Szerző Téma: Beszélgessünk szabadon  (Megtekintve 398022 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

maria

• Vendég
Re:Beszélgessünk szabadon
« Válasz #2145 Dátum: 2010 Január 13, 12:52:09 »
Az ima általi csoda

Az ima létre hozza a csodát az életedben. Hogyan fogalmazzam meg a csodát, hogy az mi? Számomra minden csoda, ami az Istentől jön válaszul az imámra. Isten olyant tesz érted, amire más nem képes! Ha más is képes lenne rá, akkor nem kellene Isten hozzá. Nem tudok közömbös lenni, amikor meggyógyulnak a betegek, a szegények enni kapnak, a bűnösök újjászületnek és sorolhatom tovább az imáinkra válaszként érkező csodákat. Bemutatja a szeretetén keresztül, Ő mire képes. Neki az a célja, hogy vele legyünk szüntelenül.

1 Thess. 5,17 Szüntelen imádkozzatok.

A vallásos emberek, elég gyakran kárhoztatják a csodákat, ellene beszélnek, prédikálnak, tanítanak. Azt mondják, a csodák ideje lejárt. Nem is tapasztalják meg azokat az isteni csodákat, amiket azok, akik hiszik a ma is létező csodákat Istentől várva. Ellentmondásba keverednek, hiszen ők is szeretnének meggyógyulni. Szeretnének jobban élni. Szeretnék ha a családjuk jobban élne... Ha nem várják a csodát ezekre az imákra, hogy teljesülni fog, akkor miért imádkoznak? Hátha Isten könyörül rajtuk? Viszont önmaguknak magyarázzák meg, Isten úgy akarja, hogy ne gyógyuljon meg, ne legyen jobb sora, mert ezt mérte ki rá.... Isten nem ment nyugdíjba és nem is vonta vissza a szavát sehol. Sőt még az ereje se fogyott el hozzá. Az imáinkra pedig, ha hittel, és buzgón tettük, akkor jön a csoda, a válasz. Az imára a választ várni, az a hit és amikor megérkezik, az pedig a csoda. Vedd át a csodát!

Nem elérhető Szabolcs

• Testvérünk
  • *
« Válasz #2146 Dátum: 2010 Január 13, 13:07:15 »
 :05: Ámen!!  :05:
...Társa vagyok mindazoknak, kik téged félnek és rendeleteid megőrzőinek......

maria

• Vendég
« Válasz #2147 Dátum: 2010 Január 13, 13:57:02 »
Igen, Szabolcs ő is tanította ezt, de másoktól is olvastam. Engem az Ige meggyőzött, hogy nem helyénvaló amit ők így tudtak. Ettől még nem szenvedtek csorbát és ahogy írtad: "nagy áldás volt a szolgálata és az egész élete." Nem is szabad feltétel nélkül elfogadni vakon a szolgálók minden tanítását, mert ők is tévednek. A Biblia a mérce. Aki tanítható, az nem gyökerezik meg vakon, szemellenzősen, hanem kutat tovább az igazság után. Nagyon sok dologban már nem teszem azt, amit addig tettem csak mert XY írta, mondta. Dehát ez a növekedésünk lényege. Nincs kizárólagosság a tudásban senkinél. Jobb ha kutatunk tovább. Szeretek a mélyére ásni a dolgoknak. Isten pedig meggyőz. Soha nem szégyeltem elismerni ha tévedtem, legfeljebb nem könnyű belátni.  :hehe:

Nem elérhető Szabolcs

• Testvérünk
  • *
« Válasz #2148 Dátum: 2010 Január 13, 14:13:45 »
Meg azért az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy Haginnél működött az egyszeri ima. Szent Szellem vezetése kell az imában!
...Társa vagyok mindazoknak, kik téged félnek és rendeleteid megőrzőinek......

maria

• Vendég
« Válasz #2149 Dátum: 2010 Január 13, 14:24:21 »
Imában lévő hatalom

Mát. 18,18 Bizony mondom néktek: Amit megköttök a földön, a mennyben is kötve lészen; és a mit megoldotok a földön, a mennyben is oldva lészen.

Mit jelent a hatalom? Szószerint azt jelenti, irányítani valamit, tekintélyt, felsőbbséget, birtokba venni valamit. Ez a hatalom már benned van attól a pillanttól, amikor befogadtad a Szent Szellemet. Őnélküle nincs hatalmad. Csel. 1,8 "Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok".. Csak akkor lesz érvénybe a hatalmad, ha azt alkalmazod. Önmagában nem tud működni. Neked kell működésbe hoznod a hiteddel és a kimondott szavaddal. Mit jelent az ima? Személyesen beszélgetni Istennel. Feltárni előtte a kérésünket, vágyunkat. Miért kell ehhez hatalom? Azért mert a sötétség erői ellophatják a kimondott szavainkat.

Ján. 10,10 A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek.

Vannak akik azt gondolják ledarálják a kéréseiket és az bőven elég. Nem, nem elég. Ettől sokkal több kell legyen, ha valaki azt akarja választ is kapjon rá. Nem használhatsz segéd eszközöket például az imához. Mit értek ezalatt? Nem használhatsz szobrot, képet, rózsafűzért, Mária nevét, a halott vagy akár az élő szentek nevét sem. Isten ezeket az imákat nem hallgatja meg. Miért nem, hiszen ez is ima? Nem, ez nem ima. Mint említettem, az ima beszélgetés Istennel és az, hogyha én csak magamban elmondom amit kérek, az nem ima. Isten azt mondta: 1 Tim. 2,5 "Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,"  

maria

• Vendég
« Válasz #2150 Dátum: 2010 Január 13, 14:52:35 »
Egy akaraton lévő ima

Mát. 18,19 Ismét, mondom néktek, hogyha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, amit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei Atyám.

Az imának van külön fajtája. Itt Máté említi az egyiket, az egy akaraton történő ima. Hányan vannak, amikor már arról beszélünk egy akarattal történt? A legkevesebb kettő, a legtöbb nincs számban meghatározva. A lényeg, hogy megegyezzenek a kimondott imában, mert akkor megadja az Atya, olvassuk. Mire jó az, ha többen imádkoztok és mikor tanácsos együtt imádkozni? Ha az életedben pozitív változást vársz, akkor hívj olyanokat imádkozni, akik hitben szilárdan megállnak. Azt tapasztalom, a terhek is megoszlanak. Viszont te is vigyázz, hogy a pozitív oldalon maradj, mert akkor nem vagytok egy akaraton az imáitokban. Azt olvassuk, hogy ketten közületek egy akaraton lesznek, akkor adja meg az Atya. Az imát meg kell beszélni előtte, ha többen jöttök össze, hogy mi legyen a konkrét kérésetek, hiszen figyeljük meg, azt is mondja, "minden dolog felől, amit csak kérnek,". Ha ezeket követed, akkor hidd el, hogy a válasz jön is az imádra. Esténként összejövünk 18 h magasságában imádkozni egy nagyon erős imádkozó kis csapattal a skypen. Azt vesszük észre, hogy nagyon gyorsan ott van a válasz Istentől. Döbbenet, hogy micsoda dolgok jönnek meg szinte pillanatok alatt.

1 Ján. 5,14-15 És ez az a bizodalom, amellyel Őhozzá vagyunk, hogy ha kérünk valamit az Ő akarata szerint, meghallgat minket: És ha tudjuk, hogy meghallgat bennünket, akármit kérünk, tudjuk, hogy megvannak a kéréseink, a melyeket kértünk Őtőle.

maria

• Vendég
« Válasz #2151 Dátum: 2010 Január 13, 15:19:39 »
Az igazak könyörgése kedves az Úrnak

Péld. 15,8 Az istentelenek áldozatja gyűlölséges az Úrnak; az igazak könyörgése pedig kedves néki.

