Szerző Téma: Tegyél fel kérdéseket  (Megtekintve 352630 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető bacsipista

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 5969
    • Keresztény kincskereső
Re:Tegyél fel kérdéseket
« Válasz #3870 Dátum: 2012 December 12, 16:21:32 »
Testvéreim, köszönöm a válaszokat.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető verebelyi

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 2
Re:Tegyél fel kérdéseket
« Válasz #3871 Dátum: 2013 Március 15, 10:19:13 »
O draga mennyei Atyam,draga Jezus Krisztus,draga Szent szellem.egy isten egy szemelyben.Aldalak.hogy szuletesemtol fogva velem vagy.Koszonom:)

Nem elérhető eleszoltan

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 3
Re:Tegyél fel kérdéseket
« Válasz #3872 Dátum: 2013 Március 16, 09:18:31 »
Sziasztok.
Antee ìrta:"Vizsgáld meg, hogy virágzik -e Istenben a kapcsolatotok. Összeköt benneteket valamelyest Isten?"
Én a második feleseségemmel egy baráti és bűnös kapcsolatból lettünk Isten akarata szerint, és Istennel élő házaspár. Ime a sztori.

A nagylányom (3 lány közül) 2002-kezdte az általános iskolát, ahol megismerkedett és igen jó barátok lettek egy osztálytársával.
Hónapokkal később megismerkedtem a szüleivel, akik keresztény neveltetésben élték életüket, sőt az apa, aki később jó barátom lett, egy gyülekezet aktív tagja volt, igét hírdetett, temetéseket tartott, stb...
Sokszor hívtak minket gyülekezetbe, de mi akkor még "aktív evolúcionisták" voltunk, igy szépen visszautasítottuk a meghívást.
Teltek múltak az évek semmi extra... tudjátok napi gondok, folyamatos robot, küzdelem.
2009-ben elém állt a.feleségem, és közölte velem, hogy szerelmes, de már nem belém, hanem a fent említett barátomba, aki viszonozza is érzelmeit. Na akkor paff voltam-"Egy papba"???
Ott is három gyerek, itt is három, most mi lesz?
A válás részleteivel és borzalmaival nem untatok senkit, remélem minnél kevesebben élik át.
Na szóval, akkor úgy döntöttem, itt az ideje Istentől segítséget kérni, hogy most mégis merre, nem akarom az utcán végezni, kannásborral a kezembe, mint a legtöbb elvált férj.
Sokat könyörögtem, imádkoztam, és nem kértem mást csak, egy társat az életre, de mivel egyszer már befürödtem, és éppen olvasgatni kezdtem a Bibliát,
olyan asszonyt kértem akit az Úr rendelt mellém.
És most, imár két éve élek boldogan, a mi és az ismerőseink nagy megdöbbenésére, a volt barátom, volt feleségével, és Istennel hármas kötelékben.
Tudom, hogy ez Istentől van, a mi házasságunk boldog, azóta, sokat épültem mellette, (A feleségem már 17 éve megtért), most itt vagyok, teologiát hallgatok,
gyölekezetbe járok, a legbutább vallásnak az evolúciót tartom.
Ha valaki ezt mondja nekem 5 éve, biztos megverem.

Tudom, hogy a kapcsolatunk Istentől van, mert mekkora esélyem lett volna, ateistaként összeházasodni egy Igaz kereszténnyel, mert a mostani feleségem
 mindvégig kitartott Isten mellett, soha nem vonta kérdőre, hogy miért történt mindez.
Szóval igy térített engem magához a Teremtő. Tudom, hogy nem az Ő számlájára írható az előző házasságunk bukása, de az biztos, hogy a mostanit neki köszönhetjük.

