Szerző Téma: Igét kaptam az Úrtól  (Megtekintve 169140 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kövecske

 • Vendég
Re:Igét kaptam az Úrtól
« Válasz #45 Dátum: 2007 November 04, 13:08:26 »
Mert a mi Istenünk emésztő tűz. Zsidók 12,29


Nagyon elterjedt a frázis a ,jó Isten"-ről, aki a ,jó emberek" (ha egyáltalán van ilyen) hibáival szemben elnézőnek mutat­kozik. Ez azonban hamis felfogás.

Igaz, hogy Isten az Ő Fiában, Jézus Krisztusban a szeretet Isteneként jelentette ki magát. Ő úgy szerette a világot, „hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (János 3,16). Ez azonban nem teszi Istent azzá a „jó Istenné", aki időnként behunyja egyik szemét. Nem, hanem egyedül „akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban" (IJános 5,12). Ehhez a tényhez kell tartanunk magunkat.
Egykor Isten a Sínai-hegyen félelmetes kísérőjelenségek közepette adta Izrael népének a törvényt, amely meghatározta a minimális követelményeket, amelyeket a népnek be kellett töltenie, hogy rendben legyen Istennel. A törvény azonban bebizonyította, hogy ezt egyetlen ember sem tudja megtenni. Ezért aztán Isten, irántunk érzett szeretetében elküldte Fiát, Jézus Krisztust. De ez nem az Ő szentsége árán történt. Isten a maga szent igényei tekintetében még mindig ugyanaz az Is­ten, aki annak idején a Sínai-hegyen volt, amikor emésztő tűz képében jelent meg.

Hogyan lehet egy Isten, aki maga a világosság, ugyanakkor szeretet is? Ő, akinek a szentsége maradéktalanul meg kell, hogy kapja, ami megilleti, hogyan bocsáthat meg mégis? A Biblia nagy üzenete az ezekre a kérdésekre adott felelet. Krisz­tus, Isten Fia volt a helyettes áldozat. Istennek a bűn fölött érzett egész haragja Őt találta el teljes erejével a golgotái ke­reszten. Most Isten igazságos alapon kínálhat bocsánatot az embereknek. Ezt mindenki megkapja, aki Krisztusban hisz.

Jó Vetés

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Igét kaptam az Úrtól
« Válasz #46 Dátum: 2007 November 06, 11:07:28 »
Sziasztok! :05:

Szeretném megosztani veletek, hogy milyen igét kaptam az Úrtól:

2Kor 12,9   
"De õ ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erõm erõtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erõtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem."

Mit jelent az, hogy elég nekem a kegyelmem?

Én személyszerint úgy hiszem, hogy a tövis lehet betegség, de lehet éppen egy bűn is.
Én a bűn értelmezésére hajlok. Valószínüleg Pál egy megkötözésből akart volna szabadulni, Istenhez való odafordulás eredményeként.

Azonban Isten így felelt: "Elég neked az én kegyelmem..."

Nekem az üzenet az az, hogy Isten meghagyta Pál-ban ezt a tövist, mert alázatban tartotta. Isten ez által alázatban és közel tartotta magához Pált. A tövis eredményeképpen Pálnak jobban szüksége lett Istenre, mint a tövis nélkül.

Helyettesítsük be a magunk életében! Ugye az összetöretés, hogy mi nem vagyunk képesek szabadulni bizonyos dolgoktól, közelebb visznek Jézushoz? Szerintem jobban tudjuk értékelni kegyelmét.

De a főbb üzenet az az, hogy a tövis által mi jobban alázatban vagyunk Isten előtt, mint a tövis nélkül. Mivel szükségünk van Istenre...
E tövis által Isten kezében formálhatóbbak is vagyunk. Jobban Isten irányítása alatt...

Az alázatot szereti az Úr és nem a gőgöt...Inkább a kegyelemmel élő alázatos embert, mintsem a kegyelem nélkül élő gőgös embert.


Isten áldását!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető szolgáló

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 278
Re:Igét kaptam az Úrtól
« Válasz #47 Dátum: 2007 November 14, 14:21:59 »
Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál. (Róm 8,28)
 A múlt évben tanévkezdés előtt autóbalesetet szenvedtem. Amikor megpördültünk az autóval, még aludtam és az első éber pillanatokban alig kaptam levegőt. Vegyes érzésekkel töltött el, amikor rám tették az oxigénmaszkot. Újabb éber pillanataimban toltak valahová, én teljesen mozdulatlan voltam, és nem tudtam, fel tudok-e kelni valaha. Harag támadt bennem Isten iránt. De a fenti ige is megszólalt bennem. Imádkozni kezdtem: Uram, segíts, hogy el tudjam hinni, amit ebben az igében mondtál. És a rossz érzésemet mintha elvágták volna, úgy éreztem, hogy boldog vagyok és a helyemen vagyok, mert pont az történt velem, aminek történnie kellett.
A baleset után még nyolc hétig viseltem a nyakrögzítőt, de hálás voltam, hogy tudok sétálni. A kórházból hazatérve, s papírjaimat rendezve, megakadt a szemem néhány dokumentumon. Mi maradt volna utánad, ha meghalsz - kérdeztem magamtól, - ezek a papírok és a ruhák a szekrényben? Hová tették volna a nyelvvizsga bizonyítványt, az igazolványokat és a többi írásos emlékeket? Arra jutottam, az az igazi érték, amit másokban hagyunk, amikor melléjük állunk egy nehéz helyzetben. Megértettem, hogy naponként meg kell erősödjek abban, hogy ott a helyem, azok mellett, ahová az Úr helyezett.

Imádság: Add Urunk, hogy lássuk meg az érdemtelenül kapott kegyelmedet a megpróbáló eseményekben is. Ámen.
Dicsérem az Urat, a míg élek; éneklek az én Istenemnek, a míg vagyok.

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Igét kaptam az Úrtól
« Válasz #48 Dátum: 2007 November 14, 17:47:59 »
Kedves Szolgáló!

Nagyon köszönöm, hogy ezt megosztottad velünk! :05:

Isten áldjon meg!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető szolgáló

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 278
Re:Igét kaptam az Úrtól
« Válasz #49 Dátum: 2007 November 21, 11:55:48 »
Nem az Úr keze rövid ahhoz, hogy megsegítsen, nem az Ő füle süket, hogy meghallgasson, hanem a ti bűneitek választanak el titeket Istentől. Ézsaiás 59,1-2

Képzeld el a következő, szörnyű jelenetet:valaki fuldoklik, és utolsó csepp erejével segítségért kiált. De senki sem hallja! A sorsa meg van pecsételve.
És mi van, ha Isten marad csöndben?Ilyenkor szokták azt mondani, hogy nem is létezik.Ne vond le túl hamar ezt a következtetést! Ézsaiás próféta egy másik, talán egészen váratlan magyarázattal szolgál:Istennek van füle, és jól is hall. Sőt, hatalmában áll, hogy megmentsen bennünket, még ha nem is teszi. Vajon miért?
Hadd állapítsam meg a következő három tényt:

 1. Az ember nem alkudozhat Istennel egyenrangúan, nem követelhet rajta semmit, hiszen akkor Isten nem lenne a mindenható Isten és Teremtő.
 2. Isten személyisége a szentség és az igazság egyedüli igaz ábrázolása. Ő nem tűrheti a  bűnt és az igazságtalanságot. A mi gonoszságunk az, amely elválaszt tőle.
 3. Isten megismertette velünk elvárásainak a minimumát.

Sajnos, mi nem engedelmeskedünk azoknak, gyakran vonakodunk megszívelni őket.
Ha Isten csendben marad, annak az lehet az oka, hogy olyan sokszor szólt már hozzánk életünk során, hogy most arra vár, hogy végre odafigyeljünk, és engedelmeskedjünk az akaratának.
Ha Isten hallgat, akkor az  a megfelelő idő, hogy felé fordulj.Olvasd a Bibliát, hogy megismerd, milyen is Ő , és hogyan változtatja meg az életedet.
Dicsérem az Urat, a míg élek; éneklek az én Istenemnek, a míg vagyok.

maria

 • Vendég
Re:Igét kaptam az Úrtól
« Válasz #50 Dátum: 2007 November 21, 13:42:19 »
szolagáló írta: Olvasd a Bibliát, hogy megismerd, milyen is Ő, és hogyan változtatja meg az életedet.

Ez nagyon megszívlelendő dolog. Sokan azt hiszik más út is van arra, hogy megismerjék Istent. Hát nincs. Kár kreálni bármit is a bölcselkedő dobozunkban, a valóság nem az, hanem csak a Biblia. A Bibliát, hogyan értheted magyarázó nélkül?

Nem elérhető h.isro

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 887
Re:Igét kaptam az Úrtól
« Válasz #51 Dátum: 2007 November 23, 13:34:29 »
A mai és a tegnapi Igét is szeretném megemlíteni,ami az alfa-omegán van.Mind a kettő bátorítás volt számomra.A mai nap folyamán,amikor dicsőítés közben a Bibliaiskolához írtam az önéletrajzomat és a lelkiönéletrajzomat,Isten elkezdte elém tárni mi a célja velem a Bibliaiskolában és utána.Isten rengeteget foglalkozik velem és teljesen megnyugodtam,hogy Isten az,aki elhívott.Lehet,hogy ez nem pont ide illik ez a szövegkörnyezet ebbe a témába,de mivel kapcsolódik az igékhez ezért bátorkodtam ideírni.Én nem tudom,hogy Isten mit fog ebből kihozni,de azt tudom,hogy jót.Isten akar valamit kezdeni velem és a családom életével,úgy gondolom,hogy még sok feladat vár rám.
With God All Things Are Possible= Istennel minden lehetséges!
Ki vagyok szolgáltatva Istennek. Teljesen fegyvertelen és védtelen vagyok, ezért kell, hogy a Szentlélek befedezzen.

Nem elérhető h.isro

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 887
Re:Igét kaptam az Úrtól
« Válasz #52 Dátum: 2007 November 23, 13:40:39 »
Az Úrra tekintek szüntelen,nem tántorodom meg,mert a jobbon van.Zsolt 16,8 és Az Úr nem vonja meg a jót azoktól,akik ártatlanul élnek.Zsolt 84,12.Ja és aminek nagyon örülök,hogy az utóbbi néhány hétről az összes igét megjeleníthetném,mert mindegyik bátorító és megelégítő volt a számomra!Isten tudja mikor mire van szükségem.
With God All Things Are Possible= Istennel minden lehetséges!
Ki vagyok szolgáltatva Istennek. Teljesen fegyvertelen és védtelen vagyok, ezért kell, hogy a Szentlélek befedezzen.

Nem elérhető almácska

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 177
 • Jézus ma is él!
Re:Igét kaptam az Úrtól
« Válasz #53 Dátum: 2007 November 26, 11:44:39 »
   " Békülj meg ellenfeleddel hamar, amíg az úton együtt van veled." (Mt 5,25)Vezess a halálból az életre, a hazugságból az igazsághoz!
Vezess a kétségbeesésből a reménységhez, a félelemből a bizalomhoz!
Vezess a gyűlöletből a szeretetre, a háborúból a békéhez! Engedd, hogy békesség töltse meg szívünket és világunkat!

Ámen! :pityereg:
Jézus Krisztus szeretetével: almácska

maria

 • Vendég
Re:Igét kaptam az Úrtól
« Válasz #54 Dátum: 2007 November 26, 12:04:15 »
Máté 7:7. Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. 

almácska, lehet, hogy ez neked is bátorításul fog szolgálni, de nem csak neked, hanem nekem is az volt. Ezt az Igét olvastam ma. Higgyük el, hogy Isten mindent meg tud adni, amire szükségünk van. Nem kellene leértékelni az Ő hatalmát. Mi nem kaptunk hitetlenség, elbátortalanodás szolgálatát! Örüljünk annak, hogy nem azt kapjuk amit megérdemelnék. Ez a kegyelem. Ne viselkedjünk úgy, mintha a pokolba tartanánk, hamár egyszer Jézus a szívünkben van!. Ha hisztek Istenben, akkor nyugodalomban vagytok!

Nem elérhető almácska

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 177
 • Jézus ma is él!
Re:Igét kaptam az Úrtól
« Válasz #55 Dátum: 2007 November 27, 11:57:23 »

 Köszönöm Mária! Sokat számit  nekem amit rajtad keresztül üzent az  Úr!

" Szálljon reám, Uram, a Te kegyelmed, a Te szabadításod, amint megígérted." Zsolt. 119:41


Ehhez a fohászhoz azt hiszem, nem kell mást hozzáfűzni.
Jézus Krisztus szeretetével: almácska

Nem elérhető h.isro

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 887
Re:Igét kaptam az Úrtól
« Válasz #56 Dátum: 2007 November 27, 14:39:26 »
Monda néki:Te vagy-é a Krisztus vagy mást várjunk?....És boldog,aki én bennem meg nem botránkozik.(Mt 11,3.6)
Ezek az igék,a tegnapi tanításhoz kapcsolódtak.A gyüliben a Mátét tanulmányozzuk most.Ami igazán tetszett az egészből,hogy ebben a kérdésben,ami a 3-as versben van rejtőzik egy másik kérdés,amit János a gondolataiban fogalmazhatott meg,mert nem azért kérdezte meg Jézust,hogy Ő-e a Krisztus,mert nem tudta,mert Ő volt az aki,akkor mindenkinél jobban tudta,hogy ki Jézus,hanem mert félt és azt gondolta magában,hogy:Ha te vagy a Krisztus és igaz,hogy a vakok látnak,halottak támadnak fel stb.,akkor én miér vagyok itt a börtönben.Ha János,akit Jézus a legnagyobbnak tartott feltette a Miért kérdést,akkor mi miért ne tennénk fel sokszor.De Jézus azzal,hogy a kereszten azt mondta:Én Istenem,én Istenem miért hagytál el engem,akkor ezekkel a MIÉRT?-jeinkkel azonosult és Ő az,aki mindenkinél jobban tudja ezekre a választ.Pont ezek között a miértek között,akar Isten minket megpróbálni,hogy ilyenkor mennyire bízunk benne?Vagy hagyjuk,hogy a MIÉRT-jeink megemésszenek?Isten azt szeretné,ha ezeket a miérteket neki adnánk,még akkor is,ha nem értjük.Nehéz,de nincs más megoldás.


With God All Things Are Possible= Istennel minden lehetséges!
Ki vagyok szolgáltatva Istennek. Teljesen fegyvertelen és védtelen vagyok, ezért kell, hogy a Szentlélek befedezzen.

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Igét kaptam az Úrtól
« Válasz #57 Dátum: 2007 December 01, 01:33:24 »
Én is kaptam ma ( ma? Vagyis tegnap :05: ) egy igét.
A jól ismert Mária és Márta történetét. Mindig megdöbbent ez a történet, mivel van, amikor felismerem magam benne ( Mártát ).

Márta házában volt Jézus, de mégis elvakította a szolgálat. Ott volt Jézus körül de nem volt Jézussal! Ez azért nem mindegy...
Mennyire elmehetünk az Úr mellett, miközben úgy hisszük, hogy ott vagyunk vele.

Ott forgolódunk Jézus körül, de nem vesszük észre, hogy szólongat minket. Márta! Márta!
Lehet így válaszolunk: "Uram várj egy kicsit...hadd tegyem meg még ezt és azt és utána szabad leszek". De azzal nem számolunk, hogy kicsúszunk az időböl és csak egy kis idő jut Istenre, vagy semmi... Isten kopogtat a válladon, hogy fordulj meg és lásd meg Őt!

Így szól neked: "teremthettem volna helyetted robotokat, aki mindig pontosan azt teszi, amit mondok neki. Mindent megtenne és kiszolgálna engem. De téged azért teremtettelek, hogy közösségben legyél velem, mert fontos vagy! Szeretlek és veled akarok lenni!"

Legyünk hát olyanok, akik betöltik valódi szerepüket: Akik Istennel és nem csak a munkában vannak!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető szolgáló

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 278
Re:Igét kaptam az Úrtól
« Válasz #58 Dátum: 2007 December 01, 11:52:19 »
Ámen.
Dicsérem az Urat, a míg élek; éneklek az én Istenemnek, a míg vagyok.

maria

 • Vendég
Re:Igét kaptam az Úrtól
« Válasz #59 Dátum: 2007 December 01, 11:59:48 »
Anti! Tedd ezt is a morzsákhoz. Jó gondolatok.