Szerző Téma: Valódi szerelem  (Megtekintve 30870 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető h.isro

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 887
Valódi szerelem
« Dátum: 2007 Január 05, 11:56:15 »
Ti szerintetek!Mit jelent a szerelem,ha milyen mértékben gondolok arra a fiúra?Mert az a helyzet,hogy én nagyon szerelmes lettem egy fiúba és elkövettem egy hibát,hogy tudatomon alul a tudtára jutott.Ő azt mondta nem akar tőlem semmit!Én azt mondtam én sem,amig nem tudom Isten mit akar.Azzal egyet értettem,hogy most sokkal fontosabb lenne,ha Istenre figyelnék,hogy a türelmetlenségemet elvegye.De az a baj,hogy pontosan azért szeretem,mert ő számomra nagyon jól tükrözi az Urat.Ezt neki is mondtam,hogy tulajdonképpen nem is őt szeretem,hanem azt akit tükröz.Azért mert nagyon szelíd,szeretetteljes és akárhányszor találkozok vele,mindig látom azt,aki benne él!Tudom,hogy lánylétemre hiba volt,hogy elküldtem neki azt az smst,amit nem is neki akartam elküldeni,de ez tudat alatti volt és utána nagyon megbántam.De ennek ellenére nem tudok nem szerelmes lenni belé.Segítsetek.Mi valójában a szerelem.Hogyan tudok türelmesebbé válni.Mert mondani könnyű,hogy ne gondoljak rá!De nem tudok nem rágondolni,mert mindenről ő jut eszembe és fordítva,róla meg mindig Isten jut eszembe.De egyenlőre nem látok tisztán
Segítsetek!Aki tud adjon tanácsot!Köszi
With God All Things Are Possible= Istennel minden lehetséges!
Ki vagyok szolgáltatva Istennek. Teljesen fegyvertelen és védtelen vagyok, ezért kell, hogy a Szentlélek befedezzen.

maria

 • Vendég
Re: Valódi szerelem
« Válasz #1 Dátum: 2007 Január 05, 14:52:31 »
Elég nehéz egy szerelmesnek türelmesnek lenni. Isten ezt jól tudja. Azt is tudja, hogy sokat hibázunk, mint azt te be is ismerted. Szerelemnek két fajtája van. A szenvedő és a szemvedélyes. Lehet Istentől jövő vagy emberi és hústest. Az utóbbi mindig gyötrelemmel jár, mert az kisajátítóan önző és mindent magának akar. Éjszaka nem lehet tőle rendesen aludni. Éjel - nappal gyötör a bánat, hogy miért nincs mellettem, miért nem láthatom, miért nem lehet az enyém, miért nem érzi azt amit én...... Ez lenne az Istentől jövő szerelem? Kimondhatom, hogy nem! Isten amit az Ő "almából" ad szerelmet, az mindig alázatos és elviselhető. Soha nem jár gyötrelemmel. Várni kell ameddig az Úr küld társat. "Honnan ismerem fel, hogy Isten küldte-e az illetőt?" - Teszed fel a kérdést. Hidd el, az olyan más. Fel fogod ismerni. Lehet kapkodni. Lehet türelmetlenkedni, bele fér. Nem jön előbb, csupán rossz lesz a választás. A te esetedben nem lehet egyértelműen azt írni, hogy ez a szerelem nem Istentől jött, de valamit nem szabad kihagyni. Ő még akkor nincs kész Rád! Azért utasított el. Mit tegyél? Te is jól tudod, de nem biztos, hogy a tested azt akarja. Az nem lehet a szerelem középpontja, hogy tükrözi Istent! Akiben Isten benne van, azok mind láthatóan Isten fiai. Ezért nem szabad szerelmesnek lenni valakibe. Az ilyen kapcsolat, házasság nem épülhet fel semmire. Ha te is meg vagy térve, benned is ott van Jézus. Gondolom érted mit akarok írni. Nekem könnyű a helyzetem, de én is voltam szerelmes reménytelenül és volt, hogy viszonzásra is találtam. Hát valószínű, ezeket meg kell tapasztalni neked is. Hogyan tudnál majd másoknak tanácsot adni, ha nem estél volna át rajta?

Mit tanácsolok? Nem azt, hogy ne gondolj rá, mert azt te úgyse tudod megtenni! Hívd segítségül az Úr nevét! Kérd meg Istent, hogy vegye le rólad ezt a szerelem érzést ha nem Tőle van. Segítsen szabaddá válni a szenvedéstől és az "ostobaságoktól" amiket ilyenkor hajlamosak vagyunk elkövetni. Lásd. sms. Adjon neked útmutatást, kijelentést erről a fiúról. Hitben vedd el, fogadd el, hogy Ő cselekedni fog. Soha ne egy emberről jusson eszedbe Isten! Ez kibúvó és becsapod önmagad! Isten a szívedből jöjjön elő és ne azért mert a szerelmedre nézel. Ez egy csapda! Mire észbe kapsz, bálványod lesz ez a fiú! Magad írtad, hogy nem látsz tisztán. Igen, ez valóban "vakság". Ebben csak te tudsz magadon segíteni, azzal, ha odamész a Mennyei Trónus elé, őszintén. De csakis őszintén! Imával hordozni foglak.

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Valódi szerelem
« Válasz #2 Dátum: 2007 Január 05, 16:45:40 »
Ugy érzem talán vigaszod lehet

1Kor 11,11
De az Úrban nincs asszony férfi nélkül, sem férfi asszony nélkül.
 
Isten te rólad sem feledkezett meg :D
 
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető tanítvány

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 24
Re: Valódi szerelem
« Válasz #3 Dátum: 2007 Augusztus 12, 18:41:24 »
Kedves testvéreim, én egy bátorításként a következő vezetést kaptam az Úrtól a páromat illető kérdésemre. Mivel én is a világi életet éltem a legszebb éveimben, sok hibát halmoztam fel, és követtem el. De amikor az Úr a régi életemből kivont, bennem is nem egy esetben feltőrt a vágy egy társ után. Nem tagadom, hogy több hölgyel is megismerkedtem, de mind ejtett, mert én nem voltam az ő igényeikhez eléggé felnőve. Nagyon bántott és fájt ez, nem tagadom, sok esetben szinte kétségbe estem, hogy én nem találom meg a társam! Sok idő kellett, hogy megértsem, az Úr, tudja, hogy kinek milyen társ kell, és tudja, hogy kit épít, vagy nem épít a házasság. Akkor néhány szóban, hogy ezt hogyan kaptam meg, hogy legyek türelmes! Ez év végén, ha engedi Istenem, betőltöm a 44 évemet, de még nőtlen vagyok. Kerestem én is sokáig és sok felé, de nem ott ahol azt igazán kellett volna. Sok évig nevelt arra az Úr, hogy Ő csak akkor tud egy ember életében igazán cselekedni, ha az teljesen átadja magát Neki, és Jézust az első helyre helyezi az életében. Amedig Jézus nincsen az életemben az első helyen, akkor nélküle teszek meg mindent, mivel Ő más helyezéssel nem éri be. Félre áll, és akkor magamra maradok. És amikor én is kerestem a nekem, hozzám való társam, mindig én kerestem, azaz, itt Jézust és az Atyát kizártam a hozzá álásommal. Volt rövid vagy hosszabb ismeretségem, de egyik sem volt hosszú idejű, sőt, hamar kiderült, hogy nézeteink homlok egyenest mások, ellentétesek. És megtanultam, hogy a szentírás adjon az Isten Igéje vezetést. És bizony, nehéz volt engedni, de nem bántam meg. Mert azt észre kellett vennem, hogy az adigi ismeretségeim, többé a világ felé orientálták az ismerőseimet, és nem az Úr felé. És ekkor egy kedves lelkipásztor testvérem egy sátor misszió alkalmából Kecelen tartott tanításokat, és vele beszélgettem erről a gondomról. És ő elmondta, hogy milyen rosszul járnék, ha olyan társat választanék, aki az Isten tisztelet helyett a diszkóba szeretne menni, nem szereti, sőt idegen neki Jézus szeretete, én hogyan tudnék így békességben és szeretetben élni? És elmagyarázta Jézus szavait, intelmeit, az igéket amelyek utalást tesznek a szeretetről. Beláttam, hogy igazak a szavai, és én vagyok nagyon türelmetlen. Tudja az én Megváltóm, hogy nekem ki az aki a legjobban megfog felelni, aki  segítő és szerető társam lesz. És nem az, aki a múltam folyton a felyemhez veri, vagy igényeivel keseríti meg napjaim óráit. Nem tagadom, ma már több ismeretség jönne létre, de nem érzem, hogy ez az igazi, mert ma már a Szentírás tükrében keresem azt, aki nem az anyagiakban látja a szép és boldog élet titkát. Hiszem, és remélem, hogy semmi sincsen cél nélkül, minden nagyon is jól el van tervezve, csak tudni kell ezeket kivárni.
És bevallom, ha én ezt elsietem, akkor egy vagy több hölgy életét teszem tönkre, vagy éppen fordíítva. És gyarapítom a tönkrement kapcsolatok listáját, mert türelmetlen és felkészületlen voltam. Hiszen Jézus nagyon is nyíltan beszél arról, hogy ha az Atyának egy verebecskére is gondja van, akkor mireánk hogy ne lenne gondja? Még a hajunk szálai is számon vannak tartva! Így hiszem, és azt vallom, hogy aki az Úrra bízza párja megtalálását, az nagyon bölcsen teszi, és az meg is fogja az igazit találni. És sok testvérrel beszélgettem erről, és aki türelmesen az Úrtól kérte párját, ma is boldog békességben éli házasságát.   tanítvány
"Nem halok meg, hanem élek,és hírdetem az Úrnak cselekedeteit! Keményen megostorozott engem az Úr, de nem adott át engem a halálnak. Nyissátok meg nékem az igazságnak kapuit, hogy bemenjek azokon és dicsérjem az Urat!"  Zsoltárok 118:17-18-19 veresek.

Nem elérhető Katus73

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 233
  • Életem Krisztusban
Re: Valódi szerelem
« Válasz #4 Dátum: 2007 November 30, 19:16:51 »
Nem is gondoltam volna, hogy ilyen témában is fogok olvasni itt. De ennek nagyon örülök.

2 éve lesz, hogy ismerjük egymást a vőlegényemmel. Hisszük, hogy Atyánk keresztezte utjainkat. Követtem el én is hibákat, rossz lépéseket, amiket már bánok. De olyan gyönyörűséges rácsodálkozni, hogy botlásaim ellenére is vezet az Úr, és felhasználja ezeket a botlásokat is a javamra.

Igen, beleférnek a botlások.

A Szentírás tükrében kell megélni a szerelmet. Az áldásokon túl, azért a szerelem megélése rengeteg harccal is jár, mert sok olyan bűnt, hiányosságot megmutat belőlem, amivel egyébként nem szembesülnék, ha egyedül maradnék. Bár azt is hozzá kell tennem, hogy egészen megszoktam és élveztem (néhány kivételtől eltekintve) az egyedüllétet a fiammal (egyedül nevelem 1 éves korától), és nem igazán akartam már férjhez menni.
Vannak nálam is olyan rácsodálkozások, hogy "Uram, én valóban ilyen vagyok?!" Alázatra, és engedelmeskedésre nevel engem a Lélek a jegyességünkben.

Hirtelen ezek jutottak eszembe!


"Gyönyörködjél az Úrban, és megadja szíved kéréseit." Zsoltárok 37,4

maria

 • Vendég
Re: Valódi szerelem
« Válasz #5 Dátum: 2007 November 30, 21:51:09 »
Katus! Mikor szabadul a vőlegényed? Legyetek nagyon áldottak!

Nem elérhető Katus73

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 233
  • Életem Krisztusban
Re: Valódi szerelem
« Válasz #6 Dátum: 2007 November 30, 21:55:11 »
Papírforma szerint 8 év múlva, és csak utána házasodhatunk össze.
Hitünk és Isten ígéretei szerint előbb hozza ki vőlegényemet hozzám.
"Gyönyörködjél az Úrban, és megadja szíved kéréseit." Zsoltárok 37,4

maria

 • Vendég
Re: Valódi szerelem
« Válasz #7 Dátum: 2007 November 30, 21:58:28 »
Az Úrnál semmi nem lehetetlen!