Itt egy nagyon csodálatos dolgot figyelhetünk meg. Nézd meg, hol van a hangsúly, az igaznak -on. Az igaznak a könyörgése, vagyis, terólad van szó, te vagy kedves Neki. Nem azt írja az imád tartalma kedves neki, hanem te, aki imádkozol. Gyönyörűséges ezt felismerni. Én vagyok előtte kedves. Az én beszédem kedves Neki, a Hatalmas Teremtő Istennek. Szárnyal a szívem ezeket olvasni. Állj meg egy pillanatra és engedd magadhoz ezeket a gondolatokat. Ő úgy figyel rád, hogy kedves vagy előtte. Aki kedves előtted, annak gyönyörködsz minden szavában. Isten ezt teszi veled. Neked is örömödre válik ha szülő vagy, hogy a gyereked odamegy hozzád és kér tőled valamit, ami nálad van. Tehát nem abban gyönyörködsz, ami a te birtokodban van, hanem abban aki odamegy hozzád és elkéri tőled. A Mennyi Atyád örömét leli abban, hogy kérsz Tőle valamit. Tehát, ne a kormánytól, ne a pásztorodtól, ne a főnöködtől... várd a segítséget, mert ők csak eszközök, hanem Atyádtól. Mi fog történni?

Fil. 4,19 Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban.

Meg kell bíznunk az Ő feltétel nélküli szeretetében. Hálát kell adni neki, miközben felnövünk az imádkozásban is. Arról fogod észrevenni, hogy felnőttél, hogy már másokért többet imádkozol mint magadért és hitben megállsz. Természetesen azt se hanyagolhatod el.

maria

• Vendég
« Válasz #2152 Dátum: 2010 Január 13, 16:18:54 »
Lusta imádkozó

1 Thess. 5,17 Szüntelen imádkozzatok.

Ez az ige nem azt mondja, hogyha van időd imádkozni, akkor ülj le, vagy látom mennyire el vagy foglalva, kihagyhatod a mai imádat. Azt se olvassuk, ha majd kedved szottyan hozzá akkor imádkozz. Van egy belső vezetésed, ami sokszor indít, hív az Istennel való együttlétre. Isten gyermeke vagy, akkor kötelező imádkoznod mindennap! Jézus is számtalanszor elkülönült, hogy közösségbe legyen az Atyával. Így tudta meg, mi az Atya akarat. Isten ugyanis beszél hozzánk amikor mi megszólítjuk. Egy rövid szemléltetést próbálok csinálni.

- Jó reggelt Atyám! Szeretlek!
- Jó reggelt fiam! Már vártalak! Én is szeretlek!
- Ma azért jöttem eléd, hogy a Fiad, Jézus nevében kérjek Tőled és hálát adjak neked!
- Nagyon nagy öröm ez Nekem! Hallgatlak!

Valahogy így képzeld el az imádkozásodat. Ahányszor csak imádkozol, mindig nyomást helyezel az ellenségre. Ne restülj meg imádkozni. Időben kell elkezdeni az imát és nem az utolsó pillanatban. Mit értek ezalatt? Előfordult már veled, hogy nem kérted az atyádat, hogy segítsen mondjuk az anyagi területen és amikor megjöttek a számlák, akkor kezdtél el szélsebesen imádkozni, mert nem számítottál ennyi kiadásra? Lesújtó volt amit láttál. Az ellenség ekkor nyomást helyezett rád és bepánikoltál. Meg kell tanulni, hogy akkor kezd el az imádat, amikor az ellenség nem jutott be a küszöbön a házadba. Néhány ember túl lusta ahhoz, hogy imádkozzon. Nem lehet mindent mikrohullámú gyorsasággal megszerezni! Meg kell tanulnod időben elkérni. Hagyj fel a lusta imával, mert Atyád vár téged! A szellemi növekedésedhez is szükséged van rá. 

Nem elérhető Csaba

• Testvérünk
  • *
« Válasz #2153 Dátum: 2010 Január 13, 16:26:37 »
Ámen!
Én van, hogy munka közben is imádkozom!
Miért?!
Mert jólesik, másrészt nem árt a segítség!
:igen:
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető tothg

• Testvérünk
  • *
« Válasz #2154 Dátum: 2010 Január 13, 16:31:44 »
Ámen!
Miért?!

Áhhhááá! Szóval nem egyedül dolgozol???? És bejelentetted a munkatársadat???  :hehe:
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető Csaba

• Testvérünk
  • *
« Válasz #2155 Dátum: 2010 Január 13, 16:44:48 »
Ámen!
Miért?!

Áhhhááá! Szóval nem egyedül dolgozol???? És bejelentetted a munkatársadat???  :hehe:

A 'FŐNÖK' szerint nekem lesz 'kiskönyvem' és valami 'munkanaplóról' is beszélt!
Állítólag 'kollégák' leszünk Gáborom!
:hehe:
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető tothg

• Testvérünk
  • *
« Válasz #2156 Dátum: 2010 Január 13, 16:48:02 »
Ámen!
Miért?!

Várjál, miért is... valami rémlik erről már beszéltünk, de nem akar beugrani...
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető Batiszrael

• Testvérünk
  • *
« Válasz #2157 Dátum: 2010 Január 13, 17:10:31 »
Szia Mária!
Nagyon klassz volt olvasni a soraidat. Először is az jutott eszembe, ami régen történt velem, mikor Izraelbe akartam jönni a családommal. Egy kedves testvér azt mondta nekem, hogy semmi keresnivalóm Izraelben, mert " a próféták korszaka lejárt." Szóval létezik ilyen mondás is, a "csodák korszaka lejárt" mellett...
Aztán meg az jutott eszembe, hogy micsoda kegyelem az Úr részéről, hogy én elmehetek fizikálisan is oda, ahová Ő a Nevét helyezte, ahol MINDENKI imádsága meghallgattatik, a Nyugati-falhoz. Bocsánat, hogy nem Sirató-falat irtam, de héberül nyugatinak hivják.
Aztán meg az jutott eszembe, hogy éppen be vagyok pánikolva. Ma egy nagyon rossz hirt kaptunk, csak a Jó Isten tud rajtunk segiteni!!!
Mi is csináltunk egyébként skype imacsoportot a férjemmel, mert egy új gyülekezet alapitásán gondolkodunk. De a Sátán elvette tőlünk az internetet hosszú időre, igy abbamaradt. Tényleg nagyon jó dolog bármilyen formában imádkozni.

maria

• Vendég
« Válasz #2158 Dátum: 2010 Január 13, 17:11:08 »
Ámen!
Miért?!

De nem lesz a kis könyved kívül piros, hanem csak belül az írás :2funny:

maria

• Vendég
« Válasz #2159 Dátum: 2010 Január 13, 17:14:19 »
Szia Mária!
Nagyon klassz volt olvasni a soraidat. Először is az jutott eszembe, ami régen történt velem, mikor Izraelbe akartam jönni a családommal. Egy kedves testvér azt mondta nekem, hogy semmi keresnivalóm Izraelben, mert " a próféták korszaka lejárt." Szóval létezik ilyen mondás is, a "csodák korszaka lejárt" mellett...
Aztán meg az jutott eszembe, hogy micsoda kegyelem az Úr részéről, hogy én elmehetek fizikálisan is oda, ahová Ő a Nevét helyezte, ahol MINDENKI imádsága meghallgattatik, a Nyugati-falhoz. Bocsánat, hogy nem Sirató-falat irtam, de héberül nyugatinak hivják.
Aztán meg az jutott eszembe, hogy éppen be vagyok pánikolva. Ma egy nagyon rossz hirt kaptunk, csak a Jó Isten tud rajtunk segiteni!!!
Mi is csináltunk egyébként skype imacsoportot a férjemmel, mert egy új gyülekezet alapitásán gondolkodunk. De a Sátán elvette tőlünk az internetet hosszú időre, igy abbamaradt. Tényleg nagyon jó dolog bármilyen formában imádkozni.

Fogom folytatni, csak mára elég volt. Imádkozni fogunk érted ma amikor összejövünk. Ha van időd bejöhetsz közénk. Nekem jobban tetszik a Nyugati fal kifejezés.