Szerző Téma: Válás és az újraházasodás  (Megtekintve 77091 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #60 Dátum: 2009 Március 31, 02:29:05 »
Kedves Szabi!

Hozzászólásodat olvasva eszembe jutott, hogy többen esnek hasonló hibába.
Hibának tartom ugyanis azt, hogy belsőleg nem ismertétek ki eléggé egymást.

Nem elég csupán az, hogy mind a ketten Istenért égjetek. Ismerek olyat, aki azért ment hozzá a mostani férjéhez, mert felnézett a hitére.
Mert Isten nagy embere, ki rendíthetetlen és minden erejéből szolgája. Mégis a házasságuk már az elejétől kezdve romokban hevert.
Megszámlálhatatlan sírós éjszakák és depresszió hegyek.

Ádám azt mondta Évára, mikor meglátta: "Ez most már csontomból való csont, testemből való test."
Vagyis: "Ez igen!...Tyűha de jól néz ki, ez a nő kell nekem!"

Nem csupán a külsőre, hanem a belsőre is szeretnék rámutatni, mert ez jóval fontosabb is.
Nálatok valószínüleg a kommunikáció hiánya lehetett a valódi probléma. Ráadásként még a különböző életvitel és értékrend.

Nem lehet mást okolni a rossz házasságokért. Senkinek sem tartottak fegyvert a fejéhez, miközben a boldogító "igen"-t kellett mondania...

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Magda

 • Vendég
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #61 Dátum: 2009 Március 31, 07:18:47 »
Mit gondoltok a próbaházasságról és a jegyességről, melyik van érvényben jelenleg, és mi a szerepük; egyáltalán van értelme beszélni róla?
 :pirul:

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #62 Dátum: 2009 Március 31, 07:26:25 »
Az biztos, hogy a megtérés nem fog még automatikus győzelmet jelenti minden területen... bár ezzel semmi újdonságot nem mondtam.
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető bettina

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #63 Dátum: 2009 Március 31, 07:38:29 »
"Nem jó az embernek egyedül lenni, szerzek néki segitő társat, hozzá illőt" 1Móz.2.18.
Ebben a hatalmas jelentőségű igében, hogy t.i. Isten szerzi az embernek a társat, a hangsúly főleg a  h o z z á i l l ő  szón van. Mivel Ő teremtett, ezért Ő tudja a legjobban, hogy ki a hozzámillő kivül-belül. Ha az ember keresi az Úr akaratát, akkor odavezeti hozzá azt a személyt, aki hozzá illő. Ha nem keresi az Úr akaratát, nem figyel imádkozva a vezetésére, az ördög is tud neki olyan társat odavezetni, hogy szegény házas aztán bánhatja amig csak él! A házasság a választásnál dől el. Szabi is azt irja, hogy nagyon különbözött a természetük. Pl: ha én szeretem magam körül a rendet, valamint magamban is rendet igyexem tartani, ésszel megtervezni az életemet, azt nézni, mi viszi előre a családot, akkor nem való hozzám olyan társ, aki  nem  tevez,  "ahogy esik úgy puffan"-módon él ösztönösen bele a világba, ráadásul körülötte mindig kosz és rumli van, akkor ez a különbözőség napi szinten vitákat gerjeszt és válásig fajul. Vagy hozhatnék más példákat...Tehát a házasság jövőjét a választás alapvetően meghatározza. Azok a házasságok a jók, ahol a 2 ember "egymáshoz illő", igy jól tudnak az életük során adódó nehézségek közt is együttműködni, előrehaladni fizikai-lelki-szellemi sikon is. Természetesen a legjobb házasságban is vannak kisebb-nagyobb problémák, de helyrehozhatók. A szeretet sok vétket elfedez. Azokban a házasságokban, amit az Úr szerez, mert Ő a házasságszerző (utalok itt Derek és Ruth Prince: Isten a házasságszerző c. könyvére, amit minden kereszténynek ajánlok) - mindvégig jelen van nemcsak egymás szeretete, hanem egymás tisztelete is. Tehát ez lenne az ideális. De sokan még világiként összekerültek, különböző természetüek, habitusúak, gondolkodásúak stb. stb. és a házasságuk padlón van - az Úr a megtérésük (vagy egyik fél megtérése után) megadhatja közbenjárásukra a bölcsességet, erőt, hogy megújuljanak egymás felé. Sokszor ehhez csoda kell! De mint tudjuk, Isten a csodák Istene.