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Valódi szerelem
« Válasz #8 Dátum: 2007 December 01, 01:24:45 »
Nagyon jó látni Katus, hogy így kötődtök egymáshoz, szeretitek egymást és hogy éveket vártok...biztos nem lehet könnyű.  :04:

Isten áldjon meg!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető diki

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 174
Re: Valódi szerelem
« Válasz #9 Dátum: 2007 December 01, 16:05:57 »
Nagyon sokat gondolkodom én is ezen a dolgon (párválasztás). Környzetemben sokszor azt tapasztalom, hogy azért járnak együtt, mert valakinek azért lenni kell mellettem címszó alatt. Én azt az egyet eldöntöttem, hogy felszínességből soha nem tennék ilyet. Bár az én mentalitásom nagyon sok ponton eltér az ismerőseimétől, talán a neveltetésem miatt, de azt tudom, hogy csak akkor megyek bele egy kapcsolatba, ha annak egyetlen komoly alapja van, az pedig Isten. Igy fiatalon nagyon nehéz ebben a témában "okosan" dönteni, de nem lehetlen. Nekünk van egy Mennyei Atyánk, aki vezet, tanít és tanácsot ad, ha elakadtunk. Tanácsot nem tudok adni, mert én is sokszor tanácsra szorulok. Arra gondolok, hogy az én párom is vár valahol engem, ahogyan én is várom őt. Ez sok embert megmosolyogtat talán, de én ezt így gondolom.

Üdv.: diki  :afro:

maria

 • Vendég
Re: Valódi szerelem
« Válasz #10 Dátum: 2007 December 01, 17:53:10 »
diki írta: Arra gondolok, hogy az én párom is vár valahol engem, ahogyan én is várom őt.

Igen, ez egészen biztos, hogy így van. Eltudom képzelni ahogy ott ül a könyve előtt és azon tűnődik, hogy vajon hol él az a fiú, akit ő majd szeretni fog és gyermekei apukája lesz. Vajon mikor ismerheti meg? Biztosan kéri epekedve az Urat, hogy küldjön már végre az útjában, mert annyira vágyakozik rád. Kérdezi Isten, hogy vajon hogy nézel ki? Aztán azon gondolkodik, hogy jól megfogjátok érteni egymást és tud -e finom ebéddel kedveskeni neked. Jó feleséged lesz-e? - Oh, Uram, küld már, mert annyira vágyok rá! Úgy szeretném már látni! Az Úr pedig azt mondja, még nincs itt az idő. Még sokminden nincs kész a szívetekben. Még el kell készíteni és felkészíteni a szíveteket az együttélésre.... Egy boldog házassághoz nagyon sok minden kell, nem csak a szerelem. Ahogy nem alkalmas egy 10 éves fiú a nehéz munkára, sokszor nem vagyunk készen bizonyos dolgokra. Ezen munkálkodik az Úr.

Na valahogy így.  :angel2:

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Valódi szerelem
« Válasz #11 Dátum: 2007 December 01, 23:57:33 »
Köszönöm Mária, amit megosztottál velünk. Nekem sokat mondott!
Isten áldjon meg! :05:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

 • Vendég
Re: Valódi szerelem
« Válasz #12 Dátum: 2007 December 02, 00:05:13 »
Akkor már érdemes volt megírni ha segítettem. Azért ti csak epekedjetek a kedvesetek után, mert ő is azt teszi. Meg tudjátok én is voltam fiatal mint ti és nekem már megvan a nagy Ő.

Nem elérhető Katus73

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 233
  • Életem Krisztusban
Re: Valódi szerelem
« Válasz #13 Dátum: 2007 December 02, 20:53:34 »
Nekem kettő is van! :D

Az ÚR Jézus Krisztus mindenekfelett! És a Kedvesem, akit az Úr ajándékozott nekem!

Halleluja!

És így igaz, a szerelem kevés egy boldog, időt és próbát álló házassághoz!

Katus
"Gyönyörködjél az Úrban, és megadja szíved kéréseit." Zsoltárok 37,4

Nem elérhető Adnama

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 122
 • Egy testvér az Úrban
Re: Valódi szerelem
« Válasz #14 Dátum: 2007 December 27, 22:44:14 »
Szeretnék majd ebbe a témába én is írni, de jelenleg ezen a téren bölcsességre és tanácsra szorulok Istentől... Úgyhogy inkább csak épültem az előttem szólók írásaiból. Ami a tűnődést illeti a könyvek fölött (Hogy milyen lesz majd akivel leélem az életemet, hármas kötelékben) igen, a lányok előszeretettel szokták ezt csinálni imádsággal egybekötve...  :08: Fontos kérdés... De én mintha állandóan azt kapnám mostanság válaszként, hogy "Te csak az Istennek országát keresd...és minden egyéb megadatik majd..."
"A woman's heart should be so lost in God that a man has to seek Him to find her..."