A harc és a megkötözöttségek > Szellemi harcok

Az Óemberünk visszaköszön!

(1/73) > >>

t.zoli:
 :2smitten:

maria:
Engem annyira megtud döbbenteni a felismerés, amikor mi keresztények a szeretetről beszélünk, hogy  "mennyire szeretlek téged", közben meg a szívünk távol van attól. Az is megtud döbbenteni, mennyire nem vagyunk képesek felvállalni ha hibázunk. Mennyi testiség uralkodik még bennünk. Olyan sok a viszálykodás, "nemt tűröm el", szeretetlen hangvétel, egymás hátamögötti duruzsolás, inkább a sátánnak engedve mintsem Istennek.. Egyetlen parancsunk van, a Szeretet. Olyan nehéz azt betartani, de olyan jó, hogy kegyelem alatt vagyunk. Mi a véleményetek erről?

Antee:
Sajnos a keresztény emberekben ugyan úgy megtalálható a szeretetlenség. Ahogy az írásban is olvashatjuk azért szeretjük Istent, mert Ő hamarabb szeretett minket. Ha szeretjük Istent, képesek vagyunk szeretni a felebarátainkat is. Mikor felismerjük azt, hogy Isten szeretete milyen nagy irántunk, akkor mi is szeretetre indulunk.
Testben élünk és ebből következésképpen testiesen viselkedünk olykor. Szerintem van különbség keresztény és keresztény között is.
Ahogyan ismerjük Istent egyre jobban és jobban, ahogyan szeretetét megismerjük fokozatosan, úgy arra a képmásra formálódunk át.
Ennek következménye a szeretet növekedése életünkben. A szeretet gyümölcs, amit a Szentlélek munkál ki életünkben.

Természetesen lehet egy keresztényben indulat, ami a saját "kényelmét" keresi. Lehet ez egy keresztény ember életében gyakori és hébe-hóba feltűnő jelenség. Azonban ha a feltünése után megvalljuk szívvel, új lapot kapunk és vigyázunk hogy legközelebb ne csússzunk bele ( de megtörténik ). De szerintem nem mindegy, hogy milyen gyakorisággal történik meg velünk.

Szeretetlenségünket Isten elé kell vinni és kérni, hogy formálja át szívünket ( ezt csak Ő tudja megtenni, az ember képtelen rá ).
A kereszténység előtt, a bűn elkövetése után zavartalanul tudunk aludni, azonban a kereszténységben élőknek ez nem így megy.
Érzékenyek vagyunk a bűnre és vágyunk elhagyni.

Isten áldását!

Antee:
T.Zoli!

Nagyon örülök a hozzászólásodnak! Építő volt számomra!
Isten hatalmas ereje éljen életedben!

 :thanks:

maria:
T. Zoli!

Kerülünk ilyen helyzetbe egy páran, de jó az Úr kegyelme.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése