Tartsatok tehát bűnbánatot,és térjetek meg,hogy eltöröltessenek a ti bűneitek.Ap.csel.3,19
"Miért olyan határozott az üzeneted?Miért beszélsz mindig a bűnről és a bűntudatról,ahelyett,hogy Isten szeretetéről beszélnél,ahogyan azt Jézus is tette?"-szólt hozzám szemrehányóan egy harmincöt éves asszony."Jézus tényleg olyan sokat beszélt a szeretetről és keveset a bűnről?"-kérdeztem."A Bibliában azt olvassuk,hogy a szolgálata kezdetén az Úr Jézus azt mondta az Őt hallgatóknak,hogy térjetek meg,és higgyetek az evangéliumban.(Mk.1,15)Az élete során állandóan arra figyelmeztette az embereket,hogy bánják meg bűneiket és térjenek meg ,különben elvesznek.Ezt a feladatot adta a tanitványainak is,amikor felment az Atyjához.A Lk.24,47 azt mondja:"...Hirdetni kell az Ő nevében a megtérést és a bűnbocsánatot minden nép között."És az Apostolok cselekedeteiből egyértelműen kiderül,hogy a tanitványok milyen engedelmesen teljesitették a rájuk bizott feladatot.Isten megtérésre felszólitó parancsa az első,csak ezután lehet szó Isten szeretetéről.Lehet,hogy ez fájdalmas de mindenképpen egészséges."
Beszélgető partnerem elgondolkodott a válaszomon,majd igy szólt:"Most már értem.Néha nekem is fájdalmat kell okoznom a pácienseimnek,tudja,ápolónő vagyok.De ez szükséges a gyógyulásukhoz.Néha én is sajnálom őket,de ez az egyedüli megoldás."Az ő szakmai tapasztalata jó példaként szolgált erre az igazságra.Meggyőződött ennek a szükségességéről,meghajolt Isten Igéje előtt,és hitt az evangéliumnak.