Szerző Téma: Beszélgessünk szabadon  (Megtekintve 262673 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

maria

 • Vendég
Beszélgessünk szabadon
« Dátum: 2007 Január 10, 14:43:25 »
Mk 6,3
"Nemde az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon testvére? Nem itt élnek-e közöttünk húgai is?" És megbotránkoztak benne."Kedvesanti írta: "De talán azt is lehetségesnek tarthatjuk, hogy annyira megvetették Jézust, hogy Mária fiának mondtak."

Lehet valóban ez is, de van még Igei utálás erre, hogy legalább kettő bizonyság legyen?
Jézusról hallottam olyan tanítást, hogy fattyúnak nevezték a zsidók, de kérdésemre nem tudtak igei alátámasztást adni. Csúfolták valaha Jézust, hogy nem József az apja? Tudták egyáltalán a kívülvalók? Jó téma ez is.


Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Beszélgessünk szabadon
« Válasz #1 Dátum: 2007 Január 10, 14:47:05 »
Szia Mária!

Valóban itt csak az emberi elmélkedés van,ha nincs igei alátámasztás.
De jó rajta elmélkedni  ;)

"Csúfolták valaha Jézust, hogy nem József az apja? Tudták egyáltalán a kívülvalók?"

József titokban akarta elbocsátani feleségét, mikor kitűnt a terhesség állapota.
Ugyvélem Józseftől nem tudhatták meg.
Ha tudták hogy nem József az apuka, akkor egyértelmű a második dolog, hogy valóban a Szentlélektől fogant Jézus.
Mivel ha kiszivárgott az a dolog, hogy nem József az apuka, akkor a másik dolog is vele együtt kellett, hogy kiszivárogjon, mégpedig a Szentlélek fogantatása.
Véleményem szerint nem tudták.

De ez csak az én kis "történetem" amire alapot ne vessetek :D
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

 • Vendég
Re:Beszélgessünk szabadon
« Válasz #2 Dátum: 2007 Január 10, 14:48:50 »
Én is hozzáteszem a gondolatomat, kérdéseimet Anti. Ha valóban kitudodott volna, hogy Jézus nem József fia, Máriát nem kövezték volna meg a törvényeik szerint, paráznaság címén? Azt se tudták, - még a családja sem, hogy Jézus a Messiás. A tanítványok is tettek fel sok sok kérdést annak ellenére, hogy látták a Mesterük milyen csodákat tesz. Mint pl. meggyógyítja a betegeket.... Bemerítő János tudta a munkáját, de a börtönben a feltett kérdése is igazolja, hogy még csak sejtése sem volt, éppen az ő unokatestvére lesz a Messiás. Egészen biztos, József nem verte nagy dobra amit az angyal mondott neki. Abban az időben valószínű még a testvérei se voltak beavatva. Abban a kultúrában nem voltak ennyire nyitottak a szülők a gyermekeik felé mint ma. Valószínű meg se tudták volna magyarázni a gyerekeiknek. Lehet, hogy mesének vagy hazugságnak tartották volna. Kitudja? Ha fedné a valóságot, hogy tudtak róla, hogy nem József az apa, akkor a zsidók nem tettek volna róla említést a vádláskor? Nem igen hinném.

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Beszélgessünk szabadon
« Válasz #3 Dátum: 2007 Január 10, 15:10:27 »
Tudták többen Jézus Isteni kilétét,de az emberek Hitetlenségei miatt nem kapott teret.
A Bölcsek tudták amikor megszületett,Erzsébet is!
De igazán érdekes,mert János nem tudta meg,pedig Édesanyja tudta!

Lk 1,41-43
"Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, megmozdult a magzat a méhében. Megtelt Erzsébet Szentlélekkel,   
és hangos szóval kiáltotta: "Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhed gyümölcse!   
Hogyan is lehetséges ez, hogy az én Uram anyja jön el énhozzám?"


János megkérdezte Jézustól a tanítványokon keresztül:

Lk 7,19   
"és elküldte őket az Úrhoz ezzel a kérdéssel: "Te vagy-e az Eljövendő, vagy mást várjunk?"

János tudta,hogy eljön akinek a saruja szíját se méltó megoldani.
Vajon nem volt tisztában azzal,hogy Jézus az aki a Megváltó?

Lehet hogy másképpen képzelte el az Üdvözítő eljövetelét,azért is kérdőjelezte meg.

Mária!
Ha megtudták volna azt,hogy Mária már áldott álapotban volt mielött József érintette volna,nem tartom biztosnak hogy megkövezték volna.
A Rómaiak uralták Izraelt,és a halálbüntetés csak a Rómaiak "hozzájárulásával,kivizsgálásával" történhetett csak.

De akkor kérdezhetnénk a Parázna nő esetét,kit meg akartak kövezni,és kérdezték Jézust hogy mit gondol?"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

 • Vendég
Re:Beszélgessünk szabadon
« Válasz #4 Dátum: 2007 Január 10, 18:29:50 »
Anti írta: "A Rómaiak uralták Izraelt, és a halálbüntetés csak a Rómaiak "hozzájárulásával, kivizsgálásával" történhetett csak."

Nem rossz a feltevésed, de akkor Istvánt hogyan tudták halálra kövezni? A halálrakövezés törvény volt, de a kereszthalál nem.

Csel. 7:59 "Megkövezék azért Istvánt, ki imádkozik és ezt mondja vala: Uram Jézus, vedd magadhoz az én lelkemet!" Csel. 8:2 "Istvánt pedig eltakaríták kegyes férfiak, és nagy sírást tőnek ő rajta."

Azt tudtad, hogy István látta Jézust, amikor ott állt Isten jobb oldalán? Vajon miért? Várták haza Istvánt? Ennek tiszteletére a Mennyei Seregek Ura felállt?

Csel. 7,55-56
Mivel pedig teljes vala Szent Szellemmel, a mennybe függesztvén szemeit, látá Istennek dicsőségét, és Jézust állani az Istennek jobbja felől, És monda: Ímé látom az egeket megnyilni, és az embernek Fiát az Isten jobbja felől állani. 


A megkövezésre visszatérek:
Anti írta: "De akkor kérdezhetnénk a Parázna nő esetét, kit meg akartak kövezni, és kérdezték Jézust hogy mit gondol?"

Ebben az esetben, őt nem merték megkövezni, pedig vitték magukkal a követ. Miért nem? Mert nem a nő volt ott a célpont, hanem Jézus. Nem csak a nő volt parázna, hanem a férfi is. Azt bezzeg nem vitték oda. Miért? Mert ismerték a törvényt. Nekik nem volt szükségük Jézus beleegyezésére.

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Beszélgessünk szabadon
« Válasz #5 Dátum: 2007 Január 10, 18:57:43 »
 

Anti írta: "De akkor kérdezhetnénk a Parázna nő esetét, kit meg akartak kövezni, és kérdezték Jézust hogy mit gondol?"

Ebben az esetben, őt nem merték megkövezni, pedig vitték magukkal a követ. Miért nem? Mert nem a nő volt ott a célpont, hanem Jézus.
 

Most tanultam tőled :igen: Köszönöm.

 
Idézet

Nem rossz a feltevésed, de akkor Istvánt hogyan tudták halálra kövezni? A halálrakövezés törvény volt, de a kereszthalál nem.
 

Az akkori Római törvény csak az eset kivizsgálása után történhetett meg a halálbüntetés,függetlenül hogy kereszt általi,vagy törvény általi megkövezésről szolt.

Ezt látjuk Jézus esetében.(de győzött a nép szava,és Pilátus féltette a pozicióját)

De István esetében az ott lévők "elborult" állapota által történt a megkövezés.

És ahogy a mai napon mondanánk: elsimították az ügyet a kis kitalált történetükkel.

De erre ne vessetek alapot :D csupán az én látószemszögem
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

 • Vendég
Re:Beszélgessünk szabadon
« Válasz #6 Dátum: 2007 Január 10, 20:33:58 »
A Nagytanácsoról, Szanhedrinről István olyan vádakat mondott ellenük, amelyeket nem bírtak elviselni és ezért halálra kövezték. Istvánt azzal vádolták, hogy Mózes törvénye ellen beszél, és ők maguk sem tartották meg Mózes törvényét. A Bibliából úgy tudjuk, hogy Jézus Isten jobbján ül, de itt István nem azt látja, hogy Jézus az Isten jobbja felől ül, hanem hogy Jézus, az Isten jobbja felől áll. Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos. És én azt hiszem, hogy Jézus azért állt föl, hogy így fogadja az érkezésőket. Így fogad minket is?  István utolsó szava: Uram, ne ródd fel nekik ezt a bűnt. És amikor ezt mondta, meghalt.

maria

 • Vendég
Re:Beszélgessünk szabadon
« Válasz #7 Dátum: 2007 Január 11, 09:26:44 »
“És előszólítván az egész sokaságot, monda nékik: Hallgassatok reám mindnyájan és értsétek meg: Nincs semmi az emberen kívül való, ami bemenvén őbelé, megfertőztethetné őt hanem amik belőle jönnek ki, azok fertőztetik meg az embert. Ha valakinek van füle a hallásra, hallja.” Márk. 7-14-16

Ez egy megszívlelendő Ige, de jól meg is botránkoztathat, ha te eddig másképpen tanultad az evésről. Mennyi belemagyarázó és félrevezető tanítás van az evésről. Nincs semmi, ami kívülről jutva az emberbe tisztátalanná tehetné őt! Tehát az étel bemegy a szádon és kikerül a szervezetből. Nem azok teszik az embert tisztátalanná! Szellemi értelemben nem az az étel tesz tisztátalanná amit eszel. A szellemtestedet nem érinti az étel, amitől tiltanak. Az kimegy a hústestedből. Nem leszel tisztátalan ha cigizel, vagy iszol. Lehet, hogy ártani fog az egészségednek, de nem veszíted el a tisztaságodat Isten előtt. Nem szencségteleníthet meg ami kívülről jön. Jézus vére tisztított meg és adott életet. Ehhez semmi köze a cigarettának, alkoholnak, ételnek. Nem fogsz pokolra jutni mert még nem tudtál leszokni róla. Nem a tested cselekedete üdvözített. Az más kérdés, hogy kedves e Istennek vagy sem! Legyen füled a hallásra! “Nincs semmi az emberen kívül való, ami bemenvén őbelé, megfertőztethetné őt; hanem amik belőle jönnek ki, azok fertőztetik meg az embert.” A szívben van az igazi szellemi tisztaság vagy romlottság! Figyelmesen olvasd el a következő Igéket! Nem a külső dolgok tesznek téged tisztátalanná. Ha téged valaki külső dolgaid szerint ítél meg, hogy igaz vagy-e, nem érti Isten valóságos beszédét! Nem a cselekedeteink által igazultunk meg és nem is az által maradunk Isten fiai! Vidd a szívedet Istenhez! Mit talál abban?

“És mikor házba ment be a sokaság közül, megkérdezék Őt tanítványai a példázat felől. És monda nékik: Ti is ennyire tudatlanok vagytok-é? Nem értitek-é, hogy ami kívülről megy az emberbe, semmi sem fertőztetheti meg őt? Mert nem a szívébe megy be, hanem a gyomrába; és az árnyékszékbe kerül, amely minden eledelt megtisztít. Monda továbbá: Ami az emberből jön ki, az fertőzteti meg az embert. Mert onnan belülről, az emberek szívéből származnak a gonosz gondolatok, házasságtörések, paráznaságok, gyilkosságok, Lopások, telhetetlenségek, gonoszságok, álnokság, szemérmetlenség, gonosz szem, káromlás, kevélység, bolondság: Mind ezek a gonoszságok belülről jönnek ki, és megfertőztetik az embert.” Márk. 7:17-23 

Tehát ismét elmondom, nem az tesz tisztátalanná szellemben amit megeszel hústestben, mert az kijön belőled, hanem a szívedben lévő gonosz gondolatok. Jézus felsorolja mi tesz tisztátalanná.

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Beszélgessünk szabadon
« Válasz #8 Dátum: 2007 Január 11, 10:43:20 »
Sziasztok!

Istent elutasítók hajlamosak egészen bizarr dolgokat hinni és tenni.
Indiában például a világ néhány legiskolázottabb embere piszkos,egészségtelen – szinte állati – körülmények között él csak azért,
hogy Sai Baba birtokán a guru közelében lehessen.Hitük szerint életük egyik legnagyobb megtiszteltetése,
hogy a guru ürülékét fogyaszthatják.

2Thessz 2,9-11
"Mert ennek a törvénytiprónak az eljövetele a Sátán munkája a hazugság minden hatalmával, jelével és csodájával;   
és a gonoszság mindenféle csalásával azok számára, akik elvesznek, akik nem szerették az igazságot, hogy általa üdvözüljenek.   
Ezért szolgáltatja ki őket Isten a tévelygés hatalmának, hogy higgyenek a hazugságnak"


Róma 1,28
„És mivel nem méltatták Istent arra,hogy
megtartsák ismeretükben,Isten kiszolgáltatta őket az erkölcsi ítéletre
képtelen gondolkodásnak,hogy azt tegyék,ami nem illik.”

 
 

"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Találo

 • Vendég
Re:Beszélgessünk szabadon
« Válasz #9 Dátum: 2007 Január 13, 20:16:11 »
Szeretnék hozzászolni mert nem értek egyet de ez a legkevesebb hogy én nem értek egyet de a Biblia sem ért ezzel a véleményewddel egyet.
Azt irja az ige  hogy a test a Szentlélek temploma és aki megrontja megrontja azt az Isten.
Tehát igen is nagy baj ha valaki iszik vagy cigizik mert nem szabadult meg a bünétől és nem engedte be egészen Krisztust hogy átformálja és ujjászülje.
Mi köze a sötét cselekedeteknek a világosság fiainak?

Persze a siker evangéliumok ezt hirdetik hogy nem számít mit teszel csak higgy de  Jakab azt irja hogy  ahitedet a cselekedetek bizonyitják és ha ugyan azt cselekszem mint a világ akkor a hitem csak szavakban áll és az egy nagy nulla

Nem elérhető kzoli

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 33
 • Mert kegyelemből tartattatok meg...
  • Kegyelem Honlap
Re:Beszélgessünk szabadon
« Válasz #10 Dátum: 2007 Január 13, 22:37:41 »
Kedves Találó!

Te szoktál enni szalámit? Esetleg szalonnát? Esetleg tartósítót tartalmazó ételt? Mennyi cukrot fogyasztasz egy nap? Minden nap tornázol? stb....

VAGY RONGÁLOD A SZENT LÉLEK TEMPLOMÁT??? Ha csak egyet nem tartasz be a törvényből... Tudod káros a dohányzás, de káros, ha este hat óra után szoktál kicsit nasizni... Az ivás meg egészen más kérdés...

Nagyon bűnösnek tartunk egy embert, aki dohányzik, mert látjuk a bűnét... de vajon Isten a külsőt nézi, vagy a belsőt? Azt hiszem Ő a szívünkre kíváncsi...

Vajon mi van ott? Vajon minden gondolatunk tiszta? Szerintem ezzel kellene foglalkozni...

Tudod pont most hallottam újra egy történetet, hogy öngyilkos lett egy olyan keresztény fiú, aki cigizett, mert "nagy okos" vallásoskodó emberek azt bizonygatták, hogy aki cigizik, az nem lehet Istené... :'( :'( :'(

100% vagyok benne, hogy Isten ezekre a másodikakra haragszik...  :nem:

Isten áldjon meg, és erősítsen meg a KEGYELMÉBEN!!!
Kérlek, hogy finoman mondd meg, ha megbántottalak, mert nem szándékosan tettem... és bocsáss meg nekem...

KEGYELEM honlap

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Beszélgessünk szabadon
« Válasz #11 Dátum: 2007 Január 13, 23:13:18 »
Mt 15,17-20
"Nem gondoltok arra, hogy minden, ami bemegy a szájon, a gyomorba jut, és az árnyékszékbe kerül?   
Ami azonban kijön a szájból, az a szívből származik, és az teszi tisztátalanná az embert.   
Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások,
hamis tanúskodások és az istenkáromlások.   
Ezek teszik tisztátalanná az embert. De az, hogy mosdatlan kézzel eszik, nem teszi tisztátalanná az embert."


Szerintem nem érdemes megkérdőjelezni ezt az igét  :D

"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető kzoli

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 33
 • Mert kegyelemből tartattatok meg...
  • Kegyelem Honlap
Re:Beszélgessünk szabadon
« Válasz #12 Dátum: 2007 Január 14, 06:50:39 »
Még annyit tennék hozzá, hogy a dohányzás szerintem sem jó dolog... tényleg káros az egészségre, a környezetünkre is, valamint nagyon sokba is kerül...

Meg is lehet ettől szabadulni, erre példa vagyok én is. Én 10 évig dohányoztam...
De a szabadulásomat nem annak köszönhetem, hogy néhányan farizeusoskodtak velem szemben... (nem is vagy megtérve, mert dohányzol... rombolod a Lélek templomát... stb..., stb..) Engem az mentett meg, hogy megértettem azt, hogy Jézus akkor is szeret engem, ha cigizek, meg akkor is, ha nem...  :fel:

Amikor már nem is számítottam rá, akkor meg is szabadított...

Drága Találó testvérem! Nagyon kérlek, hogy ezzel a Szent Lélek templomának a lerombolásával ne dobálózz így...  :szomorkas:

Isten igéje saját magát magyarázza meg... nagyon fontos, hogy egy igét ne emeljünk ki a környezetéből... Kérlek, olvasd el ennek az igének a környezetét. Nagyon kérlek, hogy nézd meg közvetlen ez előtt az ige előtt mit mond Pál:

1Kor 6,18   Kerüljétek a paráznaságot! Minden más bűn, amit elkövet az ember, kívül van a testén, de aki paráználkodik, a saját teste ellen vétkezik.   >
1Kor 6,19   Vagy nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok?


Látod? Csak a paráznaságról szól ez az Ige. "csak" Ez egy nagyon komoly, és veszélyes bűn... ezért kell inkább a szívűnkbe néznünk... vajon ezzel hogy állunk? Ezt nem látják rajtunk, és szuperkeresztényeknek tűnhetünk, de Isten pont ezt figyeli...

Remélem, hogy az Ige megmutatta neked is, hogy itt mire is gondolt Pál.

Ismét azzal zárom, hogy szerintem sem jó a dohányzás, de NEM ÜDVÖSSÉGI KÉRDÉS!

Az italról meg annyit, hogy az bizony üdvösségi kérdés lehet...  :sír: mert részegesek nem örökölhetik Isten országát...

De itt sem arról van szó, hogy nem ihatsz alkoholt, csupán arról, hogy mértékkel kell inni... Pont Pál mondja Timóteusnak, hogy igyon egy kis bort, mert az egészséges, jót tesz a gyomrának... Jézus első csodája, hogy bort csinált a vízből...

Kedves Találó!

Isten nagyon gazdag áldását kívánom rád!!!
 :angel2: :taps:
Kérlek, hogy finoman mondd meg, ha megbántottalak, mert nem szándékosan tettem... és bocsáss meg nekem...

KEGYELEM honlap

maria

 • Vendég
Re:Beszélgessünk szabadon
« Válasz #13 Dátum: 2007 Január 28, 17:00:36 »
Beszélgessünk a pénzről.

Isten időnként megláttatja velünk a saját hibáinkat vagy azokat a dolgokat, amelyek meggátolják az életünk folyását. Ezt azért teszi, mert tanítani akar valamire. Megmutatja, hogy tele vagyunk tüskékkel. Nézzünk egy példát. Olyan betegesen féltjük a pénzügyi dolgainkat, hogy képesek vagyunk megbántódni ha valaki arról beszél, hogy adj. Van aki ha a gyülibe hall az adakozásról tizedről, akkor felháborodik. Ez megkötözöttségben tartja. Szegénységben, nyomorban kell-e élni egy kereszténynek? Jó a szegénység, ez igaz. De mire? arra, hogy megtanítson együttérőnek lenni. Aki nem volt szegénységben, soha nem tud együttérezni! "Minden rossznak a gyökere a pénz szerelme. -mondják sokan ahogy az Ige írja. Inkább ne legyen pénzem, minthogy a rossz legyen bennem." Feltesszük a kérdést. Nem a nők, nem a hazugság, nem a hitetlenség a rossznak a gyökere? Nem az távolít el a hittől? A Bibila azt írja:

1 Tim. 6,10-11
Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme: mely után sóvárogván némelyek eltévelyedtek a hittől, és magokat általszegezték sok fájdalommal. De te, óh Istennek embere, ezeket kerüld; hanem kövessed az igazságot, az istenfélelmet, a hitet, a szeretetet, a békességes tűrést, a szelídséget.

Jobb lenne ha rendbe tennénk ezen a területen az életünket? Igen! De ez a rendbetétel sokakat zavar. Sok félreértés adódik a gazdagság a bővölködő élet, prosperítás és a szegénység között. Azt hiszik sokan, ha valaki arról beszél, hogy gazdag leszek vagy szegény akarok lenni, az csak e kettő között választhat. A gazdagság ugyanis sokaknak azt jelenti, hogy hat autó, 12 szobás ház luxussal.... A szegénység, pedig rágom a küszöböt, szenvedek a megélhetésemért. -Nekem nem ezt jelenti. Itt kellene rendbe tenni az életünket. A hálaadás a megelégedés szükséges az életünkben. Ezt egy imával is megteheted. A tizedet odadni az Úrnak, egy hála a szívedből Isten felé. A gyümülcsükről ismerjük meg a termést! Az Igének legyél cselekvője, ne csak hallgatója, mert becsapod magad: Jak. 1:22. A kevésen könnyebb hűnek lenni mint a sokon. Nem azt mondja a Biblia, hogy a gazdagok nem mennek a mennybe, hanem, nem könnyű nekik, mert sok megpróbáltatáson mennek keresztül. Megváltoztatja a sok pénz a gondolkodásunkat. Le kell a bálványoknak a fejét venni, hogy ne tudjon megköztözni. Adsz a jobb kezeddel, ne tudjon a bal kezed róla. A jókedvű adakozás felszabadít. Boldog leszel, hogy te adhatsz. Mi van ha nekem ez nem megy? Nem akarok hallani a tizedről! Nem értek vele egyet? Semmi! Nem leszel beteg, nem leszel kevesebb Isten szemében. Ő akkor se szűnik meg szeretni! Kényszerből ne adj! Jó kedved sincs hozzá? Ne adj! Mit mond a Biblia mi lesz velem?

2 Kor. 9,6
Azt mondom pedig: Aki szűken vet, szűken is arat; és aki bőven vet, bőven is arat.
 
Szűken vetsz? Szüken kapsz. Ennyi történik veled. Próbáld ki. Fog működni az életedben. Miért? Mert Isten nem hazudik! Ha ragaszkodsz a pénzedhez, megkötöz az. A pénz szerelme megköz, olvassuk az Igében. Most vitatkozhatunk arról, hogy a tized ószöv. -e vagy sem. Működik-e vagy sem?! Egy biztos. Nekem működik. Minél nehezebben adtam, annál jobban ragaszkodtam a pénzemhez. Félelemben tartott évekig. Hogyan adhatnák a kevésből? Nekem is alig van!
Mi lesz, ha jó kedvvel adok? Mi lesz ha vetek? Lesz-e áldás rajta? Mit mond Isten erről? Hagyjam, hogy a fejemre nőjön a bálványom, vagy lefejezzem? Mi a cél az adással? Mit kezd azzal Isten? Ezt kell letisztázni magamban!

kiscsillag

 • Vendég
Re:Beszélgessünk szabadon
« Válasz #14 Dátum: 2007 Január 29, 09:25:19 »
Bizony komoly kísértés számunkra a pénz.

Mikor erről gondolkodom általában a Példabeszédekből eszembe jut ez az ige:

"Se szegénységet,se gazdagságot ne adj nekem!"

Sok bűnre ad lehetőséget mind a két véglet. Legfontosabb,hogy Istenben megelégedett szivünk legyen,hogy helyesen tudjunk élni azokkal az anyagiakkal,amit kapunk ebben a földi életben.
Más-más környezetbe,helyzetbe születünk és van hogy talán úgy tűnik könnyebb a jobb módban élni. Azonban ha Krisztussal élünk az életünk ezen területén is érvényes az, hogy akire többet bíztak többet kérnek számon. A szeretet cselekvése a pénzünkre is vonatkozik. Ha szükölködik embertestvérem cselekednem kell,mert olyan,mintha Jézusnak adnám.
 A pénz utáni vágy elhatalmasodott ma már az emberek szivében és azt gondolják ha minél több van, megtalálják a boldogságot és gondtalan életük lehet.
A boldog élet titka azonban Jézusban van! Ne engedjük,hogy megkeseredjen lelkünk a "pénztelenség " miatt, vagy hogy felfuvalkodjunk és távolodjunk Istenünktől ha a világ számítása szerint jól megy a sorunk.
Jakab azt mondja a levelében:
"A szegénysorsú testvér dicsekedjék méltóságával, a gazdag pedig megalázott voltával,mert elmúlik,mint a mező virága."

Jézusban élni azonban azt hiszem a legnagyobb gazdagságot jelenti:
".....mint szomorkodók,de mindig örvendezők,mint szegények,de sokakat gazdagítók; mint akiknek nincsen semmijük, és akiké mégis minden."  2.Kor.6.10.