Ami ide tartozik, mint kiderült, teljesen más iránt érdeklődünk, viszont soha nem unatkozunk együtt.
Az is kederült, hogy többször összefutottunk az életben, pl. discó, szórakozó helyek, ott nyaralt ahol én lakom, nem ismertük meg egymást.
Az előző házasságunk nem volt Istentől való, ezért elromlott, még a "pap" családjáé is tönkrement.
Innen visszatekintve, csak azt bánom, hogy nem ismertem meg, akkor amikor az Úr többször összehozott minket. Talán nem halgattunk az Istenre, így lett
 két gonosztól való család, ami homokra épült, és elmosta a víz.
És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.
János 8:12

Nem elérhető Antee

  • Admin
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 22847
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Tegyél fel kérdéseket
« Válasz #3873 Dátum: 2013 Március 21, 10:55:11 »
Kedves Zoltán, köszönöm a bizonyságodat! Szomorú amit átéltél, de Isten csodálatos, aki segítőtársat adott melléd. :afro:

Viszont egy dolgot halkan megemlítenék, azt írtad, hogy két család ami a gonosztól volt és a homokra épült. Nem gondolnám, hogy a házasság kimenetele már az elején meg lett volna. Rossz véget ért, mert a gonosz tett róla és a volt feleséged engedett is neki.

Vannak házasságok, amelyekben mind a két fél hitetlen volt és a házasságuk a szakadék szélén állt. Majd megtért az egyik fél és azután a másik fél is, és a házasságuk azóta is fent áll.

Viszont van olyan is, amikor hiába igyekezik az egyik fél, ha a másik fél már nem akarja. Ez történt a te esetedben is. De ettől még nem jelenti azt, hogy a gonosztól volt. Viszont a gonoszé lett...
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető eleszoltan

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 3
Re:Tegyél fel kérdéseket
« Válasz #3874 Dátum: 2013 Március 31, 07:38:14 »
Köszönöm a kiigazítást, ezt csak arra alapoztam, hogy mind a ketten (család) fiatalkori tini szerelemből házasodtunk, de lehet neked van igazad. A múlt már a múlt, a jelen és a jövő a fontos, és most már mindenképpen Istennel.


Dicsőség az Istennek, aki megsebez, de be is kötöz!!!
És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.
János 8:12

Nem elérhető Mónika1

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 7
    • Ébredés
Re:Tegyél fel kérdéseket
« Válasz #3875 Dátum: 2013 Április 08, 19:02:55 »
Gal. 5,22., Róm. 6,13., Fil. 1,11., Fil. 1,18., Fil. 4,8., 1 Kor. 5,8.
Meggondolván, mi legyen kedves az Úrnak
Szerintetek mit jelent az ige ? hogyan kell értelmezni ?

Mi lehet kedves az Úr előtt .

Nem elérhető torokildiko46

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 4531
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
Re:Tegyél fel kérdéseket
« Válasz #3876 Dátum: 2013 Április 08, 21:25:11 »
 :019:
 Nos kedves Mónika! vegyük sorra az igéket:


Gal:5:22:
De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.

ezek a lélek gyümölcsei: a megtérésünkkel , meghaltunk a régi embernek és  felöltőztük a Krisztust,, amint tudjuk  Az Úr maga a szeretett , és megkaptuk a szent lelket, most már a szent Lélek irányít minket.A Lélek által a szeretetre kapunk meghívást. Ha megnyitjuk a szívünket előtte, bűneinktől
megszabadulva mindannyian részesülhettünk a Lélek ajándékaiból. Pál apostol így ír erről:
"A test cselekedetei nyilvánvalóak: kicsapongás, tisztátalanság, fajtalanság, bálványimádás, babonaság, ellenségeskedés, viszálykodásvetélkedés, harag, veszekedés, szakadás, pártoskodás, irigykedés, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás, és ezekhez hasonlóak.Akik ilyeneket művelnek, nem öröklik Isten országát.
A Lélek gyümölcsei viszont: szeretet, öröm,
békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Ezek ellen nincs törvény.

Mert a Lélek által válunk képessé, hogy levetkőzzük rossz tulajdonságainkat, amelyek csak a bajt hozzák ránk és környezetünkre egyaránt.
A test kívánságai valójában csak pillanatnyi örömök vagy az indulataink féktelen tobzódása. Ezek nem töltik be örömmel a lelkünk, sőt sok esetben a kétség, a bizonytalanság vagy a félelem lesz úrrá rajtunk ezek következményeként.
A Lélek gyümölcsei pedig szeretet, öröm és békesség a szívünkben.
Csak rajtunk múlik, mit választunk. Ellenségeskedést, kicsapongást vagy az egymás iránti szeretetet. Helyettünk senki nem hozhat döntést, mert mindannyian személyes felelősséget kaptunk a szabadságunkkal.


 Roma :6:13.
Se ne szánjátok oda a ti tagjaitokat hamisságnak fegyvereiül a bűnnek; hanem szánjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból életre keltetek, és a ti tagjaitokat igazságnak fegyvereiül az Istennek

 tudod ha én oda szánom magam  Istennek akkor hagyom hogy ő vezessen és Ő irányitsa az életemet, akkor nem szánom oda magam a bűnnek , mert akkor tudom hogy , bizonyos dolgokat nem tehetek meg , nem élhetek  bún be .Mi a bűn? Isten akarata ellen szegülés. A bűn azt jelenti, hogy az ember tudatosan vagy tudatlanul rosszat tesz. Ez a rossz először a gondolatban születik meg, azután a gondolat elindítja a vágyat és a vágy a cselekvést. A gondolatnál még el tudod utasítani,
.
filipi:1:11:
Teljesek lévén az igazságnak gyümölcsével, melyet Jézus Krisztus teremt az Isten dicsőségére és magasztalására.

filippi: 1:18:
Mert mit mondjak? csakhogy minden módon, akár színből, akár szívből, a Krisztus prédikáltatik: és én ennek örülök, sőt örülni is fogok.

filippi :4:8:
Továbbá, Atyámfiai, amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dícséret, ezekről gondolkodjatok.

-- 1 Korintus: 5:7-8:
Tisztítsátok el azért a régi kovászt, hogy legyetek új tésztává, aminthogy kovász nélkül valók vagytok; mert hiszen a mi húsvéti bárányunk, a Krisztus, megáldoztatott érettünk.
8
Azért ne régi kovásszal ünnepeljünk, sem rosszaságnak és gonoszságnak kovászával, hanem tisztaságnak és igazságnak kovásztalanságában.

Efézusi levél:5:10   Meggondolván, mi legyen kedves az Úrnak.



Efézus 5:1-10
1 Legyetek annakokáért követői az Istennek, mint szeretett gyermekek: 2 És járjatok szeretetben, miképpen a Krisztus is szeretett minket, és adta Önmagát miérettünk ajándékul és áldozatul az Istennek, kedves jó illatul. 3 Paráznaság pedig és akármely tisztátalanság vagy fösvénység ne is neveztessék ti közöttetek, amint szentekhez illik; 4 Sem undokság, vagy bolond beszéd, vagy trágárság, melyek nem illenek: hanem inkább hálaadás. 5 Mert azt jól tudjátok, hogy egy paráznának is, vagy tisztátalannak, vagy fösvénynek, ki bálványimádó, nincs öröksége a Krisztusnak és Istennek országában. 6 Senki titeket meg ne csaljon üres beszédekkel; mert ezekért jő az Isten haragja a hitetlenség fiaira. 7 Annakokáért ne legyetek részesei ezeknek; 8 Mert voltatok régen sötétség, most pedig világosság az Úrban: mint világosságnak fiai úgy járjatok. 9 (Mert a világosságnak gyümölcse minden jóságban és igazságban és valóságban van), 10 Meggondolván, mi legyen kedves az Úrnak.
A kisgyerekek szüleiket utánozzák . Állandóan ezt teszik. Természetes számukra. Sőt, gyermekeinkben a saját magunk visszatükröződését látjuk és nem mindig tetszik, amit látunk, mert a gyerekek nemcsak az általunk jól csinált és jól mondott dolgokat utánozzák! Szellemi természetünk része, hogy kövessünk és utánozzunk valakit, és nekünk ISTENT kell követnünk és utánoznunk.
3 János 1:11
11 Szeretett barátom, ne a rosszat kövesd, hanem a jót. Aki jót cselekszik, az Istentől van; aki pedig rosszat cselekszik, nem látta az Istent.


 
Vannak szellemi szüleink és vezetőink, akiket követnünk kell, ahogy ők is követik az Urat. Ne ess abba a hibába, hogy olyasvalakit követsz, aki színleli, hogy követi az Urat. Az Úr a te példaképed, Ő az, akire fel kell nézned és akihez meg kell próbálnod hasonlítani.
Zsidó levél 13:7
7 Emlékezzetek meg a ti előljáróitokról, akik szólották néktek az Isten beszédét, és figyelmezvén az ő életük végére, kövessétek hitüket.
Isten szeretet, így az első, amit meg kell tennünk az, hogy betöltekezünk Isten szeretetével és engednünk kell, hogy az Ő szeretete minden nap kiáradjon rajtunk keresztül. Ez nem egy szabadon választható dolog. Nemcsak azon a napokon jársz szeretetben, amelyen kedved tartja és undok és önző lehetsz, amikor akarod. Akkor is szeretetben kell járnod, ha nincs kedved hozzá, mert Isten is szeretetben jár minden nap. Nem örülsz, hogy Isten nemcsak azon a napokon szeret bennünet, amelyen "kedve van hozzá"!
 Nem, Ő minden nap szeret téged, még akkor is, ha szeretetlenül viselkedsz.
Távol kell tartanunk magunkat a gondolatok, a szavak és a cselekedetek mindenféle szexuális erkölcstelenségétől és tisztátalanságától. A szexuális tisztátalanság a saját tested elleni vétek. Ez a bűn a tested elhasználódásához vezet. A szívedre és a szellemedre is hatással van. A szex nemcsak fizikai, hanem szellemi tevékenység is. Azzal a személlyel, akivel fizikailag egyesülsz szellemileg örökre összekapcsolódsz, akár a házastársadról van szó, akár nem. A házasságtörés és a paráznaság (a házásságon és Isten   szabályain kívüli szexuális kapcsolat) mind fizikailg, mind szellemileg tönkretesz ha tovább folytatod azt.
Jakab 3:2
2 Mert mindnyájan sokképpen vétkezünk. Ha valaki beszédben nem vétkezik, az tökéletes ember, képes az egész testét is megzabolázni.

Ha Istent akarjuk utánozni őrt kell állítanunk ajkaink elé. Az, aki uralkodni tud a beszédén uralkodni tud az egész testén. Az emberek azzal találnak mentséget bűnös magatártásukra, hogy azt állítják, hogy nem tudtak uralkodni az eszükön, ill. az testükön, de a tested és eszed kordában tartása a szád kordában tartásával kezdődik! Ne légy kapzsi, pénzsóvár, mert az ilyen ember bálványimádó! Neki a pénz a bálványa és Isten a második helyre szorul.
2 Timótheus 2:20-22
20 Nagy házban pedig nemcsak arany- és ezüstedények vannak, hanem fából és cserépből valók is; és azok közül némelyek tisztességre, némelyek pedig gyalázatra valók. 21 Ha tehát valaki magát ezektől tisztán tartja, tisztességre való edény lesz, megszentelt, és hasznos a gazdának, minden jó cselekedetre alkalmas. 22 Az ifjúkori kívánságokat pedig kerüld; hanem kövessed az igazságot, a hitet, a szeretetet, a békességet azokkal egyetembe, akik segítségül hívják az Urat tiszta szívből.

Kövesd a jót. Kövesd az igazságot, a hitet, a szeretetet és a békességet. Nem a sötétség gyermeke vagy - hanem a világosságé. Azokkal legyél közösségben, akik mint szeretett gyermekek Istent követve nem a sötétségben, hanem Isten világosságában járnak.

 
 Jézus is ezt mondta :

Máté Evangéliuma:5:14   :Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város.!
 tehát törekedjünk azon hogy ugy járjunk mint világosság fiai!


  :016: :026:

Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető Mónika1

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 7
    • Ébredés
Re:Tegyél fel kérdéseket
« Válasz #3877 Dátum: 2013 Április 09, 12:24:03 »
Nagyon sokk igét kaptam magyarázattal
köszönöm szépen ,áldjon meg az Úr minden kedves testvért . :01:

