Szerző Téma: Jézus  (Megtekintve 9176 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re: Jézus
« Válasz #30 Dátum: 2010 Március 10, 13:03:40 »
  Jézus valóban vért verejtékezett?

Ahogy Jézus, keresztre feszítése elõtt, imádkozott a Gecsemáné kertben, Lukács az orvos és tanítvány megjegyzi:

      "Halálos gyötrõdésében még kitartóbban imádkozott és verejtéke olyan volt mint a földre hulló nagy vércseppek."
      -Lukács 22,44

Annak ellenére, hogy ez az anatómiai jelenség viszonylag ritka, Dr. Frederick Zugibe a New York-i Rockland County fõorvosa szerint jól ismert és számtalan ilyen eset fordult már elõ. A pontos orvosi neve a jelenségnek "hematohidrózis". "A verejték mirigyek körül hajszál erek hálózatai helyezkednek el. Stressz hatására ezek az erek összehúzódnak. Amint a stressz hatás megszûnik az erek az elpattanásig tágulnak. A vér bejut a verejték mirigyekbe és a verejtékkel elegy vér kicsapódik a bõrön mintegy vércseppek formájában".

Mi is volt valójában Jézus kínjainak oka? Nyilván a hatalmas lelki gyötrelem. Isten Fia lévén pontosan ismert minden részletet, hogy mi fog vele történni. Tudta, hogy a leggyötrelmesebb kivégzési mód elõtt áll. Emberi teste lévén ugyanúgy érzett mindent, ahogyan bármelyikünk érezne. A legsúlyosabb szenvedés azonban az a tudat volt, hogy magára kell vennie az összes vétkeink terhét - az enyémet és a tiedet is. Pontosan tudta, hogy a ráterhelõdött bûnök miatt az Atya elfordul tõle, így meg kell tapasztalnia a pokolnak azon formáját ami az Istentõl való eltaszítottság. Jézusnak módjában állt volna kikerülni ezt a gyötrelmes végzetet. Segítségül hívhatta volna az angyalok hadait. Megtehette volna, hogy bõre átlyukaszthatatlanná váljék, vagy érzésteleníthette volna tagjait, így nem érezve fájdalmat. Nem tette mindezeket. Ehelyett választotta a vétkeinkért való szenvedést és gonoszságainkért való megsebzést, hogy ezáltal megfizessen bûneinkért fizikai halálával.

      "…pedig a mi vétkeinkért kapott sebeket… száját sem nyitotta ki, mint a bárány, ha vágóhídra viszik, vagy mint a juh, mely némán tûri, hogy nyírják, õ sem nyitotta ki száját". (ézsaiás 53,5-7)

Fordította: Bátkai Tibor
Írta: Paul S. Taylor of Eden Communications.
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

maria

 • Vendég
Re: Jézus
« Válasz #31 Dátum: 2010 Március 10, 13:10:02 »
Halálos gyötrődésében még kitartóbban imádkozott és verejtéke olyan volt mint a földre hulló nagy vércseppek. Lukács 22,44

Nem vércsepp volt, hanem olyan volt, vagyis úgy nézett ki, vagy akkora volt. Nem azt írja, hogy vércseppek hullottak a földre, hanem oylan volt mint a vércseppek.

Hát ezzel az a baj, mint azzal, hogy  Úrra nem galamb szált, hanem: Luk. 3,22
És leszálla Őreá a Szent Szellem testi ábrázatban mint egy galamb, és szózat lőn mennyből, ezt mondván: Te vagy amaz én szerelmes Fiam, te benned gyönyörködöm!

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3950
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re: Jézus
« Válasz #32 Dátum: 2010 Március 10, 13:30:26 »
Mária: "És leszálla Őreá a Szent Szellem testi ábrázatban mint egy galamb,"

Gyorsan kikerestem egy másik fordításból:

"És leszállt rá a Szentlélek galambhoz hasonló testi alakban..."  (Gedeoniták)

Érdekes. :08:   Mégiscsak galamb formájú volt a Sz. Szellem...   :08:
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

maria

 • Vendég
Re: Jézus
« Válasz #33 Dátum: 2010 Március 10, 14:16:09 »
Biztos lehetsz benne, hogy nem galamb volt és nem is hiszem, hogy formázta. Ezzel a sok fordítással ez a baj. Az eredeti kell nézni. Rászállt mint egy galamb. Olyan kecsesen, olyan méltóságteljesen. Nézd meg a galambot ahogy leszáll. Gyönyörű látvány.

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3950
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re: Jézus
« Válasz #34 Dátum: 2010 Március 10, 18:17:35 »
"Rászállt mint egy galamb. Olyan kecsesen, olyan méltóságteljesen."  :08:  El tudom képzelni... Hiszen a Szent Szellem olyan is, mint a szél... fúj, ahonnan akar...
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re: Jézus
« Válasz #35 Dátum: 2010 Március 26, 18:16:49 »
Kenneth Hagin: Isten ajándéka

"Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban." Róm. 6:23.

---Isten az emberrel a szellemén keresztül tart kapcsolatot. Amikor Isten Igéjét prédikálják egy olyan bűnösnek, aki még sohasem hallotta az Evangéliumot és ez az ember bizonyosságra jut, az nem egy fizikai érzés – nem is az értelméből fakad.
---Lehet, hogy meg sem értette, mégis mélyen a bensőjében történt valami. Isten Szelleme Isten Igéjén keresztül kapcsolatba kerül a bűnös szellemével.
---Amikor az ember válaszol Isten hívására, az Evangélium üzenetére, a szelleme újjászületik. A szelleme újjáteremtetik az örök élet befogadása által. Az örök élet befogadása a legcsodálatosabb esemény az életben.
--- Ezt hívjuk újjászületésnek. Ezt hívjuk új teremtésnek. Isten a saját természetében részesít minket, az O lénye kerül valóságosan a mi emberi szellemünkbe.

Ezt írja le a 2Korinthus 5:17-18: "Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés [az]; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden. Mindez pedig Istentől van, aki minket magával megbékéltetett a Jézus Krisztus által, és aki nékünk adta a békéltetés szolgálatát;"

---Az újjászületés valójában az ember szellemi megszületése Istentől. Ez az azonnali újjászületés pedig nem testben, nem lélekben, hanem az ember szellemében történik! Az ember szelleme egy tökéletesen új, csodálatos teremtménnyé lesz Istenben!
---A lélek megmentése. Mi a helyzet a lelkünkkel? A lelkünk nem üdvözül, amikor újjászületünk? Nem. Sok olyan keresztény van, akinek már van üdvössége és évek óta be van töltekezve a Szent Szellemmel, de a lelke még sincs megmentve! Akadnak, akik éltek és meghaltak anélkül, hogy a lelkük megmentésére valamit is tettek volna. A mennybe jutottak? Természetesen. Isten gyermekei voltak, a szellemük Istentől született. Tudnunk kell azonban, hogy a lélek nem születik újjá. A lélek megmentése egy folyamat.

"Az Ő akarata szült minket az igazságnak Igéje által, hogy első zsengéje legyünk az O teremtményeinek... Elvetvén azért minden undokságot és a gonoszságnak sokaságát, szelídséggel fogadjátok a beoltott Igét, amely képes megmenteni a lelkeiteket." Jak. 1:18- 21.

---Jakab levele nem bűnösöknek, hanem keresztényeknek íródott. És Jakab azt mondja nekünk, hogy a lelkünknek még nincs üdvössége. A Jakab 1,21 mindaddig zavart okozott bennem, amíg rá nem jöttem a szellem és a lélek közti különbségre. Az ember szelleme – a belső ember – megkapja az örök életet és újjászületik. Az értelmével és az érzelmeivel – tehát a lelkével – azonban még foglalkoznia kell. Meg kell újítania.
---A lélek helyreállítása. Újjászületett, Szellemmel betöltekezett keresztényeknek mondja Pál a Róma 12-ben, hogy tenniük kell valamit a testükkel és az elméjükkel. Az ember szelleme újraszületik, de a teste és lelke nem. Oda kell tehát szánnia a testét Istennek, és gondoskodnia kell elméje megújulásáról.


Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, ez legyen a ti értelmes szolgálatotok. És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata. Róm. 12:1-2.

Ő helyreállítja az én lelkemet... – Zsolt. 23:3. (King James)
---Az itt ‘helyreállítás’-nak fordított héber szó és a Róma 12:2-ben ‘megújulás’-nak fordított görög szó voltaképpen ugyanazt jelenti. Helyre lehet állítani például egy értékes, antik széket, ami láthatólag tönkrement. Utána is ugyanaz a szék marad, csak fel lett újítva.
---Az ember szelleme nem helyreállítva lesz - újonnan születik, vagyis újjá lesz teremtve. A lelke azonban helyreállítva lesz, amikor az elméje megújul Isten Igéje által. A mai Egyháznak leginkább arra lenne szüksége, hogy a hívok megújítsák az elméjüket Isten Igéje által. Isten Igéje az, ami helyreállítja, megújítja és megmenti a lelkeket!

Megvallás:
---Én egy vadonatúj, csodálatos teremtmény vagyok a Krisztusban. Isten nekem adta az örök élet ajándékát. A szellemembe helyezte saját természetét. A szellememben megvan minden, amire valaha is szükségem lesz ahhoz, hogy győztes legyek az életben.
---Szellem vagyok, van lelkem, és testben élek. Isten szült engem az Igazságnak Igéje által. Én újjászülettem. Most pedig szelídséggel fogadom a beoltott Igét, mivel a benne lévő erő képes megtartani a lelkemet. Az értelmem folyamatosan megújul Isten Igéje által.
---Naponta gondot viselek arra, hogy az elmémet megújítsam Isten Igéjével. Ezért nem szabom magamat e világhoz. Az elmém megújul, hogy úgy gondolkozzam, ahogy Isten gondolkozik.

Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

Nem elérhető h.isro

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 887
Re: Jézus
« Válasz #36 Dátum: 2010 Május 13, 18:48:03 »
Ez a bejegyzés, egy ismrőssel való beszélgetésem kapcsán fogalmazódott meg bennem, ami hiszem, hogy a Szent Lélektől volt, hiszen a Biblia igazát védte.

A Biblia Jézusát, és a történelem Jézusát nem lehet szétválasztani, mert egy és ugyanaz a személy. Az már más kérdés, hogy a Szent Lélek által ihletet Bibliát, emberi történelemmel próbálják alátámasztani. Az embereket ez bekavarja, és eltávolodnak a történelem Urától, aki egyébként a Biblia Jézusa, ami Megmentőnk. Vannak dolgok, amik nem azért nem kerültek bele a Bibliába, mert az emberek szabadon eldönthették, hogy mi legyen benne és mi nem. Hanem azért, mert Isten nem akarta, hogy belekerüljön. Méghozzá azért nem, mert eltérnek a Biblia eredeti üzenetétől, és az emberek számára ez megtévesztő.

Isten áldjon titeket, Orsi
With God All Things Are Possible= Istennel minden lehetséges!
Ki vagyok szolgáltatva Istennek. Teljesen fegyvertelen és védtelen vagyok, ezért kell, hogy a Szentlélek befedezzen.

Nem elérhető Clio

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 255
  • rineweld
Re:Jézus
« Válasz #37 Dátum: 2011 Szeptember 14, 20:07:58 »
Egy nem hívő fórumon beszédtéma Jézus. Segítségeteket kérném. Igehelyek kikeresésében. ahol egyértelmű hogy Ő már volt mielőtt Betlehenben megszületett...

Most csak a főpapi imáját találtam meg.
Jn 17,5
"és most te dicsõíts meg, Atyám, önmagadnál azzal a dicsõséggel, amely már akkor az enyém volt tenálad, mielõtt még a világ lett."

nagyon örülnék neki ha tudnátok még igehelyeket keresni.

Találgatják hogy kicsoda. Félisten ...félember.. vagy csak egy történelémi személy..

Én pedig szeretnék nekik a biblia alapján választ adni..
"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:Jézus
« Válasz #38 Dátum: 2011 Szeptember 14, 20:51:19 »
Kedves Clio.
Néhány ige.

Ján 1:1  Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
Ján 1:2  Ez kezdetben az Istennél vala.
Ján 1:3  Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.
Ján 1:14  És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.


Ján 8:58  Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.

Ján 12:41  Ezeket mondá Ésaiás, a mikor látá az ő dicsőségét; és beszéle ő felőle.

Róm 9:5  A kiké az atyák, és a kik közül való test szerint a Krisztus, a ki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen.

Fil 2:5  Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is,
Fil 2:6  A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy [ő] az Istennel egyenlő,
Fil 2:7  Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;
Fil 2:8  És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.
Fil 2:9  Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, a mely minden név fölött való;
Fil 2:10  Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.
Fil 2:11  És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.

Kol 1:16  Mert Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek;
Kol 1:17  És Ő előbb volt mindennél, és minden Ő benne áll fenn.

Zsid 1:8  Ámde a Fiúról [így]: A te királyi széked óh Isten örökkön örökké. Igazságnak pálczája a te országodnak pálczája.
Zsid 1:9  Szeretted az igazságot és gyűlölted a hamisságot: annakokáért felkent téged az Isten, a te Istened, örömnek olajával a te társaid felett.
Zsid 1:10  És: Te Uram kezdetben alapítottad a földet és a te kezeidnek művei az egek;
Zsid 1:11  Azok elvesznek, de te megmaradsz, és mindazok, mint a ruha megavulnak.
Zsid 1:12  És palástként összehajtod azokat és elváltoznak, te pedig ugyanaz vagy és a te esztendeid el nem fogynak.


Jézus Krisztus, maga a teremtő Isten YHWH.
Az Isten ember - az ember Isten. Isten és ember egyben, és ezt nem magyarázni kell, hanem el hinni.

 :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető Clio

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 255
  • rineweld
Re:Jézus
« Válasz #39 Dátum: 2011 Szeptember 15, 09:12:39 »
Nagyon szépen köszönöm  Zoltán!
Hogy Ő hogyan 3 ( Atya, Fiú, Szentlélek) mégis egy. azt valóban nem lehet magyarázni csak elhinni.
Ha meg lehetne magyarázni akkor matematikai nyelvre lefordítva: Meg tudnánk mondani a legnagyobb pozitív egész számot.

Még egy érdekesség szintén a matematika nyelvére fordítva.
A legnagyobb negatív egész számot viszont meg tudjuk mondani mert az nem más mint a mÍnusz egy.

Vagyis a legfelsőbb jó (pozitív) legtökéletesebb az végtelen vagyis  Isten.
Amíg a gonosz a (negatív) az egy vagyis a  Sátán
"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7173
Re:Jézus
« Válasz #40 Dátum: 2011 Szeptember 15, 19:11:33 »
Kedves Clio!

Valóban hinni kell.

Mégis érdekességként megemlíteném:

Sh'ma Israel, Adonai Eloheinu, Adonai echad.

Halld meg, Izráel: Az ÚR a mi Istenünk, egyedül az ÚR!
5Móz 6,4

Itt az "echad" szó egyedülit, egységet jelent, mégis többesszámban van héberül.

 :2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Jézus
« Válasz #41 Dátum: 2011 Szeptember 21, 20:58:13 »
Dicsőség Istennek, akkor ez is a Szentháromságról tesz bizonyságot. :2smitten:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Jézus
« Válasz #42 Dátum: 2011 Szeptember 21, 21:02:57 »
Hallelujah!
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Jézus
« Válasz #43 Dátum: 2012 December 20, 10:37:56 »
Akik Jézushoz jöhetnek

János evangéliuma 1,1-3
„Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge. Ez kezdetben az Istennél vala. Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett.”


Jézus tehát maga az Istennek a beszéde. Ezért is mondta Jézus a következőket:

János evangéliuma 5,30
„Én semmit sem cselekedhetem magamtól; amint hallok, úgy ítélek, és az én ítéletem igazságos; mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak akaratát, aki elküldött engem, az Atyáét.”


Mégegyszer, mit mondott Jézus?

„Én semmit sem cselekedhetem magamtól; amint hallok, úgy ítélek, és az én ítéletem igazságos; mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak akaratát, aki elküldött engem, az Atyáét.”

Tehát Jézus amint hallotta az Atyától, azt cselekedte meg. Jézus tehát az Istennek a szava, vagyis Istennek az Igéje! 

Jelenések könyve 19,11-13
„És látám, hogy az ég megnyílt, és ímé vala egy fehér ló, és aki azon ül vala, hivatik vala Hívnek és Igaznak, és igazságosan ítél és hadakozik. És az ő szemei olyanok, mint a tűzláng; és az ő fején sok korona; az ő neve fel vala írva, amit senki nem tud, csak ő maga. És vérrel hintett ruhába vala öltöztetve és a neve Isten ígéjének neveztetik.”


Mikor az Örökkévaló beszédét olvassuk, akkor Jézust olvassuk és ezért arra kell törekednünk, hogy maga Jézus magyarázza azt! Mert nem jó egy-egy Igét kivenni a környezetéből és úgy magyarázni, mert akkor Jézust szakítjuk részekre. Az Igét mindig csak az Igével lehet magyarázni, hiszen mi a jobb? Ha ember magyarázza Isten beszédét, vagy ha maga Jézus magyarázza azt nekünk? Ugye hogy Jézus szájából akarjuk hallani? Akkor hagyjuk azt, hogy az Ige magyarázza az Igét, vagyis Jézus magyarázza az Istennek a beszédét.

Márk evangéliuma 1,22
„És elálmélkodának az ő tanításán; mert úgy tanítja vala őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy mint az írástudók.”


Isten Igéjének hatalma van. Akik hallgatták Jézust, az Örökkévaló Igéjét, azoknak a hite nem emberi bölcsességen nyugodott, hanem Istennek szaván. Így van ez a mai napig is Isten kegyelméből. Mi is táplálkozhatunk az Igéből, vagyis Jézusból. De ugyancsak táplálkozhatunk emberi bölcselkedésből is.
Ha tehát vágyunk Istenről tudni, vágyunk megismerni Őt, akkor az csak a Fián keresztül lehetséges. De ki is a Fia? A Fia az Ő beszéde, vagyis Jézus aki az Ige.

János evangéliuma 14,6
„Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.”


Tehát az Igéjén keresztül lehet Őt megismerni! De kik ismerhetik meg Őt?

János evangéliuma 6,44
„Senki sem jöhet én hozzám, hanemha az Atya vonja azt, aki elküldött engem; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon.”


Jézushoz, vagyis az Igéhez azok mehetnek, akiket az Atya oda vonz! Nem azokról van itt szó, akik már megismerték Jézust, hanem azokról, akik még nem ismerték meg Őt. De kiket von az Atya az Ő Igéjéhez, vagyis Jézushoz?

Máté evangéliuma 5,6
„Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek.”


És ezt olvashatjuk a Példabeszédek könyvében:

Példabeszédek 8,33-36
"Hallgassátok a tudományt és legyetek bölcsek, és magatokat el ne vonjátok! Boldog ember, a ki hallgat engem, az én ajtóm előtt virrasztván minden nap, az én ajtóim félfáit őrizvén. Mert a ki megnyer engem, nyert életet, és szerzett az Úrtól jóakaratot. De a ki vétkezik ellenem, erőszakot cselekszik az ő lelkén; minden, valaki engem gyűlöl, szereti a halált!"


Tehát ahogyan a Máté 5. fejezet 6-os verse is mondja: éhezik és szomjúhozzák az igazságot!Őket megelégíti az Atya az által, hogy felfedi előttük az Ő szavát, vagyis Jézust, az Ő Igéjét! Tehát akik törekednek megismerni az igazságot, azok megelégíttetnek.

Példabeszédek 21,21
„Aki követi az igazságot és az irgalmasságot, nyer életet, igazságot és tisztességet.”


Továbbá:

Római levél 14,17
„Mert az Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szent Lélek által való öröm.”


Akik pedig megvetik az igazságot és az irgalmasságot, azokról eképpen beszél az ige:

1Korintusi levél 6,9
„Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát?...”


Vagy:

Jakab levele 2,13
„Mert az ítélet irgalmatlan az iránt, aki nem cselekszik irgalmasságot;...”


Ismét elétek hozom az előbbi igét amiből kiindultunk:

„Senki sem jöhet én hozzám, hanemha az Atya vonja azt”

A predesztinációt, vagyis az eleve elrendelést hirdetők úgy értik ezt az igét, hogy az Atya belemarkol a tömegbe, és akit sikerül kivenni közülük, azok megmenekülnek. A többiek pedig nem, azok így jártak. Azt mondják, hogy az Isten valakit üdvösségre, valakit pedig kárhozatra teremtett meg. Ez Istenkáromlás, hiszen meg van írva:

5Mózes 10,17
”Mert az Úr, a ti Istenetek, isteneknek Istene, és uraknak Ura; nagy, hatalmas és rettenetes Isten, aki nem személyválogató, sem ajándékot el nem fogad.”


Továbbá:

Római levél 2,11
„Mert nincsen Isten előtt személyválogatás.”


Isten tehát nem személyválogató. Nem azért adta oda a Fiát Jézust, hogy az eleve kiválasztottak megmeneküljenek, hanem hogy mindenki számára elérhető legyen az üdvösség.  Ezt mondja az Úr:

Ezékiel könyve 18,23
„Hát kivánva kivánom én a gonosznak halálát? ezt mondja az Úr Isten! nem inkább azt, hogy megtérjen útjáról és éljen?”


Ebben az igeversben is láthatjuk, hogy az Úr nem személyválogató. Továbbá láthatjuk azt is, hogy mindenkinek ott van a lehetőség, hogy megtérhessen az alkotójához. Ezzel egyetemben kimondjuk, hogy akik még nem tértek meg, „valami” által megnyílik előttük az út, vagyis láthatóvá válik számukra Jézus. De mi ez a „valami”? Az előzőekben szót ejtettem az igazságról és az irgalmasságról. Bizony ez az a „valami”, és ez az az út, ami közelebb visz az Úrhoz. Harmadjára is hadd hozzam emlékeztetőül a következő igerészt:

„Senki sem jöhet én hozzám, hanemha az Atya vonja azt”

Egy szemléletes példát szeretnék elétek vetíteni, ez pedig a mágneses erő. Tudjuk, hogy a mágnes nem csak a vasat vonzza, hanem a többi mágnest is. Most képzeljünk el egy nagyobb méretű mágnest, most ez fogja jelölni az Atyát. Mi az Ő lelkéből kaptunk, mint ahogy meg van írva:

1Mózes 2,7
„Azután megformálta az ÚRisten az embert a föld porából, és élet leheletét lehelte orrába.”


Tehát mivel Őbelőle kaptunk, így a példánkban mi is mágnesek vagyunk. Szükséges az, hogy a mágnesek elég közel legyenek a nagy mágneshez, hogy a vonzás érvénybe lépjen. Ha túl messze van, attól még mágnes marad, de nem fog a nagy mágnessel érintkezni, vagyis vele közösségben lenni.
Bizonyára tudjátok, hogy a mágnesnek van két pólusa is, az északi és a déli oldala. Amint tudjuk, az Atya nem változik, így nekünk kell Őhozzá változnunk. De ha a mágnes rossz oldallal, ellenállva közeledik a nagy mágneshez, azt a nagy mágnes taszítani fogja. De akik a nagy mágnesre hagyják magukat és nem állnak ellen neki, azok ha rossz oldallal is közelednek felé, a nagy mágnes ereje pillanat alatt megfordítja őket és magához vonzza. Így volt velünk is, mielőtt megtértünk volna. Közeledtünk az Úrhoz, de nem álltunk ellen Neki. Így megfordultunk, magunkat teljesen Istenre bízva elhagytuk a földi életünket a lelki életért. Így lettünk vele közösségben és maradunk Ővele, ha ellen nem állunk Neki. Mert meg van írva:

Jakab levele 4,6
„...Az Isten a kevélyeknek ellenök áll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ád.”


Végül legyen ez az ige figyelmeztetésül számunkra:

1János levele 2,28
„És most, fiacskáim, maradjatok ő benne; hogy mikor megjelenik, bizodalmunk legyen, és meg ne szégyenüljünk előtte az ő eljövetelekor.”


Ámen

(Skype 2012/12/19)
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7173
Re:Jézus
« Válasz #44 Dátum: 2012 December 20, 10:58:00 »
Köszönjük, áldott Testvérem a tanítást!

Idézet
Példabeszédek 21,21
„Aki követi az igazságot és az irgalmasságot, nyer életet, igazságot és tisztességet.”

ÁMEN!


 :2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10