Szerző Téma: Mit mond a Biblia?  (Megtekintve 72367 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Kamilla

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1727
Re:Mit mond a Biblia?
« Válasz #885 Dátum: 2010 December 13, 20:31:52 »

  Jel 3:

14.  A Laodiczeabeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja az Ámen, a hű és igaz bizonyság, az Isten teremtésének kezdete:
15.  Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem hév; vajha hideg volnál, vagy hév.
16.  Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból.

17.  Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen:
18.  Azt tanácslom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne láttassék ki a te mezítelenségednek rútsága; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss.


19.  A kiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és térj meg.

20.  Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.
21.  A ki győz, megadom annak, hogy az én királyiszékembe űljön velem, a mint én is győztem és ültem az én Atyámmal az ő királyiszékében.


22.  A kinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek
.

 
    :2smitten:  :2smitten:  :2smitten:

Nem elérhető Kamilla

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1727
Re:Mit mond a Biblia?
« Válasz #886 Dátum: 2010 December 15, 12:26:22 »

  Jób 27:

 13.Ez a gonosz embernek osztályrésze Istentől, és a kegyetlenek öröksége a Mindenhatótól, a melyet elvesznek:

14.  Ha megsokasulnak is az ő fiai, a kardnak sokasulnak meg, és az ő magzatai nem lakhatnak jól kenyérrel sem.
15.  Az ő maradékai dögvész miatt temettetnek el, és az ő özvegyeik meg sem siratják.

16.  Ha mint a port, úgy halmozná is össze az ezüstöt, és úgy szerezné is össze ruháit, mint a sarat:
17.  Összeszerezheti ugyan, de az igaz ruházza magára, az ezüstön pedig az ártatlan osztozik.
18.  Házát pók módjára építette föl, és olyanná, mint a csősz-csinálta kunyhó.
19.  Gazdagon fekszik le, mert nincsen kifosztva; felnyitja szemeit és semmije sincsen.

20.  Meglepi őt, mint az árvíz, a félelem, éjjel ragadja el a zivatar.
21.  Felkapja őt a keleti szél és elviszi, elragadja őt helyéről.
22.  Nyilakat szór reá és nem kiméli; futva kell futnia keze elől.

23.  Csapkodják felette kezeiket, és kisüvöltik őt az ő lakhelyéből.

    :2smitten:     :2smitten:       :2smitten:

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Mit mond a Biblia?
« Válasz #887 Dátum: 2010 December 15, 13:50:10 »
Sziasztok!

Mit mond a Biblia azokról az emberekrõl akik meghaltak?
Várják a feltámadást vagy már az Úrnál vannak?
A testük feltámadását melyik idõponthoz köthetjük?
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re:Mit mond a Biblia?
« Válasz #888 Dátum: 2010 December 15, 22:45:29 »
Szia Tesókám!

Az ige két feltámadásról beszél, az első az elragadtatás alkalmával lesz, az örök életre, a második az utolsó ítélet alkalmával kétes esélyekkel. :(
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető Kamilla

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1727
Re:Mit mond a Biblia?
« Válasz #889 Dátum: 2010 December 22, 19:36:06 »

Jeremiás 9:

23.  Ezt mondja az Úr: Ne dicsekedjék a bölcs az ő bölcseségével, az erős se dicsekedjék az erejével, a gazdag se dicsekedjék gazdagságával;

24.  Hanem azzal dicsekedjék, a ki dicsekedik, hogy értelmes és ismer engem, hogy én vagyok az Úr, a ki kegyelmet, ítéletet és igazságot gyakorlok e földön; mert ezekben telik kedvem, azt mondja az Úr.

        :2smitten:    :2smitten:

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:Mit mond a Biblia?
« Válasz #890 Dátum: 2010 December 24, 12:41:47 »
Mit Ünneplünk Karácsonykor?

 Az egyik legcsodálatosabb eseményről emlékezünk meg most Decemberben. Ami Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus születéséről. Úgy is mondhatjuk, hogy arról amikor ő belépet a mi világunkba, testé lett.

   Ján 1:14 És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk ...

  Ő nem csak egyszerűen megszületett, vagy ahogy egyesek gondolják, hogy akkor kezdte meg létezését, hanem Ő testé lett, be lépet a mi világunkba, otthagyta a menny dicsőségét és emberré lett, hogy egyé tudjon lenni velünk. Ő létezett már a születés előtt is. Ő erős Isten, örökkévalóság Atyja, nagy Király.

  Ézs 9:6 Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!

A világmindenség teremtője,a mindenható Isten, a Seregeknek Ura, elkűldte az Ő Fiát, Jézus Krisztust. Isten, az ő végtelen szerelméből, megajándékozott bennünket az ő egyetlen Fiával. A legnagyobb ajándék amit az emberiség, te vagy én kaphattunk. Isten az Ő Fiában, és az ő Fával mindent nekünk adott, ennél többet nem kaphatunk volna.( Róm. 8.32 - ben: "A ki az ő tulajdon Fiának nem kedvezett, hanem őt mindnyájunkért odaadta, mimódon ne ajándékozna vele együtt mindent minékünk? ").

Isten megajándékozott benünkett a légdrágábbal amit csak adhatott volna nekünk, és ezt az Ő végtelen nagy szeretetéből tette Jn 3.16. nem azért mintha mi megérdemeltük volna ezt, sőt mikor még ellenségei voltunk, Ő akkor gondolt ránk az Ő szeretetéből (Róm. 5.8 : "Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk * meghalt." 10v : "Mert ha, mikor ellenségei voltunk, megbékéltünk Istennel az ő Fiának halála által..."). Jó ha mi is, szeretetből, megajándékozzuk egymást. Ne azért, hogy viszont megajándékozzanak. Jézus azt mondta - jobb adni mint kapni. Milyen jó volna megtanulnánk mi is adni minden elvárás és feltétel nélkül. Adni, egyszerűen csak azért mert szeretem az én testvéremet, felebarátomat és örömöt akarok neki szerezni.


  Mi keresztyének, szüntelen az Úr Jézust Krisztust a szívünkben kell hordjuk. Mégis az Úr rendelt néhány napot amikor különös képen megemlékezünk a mi Urunkról. Ezeken a napokon még közelebb akar jönni hozzánk az Úr. Mégjobban meg akarja ragadni a szívünket, és betölteni bennünket lelki áldásokkal. De csak akkor ha hagyjuk, ha megtartjuk őt az első helyen a szívünkben.

  Sokan csak úgy tekintenek a Megváltóra, mint kis gyermek – „kis Jézuska” – az egyik legnagyobb tévedése az embereknek. Krisztus nem megszületik a szívünkbe, hanem be lép oda. Belép, úgy, ahogy belépet ebbe a világba – mint Nagy Király, Felséges Úr, Erős Isten, Örökkévalóság Atyja. Mint drága Megváltó és Szabadító. Ő az első helyen akar lenni szívünkben, a vezető helyen, mert Ő Nagy Király, hatalmas Isten. Ő a szívünkben a trónon akar ülni és nem a gyerekszobában egy bölcsőben aludni. Ő irányítani akarja az életünket, és nem meghúzódni szívünk egyik kamrájában. Ha nem lehet és életedben nem töltheti be a vezető szerepet, ő nem marad ott és lehet nem is volt ott.

  Vigyázzunk, hogy az ünnepre való készülődés, sütés-főzés, az ajándékok és a jó hangulat keresése, el ne foglalja szívünket. Nehogy fontosabbá váljon az ünnep az ünnepeltnél. Vannak akik még gyülekezetbe se mennek, mert most készülődni kell, nincs idő a Bibliára , az imádkozásra, nincs idő közöségbe lenni Istennel és egymással. Vajon ez helyes? Ez nagyon rossz dolog mert az ilyet Isten gyűlöli. Isten gyűlöli az olyan ünnepet ami nem tiszta szívből származik és aminek nem Ő a központja Ézs.1r 13,14. Ne ünnepeljünk úgy mint a világ. Ne feledkezzünk el Jézus Krisztusról, mert ő róla szól ez az ünnep és nem a sütésről-főzésről, nem a karácsony fáról, és még nem is az ajándékozásról, egyedűl Jézus Krisztusról, Isten szeretetéről.
  Őrizzük meg a mi Krisztus Urunkat, a szívünk első helyén, az ünnep „forgatagában”. Inkább az ünnep „forgataga”, váljék az ünnep csendeségévé, mikor elcsendesedünk és minden figyelmünket a mi Urunkra szegezzük, azzal a vággyal, hogy őt lássuk, őt érezzük, ő töltse be szívünket, életünket, ünnepünket. Ő legyen számunkra minden mindenekben, még ebben az ünnepben is. Ő tündököljön az ünnep éjszakáján.

   Kol 1:18 És Ő a feje a testnek, az egyháznak: a ki a kezdet, elsőszülött a halottak közül; hogy mindenekben Ő legyen az első

Kívánok mindenkinek Istentől gazdagon megáldott Karácsonyi ünnepet, és áldásokban, békességben és szeretetben gazdag boldog új évet.

 :2smitten: :2smitten: :2smitten: :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető Kamilla

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1727
Re:Mit mond a Biblia?
« Válasz #891 Dátum: 2010 December 24, 13:04:19 »

 Kedves Zoltán!   :044:

 Szeretném megkérdezni, hol van ez megírva?
 Ahol Isten rendelte ezeket a napokat?

 " Mi keresztyének, szüntelen az Úr Jézust Krisztust a szívünkben kell hordjuk. Mégis az Úr rendelt néhány napot amikor különös képen megemlékezünk a mi Urunkról. Ezeken a napokon még közelebb akar jönni hozzánk az Úr. Mégjobban meg akarja ragadni a szívünket, és betölteni bennünket lelki áldásokkal. De csak akkor ha hagyjuk, ha megtartjuk őt az első helyen a szívünkben. "

  köszi a választ!   :088:

 Áldott napokat neked és családodnak!   :2smitten:

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re:Mit mond a Biblia?
« Válasz #892 Dátum: 2010 December 24, 13:38:20 »
Sokan sokféleképpen beszélnek a Szent Szellem vezetéséről.
A legtöbben úgy vélik, hogy Isten Lelke csak olyan dolgokban jelenthet vezetést, ami meg van írva a Bibliában.
A Karácsony megünneplése valóban nincs rögzítve a Szent Íratokban. Az sem titok, hogy az Úr nem ezekben a napokban született meg gyermekként. A pogány gyökerekről is lehet tudomásunk!
Isten a gonoszt is jóra tudja fordítani, mi emberek, pedig a jóból is képesek vagyunk gonoszt kreálni!
Az Úr Jézus testélételéről megemlékezni valószinűleg nem tartozik az okkúlt praktikák közé, bár vannak, akik szívesen emelik ebbe a kategóriába és mossák össze pogány szokásokkal ezt az egyházi ünnepet.
Előszeretettel túlajdonítják a karácsony megünneplésének "bűnét" a Római Katólikus Egyháznak.
Én úgy gondolom, hogy a Karácsonyt ünneplő testvérek közűl senki sem a "napistent" imádja ezekben a napokban. A "keresztyénnek" mondott világ azonban ezt az ünnepet is sikeres munkával zülesztette le...
Szóval a Bibliában sehol sem mondja az Úr, hogy a Karácsony napjait egy "szorosabb kötelék elmélyítésére" rendelte volna! Viszont nem gondolom Jehova Tanúival ellentétben azt sem, hogy a Karácsony megünneplésének gondolata a sötét szellemi erők műve lenne. Ahogy a világ ünnepli a Karácsonyt az viszont gyalázat az Úrra nézve!
:2smitten:
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető Kamilla

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1727
Re:Mit mond a Biblia?
« Válasz #893 Dátum: 2010 December 24, 13:55:35 »
 Szia Csaba!   :044:

 Nagyrészt egyet értek veled, csak ezt a kettőt nem tudom összeegyeztetni:

  Vagy a Szent Szellem vezetése ez az ünnep, vagy pogány gyökerei vannak, nekem a kettő nem jön össze sehogy sem.