Nem elérhető istvan21

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 35
Re:Tegyél fel kérdéseket
« Válasz #3878 Dátum: 2013 Május 03, 07:54:10 »
Nem olvastam el az egész topicot sajnos nincs rá időm igy nem tudom hogy volt-e már foglalkozva ezzel a kérdésel.
Nos én azt szeretném kérdezni tőletek hogy ki hogyan látja a következőt: Zsidó és pogány.
Nos ugyebár mindenki tudja hogy a zsidó,másnéven héber 1 a sok nemzet közül,tehát itt nincs is mit megválaszolni.Na de kiket mondunk pogányoknak ill. kiket tart a Biblia pogányoknak?
Pogány szó jelentése(közéletben) több istenséget imádó,ateista, vagy éppenségel nem keresztény,nem zsidó! népcsoport.Napjainkba ez többnyire a benszülöttekre vall.
A kérdés: Mindenki pogány-e aki nem zsidó? Vagy az pogány-e aki még nem keresztény vagy nem hallot még a Krisztusról?
Továbbá lehetséges-e hogy a pogány szó a bibliában többnyire azokra utal akik pl Krisztus előtti kb 4000 évbe éltek?(gondoljunk csak bele hogy megannyi ember élt ő előtte aki nem zsidó volt és akik nem tudtak semmit az 1 Igaz istenről,és hát nem is tudhattak,értem itt a más tájakon földrészeken élő embereket).
És végül mien itélet alá esnek azok az emberek akik egész életükbe nem tudtak az Úról,és nem azért mert nem akarták befogadni és nem érdekelte őket hanem azért mert nem volt ki beszéljen róla(lásd az imént emlitett 4000 évet+ az afrikai és amerikai benszülött indiánokat napjainkig,ahova mostmár járnak miszionáriusok)

Jelenések könyve 11.2 : De a tornáczot,a mely a templomon kivül van,kihagyd,és azt meg ne mérd,mert pogányoknak adatott,és a szent várost tapodják negyvenkét hónapig

Jelenések 22.2 : Az ő utczájának közepén. És a folyóvízen innen és túl életnek fája vala, mely tizenkét gyümölcsöt terem vala, minden hónapban meghozván gyümölcsét; és levelei a pogányok gyógyítására valók.

.Ha az emberek haláluk után lelkek lesznek test nélkül és megszünik minden fájdalom,akkor adott a kérdés hogy miért kell a pogányoknak gyógyitó levél??


Egyelőre most ennyit tudtam földolgozni ezzel a kérdésel kapcsolatban,miest lesz időm fogok még vele foglalkozni,addig is szeretettel várom a véleményeket  :05:

Nem elérhető istvan21

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 35
Re:Tegyél fel kérdéseket
« Válasz #3879 Dátum: 2013 Május 03, 08:04:49 »
Helyesirási hibákért elnézést kérek,de sietek.

Nem elérhető bacsipista

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 5969
    • Keresztény kincskereső
Re:Tegyél fel kérdéseket
« Válasz #3880 Dátum: 2013 Május 03, 09:02:30 »
Kedves István, kérdéseid egy részére válaszol a szentirás. Amelyik kérdésedre nem adtam választ arra rövidesen megkapod testvéreim hozzászólásaiban


Akik eddig nem hallottak Jézusról

22. Pál ekkor kiállt az Areopágosz közepére, és így szólt: "Athéni férfiak, minden tekintetben nagyon vallásos embereknek látlak titeket, 23. mert amikor bejártam és megtekintettem szentélyeiteket, találtam olyan oltárt is, amelyre ez volt felírva: AZ ISMERETLEN ISTENNEK. Akit tehát ti ismeretlenül tiszteltek, én azt hirdetem nektek. 24. Az Isten, aki teremtette a világot és mindazt, ami benne van, aki mennynek és földnek Ura, nem lakik emberkéz alkotta templomokban, 25. nem szorul emberi kéz szolgálatára, mintha hiányt szenvedne valamiből; hiszen ő ad mindenkinek életet, leheletet és mindent. 26. Az egész emberi nemzetséget is egy vérből teremtette, hogy lakjon a föld egész felszínén; meghatározta elrendelt idejüket és lakóhelyük határait, 27. hogy keressék az Istent, hátha kitapinthatják és megtalálhatják, hiszen nincs is messzire egyikünktől sem; 28. mert őbenne élünk, mozgunk és vagyunk. Ahogy a ti költőitek közül is mondták némelyek: Bizony, az ő nemzetsége vagyunk. 29. Mivel tehát az Isten nemzetsége vagyunk, nem szabad azt hinnünk, hogy aranyhoz vagy ezüsthöz vagy kőhöz, művészi alkotáshoz vagy emberi elképzeléshez hasonló az istenség. 30. A tudatlanság időszakait ugyan elnézte Isten, de most azt hirdeti az embereknek, hogy mindenki mindenütt térjen meg. 31. Azért rendelt egy napot, amelyen igazságos ítéletet mond majd az egész földkerekség fölött egy férfi által, akit erre kiválasztott, akiről bizonyságot adott mindenki előtt azáltal, hogy feltámasztotta a halálból."
Apostolok cselekedetei 17. 22-31


Pogányok a Szentirás szerint

11. Emlékezzetek tehát arra, hogy ti egykor pogányok voltatok, úgynevezett körülmetéletlenek a körülmetéltek szerint, akik viszont azért nevezik magukat így, mert testükön emberkéz által körül vannak metélve. 12. Ti abban az időben Krisztus nélkül éltetek, Izráel közösségétől elkülönítve, és mint az ígéret szövetségein kívül álló idegenek, reménység nélkül és Isten nélkül éltetek a világban. 13. Most pedig Krisztus Jézusban ti, akik egykor "távol" voltatok, "közel" kerültetek a Krisztus vére által. 14. Mert ő a mi békességünk, aki a két nemzetséget eggyé tette, és az ő testében lebontotta az elválasztó falat, az ellenségeskedést, 15. miután a tételes parancsolatokból álló törvényt érvénytelenné tette, hogy békességet szerezve, a kettőt egy új emberré teremtse önmagában. 16. Megbékéltette mindkettőt egy testben az Istennel, miután a kereszt által megölte az ellenségeskedést önmagában, 17. és eljött, és "békességet hirdetett nektek, a távoliaknak, és békességet a közelieknek". 18. Mert általa van szabad utunk mindkettőnknek egy Lélekben az Atyához. 19. Ezért tehát nem vagytok többé idegenek és jövevények, hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek. 20. Mert ráépültetek az apostolok és a próféták alapjára, a sarokkő pedig maga Krisztus Jézus, 21. akiben az egész épület egybeilleszkedik, és szent templommá növekszik az Úrban, 22. és akiben ti is együtt épültök az Isten hajlékává a Lélek által.
Efézus 2, 11-22
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Elisabeth

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 7213
Re:Tegyél fel kérdéseket
« Válasz #3881 Dátum: 2013 Május 03, 09:11:28 »
Nagyon köszönöm, kedves István, hasonló Ígékkel megpróbálom tisztázni a fogalmakat kiegészítésként. :afro:

Kedves István!

Elöször tisztáznám a fogalmakat, mert akkor érthetöbbé válik.

A Szent Írás szerint, vannak az Izraeliták (12 törzsével), a prozeliták (betértek, vagy mondhatnánk a beoltottak, és vannak a pogányok, amit héberül Goyim-nak neveznek.

A „zsidó” elnezevezés tulajdonképpen a német „Jude” és az angol „Jews” szüleménye, ami a Juda szót jelenti.

Most kezdjük sorjában:

1. Izraelita

Ábrahám, Izsák és Jákób leszármazottjai, akiknek törvényük szerint egy igaz Isten van. Ezt a népet Isten nem csak kiválasztotta, hanem természetfeletti módon teremtette! (Sára természetszerüen már nem eshetett volna teherbe)

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!
Ézs 43,1

2.Prozelita


Azok a nemzetbeliek, akik hisznek Izrael Istenében és elfogadják és megtartják az Örökkévaló beszédét. Így betértek, illetve beoltattak Izraelbe.

Nagyon szép és szemléletes példa erre a moabita Rúth.

Ruth pedig monda: Ne unszolj, hogy elhagyjalak, hogy visszaforduljak tőled. Mert a hova te mégy, oda megyek, és a hol te megszállsz, ott szállok meg; néped az én népem, és Istened az én Istenem.
Ruth 1,16

Így a betérése, beoltatása által megtaláljuk Rúthot Jézus Krisztus származási felsorolásban, azonkivül Dávid is az ö leszármazottja.

Mai napig ez az alapja a betérésnek és erröl beszél Pál apostol is a Róma 11-ben:

Ha azonban az ágak közül egyesek kitörettek, te pedig vad olajfa létedre beoltattál közéjük, és az olajfa gyökerének éltető nedvéből részesültél, 18. ne dicsekedj az ágakkal szemben. Ha mégis dicsekszel: nem te hordozod a gyökeret, hanem a gyökér téged.

Róm 11,17-18

Tehát bármely nemzetbeli Izrael Istenét és Szentjét elfogadja és Jézus Krisztusnak, mint a zsidók Királyának engedelmeskedik, beoltatottnak, mondhatnánk prozelitának nevezhetjük, mert így közel kerültek Izrael közösségéhez, erröl beszél az Ef. 2 fejezete is.

Ti abban az időben Krisztus nélkül éltetek, Izráel közösségétől elkülönítve, és mint az ígéret szövetségein kívül álló idegenek, reménység nélkül és Isten nélkül éltetek a világban. 13. Most pedig Krisztus Jézusban ti, akik egykor "távol" voltatok, "közel" kerültetek a Krisztus vére által.
Ef 2,12,13

Tehát bárki, aki Izrael Istenét imádja és Jézus Krisztust, mint a zsidók királyát elfogadja, Isten gyermeke lett, és abban a pillanatban nincs különbség, mert beoltatás által ugyannak a fának gyümölcsét termi meg.

3. Pogány, vagy Goyim

Azok a nemzetbeliek, akik nem tisztelik Izrael Istenét, és azért bálványimádók. Nem feltétlenül kell itt csak valami szoborra gondolni, mert lehet az ember önmaga is bálvány. Bálvány az, amit jobban szeretünk, mint Izrael Istenét és a zsidók Királyát, Aki egyben Isten egyszülött Fia.

Mi történik azokkal akiknek nem volt lehetöségük az Igazságot megismerni? Az ítélet nekünk noincs megengedve, ez kizárólag Isten hatáskörébe tartozik. Mégis találunk utalást erre is:

A tudatlanság időszakait ugyan elnézte Isten, de most azt hirdeti az embereknek, hogy mindenki mindenütt térjen meg.
Apcsel 17,30

Jézusról, a mi Megváltónkról pedig olvassul a Jelenések könyvében:
   
És egy a Vének közül monda nékem: Ne sírj: ímé győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán, Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és felbontsa annak hét pecsétét.

Jel 5,5

Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető istvan21

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 35
Re:Tegyél fel kérdéseket
« Válasz #3882 Dátum: 2013 Május 03, 19:39:43 »
Köszönöm a válaszokat,tanulságosak  :afro:

Újabb kérdéseim lennének  hozzátok:
Jelenések könyve 20 rész :
7. És mikor eltelik az ezer esztendő, a Sátán eloldatik az ő fogságából.
  8. És kimegy, hogy elhitesse a föld négy szegletén lévő népeket, a Gógot és a Magógot, hogy egybegyűjtse őket háborúra, a kiknek száma, mint a tenger fövenye.

Magóg jelentheti-e a magyar népet? Ill. mi földlakók észrevesszük-e azt hogy a Sátán megkötöztetett 1000 évre?

Jelenések könyve 6 rész:
  9. És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, a kik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, a melyet kaptak.
  10. És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, a kik a földön laknak?
  11. Akkor adatának azoknak egyenként fehér ruhák; és mondaték nékik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak, a míg beteljesedik mind az ő szolgatársaiknak, mind az ő atyjokfiainak száma, a kiknek meg kell öletniök, a mint ők is megölettek.


Mikor Jézus a földön járt azt tanitotta hogy szeressük ellenségeinket. Ez a tanitás halálunk után netán érvényét veszti? Ha mi rosszat kivánunk másoknak,akkor mivel vagyunk különbek náluk?
Nem az lett volna a helyes ha bosszú helyett békére törekedtek volna?
Véleményem szerint a megbocsájtás lett volna részükről is az a dolog amivel jobban hasonlitottak volna Teremtőnkre.Véleményeket várok ez ügyben is.

Nem elérhető Shomer ayin

  • Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 3211
Re:Tegyél fel kérdéseket
« Válasz #3883 Dátum: 2013 Május 03, 21:18:10 »
Áldott Testvérem. A Kérdésedre: Magóg nem egyértelműen a Magyar népet jelzi. Annak mélyebb értelme van.
Hogy a Szoton megkötöztetett, számunkra itt a földön, nem észlelhető, mert a többi letaszított, illetve a démonok elvégzik a feladatukat ugyan úgy...
Van azonban egy észrevehető különbség. Szoton az a pusztító, aki az Örökkévaló ellenségein azonnal végrehajtotta a büntetést. Ő ment el Szodomába és Gomorrába, Ő volt ott Micráimban is,(Eggyiptom) Ő állta útját Bálámnak is...
De ez hogy ő megkötöztetett, nem egyértelműen jó, minden tekintetben... Mert az van, hogy a tévelygés egyre nagyobb méreteket ölthet, és ez által sokak vezettetnek félre a tévelygést hirdetőktől. Ennek következtében a bűn, eddig soha nem látott méreteket ölt.
A Büntetés pedig, sokkal nagyobb lesz azokon, akik félrevezetve, elfordultak az Igaz hitbeli Istentisztelettől...
Ez egyben a következő kérdésedre is válasz...
A Bűn nem marad büntetés nélkül! Azt mondod a megbocsátás a kritérium! Részben Igaz ez Testvér. Ugyanis az Ítélet napján a bűn számonkéretik az Emberektől.
Erről valójában többet beszélt és tanított Jézus, mint bármi másról! Akik nem térnek meg az Egyigaz Istenhez, azok keservesen fizetnek majd!
A Szentek kérése pedig, az Örökkévalóval való egyetértés, ami valójában Istent dicsőíti!
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető Shomer ayin

  • Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 3211
Re:Tegyél fel kérdéseket
« Válasz #3884 Dátum: 2013 Május 03, 21:25:57 »
Nem olvastam el az egész topicot sajnos nincs rá időm igy nem tudom hogy volt-e már foglalkozva ezzel a kérdésel.
Nos én azt szeretném kérdezni tőletek hogy ki hogyan látja a következőt: Zsidó és pogány.
Nos ugyebár mindenki tudja hogy a zsidó,másnéven héber 1 a sok nemzet közül,tehát itt nincs is mit megválaszolni.Na de kiket mondunk pogányoknak ill. kiket tart a Biblia pogányoknak?
Pogány szó jelentése(közéletben) több istenséget imádó,ateista, vagy éppenségel nem keresztény,nem zsidó! népcsoport.Napjainkba ez többnyire a benszülöttekre vall.
A kérdés: Mindenki pogány-e aki nem zsidó? Vagy az pogány-e aki még nem keresztény vagy nem hallot még a Krisztusról?
Továbbá lehetséges-e hogy a pogány szó a bibliában többnyire azokra utal akik pl Krisztus előtti kb 4000 évbe éltek?(gondoljunk csak bele hogy megannyi ember élt ő előtte aki nem zsidó volt és akik nem tudtak semmit az 1 Igaz istenről,és hát nem is tudhattak,értem itt a más tájakon földrészeken élő embereket).
És végül mien itélet alá esnek azok az emberek akik egész életükbe nem tudtak az Úról,és nem azért mert nem akarták befogadni és nem érdekelte őket hanem azért mert nem volt ki beszéljen róla(lásd az imént emlitett 4000 évet+ az afrikai és amerikai benszülött indiánokat napjainkig,ahova mostmár járnak miszionáriusok)

Jelenések könyve 11.2 : De a tornáczot,a mely a templomon kivül van,kihagyd,és azt meg ne mérd,mert pogányoknak adatott,és a szent várost tapodják negyvenkét hónapig

Jelenések 22.2 : Az ő utczájának közepén. És a folyóvízen innen és túl életnek fája vala, mely tizenkét gyümölcsöt terem vala, minden hónapban meghozván gyümölcsét; és levelei a pogányok gyógyítására valók.

.Ha az emberek haláluk után lelkek lesznek test nélkül és megszünik minden fájdalom,akkor adott a kérdés hogy miért kell a pogányoknak gyógyitó levél??


Egyelőre most ennyit tudtam földolgozni ezzel a kérdésel kapcsolatban,miest lesz időm fogok még vele foglalkozni,addig is szeretettel várom a véleményeket  :05:

Elsőként, hadd korrigáljalak testvérem...
A Zsidó nem egy a sok nemzet közül, hanem "A" NEMZET!     Ezt a Nemzetet választotta és szülte magának az Örökkévaló, és elvégezte magában, hogy ebben a Nemzetben menekíti meg azokat, akik Ő hozzá megtérnek. Valójában ez a "beoltatás" És erről a leg szemléletesebben, az Ezekiél 47-ben olvashatunk. Ugyan azt írta le végül Rav Saul, ( Pál) is, a Róma 11-ben.
Attól Héber az a Nemzet, hogy Isten nevéről neveztetnek, és az Egy Igaz Istenhez tartoznak örökség szerint.
Hogy kik a pogányok, arra is ez a válasz... mindenki pogány, aki nem vallja és nem ismeri : Ávráhám-Yichak- Yakov Istenét, Yisráél Istenét.
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,