége,megkönnyebbült,és láttam jobban megérintette mintha azt mondom, arra az ajtó.Már tudom miért kísért olyan régóta az ördög bizonyos területen,sokszor megéreztem.....Ez oda vissza működik hisz egy a test.
Tanácsom azoknak akik együtt vannak, vagy külön...:

Ha együtt vannak ereszkedjenek térdre.... emeljék olyan magasra összefont kezeiket amennyire csak tudják,és adjanak hálát a kapcsolatukért és könyörögjenek kegyelemért,hogy megállhassanak minden próbában és ne kopjon ki közülük az őszinteség és szeretet.(mert ezekkel legyőzhetetlenek)

Ha egyedül élő nő vagy:lehet talán jobb is ha maradsz,mi nők jobban el tudjuk viselni az Úrral a magányt ,jobban ki tudjuk meríteni szolgálatunkban ,munkánkban, hobbijainkban kapott töltéseinket.Ne akarj minden áron férjhez menni,jobb egyedül az Úrral, mint mellécsapni hirtelen és egy életen keresztül viselni következményeit.Ha belekeseredtél a várakozásba,kérd Istent adjon új kezdést(RESTART),tudod, mintha most nőttél volna fel a feladathoz(nem magamról beszélek,offlány:-)

Ha egyedül élő férfi vagy:igen akarj magadnak feleséget,mert egy férfinak nagyon nem egészség az egyedüllét,de jól gondold meg hogy kész vagy e arra hogy boldoggá tegyél valakit?Megossz vele mindent,beleértve a gondjaidat kísértéseidet is segélykérően,egyáltalán valóban egy segítőtársra EGYENLŐ lelki társra vágysz?Esetleg megfelelőbb lenne még egy házvezetőnő is neked,akiben ugyan úgy megtalálod kényelmed összegzését,kivéve azt.Mert ha bevallod magadnak, rabszolgára vágysz vagy esetleg pusztán szexpartnerre,még várj...sokat várj!Hogy kiéhezzen  teljesen a szíved is,ne csak a tested!


Alázzátok meg tehát magatokat Istennek hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején.
Minden gondotokat ő reá vessétek, mert néki gondja van reátok.
Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen:
A kinek álljatok ellen, erősek lévén a hitben, tudva, hogy a világban lévő atyafiságotokon ugyanazok (!!!!)a szenvedések telnek be.
A minden kegyelemnek Istene pedig, a ki az ő örök dicsőségére hívott el minket a Krisztus Jézusban, titeket, a kik rövid ideig szenvedtetek, ő maga tegyen tökéletesekké, erősekké, szilárdakká és állhatatosokká,
Övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

RESTART:

Ti is, Sionnak fiai! örvendezzetek és vígadjatok az Úrban, a ti Istenetekben; mert megadja néktek az esőt igazság szerint, és korai és kései esőt hullat néktek az első hónapban.
És megtelnek a csűrök gabonával, és bőven öntik a sajtók a mustot és az olajat.
És kipótolom néktek az esztendőket, a melyeket tönkre tett a szöcskő, a cserebogár és a hernyó és a sáska; az én nagy seregem, a melyet reátok küldöttem.
És esztek bőven és megelégesztek, és magasztaljátok az Úrnak, a ti Isteneteknek nevét, a ki csodálatosan cselekedett veletek, és soha többé nem pironkodik az én népem.
És megtudjátok, hogy az Izráel között vagyok én, és hogy én vagyok az Úr, a ti Istenetek és nincs más! És soha többé nem pironkodik az én népem.maria

 • Vendég
Re: Családos tesók tapasztalatai, tanácsai
« Válasz #42 Dátum: 2008 Október 19, 10:06:45 »
Meli! Valószínű amin keresztül mentél, nagy taruma volt. Viszont, nem hiszem, hogy jobb, ha egyedül lennél és vágyakoznál a életed párjára, -egy idő után az se jó állapot- mert mi társas lénynek vagyunk teremtve. A magány pedig sehogy se jó. Viszont vannak ennek vezélyei is amiken keresztül mentél, mész, az ellenség miatt. A te szíved tiszta és már a párodé is, hiszen rendezte veled. Viszont az ellenség nem alszik, szoktuk mondani. Ma még friss a dolog és a sebek még nyitottak közöttetek, hiszen mindenhez idő kell, -ehhez is. Azt nen vettem ki, a párod is hívő e? Ha nem, itt az ideje. Ahhoz, hogy megbízz benne, valóban az őszinte megbocsátás szükséges, ami el is felejt. Mivel nem igen írtad le mi volt az "elbukás" csak gyanítom, így arra kérlek, hogy ne adj helyet a gonosznak, hogy váddal illessen, vagy rávegyen, hogy ne bízz a párodban. Imádkozz szüntelenül, vagyis amikor imával mész az Úr elé nap mint nap, kérd, hogy vigyázzon rátok és tartsa a házasságotokat a kezében. Imádkozom érted, hogy tudjál bízni a párodban és soha semmilyen körülmények között ne tudjon a gonosz rátok törni ebben. Az Úr adjon nektek sok örömet és kitartást, boldogsággal övezve!

Nem elérhető Meli77

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 246
Re: Családos tesók tapasztalatai, tanácsai
« Válasz #43 Dátum: 2008 Október 19, 10:19:24 »
Öszintén köszönöm a bátorítást és segítséget Mária! :2smitten:
Valóban friss.Hogy keresztény e?Hát eddig úgy hittem,és ezután meg abban kell hinnem hogy újra visszatalál  Urunkhoz,és meg akar szabadulni.Én megbocsájtottam szívemből neki,és hiszem kapok erőt hozzá hogy újra bízzak benne,De a vakságom úgy tűnik nem fog visszajönni,és talán ez kellett.Istenfélőknek minden javára adatik ehhez ragaszkodom,az biztos hogy tegnap valami átszakadt nálunk...és ez lehet egy új szép kezdet is. :igen: Még egyszer köszönöm....

maria

 • Vendég
Re: Családos tesók tapasztalatai, tanácsai
« Válasz #44 Dátum: 2008 Október 19, 10:38:27 »
Szívemből kívánom, hogy a vágyad/tok együtt tudjon teljesülni. Az Úr pedig a könnyeiteket lefogja törölni és magához öleli a megfáradt gyermekeit. Ezek vagytok ti most.   :2smitten: