Szerző Téma: Bizonyságok, átélések.  (Megtekintve 143057 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

maria

 • Vendég
Re:Bizonyságok, átélések.
« Válasz #810 Dátum: 2009 Július 07, 10:29:19 »
Drága iréne.  Én nem állítom, hogy nem igaz, hiszen azt írtam: Az is csak egy film és lehet kábítás, félelem keltés vagy bármi. Nem állíthatok egy filmről olyant, hogy igaz, ha nincs róla kijelentésem. Bármi okból lehet készíteni filmet. 2004 -ben mi még nem ismertük egymást.  :044:

Áldott napot!  :2smitten:

Nem elérhető Yehudith

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 119
Re:Bizonyságok, átélések.
« Válasz #811 Dátum: 2009 Július 07, 10:42:28 »
-köszönöm az ígékkel  alátámasztó válaszod Mária.. :2smitten:

Jézus a Főpásztorunk -mögöttünk- előttünk -fölöttünk- mellettünk- bennünk létezik ....és velünk lesz a világ  végezetéig Ő soha nem hagy el  és sokszor irgalmassága mindent felülmúl! :2smitten:
Övé minden hatalom és dicsőség!

más
irene: 2004-ben megnéztem a Left Behind/ Otthagyottak című filmet,igencsak megdöbbentem ..vajon a pásztor miért maradt?
  "Az is csak egy film és lehet kábítás, félelem keltés vagy bármi." -tőled Mária
  -egy megjegyzés..
igaz hogy sokféle indíttatásból készülhetnek filmek..de ez nem hinném hogy félelemkeltés céljából készült,
Inkább figyelemfelkeltés szerintem....Ha jól emlékszem egyszer te is ajánlottad ezt nekem többek között.... :pirul:Sziasztok!

Olvastam azt a könyvet, ami alapján a film készült. A filmben meglehetősen elnagyolt a történet az eredeti könyvhöz képest. A pásztor elragadtatott, mert ő készített egy videót az ottmaradottak részére, hogy buzdítsa őket a szívből jövő megtérésre. Bruce szolgálótestvér volt, (nem biztos, hogy jól emlékszem, de talán presbiter) és ő maga mondja el, hogy bár kifelé mindent úgy csinált ahogy a keresztény látszat kívánta, belül nem volták tiszták az indítékai, kétfelé sántikált. Ezért már az első pillanattól kezdve tudta, hogy miért maradt itt. De meg tudott térni belőle.
Nagyon érdekes könyvsorozat, alkalmas arra, hogy a bizonytalanokat esetleg világiakat is az Ige felé irányítson. Persze csak egy regény, nem a Biblia helyett olvasandó :) :169:

Nem elérhető irene

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2573
Re:Bizonyságok, átélések.
« Válasz #812 Dátum: 2009 Július 07, 11:13:59 »
"Persze csak egy regény, nem a Biblia helyett olvasandó :)  :169:   így igaz kedves Jehudith :2smitten:

- Nem szégyenlem, de bevallom én azok közé tartozom, akiknek nem nagyon adatott meg, hogy a "betűk megelevenedjenek" olvasás közben. /. :168:.nem minden esetben.. vannak kivételek../
Vannak elképzeléseim persze, de  ha még filmben is láthatom, sokkal kézenfekvőbb, elevenebb  bennem a történet..
Ezt a filmet már rengetegszer láttam  hiszen  nem akármi! a témája és igencsak foglalkoztat... :167:
Hitéletem legfontosabb része, ezért bármi ami kapcsolatos az elragadtatással  mód felett megérint, és úúúúgy szeretném ha minden családtagom, testvérem, barátom részese lehetne....ébresztgetnünk  kell egymást  szeretetben....:044: és tanulság nekem, hogy nem mindegy mik az eszközeink....
 zsolt 25:8.    Jó és igaz az Úr, azért útba igazítja a vétkezőket.

Nem elérhető Yehudith

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 119
Re:Bizonyságok, átélések.
« Válasz #813 Dátum: 2009 Július 07, 11:25:18 »
Igen azt hiszem mindannyian így vagyunk ezzel. A fiaim nemrég látták ezt a filmet és épp emiatt kérték vegyük át újra az utolsó időkre szóló igéket és a Jelenések könyvét. Nagyon építő volt mindannyiunknak. Örömmel keresték ők is a kapcsolódó igéket, nagyon sok kérdésük volt, jó sokat kellett kutatnom is, hogy megfelelő igei választ adhassak.  :169:

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re:Bizonyságok, átélések.
« Válasz #814 Dátum: 2009 Július 07, 11:57:52 »
Igen ez igaz. Csak Isten tudja ki a felületes. A felületes az, aki laza vagy elhanyagolja a kapcsolatát, munkáját... Viszont én azért azt állítom és javítsd ki ha nem jól tudom, a keresztény az a Menyasszony is egyben. Tehát, ha Jézus eljön a menyasszonyáért, akkor a keresztényekért jön el. A keresztény az, aki szívében ott van Jézus. Vagy nem?  :088:

Sajnos nem tudunk csak kétfelé kategorizálni fekete, vagy fehér (pedig mennyivel könnyebb lenne). A tíz szűz példája is azt mutatja, hogy van 10 keresztény (szüzek, várják vissza az Urat), mégse megy el mindegyik. Az énekek énekében van egy nagyon jó rész, ami szerintem ezt a 10 szüzes példát mutatja be másképp olvasd el:

Énekek éneke 5.
2.    Én elaludtam, de lelkemben vigyázok vala, és ímé az én szerelmesemnek szava, a ki zörget, mondván: Nyisd meg nékem, én húgom, én mátkám, én galambom, én tökéletesem; mert az én fejem megrakodott harmattal, az én hajam az éjszakának harmatjával!
3.    Felelék én: Levetettem ruhámat, hogy-hogy öltözhetném fel? Megmostam lábaimat, mimódon keverném azokat a porba?
4.    Az én szerelmesem kezét benyujtá az ajtónak hasadékán, és az én belső részeim megindulának ő rajta.
5.    Felkelék én, hogy az én szerelmesemnek megnyissam, és az én kezeimről mirha csepeg vala, és az én ujjaimról folyó mirha a závár kilincsére.
6.    Megnyitám az én szerelmesemnek; de az én szerelmesem elfordult, elment; az én lelkem megindult az ő beszédén: keresém őt, de nem találám, kiáltám őt, de nem felele nékem!
7.    Megtalálának engem az őrizők, a kik a várost kerülik, megverének engem, megsebesítének engem, elvevék az én felöltőmet tőlem a kőfalnak őrizői.


Nem kísértetiesen hasonló a mondanivaló? Ráadásul egy résszel előbb is írja, hogy keresi a szerelmesét és meg is találja. Itt már nem találja, sőt megverik...

Ezzel csak arra utaltam, hogy vannak bizony "árnyalatnyi" különbségek keresztény és keresztény között.

"...még az igaz is alig tartatik meg..." 1. Péter 4.18
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

maria

 • Vendég
Re:Bizonyságok, átélések.
« Válasz #815 Dátum: 2009 Július 07, 12:20:30 »
Gábor: Sajnos nem tudunk csak kétfelé kategorizálni fekete, vagy fehér (pedig mennyivel könnyebb lenne).

Igen, mert csak keresztény, vagy nem keresztény létezik. Megmosott a Bárány vére, vagy nem?! Aranyközép út számomra nincs és hitem, az Úr számára sincs. Az más kérdés, hogy a keresztény kisded marad -e, vagy sem. Az viszont nem üdvösség kérdése. Egész életünkben bukdácsolunk. Gábor! Istennek mindenki a szerelmese, de nem mindenki fogadja el Őt. Ez az Ige jól vázolja.

Hitem: Én egy kegyes Istenben hiszek, Aki számára fontosak vagyunk mint fiak és vigyáz is ránk, még akkor is ha elesünk. Ki nem esik el? Ki meri azt mondani, ő nem?  :089: Sőt, ki meri azt állítani, hogy ő azonnal megtér mindenből? Ha elesik akkor ki lesz vetve a mennyből? Hasonló lesz a 10 szűzhöz? Késő tért meg belőle? Sajnálom de kint maradsz? Természetesen lehet törvények alá vinni bárkit, de számomra az nem szabadság.  :08: A törvény csak félelmet hoz, Isten Igéje pedig szabadságot és szabaddá tesz. Nem kell ebben hinni senkinek, mindenki maga döntse el. Szíve joga. Én tudom, hogy elbukok számtalanszor, van, hogy időbe telik mire megtérek, de tudom a szívemben, hogy én ott leszek az Úr asztalánál még akkor is, ha éppen megharagudtam valakire és eljött az Úr közben nem volt időm rendezni.

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re:Bizonyságok, átélések.
« Válasz #816 Dátum: 2009 Július 07, 12:28:39 »
Szevasztok Tesókák!
Maradjunk picit a fent idézett 'prófétikus'bizonyságtételnél.
Egy prófétai beszéd vizsgálatánál nem a szándék,vagy az indíték vizsgálata a feladatunk! Hanem annak bibliai alapokon megálló hitelességét kell megvizsgálnunk!
 Kérlek benneteket, gondoljatok a Szentírás kanonizációjára!
Az egyházatyák nem azért nyílvánítottak néhány íratott apokrifnak, mert a 'szerző' rossz indulatú szándékát vélték felfedezni benne, hanem azért, mert nem érezték azokból, a többi írathoz fűződő belső összhangot áradni!
Ha egy ilyen iratot a jó szándékra hívatkozva a kánonhoz csatoltak volna, a teljes írás hítelességén ejthettek volna csorbát!
A példánál maradva nem az volt a 'bizonyságtétellel' a próbléma, hogy a 'vigyázzásra' szólít fel, hiszen ezt Krisztus is teszi az evangéliumokon keresztűl!
A próbléma ott kezdődik, hogy a bizonyságtevő nem saját gondolatainak tulajdonítja bizonyságát, hanem az Istentől származó kinyilatkoztatás szuverenítására támaszkodik!
Olyan kifejezéseket, képleírásokat használ, amelyek által gondolatait az isteni kinyílatkoztatás szintjére emeli!
Ettől a ponttól pedig nekünk kötelességünk, a szavait a biblia fényében mérlegelnünk!
Ez a látszólagos 'prófétai beszéd' is érdekes gondolatokat ébresztett bennetek!
Kétségtelenűl lesznek a keresztyén gyülikből olyan tagok, akik hátramaradnak, viszont minden kétséget kizárólag, csak is a keresztyének fognak elragadtatni, senki más!
De azt tartsátok szemelőtt tesókáim, hogy az üdvösséget nem csak az elragadottak nyerhetik el!
Számomra ez a bizonyságtétel már azon a ponton a hitelét veszítette, amikor azt állította, hogy gyermekek nem maradhatnak hátra! Az elragadtatás nem az érintett személy korától, hanem Isten előtti állapotától függ! Amikor Jézus arról beszélt, hogy ha olyanok nem leszünk, mint a kisgyermekek, akkor nem örökölhetjük  
 Isten országát, nos elég egyértelmű, hogy a gyermeki lelkülettel megélt, kételkedést nem ismerő hitről beszélt!
Emlékezzetek csak Elizeus és a bétheli gyerekek esetére! Vajon azoknak gyermeki mivolta megóvta- e őket lelkűletük következményeitől ?!(2Kir.2:19-24)
Mielőtt egy bizonyságot közzéteszünk, főként, ha annak prófétikus jellege van, mindig vizsgáljuk meg az ige fényében!
Hiába van egy-egy ilyen írásnak jó szándéka, vagy igazságmagva, hiszen ezt mondja az írás:
'Egyetlen prófétai beszéd sem támad saját gondolatból' és 'egyetlen forrás sem csörgedezhet egyszerre édest és keserűt'!
Szeretettel:
Daba
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re:Bizonyságok, átélések.
« Válasz #817 Dátum: 2009 Július 07, 14:50:50 »
Gábor: Sajnos nem tudunk csak kétfelé kategorizálni fekete, vagy fehér (pedig mennyivel könnyebb lenne).

Igen, mert csak keresztény, vagy nem keresztény létezik. Megmosott a Bárány vére, vagy nem?!

Hát ez-az. Ha így lenne, ahogy mondod, (mert ez így teljesen logikusan hangzik) akkor is ki mondja meg, hogy ki a keresztény? Sokan vannak, akik azt mondják magukról és "úgy élnek". Vagy mégsem élnek úgy? Vajon mi az, ami az Úrnál "trendi"? Ezekre a kérdésekre senki nem tud válaszolni. Ezért fontos, hogy az életemben a maximumra törekedjek, vagyis mindent megtegyek, ami rajtam áll és ne az írás betűjére támaszkodjam.
Érdekelne, hogy a 10 szűz kit képvisel szerinted?
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re:Bizonyságok, átélések.
« Válasz #818 Dátum: 2009 Július 07, 14:56:13 »
Gábor: Sajnos nem tudunk csak kétfelé kategorizálni fekete, vagy fehér (pedig mennyivel könnyebb lenne).

Aranyközép út számomra nincs és hitem, az Úr számára sincs. 

Félreértés van, mert nem aranyközépútról van szó, hanem azt, hogy mindenkinek más pályát kell befutnia.
Például: Két ember ugyanazzal az ajándékkal, mást kell és másképp kell, hogy csinálja. Mellesleg másképp is fogja, mert az egyéniségük is más. Az emberrel az a baj, hogy általánosítani akar törvényszerűségeket, de nem szabad. Amit magadtól elvársz, vagy elvár az Úr, azt nem biztos, hogy mástól is elvárja. Ennek semmi köze az aranyközépúthoz.
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re:Bizonyságok, átélések.
« Válasz #819 Dátum: 2009 Július 07, 15:31:25 »
Bocsi, lemaradtam!
Az elragadtatás, vagy az üdvösség a témátok tárgya?!
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Bizonyságok, átélések.
« Válasz #820 Dátum: 2009 Július 07, 15:39:42 »
Amúgy aki az elragadtatáskor itt marad, az nem a kárhozatra fog biztosan jutni, mivel a nagy nyomorúság után is lesz lehetõség a megtérésre.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re:Bizonyságok, átélések.
« Válasz #821 Dátum: 2009 Július 07, 15:47:36 »
Én is így értelmezem Antee!
A nagy nyomorúság után lesz még ezer év Krisztus uralma alatt.
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

maria

 • Vendég
Re:Bizonyságok, átélések.
« Válasz #822 Dátum: 2009 Július 07, 16:23:51 »
Megint kevés időm van, de néhány mondta azért futja. Daba, mind kettőről van szó. Hitem és tudásom, aki üdvözült az nem marad itt. A Bárány vére elég volt. Nem a cselekedet miatt maradnak itt még ha gyülibe is járnak, hanem azért, mert "csak" járnak és Jézust nem fogadták el. Aki befogadta Jézust, annak az életén beszédén meglátszik. A Biblia is mondja, a te beszédedről ismertetel igaznak, vagy hamisnak. Ha akár holnap eljön az elragadtatás és Jézust befogadta a szívébe, az megy is vele, még ha 1 perccel előtte is tette meg. Sem víz, sem cselekedet nem üdvözít senkit. Tehát, megy ha hiszi és a szívében van Jézus a Szellem által, máshogy ez nem megy. A sátán hiába hiszi, Szellem nincs benne.Csak A Szent Szellem által kiálltjuk Atyám! Csak általa van kijelentésünk Istentől. Csak általa vagyunk fiak, és csak és csak.... Nem az ál keresztények a keresztények, hiszen Isten ismeri az Övéit és mi meghalljuk az Ő hangját. Nem vagyunk mi magunkra hagyva.

Antikám, nem jól írtad, szerintem, nem utána, hanem alatta is van lehetőség folyamatosan megtérni. Az angyalok és a 144 ezer és a két tanubizonyság is evangélizálni fog közben. A végén ami a hét 7 vége, már ítélet lesz. /Mária, nem jól írtad! Eltévesztetted. Ilyen nem létezik. moderáltam magam: Mária :hehe: / Az 1000 év a jubileum éve és akkor lesz a sátán megkötözve erre az időre. Amikor elengedi még a megtértek is elfognak esni. Na ez a fájdalmas. A tengeren a föveny annyian lesznek.

Gábor! A 10 szűzről írok ha több időm lesz. Egy mondatba nem zsúfolom bele.

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re:Bizonyságok, átélések.
« Válasz #823 Dátum: 2009 Július 07, 16:45:15 »
Jól van nem sietünk sehova.  :169:
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re:Bizonyságok, átélések.
« Válasz #824 Dátum: 2009 Július 07, 16:55:40 »
Amit Mária mond az teljesen helytálló, és teológiailag is megalapozott. Én inkább a gyakorlatiasabb oldalát szerettem volna megragadni. A 10 szűz példája azt mondja nekem, hogy vannak szüzek, akik tudják, hogy jön Jézus és várják is, vagyis minden tekintetben kereszténynek titulálnám őket. Ahogy az írás mondja "bolondok" valamit nem jól "csinálnak" (ez nem feltétlenül cselekedet) valahogy eltévesztették a célt, vagy csak elfáradtak, vagy ki tudja, de itt maradnak.
Ez nem arra indít engem, hogy határvonalakat szerkesszek az üdvösség elnyerésére. Inkább csak figyelmeztet engem, hogy amilyen könnyű kegyelmet megragadni, olyan könnyű elveszteni is.
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)