Szerző Téma: Válás és az újraházasodás  (Megtekintve 77108 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Kingooo

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 378
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #90 Dátum: 2009 Április 01, 20:47:36 »
Úgy gondolom én nagyon bűnös ember vagyok, mivel a férjem nem hívő ember. Én mégsem érzem, hogy felemás igában járok, mivel tudom, hogy nekem férjemül ő kellett, hogy legyen hiszen az Úr bennünket egymásnak teremtett. Hiszem, hogy az Úr munkálkodik a férjemnben is, de még ő nem jutott el arra a szintre, hogy be is ismerje. Viszont sokszor veszekedések alkalmával én voltam az, aki nem akart békülni, és mindig ő jött oda és nem engedte, hogy elmenjek. Amikor elgondolkozom rajtunk, akkor eszembe jut, hogy inkább legyen a férjem olyan, amilyen, minthogy terrorban éljünk, igyon, megcsaljon stb. Én ezért hálát adok Istennek. Pedig más ember már rég elvált volna. No én nem hiszem, hogy a férjem megváltozik, mivel évek óta egy témán veszkeszünk, vagyis csak én jártatom a számat ő pedig hallgatja, viszont nem fogok elválni sem. Majd eljön az az idő, amikor rájön, hogy igazam van. Mindenkinek megvan a kersztje, hát azt vigye. Nekem jó tudni, hogy az Úr segít, bármikor hozzá fordulhatok minden bajommal és örömömmel, nekem ez pont elég. Ha a lelkem rendben van, akkor a testi dolgok is. Az Úrral való közösségem mindennél fontosabb, mint a vilg dolgain való rágódás.

De te, oh Uram! paizsom vagy nékem, dicsőségem, az, a ki felmagasztalja az én fejemet.  Zsolt. 3/4

B.Miklós

 • Vendég
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #91 Dátum: 2009 Április 01, 20:52:15 »
Békesség néktek.
Sok gondolatot érintettetek,lehet már ez az ige is volt.
Mát. 5,28
Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.
Kérdezném testvéreim tőletek: Mit gondolt itt a Mester? Én hogyan értelmezzem. Van egy ismerősöm aki mindenkire rá csodálkozik.
Azt mondja majd meggyónom. Az ilyen paráznaságot meg lehet bocsátani? A másikat nem ?  A testem fontosabb a szívemnél?
 Ti még soha nem estetek ebbe bele ? Elváltatok utána ? Természetesen nem. A Házasság körül az utolsó időben még több  baj lesz .
Atyánk irgalmas ne legyünk irgalmatlanok.  Atyánk sokszor megbocsátott  Izráelnek. Nem a paráznaságot pártolom de a házasságot
 Isten őrzi mert 3. vannak benne. Ha gyermekek vannak  még nehezebb. Ircsi  köszöntelek ,sajnos kevés az ilyen ember egyre több
az aki elváll. Imádkozzunk a házasságokért hogy megerősödjenek . Szeretettel: Miklós tv.
Mát. 19,6
Úgy hogy többé nem kettő, hanem egy test. A mit azért az Isten egybeszerkesztett, ember el ne válaszsza.  :kereszt01:
                                                                                                                                                

maria

 • Vendég
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #92 Dátum: 2009 Április 01, 21:15:21 »
Mária írta: Ha mindenkit kizárunk a bűne miatt a gyülekezetből, mert attól fog észhez térni, akkor marad ott valaki?

nagyika írta nekem: Ilyet én nem mondtam.

Valóban nem írtad, de ezt írtad: Hogy ha nem tesznek ellene semmit a vezetők, nem intik, feddik, és végső esetben nem zárják ki a gyülekezetből, hogy őt észhez térítsék, utat készítenek neki a pokolba.

 Erre írtam neked, hogyha a bűne miatt kirekesztünk valakit, akkor ki kell rekeszteni mindenkit, hogy észhez térjenek. A bűn az bűn és nem csak az a bűn amit te felvetettél. Így már érted mire írtam? Nem csak egy bizonyos bűn a bűn.


Kingooo írta: Én mégsem érzem, hogy felemás igában járok, mivel tudom, hogy nekem férjemül ő kellett, hogy legyen hiszen az Úr bennünket egymásnak teremtett.

Mi a felemás iga a Biblia szerint?  :118:


Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #93 Dátum: 2009 Április 01, 22:26:08 »
Ircsi írta:
Én egy szóval sem állítottam,hogy mások bűnt cselekesznek ha nem ugy tesznek mint én.Hanem magam példáját írtam le, és ezért véleményeztem, mert  saját életemből megtapasztaltam,hogy az az állítás nem igaz.


Szóval, nem bűn, ha elválik, csak megtapasztaltad, hogy meg lehet csinálni, hogy ne váljon el.
Nem az a kérdés, hogy meg lehet-e csinálni, csak valaki nem arra akarja az energiáját pazarolni, hogy életben maradjon, hanem arra, hogy tisztességesen felnevelje a gyerekét...

Megkérlek, hogy ne állítsatok be úgy, mintha a válást propagálnám, csak szerettem volna megmutatni, hogy a "parázna" szó nem csak azt jelenti, amit a történelmi egyházak állítanak róla. De látom kevés sikerrel megy ez... sajnos

De végül is egyetértünk:
Nem mondjuk bűnösnek azt, aki elválik csak úgy zsigerből. Ha erre áment tudtok mondani az már valami...
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

nagyika7

 • Vendég
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #94 Dátum: 2009 Április 01, 23:35:05 »
Kedves Mária

Mária írta: Ha mindenkit kizárunk a bűne miatt a gyülekezetből, mert attól fog észhez térni, akkor marad ott valaki?

Nem hiszem hogy az egyházban mindenkire érvényesek lennének az alábbi felsorolások:

Most azért azt írom nektek, hogy ne társalkodjatok azzal, ha valaki atyafi létére parázna, vagy csaló, vagy bálványimádó, vagy szidalmazó, vagy részeges, vagy ragadozó. Az ilyennel még együtt se egyetek...Vessétek ki azért a gonoszt magatok közül.(1Kor.5)

Mindnyájan sokféleképpen vétkezünk…De van a bűnöknek egy olyan kategóriája, amit ha nem követ azonnali megtérés, a gyülekezetnek fegyelmi eljárást kell indítani a vétkező ellen. Aminek a legmagasabb foka a gyülekezetből való kizárás illetve a vétkes átadatása a Sátánnak!

Mindez a közösség erkölcsi egészségének a megóvása, illetve vétkes kijózanodása érdekében szükséges.

Ha tétlenül szemléljük, hogy némely keresztények paráználkodjanak, vagy egyéb, a Pál által felsorolt bűnökben éljenek, a gyülekezetből rövid időn belül latrok barlangja lesz.

Avagy nem tudjátok-e egy kicsiny kovász az egész tésztát megposhasztja?(1Kor.5,6)
Ne tévelyegjetek jó erkölcsöt, megrontanak a gonosz társaságok!(1Kor.15;33)

Az Úr áldjon

Szeretettel: nagyika7

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #95 Dátum: 2009 Április 02, 04:42:26 »
nagyika:
Az Ige azt mondja:vessétek ki ezért a gonoszt magatok közül!
Kérdezem tőled, Jézus mikor vetette ki az embert?
Mikor jellemezte az embert gonosznak!
Az ember és a gonosz között különbség van.
Jézus tudta mi is lakik az emberben.Ő igazságosan ítélt. És soha nem az ember a hibás//esetleg csak részben//---hanem a gonosz akinek engedelmeskedik.Vannak olyan emberek akik képtelenek a megkötöttségüktől megszabadulni. Akkor vessük ki őt? --borzasztó dolog ez. Jézus csak akkor tud az emberen segíteni a szent-szellem által ,ha van olyan akit fel tud használni segítőnek. Ezen elgondolkodtál már?

Az amiről te írsz itt van és ha értelmezni akarod teljesen másról van szó az Igében.
1 Kor,5
1.    Általában hallatszik köztetek paráznaság, még olyan paráznaság is, a milyen a pogányok között sem említtetik, hogy valaki atyjának feleségét elvegye.
2.    És ti fel vagytok fuvalkodva, és nem keseredtetek meg inkább, hogy kivettetnék közületek, a ki ezt a dolgot cselekedte.
3.    Mert én távol lévén ugyan testben, de jelen lévén lélekben, már elvégeztem, mintha jelen volnék, hogy azt, a ki ekként ezt cselekedte,
4.    Ti és az én lelkem a mi Urunk Jézus Krisztusnak nevében egybegyűlvén, a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmával
5.    Átadjuk az ilyent a Sátánnak a testnek veszedelmére, hogy a lélek megtartassék az Úr Jézusnak ama napján.
6.    Nem jó a ti dicsekedéstek. Avagy nem tudjátok-é, hogy egy kicsiny kovász az egész tésztát megposhasztja.
7.    Tisztítsátok el azért a régi kovászt, hogy legyetek új tésztává, a minthogy kovász nélkül valók vagytok; mert hiszen a mi húsvéti bárányunk, a Krisztus, megáldoztatott érettünk.
8.    Azért ne régi kovászszal ünnepeljünk, sem rosszaságnak és gonoszságnak kovászával, hanem tisztaságnak és igazságnak kovásztalanságában.
9.    Azt írtam néktek ama levelemben, hogy paráznákkal ne társalkodjatok.
10.    De nem általában e világ paráznáival, vagy csalóival, vagy ragadozóival, vagy bálványimádóival; mert hiszen így ki kellene e világból mennetek.
11.    Most azért azt írom néktek, hogy ne társalkodjatok azzal, ha valaki atyafi létére parázna, vagy csaló, vagy bálványimádó, vagy szidalmazó, vagy részeges, vagy ragadozó. Az ilyennel még együtt se egyetek.
12.    Mert mi közöm ahhoz, hogy a kívülvalókról is ítéletet tegyek? avagy ti nem a belüllévők fölött tesztek-é ítéletet?
13.    A kívülvalókat pedig majd az Isten ítéli meg. Vessétek ki azért a gonoszt magatok közül.

Ha figyelembe veszed az 1-2 Igét akkor megérted miről beszél Pál.Viszont máshol azt is írja vegyék vissza a gyülekezetbe,meg ne eméssze a bánat!
A másik dolog pedig: csak Isten lát az emberi szívbe és Ő látja ki hogyan bánja meg az ő bűneit.Erről ember nem alkothat vélemény,mert az ítélkezés!
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

Nem elérhető Sebi

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 204
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #96 Dátum: 2009 Április 02, 06:57:26 »
<<A házasság Isten elött kötött szövetség amit nem lehet felbontani. /Csak kivételes esetekben , paráznaság büne, v maga Isten beleavatkozása,/>>

/Ircsi/

Pontosabban; egyedül a paráznaság okáért, megengedett az asszony elbocsátása.
Erre tanította Jézus az embereket (helyesen)
A többit, mi emberek tesszük hozzá az Igéhez (helytelenül)
/például, hogy a férfit is el lehet bocsátani akkor, ha történetesen paráználkodik, vagy nem ad elég lóvét haza, vagy nem jár rendesen gyülekezetbe stb…. /
Isten Igéje szerint; CSAK IS !!!!!  a férj halála szabadítja fel az asszonyt a házassági kötelék alól.
Minden más ok belemagyarázás az IGÉBE. A férfit semmilyen okkal nem bocsáthatja el az asszony (legalább is a Biblia szerint)
Ugyanis a házasság komoly dolog, ha valaki megházasodik a mennyben is megvan kötve a frigy, akár tetszik, akár nem. Egyébként is ha lehetne válni, semmi értelme nem lenne a házasságkötésnek.
Ha lennének olyan bűnök, amik felszabadítanák a feleségeket a házasság alól, akkor azt írná a Biblia.
 Nincsenek ilyenek ! A lázadó, testi emberek ássák alá az Ige tekintélyét a maguk veszedelmére.
 

„Az asszonyt törvény köti, míg férje él, de ha férje meghal, szabadon férjhez mehet, a kihez akar, csakhogy az Úrban.”
1Kor 7,39

„Mert a férjes asszony, míg él a férj, ehhez van kötve törvény szerint, de ha meghal a férj, felszabadul az asszony a férj törvénye alól.
 Azért tehát az ő férjének életében PARÁZNÁNAK MONDATIK, HA MÁS FÉRFIHOZ MEGY; ha azonban meghal a férje, szabaddá lesz a törvénytől, úgy hogy nem lesz parázna, ha más férfihoz megy.”
Róma 7,3


Engedjük, meg, hogy a paráznaság fogalmát az Isten definiálja.
Ne mi magyarázzuk meg Istennek, hogy mi a paráznaság !


Nem elérhető Sebi

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 204
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #97 Dátum: 2009 Április 02, 07:06:39 »
<<Figyelj Sebi nem mindegy mekkora volt, a bűn, ha meg van bocsátva? Nincs ilyen, hogy "kicsi kegyelem". A kegyelem  Jézus vére által eltörölte a bűnöket. Ha nem törölte volna el, akkor nem hívhatnánk kegyelemnek, mert továbbra is kárhoztatva lenne az ember, vagyis nem kapott volna kegyelmet.
Nem tudom érted-e, hogy miről beszélek...>>

/Tothg/

Egyáltalán nem mindegy !

Egy hitelezőnek két adósa vala: az egyik adós vala ötszáz pénzzel, a másik pedig ötvennel.   És mikor nem volt nékik miből megadni, mind a kettőnek elengedé. E kettő közül azért, mondd meg, melyik szereti őt jobban?   Felelvén pedig Simon, monda: Azt gondolom, HOGY AZ, A KINEK TÖBBET ENGEDETT EL. És Jézus monda néki: IGAZÁN ÍTÉLTÉL. És az asszonyhoz fordulván, monda Simonnak: Látod-é ez asszonyt? Bejövék a te házadba, az én lábaimnak vizet nem adál: ez pedig könnyeivel öntözé az én lábaimat, és fejének hajával törlé meg. Engem meg nem csókolál: ez pedig az időtől fogva, hogy bejöttem, nem szünt meg az én lábaimat csókolgatni. Olajjal az én fejemet meg nem kented: ez pedig drága kenettel kené meg az én lábaimat. Minekokáért mondom néked: NÉKI SOK BŰNE BOCSÁTTATOTT MEG; MERT IGEN SZERETETT; A KINEK PEDIG KEVÉS BOCSÁTTATIK MEG, KEVÉSBÉ SZERET. És monda annak: Megbocsáttattak néked a te bűneid.  És a kik együtt ülének vele az asztalnál, kezdék magukban mondani: Ki ez, hogy a bűnöket is megbocsátja? Monda pedig az asszonynak: A te hited megtartott téged. Eredj el békességgel!
Lk 7,41
 
Különben is, csak akkor van kegyelem, és akkor működik Jézus vére, ha a házasságtörő megtér az ő bűnéből.
Ha például a lázadásban élő nő, aki elhagyta ifjúsága férjét, és ha teheti visszamegy férjéhez bűnbánattal akkor, van kegyelem és bűnbocsánat.

Figyeld meg mit mond az Ige:
„És mikor nem volt nékik miből megadni”
A bűn az egy adósságnak számít szellemi módon.
Ha egy adós nem fizet, sokat számít, hogy az illatő nem tud fizetni, vagy nem akar fizetni.
Ha valaki nem akar fizetni, vagyis szánt szándékkal vétkezik, /lázadásban él/  nincs se kegyelem se bűnbocsánat !

Nem lehet véletlenül elválni. A szakítást hosszú fontolgatás, számolgatás, pereskedés előzi meg, a válni készülő testi keresztények azzal is számolniuk kell, hogy az üdvösségük elvesztése is benne van a pakliban.


Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #98 Dátum: 2009 Április 02, 07:36:16 »
Hadd jegyezzek meg egy-két észrevételt, ami talán nem ide tartozik, de ebben a témában nagyon kitüremkedik:
Látszik, hogy bibliaismerő emberek vagyunk, vagy inkább úgy fogalmazok, hogy a biblia általunk sokat van olvasva (  :119: ), és így fantasztikus precizitással születnek meg az ítéletek és rendelkezések, hogy "így és így kell élni", a nélkül, hogy igazán egy helyzetnek ismernénk a hátterét, vagy ismernénk a történetek által érintett személyek szívét.
Nem tudom, hogy hányan vagytok gyakorló vezetők, vagyis akik jelenleg is felelnek emberi életekért. Teljesen más, amikor egy élő eleven helyzetben kell megoldást kérni az Úrtól, mint példákon keresztül meghatározni, hogy mit mond az ige. Az utóbbi könnyebb, mert személytelenül lehet ollózni az igéből, minden felelősség nélkül.
Nálunk például volt egy válás és egyértelműen a feleség volt a hibás. A feleség nem járt tovább a gyülibe, mégis az volt a szívembe, hogy keressek kapcsolatot ezzel a nővel, ne hagyjam elkallódni. Az ige rendelkezésének ellenére biztosítottam, hogy szívesen látjuk a gyülekezetbe, és bármikor szívesen beszélgetek vele. Rá egy évre lett nyilvánvaló, hogy a férjnek legalább akkora felelőssége volt a válásban, mint a nőnek, csak látszólag volt hibásabb a nő. Szerintem ez Isten keze volt. Látjátok ilyenkor lehet hatalmasat hasalni, ha csak az írásra apellálunk.
Vagy van fogalmatok arról, hogy mit jelent a gyülekezetből való kirekesztés? Ha nem találkoztál még személyesen ilyen helyzettel, vagy nem kellett döntést hoznod ilyen helyzetben, akkor csak elképzelésed lehet. Más amikor, amikor kijelented: "ezt így kell, mert meg van írva...", vagy azt mondod, hogy "az ige ilyen és ilyen útmutatást mond".
Az egyikben él van, a másikba sokkal inkább benne van a kegyelem...

Azt se felejtsétek el, hogy az ellentmondást nem tűrő "meg van írva" kifejezést a Sátánnal szembe használta Jézus. Az emberekkel szembe a legrosszabb esetbe is tanító jellegű: "nincs-e megírva...?" kifejezést használja.
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #99 Dátum: 2009 Április 02, 07:54:33 »
<<Figyelj Sebi nem mindegy mekkora volt, a bűn, ha meg van bocsátva? Nincs ilyen, hogy "kicsi kegyelem". A kegyelem  Jézus vére által eltörölte a bűnöket. Ha nem törölte volna el, akkor nem hívhatnánk kegyelemnek, mert továbbra is kárhoztatva lenne az ember, vagyis nem kapott volna kegyelmet.
Nem tudom érted-e, hogy miről beszélek...>>

/Tothg/

Egyáltalán nem mindegy !

Egy hitelezőnek két adósa vala: az egyik adós vala ötszáz pénzzel, a másik pedig ötvennel.   És mikor nem volt nékik miből megadni, mind a kettőnek elengedé. E kettő közül azért, mondd meg, melyik szereti őt jobban?   Felelvén pedig Simon, monda: Azt gondolom, HOGY AZ, A KINEK TÖBBET ENGEDETT EL. És Jézus monda néki: IGAZÁN ÍTÉLTÉL. És az asszonyhoz fordulván, monda Simonnak: Látod-é ez asszonyt? Bejövék a te házadba, az én lábaimnak vizet nem adál: ez pedig könnyeivel öntözé az én lábaimat, és fejének hajával törlé meg. Engem meg nem csókolál: ez pedig az időtől fogva, hogy bejöttem, nem szünt meg az én lábaimat csókolgatni. Olajjal az én fejemet meg nem kented: ez pedig drága kenettel kené meg az én lábaimat. Minekokáért mondom néked: NÉKI SOK BŰNE BOCSÁTTATOTT MEG; MERT IGEN SZERETETT; A KINEK PEDIG KEVÉS BOCSÁTTATIK MEG, KEVÉSBÉ SZERET. És monda annak: Megbocsáttattak néked a te bűneid.  És a kik együtt ülének vele az asztalnál, kezdék magukban mondani: Ki ez, hogy a bűnöket is megbocsátja? Monda pedig az asszonynak: A te hited megtartott téged. Eredj el békességgel!
Lk 7,41
 
Különben is, csak akkor van kegyelem, és akkor működik Jézus vére, ha a házasságtörő megtér az ő bűnéből.
Ha például a lázadásban élő nő, aki elhagyta ifjúsága férjét, és ha teheti visszamegy férjéhez bűnbánattal akkor, van kegyelem és bűnbocsánat.

Figyeld meg mit mond az Ige:
„És mikor nem volt nékik miből megadni”
A bűn az egy adósságnak számít szellemi módon.
Ha egy adós nem fizet, sokat számít, hogy az illatő nem tud fizetni, vagy nem akar fizetni.
Ha valaki nem akar fizetni, vagyis szánt szándékkal vétkezik, /lázadásban él/  nincs se kegyelem se bűnbocsánat !

Nem lehet véletlenül elválni. A szakítást hosszú fontolgatás, számolgatás, pereskedés előzi meg, a válni készülő testi keresztények azzal is számolniuk kell, hogy az üdvösségük elvesztése is benne van a pakliban.nem igazán értem. A te hozzászólásodból is azt látom, hogy Jézus vére által van a bűnbocsánat. Az adós nem tud visszafizetni semmit, mert ezt Jézus vére teszi meg. Nyilván nem mindegy, hogy az illető akarja-e visszafizetni, vagy esze ágában sincs, de ilyet nem is feltételezett senki. Továbbra is azt mondom, hogy a kis bűnökkel ugyanúgy meg kell térni, mint a nagyokból, mert a kegyelem (Jézus vére által) el tud törölni bűnöket.
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

maria

 • Vendég
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #100 Dátum: 2009 Április 02, 08:02:05 »
nagyika: Aminek a legmagasabb foka a gyülekezetből való kizárás illetve a vétkes átadatása a Sátánnak!

Tudod ez nagyon kemény és megfontolandó kijelentés, csak mert ott van a Bibliába. Gábor nagyon jól levázolta a feleség viszonyát. Nézzétek, ki hivatott arra, hogy bírája legyen egy embernek? Tehát, nagy felelősség valakit átadni a sátánnak. Majd ha téged átadnak nagyika, akkor másképpen fogod látni a dolgokat. Saját esetemet mondom el.

Az volt az állítólagos vezetőm szerint a bűnöm, hogy elhagytuk az egyházukat. Ott szolgáló voltam 6.5 évig. Hozzáteszem nem balhéztam, nem káromoltam a gyülijüket, csupán nem tudtunk azonosulni sok dologgal ami ott történik. Mondok egy két példát és megérted. A szolgálók körében sok válás, újraházasodás, házasságtörés, paráznaság, egyszemélyes vezetés, mindig csak az egyik félnek van igaza, aki először megy súgni a másikat. Azonnal kirúgják minden előzetes meghallgatás nélkül. Kijelentette a vezető, hogy akik tőlük elmennek, azokat átadják a sátánnak. - Később ezt az állítását tagadta, de mivel ez rengeteg szolgáló előtt hangzott el, hazugságba keverte magát- Nos ennyi éppen elég a felsorolásból. Mivel a vezető kijelentette, ez addig megmarad, ameddig nem vonja vissza. Lehet, hogy elfelejtette, de ez attól még él. Szóval, amikor eljöttünk és szeretettel elköszöntünk, nem indokoltunk semmit, attól a naptól fogva iszonyatos lelkiállapotban kerültünk napokon keresztül. Leírhatatlanul gyötört a sátán a férjemet is és engemet is. Nem tudtuk mi ez, csak elviselhetetlen szenvedésen mentünk keresztül egy héten át. Éjt nappallá téve szenvedtünk. Imádkozni nem tudtunk, olyan volt, mintha egy zárt világban lennénk. Sírtunk, aludni nem tudtunk és mardosott a lelki fájdalom egyfolytában, fogcsikorgatóan. Akkor hirtelen feleszméltem és felkiáltottam Istenhez. -Uram! Mi ez? Kérlek segíts! Akkor a belsőmben hallható hangon szólt az Úr, hogy át lettünk adva a sátánnak! Elkezdtünk imádkozni a férjemmel és megszabadított az Úr bennünket. Majd találkoztunk olyanokkal akik szintén eljöttek vagy el lettek küldve, azok is ezen mentek keresztül. Az átok ott maradt, mert a vezető nem vonta vissza? Ez nagyon könnyű kijelentés kedves nagyika, hogy át kell adni a sátánnak.

Te mit gondolsz? Egy embert, aki vétkezik elbukott, még adjuk a gyötrelemnek oda az imádkozás helyett?  :08: Tudom nem mondtad, de én kérdezem a fenti írásodra amit kiemeltem. Soha senkit nem adnék át a sátánnak. Pálnál is csak két esetben volt és valószínű nem emberek döntése, hanem Istené és ez nagy különbség. Az ember nagyot tévedhet.

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #101 Dátum: 2009 Április 02, 09:57:15 »
Sajnos nagyon sok helyen visszaélnek a vezetők a hatalmukkal.És olyanokat mondanak amik majd Isten Ítélete alá fognak esni.Ebből sokan csak akkor tudnak megtérni,ha Isten is úgy akarja és olyan helyzetet idéz elő,vagy hasonlót amit ők tettek,azért,hogy az elkövetett bűneikre figyelmeztesse őket.De vannak olyan helyzetek is,hogy Isten már nem törődik vele és csak folytatja amit elkezdett.Saulnál is ez volt.Isten ott is visszavonta az áldást és szorongatót küldött,de már nem tudott megtérni belőle.Tudta át kéne adnia a helyét Dávidnak,de még se tette.

Visszatérve a házasságra,és a válásra,Isten előtt nem csak a paráznaság által szűnik meg a szövetség.Mivel egy családnak és az asszonynak,a gyerekeknek  a feje a férfi,akár Krisztusban van és akár nem,igy mindenképpen Ő felel Isten előtt,még azért is,ha a feleség megcsalja.Mert az Ige szerint ///és az ószövetségi törvény szerint is///a
 férfi teremt és szolgáltat  olyan helyzetet,hogy a nőnek más kelljen.A férfiaknak nagyon el kellene gondolkozni egy házasságnál mire vállalkoznak.És nem pedig a nőket szapulni.Ha a férfi nem úgy viselkedik,tehát szövetséget szeg,akkor a nőnek igenis van joga a tovább lépéshez.Sőt ahhoz is,hogy találjon egy rendes társat magának.
Minden férfinek vagy nőnek az ítélkezés helyett el kéne gondolkozni,én mit rontottam el,megtette-e mindent,ami a kötelességem volt és miben hibáztam,hogyan hozhatom helyre,vagy hogyan térhetek meg belőle,hogyan kezdhetek egy új életet.Nem a bibliát kell elővenni és kikeresni a rá vonatkozó Igét,sőt szajkózni azt  amit Isten nagyon is jól ismer az Igét és tudja mi van a bibliában.Hanem meg kell imádkozni Isten vezetését olyan formában,milyen bűnök vittek ebbe a helyzetbe,és akkor a Szent-szellem elvezet olyan Igékhez és helyzetekhez amiből kiderül,miből kell megtérni és megújulni.de mindezeket csak ima és böjt által lehet elérni,a tisztánlátást.
Ha valaki egy vezetőhöz odamegy és azt mondja megcsaltak ez és ez van,akkor csak a saját szemszögéből nézve mondja el az eseményeket és nem is biztos hogy a másik fél hibázott.
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

maria

 • Vendég
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #102 Dátum: 2009 Április 02, 10:31:32 »
Bennem felmerült valami. Amikor két ember Isten előtt megköti a házassági szövetséget, akkor Isten arra ráteszi a pecsétet. Elpecsételt házasság lesz belőle. Ki tépheti azt föl? Ki bonthatja azt föl?

nagyika7

 • Vendég
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #103 Dátum: 2009 Április 02, 10:40:44 »
Kedves Ermaha

Először is szögezzük le. Én nem tudatlan emberekről beszélek akik még a bűn fogságában élnek kik nem ismerik a megváltást.. Hanem újjászületett keresztényekről akiknek van fogalmuk az Igazságról!

>>Vannak olyan emberek akik képtelenek a megkötöttségüktől megszabadulni. Akkor vessük ki őt?(Ermaha)<<

Képtelen arra, hogy ne törjön házasságot? Hogy ne paráználkodjon, ne lopjon hazudjon?  Vagy így is lehet Krisztust szolgálni?


>>Az Ige azt mondja:vessétek ki ezért a gonoszt magatok közül!
Kérdezem tőled, Jézus mikor vetette ki az embert?(ermaha)

Ha pedig a te atyádfia vétkezik ellened, menj el és dorgáld meg őt négy szem között: ha hallgat rád, megnyerted a te atyádfiát;
Ha pedig nem hallgat rád, végy magad mellé még egyet vagy kettőt, hogy két vagy három tanú vallomásával erősíttessék minden szó.
Ha azokra nem hallgat, mondd meg a gyülekezetnek; ha a gyülekezetre sem hallgat, legyen előtted olyan, mint a pogány és a vámszedő.
Bizony mondom néktek: A mit megköttök a földön, a mennyben is kötve lészen; és a mit megoldotok a földön, a mennyben is oldva lészen. (Máté 18;15-18)

Aki paráználkodik, házasságot tör vétkezik a testvére ellen. Aki csaló úgyszintén. De a tolvaj se különb. Az én Bibliám az Ilyen testvéreket akik nem hajlandóak többszöri intésre megtérni úgy hívja hogy: Gonosz hitetlen atyafi (kár a szavakon nyargalni)
Akik a Szent helyen  gonosz kicsapongásban élnek, még ha a főpap családjához is tartoznak,  Béliál fiai!

Továbbá önmagadnak mondasz ellent. Mert míg írásod elején fejemhez vágod, hogy is mondhatok ilyet: zárjunk ki valakit a gyülekezetből, addig a mondanivalód végére érve, már Pálra utalsz aki azt a tanácsolja, hogy a bűnbánó bűnöst fogadják vissza!

Pontosan ezért kell kirekeszteni azokat akik vétekben élnek és nem engednek az intésnek:
Hogy gondolkodásmód megváltozásra jussanak! De ha nem térnének meg és megtűrik őket így a közösségben, gaztetteiket csak tovább szaporítanák, és másokat is megfertőznének vele.

Azzal hogy egy parázna, házasságtörő, stb. keresztényt a szíveden melengetsz még nem fog megtérni! Szükség van az Isteni útmutatás követésére! És ha nincs már más megoldás, ki kell rekeszteni a gyülekezetből. Vagy mi jobbak vagyunk Páltól és okosabbak?  Talán nagyobb szeretet van szívünkben?

Mivel a gonoszságot nem éri azon nyomban utol a büntető ítélet, az embereknek nő a bátorságuk a gonosztettre. (Péld.8;11)

Avagy nem tudjátok é hogy egy kicsiny kovász az egész tésztát megposhasztja? (1Kor.5;6)


Az Úr áldjon és vezessen ermaha

n7

nagyika7

 • Vendég
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #104 Dátum: 2009 Április 02, 12:02:42 »
Kedves Mária

Az olyan szolgálóknak, akik hamisan sáfárkodnak nincs szellemi fennhatóságuk az Úrtól arra hogy másokat a Sátánnak átadjanak, különösképpen akkor nem ha az áldozat ártatlan! (akár a te esetedben)

Ahhoz hogy a Sátán a felhatalmazást a gyötrésre megkaphassa bűnösnek kell hogy találtassék a hívő, mint ahogy erről a szentírásban is olvasunk. (1Kor, 5;1-5  1Tim.1-20.)

Miként a madár elmegy és a fecske elrepül, azonképpen az ok nélkül való átok nem száll az emberre! (Péld.26;2)

Nem ember az Isten, hogy hazudjék és nem embernek fia, hogy megváltozzék. Mond-é ő valamit, hogy meg ne tenné? Igér-é valamit, hogy azt ne teljesítené? (4Mózes23;19)

Bár szavaival megfélemlítheti a vétlent, de nem adhatja át semmi esetre az Ördögnek a test veszedelmére.
Ez egy hibás tanítás következménye, miszerint hívőket csak úgy össze-vissza gyötörheti az őrdög, mert némelyek ezt látnák jónak…

n7