Aztán meg a Bibliában vannak rendelt napok, amikor az Úr velünk akar lenni, pl. a szombat, és az ünnepek és ezeken Jézus is részt vett, és nem rendelte el, hogy ünnepeljük meg a születését, illetve biztos hogy nem rendelt el Karácsonyt és főleg nem pogány gyökerekre alapozva!
  És ha Ő ezt nem tette, nem tenné, akkor a Szent Szellem sem teszi, tette, tenné, azt hiszem, ezt ki lehet jelenteni.  :088:

 Szóval ez nekem picit "magas", de lehet csak nekem ...  :063:

   :2smitten:   :2smitten:   :2smitten:

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re:Mit mond a Biblia?
« Válasz #894 Dátum: 2010 December 24, 14:31:28 »
Igen Kamilla igazad van, a Karácsonyt nem rendelte el a Szent Szellem, ahogy azt sem, hogy Vízkeresztség nélkűl nem vehetünk Úrvacsorát, de a felekezetek döntő többsége még is ekként érez vezetést ebben a dologban.
A pogány "gyökerekre" én csak annyiban tekintek vissza, hogy nagy valószínűséggel éppen ezeket a pogány szokásokat próbálták elfedni, elfelejtetni az emberekkel ezen a napon, hiszen az igazi világosság nem a nap, hanem az Úr Jézus Krisztus! Ez annyira sikeres volt, hogy az átlag keresztyének közűl csak kevesen tudják, hogy ezen a napon egy pogány ünnepet tartottak!
Viszont aki éppen a mai napon született és ünnepli a szülinapját, az sem a pogány istenekre tekint, ahogy mi keresztyének sem.
:2smitten:
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető Kamilla

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1727
Re:Mit mond a Biblia?
« Válasz #895 Dátum: 2010 December 24, 14:43:01 »

 Igen Csaba!   :169:

 Így van..csak az a probléma, ha rossz az alap, akkor az sem jó, amit ráépítenek, illetve nem áll meg, nem hoz maradandó áldást vagy semmilyet, hanem inkább az ellenkezőjét...  :062:.
 És azért is érdekes ez, mert a keresztények nagy előszeretettel hangoztatják, hogy ők már nincsenek a Törvény alatt, emberi rendelések, szokások, törvények alá viszont szívesen behajtják a nyakukat.

 Más: Isten vajon hogy néz erre? Eddig megengedte, de meddig még?
 Ha megnézzük jól a Szentírást, akkor látjuk, hogy a zsidó nép, a kiválasztott nép, pontosan ezért van most "kispadon": idegenistenek imádása, bálványimádás, áldozás ezeknek, Isten Szavának  figyelembe nem vétele, stb. Vajon minket másképp ítél meg ezekért Az, Aki maga az Igazság??!!
 
 És ha tényleg őszinte ez a keresés, ez a megemlékezés, ez az együttlét utáni vágy, akkor miért nem az Isten által előírt idópontban teszik ezt? Engedelmeskedve, Istennek, Neki akarva tényleg tetszeni? Tényleg Őt keresni és megtalálni? Miért olyan alapokon, és kivitelezésben, ahol és ahogyan Isten nem akarja ezt? Érdekes...

  Akkor már szerintem jobb a szombatot tartani, mint ez az "álszületésnapi ünnepség".

  És persze kényelmesebb ez az "ünneplés", egyszer egy évben, önmagunkat is megjutalmazva, mint minden héten és az évben előírt napokon odaállni Urunk elé, az Ő világosságába, mert még véletlenül meglátszanának a rútságaink  :pirul:

 Ja és amikor olyan dolgokat teszünk, amik Ige-ellenesek, az lázadás...  :118: és akkor...??? hmmmm

    :2smitten:   :2smitten:   :2smitten:

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:Mit mond a Biblia?
« Válasz #896 Dátum: 2010 December 24, 15:00:53 »

 Kedves Zoltán!   :044:

 Szeretném megkérdezni, hol van ez megírva?
 Ahol Isten rendelte ezeket a napokat?

 " Mi keresztyének, szüntelen az Úr Jézust Krisztust a szívünkben kell hordjuk. Mégis az Úr rendelt néhány napot amikor különös képen megemlékezünk a mi Urunkról. Ezeken a napokon még közelebb akar jönni hozzánk az Úr. Mégjobban meg akarja ragadni a szívünket, és betölteni bennünket lelki áldásokkal. De csak akkor ha hagyjuk, ha megtartjuk őt az első helyen a szívünkben. "

  köszi a választ!   :088:

 Áldott napokat neked és családodnak!   :2smitten:

Az Úr rendelt három fő ünnepet az Ósz. Az Úr mindig az ünnepeket azzal a céllal szerezte, rendelte, hogy ezeken a napokon különös képen közösségbe kerüljön népével. A népnek lehetősége volt még közelebb kerülni az Úrhoz, és az Úr is közelebb került népéhez.
Igazad van, az Új.sz.-ben nincs számunkra rendelve ünnep amit megkéne ünnepelni. Mégis érdekes módon, az Úr gondviselése – én annak tartom – nekünk is Keresztyéneknek három ünnepünk van, és azért drágák ezek az ünnepek számunkra mert ezeknek az ünnepeknek a középpontjában az Úr van és az amit Ő tett értünk.
Ezeken az ünnepeken megemlékezünk az Úrról és arról amit ő tett.
Ha ezek az alkalmak, nem arra szolgálnak, hogy közelebb kerüljünk az Úrhoz és egymáshoz, akkor hiábavaló az egész ünneplésünk Ézs.1r.
Ha nem az Úrtól van ez az ünnep, akkor miért ünnepeljük?
Ha nem az Úrtól van akkor csak két lehetőség van: vagy emberektől és akkor hiábavalóság – mert emberi, vagy a sátántól és akkor egyenesen gonosz.

Ha az Úrtól van, akkor az azért van, hogy ezek az ünnepek által növekedjünk, szellemi áldásban részesüljünk, közelebb kerüljünk az Úrhoz, közelebb kerüljünk egymáshoz.

El kéne gondolkozni ezeken.

Sok szeretettel.

 :2smitten: :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re:Mit mond a Biblia?
« Válasz #897 Dátum: 2010 December 24, 15:14:51 »
Hát a Szombat, azaz Sabath nap egy picit más kategória. :)

A  Szombat kérdéséhez kétféle képpen lehet, hozzáállni az újszövetségben:
1, Helytelenűl: "A Szombat el van törölve, a Vasárnapot KELL megtartani!" , vagy "a Szombatot ma is meg kell tartani!"
2, Igeien: "Emez az egyik napot különbnek tartja a másiknál:amaz pedig minden napot egyformának tart. Ki-ki a maga értelme felől legyen meggyőződve.
Aki ügyel a napra, az Úrért ügyel: és aki nem ügyel a napra az Úrért nem ügyel."
Róma. 14:5-6

Látod ez is egy olyan keresztyén szabadság, amelyre Krisztus váltott meg bennünket a törvény alól!
Érdemes elolvasni Zsid.4részt ebben a témában, főleg figyelve a 12-13. versekre, mert az a Karácsony kérdésében is útmutatást adhat...
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re:Mit mond a Biblia?
« Válasz #898 Dátum: 2010 December 24, 15:27:10 »
Szia Zoli tesó! :2smitten:

Valóban 3, időponthoz kötött ünnepe van a keresztyénségnek.

A Karácsony, amit fenyő cicomázással és képmutatóskodással próbálnak meghamisítani az álkeresztyének, a Húsvét, amit nyuszival és tojásfestéssel piszkítanak be, valamint a pünkösd, ami annyira idegen a látszat hívők számára, hogy még említésre sem méltatják! Kár, hogy a Karácsonyt és a Húsvétot magukénak tartják! :hehe:
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető Kamilla

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1727
Re:Mit mond a Biblia?
« Válasz #899 Dátum: 2010 December 24, 16:07:17 »

 Igen a keresztény szabadság Krisztusban csodálatos!!  :afro:
 
 De a keresztény szabadosság az már nem annyira!!   :nem:
 Az hogy a pogány örökséget, gyökereket bekenik mázzal, vallásos sziruppal, ájtatossággal leöntik és humanizmussal becsomagolják és azt mondják, hogy az Isten gondviselése, miközben az Urat nem kérdezik, ha szól, nem akarják meghallani és hizlalják a saját testüket, lelküket, nos ez nem jó, egyáltalán.
 Ez amolyan "csináld magad" mozgalom, jókodunk, eleget teszünk... :167:

 Nem gondolom, hogy ha megtartja valaki a szombatot, azért az Úr megbünteti, mert az legalább igei, de a karácsony...!  :118:

 Ja, és a Bibliában, az Ószövetségben nem 3 ünnep van...  :119:

   :2smitten:   :2smitten:   :2smitten: