Szerző Téma: Igét kaptam az Úrtól  (Megtekintve 305624 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető István_2

• Testvérünk
  • *
Re:Igét kaptam az Úrtól
« Válasz #3075 Dátum: 2014 Szeptember 09, 23:29:38 »
Róma 2:1 - 8

1 Annak okáért menthetetlen vagy óh ember, bárki légy, aki ítélsz: mert amiben mást megítélsz, önmagadat kárhoztatod; mivel ugyanazokat műveled te, aki ítélsz.
2 Tudjuk pedig, hogy az Istennek ítélete igazság szerint van azokon, akik ilyeneket cselekesznek.
3 Vagy azt gondolod, óh ember, aki megítéled azokat, akik ilyeneket cselekesznek, és te is azokat cselekszed, hogy te elkerülöd az Istennek ítéletét?
4 Avagy megveted az ő jóságának, elnézésének és hosszútűrésének gazdagságát, nem tudván, hogy az Istennek jósága téged megtérésre indít?
5 De te a te keménységed és meg nem tért szíved szerint gyűjtesz magadnak haragot a haragnak és az Isten igaz ítélete kijelentésének napjára.
6 Aki megfizet mindenkinek az ő cselekedetei szerint:
7 Azoknak, akik a jó cselekedetben való állhatatossággal dicsőséget, tisztességet és halhatatlanságot keresnek, örök élettel;
8 Azoknak pedig, akik versengők és akik nem engednek az igazságnak, hanem engednek a hamisságnak, búsulással és haraggal.
Zsolt. 119,105
Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága.

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #3076 Dátum: 2014 Szeptember 10, 15:03:03 »
Ámen
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető torokildiko46

• Testvérünk
  • *
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
« Válasz #3077 Dátum: 2014 Október 03, 23:47:21 »
 :019:

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok,
és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.
Máté 11:28
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #3078 Dátum: 2014 Október 04, 11:15:22 »
Ámen
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #3079 Dátum: 2014 Október 25, 14:43:24 »
"Valaki elfordítja az ő fülét a törvénynek hallásától, annak könyörgése is útálatos." (Példabeszédek 28,9)
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #3080 Dátum: 2014 Október 25, 18:50:31 »
Példabeszédek 4. rész

1. Halljátok meg, fiaim, atyátok erkölcsi tanítását, és figyelmezzetek az értelemnek megtudására.
  2. Mert jó tanulságot adok néktek; az én tudományomat el ne hagyjátok.
  3. Mert én atyámnak fia voltam, gyenge és egyetlenegy az én anyám előtt.
  4. Tehát tanított engem, és mondá nékem: tartsa meg az én beszédemet a te elméd, hogy megtartván az én parancsolatimat, élj;
  5. Szerezz bölcseséget, szerezz eszességet; ne felejtkezzél el, se el ne hajolj az én számnak beszéditől.
  6. Ne hagyd el azt, és megtart téged; szeresd azt, és megőriz téged.
  7. A bölcseség kezdete ez: szerezz bölcseséget, és minden keresményedből szerezz értelmet.
  8. Magasztald fel azt, és felmagasztal téged; tiszteltté tesz téged, ha hozzád öleled azt.
  9. Ád a te fejednek kedvességnek koszorúját; igen szép ékes koronát ád néked.
  10. Hallgasd, fiam, és vedd be az én beszédimet; így sokasulnak meg néked a te életednek esztendei.
  11. Bölcseségnek útára tanítottalak téged, vezettelek téged az igazságnak ösvényin.
  12. Mikor jársz, semmi nem szorítja meg a te járásodat; és ha futsz, nem ütközöl meg.
  13. Ragaszkodjál az erkölcsi tanításhoz, ne hagyd el; őrizd meg azt, mert az a te életed.
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető Nagy Gábor

• Testvérünk
  • *
« Válasz #3081 Dátum: 2014 November 07, 17:55:42 »
Ezek a tanítások emelkedtek fel elmémben Úr Jézus segítségével úgy érzem:

Mikor mást minősítessz önmagad minősíted.

Mikor mást felemelsz önmagad emeled fel.

Ki békét lát abban béke honol.
Ki haragot és viszályt abban ez mind megtalálható.
Mert mindaz ami bent az visszaköszön kint.

Az emberség nem hovatartozás kérdése.

A múltban való gondolkodás lehetetlenné teszi a megbocsájtást.

Mindig arra gondolj amit szeretnél és soha ne arra amit nem!

A képességek nem fejleszthetőek azokat adományképpen kaphatjuk az Úrtól.

Hiába fényes és kívánatos egy alma ha belül kukacos.

A Gonosz ellen a leghatásosabb fegyver az önzetlen szeretet és az alázat.

Ha az Úrnak kedves vagy mindenkinek kedves leszel.

Boldogok akik békét találtak mert azok meglelték Istent.

Boldogok az élők mert ők nem halnak meg.

Oh mily szegények kik a ruháról ítélnek, és mily gazdagok kik a cselekedetek szerint mérnek.

Azt mondják a cél szentesíti az eszközt,én azt mondom az eszköz szentesíti a célt.

Az emberek törvénye nem Isten örök érvényű törvénye.

Minél többet árt neked valaki annál több szeretetet adj.
”Mikor pedig eljő majd a Vígasztaló, a kit én küldök néktek az Atyától, az igazságnak Lelke, a ki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot.” (Jn 15, 26)

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
    • www.gutitunde.eoldal.hu
« Válasz #3082 Dátum: 2014 December 15, 12:20:05 »
Jézus mondja:

„Én vagyok a jó pásztor: a jó pásztor életét adja a juhokért.” János 10:11.
"Amikor kivezette őket, előttük megy, és a juhok követik, mert ismerik a hangját. Idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak attól.” János 10:4-5.

Aki nem fut el az idegen hangtól, vajon miért nem fut el?  :304:
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

• Testvérünk
  • *
« Válasz #3083 Dátum: 2014 December 26, 08:55:07 »
Jeremiás: 30: 10:
10
Te azért ne félj, oh én szolgám Jákób, azt mondja az Úr, se ne rettegj Izráel; mert ímhol vagyok én, aki megszabadítlak téged a messze földről, és a te magodat az ő fogságának földéből; és visszatér Jákób és megnyugoszik, és bátorságban lesz, és nem lesz, aki megháborítsa. :019:
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető István_2

• Testvérünk
  • *
« Válasz #3084 Dátum: 2014 December 30, 21:46:35 »
Visszatekintés.

5Móz 8:2 És emlékezzél meg az egész útról, amelyen hordozott téged az Úr, a te Istened immár negyven esztendeig a pusztában, hogy megsanyargasson és megpróbáljon téged, hogy nyilvánvaló legyen, mi van a te szívedben; vajon megtartod-e az ő parancsolatait vagy nem?

Testvéreim. Most, hogy hamarosan ismét véget ér az év, mint Isten igéje mondja, emlékezz vissza a megtett útra. Isten kegyelmére, szeretetére, türelmére, amiben hordozott téged, engem. Bizonyára mint a világban, úgy Isten gyermekének is jó, ha számot vet, leltárt készít az elmúlt évről, életéről Isten előtt, mi az, ami a hitben, érett korúságának előmozdítója, vagy éppen akadályozója volt. Jézus azt mondja, engedjük, hogy formálja életünk napjait, maradjunk Ő benne…….     Ján 15:4 Maradjatok énbennem és én is tibennetek. Miképpen a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, hanemha a szőlőtőkén marad; akképpen ti sem, hanemha énbennem maradtok……Aki benne marad, és engedelmes életet él annak még a próbái közepette is Isten áldásában lesz része, gyümölcsei megsokszorozódnak.    Ján 15:8 Abban dicsőíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek; és legyetek nekem tanítványaim.” Ebben viszont soha nem lehetünk megelégedve önmagunkkal, hiszen elhívásunk nem egy bizonyos időre, hanem egész életünkre szól. Engedjük, hogy Isten beleszóljon, belenyúljon életünkbe még akkor is, ha úgy gondoljuk, hogy érzékeny pontunkra tapintott rá. Hiszen csak akkor lehetünk igazán tanítványai, ha figyelünk szavára, vezetésére, kijelentésére……Ján 15:2 Minden szőlővesszőt, amely énbennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz; mindazt pedig, amely gyümölcsöt terem, megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen.” és minden Ő utaiban járunk……Zsolt 128:1 Mind boldog az, aki féli az Urat; aki az ő utaiban jár!”….Isten adjon bölcs  önvizsgálatot, hogy valóban tetszésére, dicsőségére tudjuk végezni midazt a szolgálatot, amit Ő bízott ránk…..1Kir 8:58-60 Hanem hajtsa magához a mi szívünket, hogy járjunk minden ő utaiban, és őrizzük meg az ő parancsolatit, rendeléseit és végzésit, amelyeket a mi atyáinknak parancsolt. És ezek a szavak, amelyekkel imádkoztam az Úr előtt, legyenek jelen az Úr előtt a mi Istenünk előtt éjjel és nappal, hogy ítéletet tegyen az ő szolgájának és az ő népének, az Izraelnek, minden időben, Hogy megismerjék a földön minden népek, hogy [csak] az Úr az Isten, és hogy ő kívülötte nincsen más.”
Zsolt. 119,105
Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága.

• Testvérünk
  • *
« Válasz #3085 Dátum: 2015 Február 19, 13:11:57 »
2 Kor. 6,16
Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
« Válasz #3086 Dátum: 2015 Március 27, 16:52:40 »
„Ragaszkodtak lépteim a Te ösvényeidhez, nem ingadoztak lábaim. Hívtalak én, mert te felelhetsz nékem, Istenem! Hajtsd hozzám füledet, hallgasd meg az én beszédemet.
Mutasd meg csudálatosan a te kegyelmedet, a ki megszabadítod jobboddal a Tebenned bízókat a támadóktól. Tarts meg engemet, mint szemed fényét; szárnyaid árnyékába rejts el engemet.”

Zsoltárok 17:5-8.
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
« Válasz #3087 Dátum: 2015 Augusztus 10, 14:27:14 »
"Mert a papnak ajkai őrzik a tudományt, és az ő szájából törvényt várnak, mivel a Seregek Urának követe ő."

Malakiás 2:7.

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
« Válasz #3088 Dátum: 2015 December 28, 19:02:45 »

Jézus így válaszolt: "Sem engem nem ismertek, sem az én Atyámat: ha engem ismernétek, Atyámat is ismernétek…
És aki elküldött engem, velem van: nem hagyott egyedül, mert mindig azt teszem, ami neki kedves. Amikor ezeket mondta, sokan hittek benne. Így szólt akkor Jézus azokhoz a zsidókhoz, akik hittek benne:
"Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok, megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket."

János 8:19-20. 29-32.

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #3089 Dátum: 2016 Május 21, 08:45:06 »
"Föld, föld, föld! Halld meg az Úrnak szavát."(Jeremiás 22,28.)
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63