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #64 Dátum: 2009 Március 31, 08:06:42 »
Az biztos, hogy a legnagyobb szeretet az, amikor hajlandóak vagyunk az életünket adni a felebarátainkért. Ha ezt megtudjuk tenni a házasságban, hogy meghaljunk a saját céljaink számára, akkor sok probléma megoldódik. Én így nyertem meg a feleségemet...
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

maria

 • Vendég
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #65 Dátum: 2009 Március 31, 08:25:40 »
A szeretet sok vétket elfedez. Ellenben ha hagyják kihűlni, akkor az nem fedez el semmit. Soha nem más az oka. Nem egy könyv, nem egy lelkész, nem a körülmények, hanem én, az ember. Ha valaki szíve ég az Úrért, akkor ez azt jelenti az első helyen az Úr van. Ha az Úr munkálkodhat az életében valakinek, akkor ezt nem külön külön csinálják, hiszen ketten egy test lettek. Ha őszintén Istenhez fordulok mert elromlott a házasság, akkor Ő még akkor is egybeszerkeszti, mert hatalma van rá. A testiséget azt nem tudja, mert ellene megy az Úr akaratának. Soha nem Istennel van a baj és azzal sem, hogy egy ellenkező természetet ne tudna egyesíteni. Olyan se létezik Isten előtt, hogy nem Ő akarta a páromat. Nem Biblikus. Természetesen ha már van, akkor a másikat már nem Ő akarja. Egy házasság soha nincs halálra ítélve, hanem a felek teszik azzá. Nem tudnak megbocsátani, hagyják kihűlni a szeretetet, nem tisztelik egymást, semmibe veszik a másikat, eltávolodnak egymástól, hagyják a testüket és a sátánt dolgozni. Egy válás mindig azért jön létre, mert eltávolodtak Istentől. Isten jelenlétébe soha nem kerül sor válásra. Minden nap megújítja, megerősíti, kedvessé teszi egymás előtt a házasfeleket.

1 Kor. 7,16
Mert mit tudod, te asszony, ha megmentheted-e a férjedet; vagy mit tudod, te férfiú, ha megmentheted-e a feleségedet?


Természetesen egy hívő ne menjen hitetlennel házasságra, mert ott gond lehet.

2 Kor. 6,14
Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?


David Wilkersen azt a próféciát kapta az Úrtól, hogy az utolsó időkben a kereszétnyek is olyan gyakran válnak majd el, mint a hitetlenek. Hát bizony ez van már. Higgyétek el, komolyan kell venni a házasságot, mert Isten előtt kell fellelni érte.

maria

 • Vendég
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #66 Dátum: 2009 Március 31, 08:43:16 »
Beszélünk arról, miként romlott el  a házasság, de arról is kellene beszélni, hogy ha elromlott, hogyan lehetne helyrehozni. Mit kell tenni, hogy újra békesség és szeretet legyen? Mindenképpen Isten elé kell vinni, akár külön külön is. Én ha valamiért megbántódom a páromra, akkor azt szoktam mondani őszintén az Úrnak: "Uram! Elrontottam megint. Kérlek bocsáss meg és segíts nekem, hogy rendbehozzam, mert most nagyon haragos a szívem. Egyedül nem tudom megoldani! Szükségem van rád! Segíts, hogy úgy szeressem ahogy Te!"

Miért mondom, hogy elrontottam megint? Mert egyáltalán nem az a fontos, hogy ki kezdte a vitát. Belementem én is. Hagytam az indulataimat felülkerekedni és ezzel hibáztam én is. Nem számít a mérték, hogy ki mennyit mondott, mekkora volt a vitafellege, hanem az a fontos, hogy felismerjem, vétettem a férjem ellen. Ezért kérem Istent, hogy avatkozzon bele, mert a testem az folytatná tovább és mégdúrvább dolog lenne belőle. Amikor Istent kérem, olyan túlcsordult szeretet önti el a szívemet a férjem iránt, hogy odamegyek és bocsánatot kérek tőle, és akkor neki is megindul a szíve és ő is bocsánatot kér. Tovább nem folytatjuk a vitát és a parázs is kihűl. El kell jutni eddig minden párnak. Kérni lehet imasegítséget is másoktól ha már egyedül nem megy.

Nem elérhető horvathtibor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 27
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #67 Dátum: 2009 Március 31, 09:14:33 »
Drága Szabi
Én úgy irok ide,aki keresztül mentem ezeken a dolgokon.Elváltam az első feledégemtől paráznaság okáér és újból nösültem.Ezt nem a saját fejemtől tettem,hanem a gyülekezetünk véntestvérei mondták hogy igy csináljak.Hiába kaptam tőlük ezt a kényszerítést,mert én 3 honapig vártam.Nem tudtam belenyugodni,mert éreztem nem helyes amit teszek,de mivel a véntestvérek mind ezzel jöttek,megtettem.Ha megkérdeznéd tőlem,hogy jol tettem e hogy elváltam,azt mondanám,az életem legrosszabb dolgát csináltam,mivel Isten mind amelett hogy paráznaság okáér megengedi a válást,de nem mondja hogy váljál el feltétlen,még akkor se,ha a véntestvérek ezt ajánlják.Különösen az újraházasodás a legrosszabb,mert ameddig él a feleséged,Isten igéje által házasság törőnek  vagy nyilvánitva,még akkor is,ha a véntestvérek ebbe szemet hunynak és azt mondják,jól tetted.Drága Szebi,ahogy olvasom a te irásodat,nagyon azt mondanám,mind Mária,hogy a ti házasságotok feleségeddel megint eggyé váljon.Hogy mégjobban megerősítsem ezt a dolgot,a második feleségemmel se nagyon virágos az életem,de válásra nem is gondolok.A feleségem emliti nekem többet hogy elválik, én meg azt mondtam neki,hogy én még a törvényszéken is kimondom,ha oda kerülök vele,hogy nem válok. :nem:
Gondolkozz ezen el,hogy ne tegyél még egy rosszabb lépést.A te gyermekeidnek az édesannya,a volt feleséged.Ha újra házasodsz,a jövendőbelid csak mostoha fog lenni és nem édesanya.Az első feleségemtől maradt egy fiam.Ameddig a második feleségemnek nem volt gyermeke.a fiamat nagyon szerette.Miután lett tőle gyermekeim,még azért is megverte,mivel a volt feleségemtől volt.Igy szenvedett szegény fiam18 évet és ami még rosszabb,hogy mind a 4 gyermekemet aki a második feleségemtől lett,elene uszitotta az első feleségemtől maradt fiamnak.Az Úr könyörült a fiamon,mert magához vette egy csomo szenvedés után.2 és fél éve hogy eltemettem.Arról ne is beszéljek hogy a volt feleségemet egy léánykával vettem el,akinek egyforma szeretetet adtam a a fiammal.Mai napig is csak titokba látogatom,hogy ne legyen veszekedés a családba.Remélem megakarod kimélni magad egy csomó csalodástól és ne felejtsd,az én szüleim mikor 10 éves voltam,akor váltak el.Még most is a könny kijön a szememből,amien fájadman mentem keresztül és épp ezt a fájdalmat csináltam az és 2 gyermekemnek.Gondolkozz el ezen és kivánom,legyen neked ez a levél egy nagy felkiáltójel.
Tibi :(
Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is; De a kik az Úrban bíznak, erejök megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #68 Dátum: 2009 Március 31, 11:01:59 »
Elég szörnyű volt ezt olvasni is... Miért hagytad, hogy így viselkedjen a fiaddal a feleséged Tibi?
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #69 Dátum: 2009 Március 31, 11:08:03 »
Hát nem tudom, azért ez elgondolkodtat. Inkább a földi pokol, mint a válás, mert hoztam egyszer egy rossz döntést? Ez elég csapdás. Attól, hogy bünteted magad, attól még nem fogod tudni helyrehozni az előző rossz döntésedet.
Mindenesetre ezt a döntést mindenkinek magának kell meghoznia, hiszen a saját élete...
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Magda

 • Vendég
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #70 Dátum: 2009 Március 31, 12:22:38 »
Mária mondta:

Miért mondom, hogy elrontottam megint? Mert egyáltalán nem az a fontos, hogy ki kezdte a vitát. Belementem én is. Hagytam az indulataimat felülkerekedni és ezzel hibáztam én is. Nem számít a mérték, hogy ki mennyit mondott, mekkora volt a vitafellege, hanem az a fontos, hogy felismerjem, vétettem a férjem ellen. Ezért kérem Istent, hogy avatkozzon bele, mert a testem az folytatná tovább és mégdúrvább dolog lenne belőle. Amikor Istent kérem, olyan túlcsordult szeretet önti el a szívemet a férjem iránt, hogy odamegyek és bocsánatot kérek tőle, és akkor neki is megindul a szíve és ő is bocsánatot kér. Tovább nem folytatjuk a vitát és a parázs is kihűl. El kell jutni eddig minden párnak. Kérni lehet imasegítséget is másoktól ha már egyedül nem megy.

Általános érvényű szabály nem korlátozódik a házastársakra, minden társas kapcsolatnak ez az alapja

 :2smitten:

Nem elérhető horvathtibor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 27
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #71 Dátum: 2009 Március 31, 14:44:41 »
Bocs,ne gondold tothg, hogy ezt nyugodtan végignéztem,mert a tőlem telhetőt megtettem,de az volt a sajnos hogy ök ötön voltak és én csak egyedül.
Ha meg valameikükre reáütöttem ezért,a feleségem bosszút ált rajtam.Minden dolgot megfogott,hogy az ő akarata teljesüljön és boszút tudjon álni ugy rajtam,mind a volt fiamon,ha nem másképp,hogy idegesitette.Ha meg megmerte ütni a fiam,akkor mér nagyobb baj volt.Még a rendörséget is kihivtam,hogy akadájozzák meg a gonoszságba,de ők se tettek semmit.Még rossz vissza is gondolni a megtörténtekre.Még a gyülekezet véntestvéreit is felhasználta elenem,hogy 16 évet terjengett egy hazugság rólam,hogy én mien kibirhatatlan vagyok és hogy a feleségem az Úrtól való meghátrálásának én vagyok az oka.Addig járt a gyülekezetbe,amig ez a hazugság terjengett,de hála legyen Úrunknak,az igazság a napfényre jött 2008 februárjába,hogy nem én vagyok a hibás az ő meghátrálásának.Most mivel a testvérektől szégyeli magát,azota nem még jön a gyülekezetbe.Ezért irtam Szebinek,hogy mielött egy lépést tenne,jol gondolja meg magát,mert még ha alá is van merítkezve,akit elvenne,nem biztos,hogy igazi hivő.
Tibi
Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is; De a kik az Úrban bíznak, erejök megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!

Nem elérhető Epafras

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 63
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #72 Dátum: 2009 Április 01, 00:09:07 »
Beszélünk arról, miként romlott el  a házasság, de arról is kellene beszélni, hogy ha elromlott, hogyan lehetne helyrehozni. Mit kell tenni, hogy újra békesség és szeretet legyen? Mindenképpen Isten elé kell vinni, akár külön külön is. Én ha valamiért megbántódom a páromra, akkor azt szoktam mondani őszintén az Úrnak: "Uram! Elrontottam megint. Kérlek bocsáss meg és segíts nekem, hogy rendbehozzam, mert most nagyon haragos a szívem. Egyedül nem tudom megoldani! Szükségem van rád! Segíts, hogy úgy szeressem ahogy Te!"

Miért mondom, hogy elrontottam megint? Mert egyáltalán nem az a fontos, hogy ki kezdte a vitát. Belementem én is. Hagytam az indulataimat felülkerekedni és ezzel hibáztam én is. Nem számít a mérték, hogy ki mennyit mondott, mekkora volt a vitafellege, hanem az a fontos, hogy felismerjem, vétettem a férjem ellen. Ezért kérem Istent, hogy avatkozzon bele, mert a testem az folytatná tovább és mégdúrvább dolog lenne belőle. Amikor Istent kérem, olyan túlcsordult szeretet önti el a szívemet a férjem iránt, hogy odamegyek és bocsánatot kérek tőle, és akkor neki is megindul a szíve és ő is bocsánatot kér. Tovább nem folytatjuk a vitát és a parázs is kihűl. El kell jutni eddig minden párnak. Kérni lehet imasegítséget is másoktól ha már egyedül nem megy.

Mária!
Nagyon jól irod le hogyan kell a házastársunk felé viselkedni.
Valaki ezt úgy fogalmazta meg röviden,hogy nem az számit hogy kinek van igaza,hanem
maga a kapcsolat.

Tibornak:
Én is elváltam,sajnos!
Egy válás mindig veszteség, egy megcsonkitása az életünknek.
Hivő emberként beismerése hogy én is elbuktam, valamit elmulasztottam a házastársammal szemben.Soha sem dicsőség, de ha a házastársam hűtlen és el akar menni nem tarthatom vissza.Egy házassághoz mindig két ember kell,ha a másik nem akarja folytatni be kell fejezni.Én is mindent megtettem,hogy a feleségem ne menjen el,mégsem tudtam megakadályozni.Ep
Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet,mert abból indul ki minden élet. /Péld. 4:23

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #73 Dátum: 2009 Április 01, 07:21:41 »
Értelek Tibor. Nem hibáztatlak semmi esetre sem. Viszont ezt tudja valaki házassági szövetségnek tekinteni?
Ez kicsit olyan, mint a vallásos ember és a hívő ember. A vallásos ember magát hívőnek tekinti, de a hívő ember tudja, hogy csupán a vallás nem hozza magával a hitet. Hiába van vallásos látszat, nincs mögötte tartalom, vagyis elvesztette a célját, nincs értelme. Ha nekem ilyen lenne a házasságom, akkor nem tudnék így élni. Én (keresztény létemre) megkérdezném a feleségemet, hogy akar-e velem teljes értékű társként élni, ha nem, akkor nyugodtan elmehet, de ne tegyük tönkre egymás életét. Más dolog, amikor még lehet munkálkodni egy házasság helyreállásán és más, amikor valaki már nem hajlandóak erre a felek. Az igazi pokol nem sokban különbözik a rossz házasságtól. Meggyőződésem, hogy amikor egy helyre nem hozható házasságot fent akarnak tartani, csak azért, hogy "ne legyek házasságtörő", az nem érti igazán Istennek a tervét, hanem vallásos félelem tartja kezében az illetőt.
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető Sebi

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 204
Re: Válás és az újraházasodás
« Válasz #74 Dátum: 2009 Április 01, 07:31:16 »
Isten megengedő akaratában volt a monogám és a ... családmodell egyaránt erre egyértelmű bizonyítékok vannak, az írott Igében. 
A válást, házasságtörést, újraházasodást, az elbocsátott asszony feleségül vételét tiltotta meg a Törvény (amúgy a Jézus is pont erről beszél).
Ez alól egy kivétel volt az asszony elbocsátása váló levéllel.
Malakiás próféta lelketlenségnek, Jézus keményszívűségnek titulálta ezt a szokást. 

Úgy tűnik, hogy az egyház a jelenlegi korszakában még mindig megengedi azt, hogy egy próféta asszony „ama Jézabel” tanítson a gyülekezetben és elhitesse az embereket, minek a következménye a paráznaság és a bálványimádás.

Az elnőiesedett, pénzre épülő bálványegyházakban (amerikai mintájú gyülekezetekben) nem számít bűnnek, ha a NŐ „tesz pontot a meddő kapcsolat végére”, vagyis, ha „új életet kezd,”
magyarul, ha”megvalósítja önmagát”.


A házasság arról szól, hogy a férfit és a nő valóságosan egybeszerkeszti Isten.
A mit Isten egybeszerkesztett, ember el ne válassza!

A VÁLÁS, HÁZASSÁGTÖRÉS, és az ÚJRAHÁZASODÁS /ha nincs a férjtől váló levél/ = HALÁLOS BŰN!

Magunkat és egymást tudjuk ámítani, de Istent azt nem !


[i]„És a farizeusok hozzámenvén megkérdezék tőle, ha szabad-é férjnek feleségét elbocsátani, kísértvén őt.
Ő pedig felelvén, monda nékik: Mit parancsolt néktek Mózes?
 Ők pedig mondának: Mózes megengedte, hogy válólevelet írjunk, és elváljunk.
És Jézus felelvén, monda nékik: A ti szívetek keménysége miatt írta néktek ezt a parancsolatot;
 De a teremtés kezdete óta férfiúvá és asszonnyá teremté őket az Isten.
 Annakokáért elhagyja az ember az ő atyját és anyját; és ragaszkodik a feleségéhez,
És lesznek ketten egy testté! Azért többé nem két, hanem egy test.
Annakokáért a MIT AZ ISTEN EGYBE SZERKESZTETT, EMBER EL NE VÁLASZSZA.
És odahaza az ő tanítványai ismét megkérdezék őt e dolog felől.
Ő pedig monda nékik: A KI ELBOCSÁTJA FELESÉGÉT ÉS MÁST VESZ EL, HÁZASSÁGTÖRÉST KÖVET EL AZ ELLEN.
HA PEDIG A FELESÉG HAGYJA EL A FÉRJÉT ÉS MÁSSAL KEL EGYBE, HÁZASSÁGTÖRÉST KÖVET EL.”

Mk 10,2
[/i]