Evangélium > Apológia

Pogány vallások

<< < (77/79) > >>

Guti Tünde:
 :044:
Csabával értek egyet.
Igenis csodálatos, szépséges és fantasztikus a Kárpát-medence! Isten különös ajándéka! Valóban kegyelem, hogy ősink pont itt telepedtek le!
Ezzel az ajándékkal jól kellett volna élni!
Akármennyire is akarjuk, a múltat, a történelmet soha nem fogjuk olyan tisztán látni, mint szeretnénk. Egyedül az Úr tudja, látta, hogy mi volt az oka annak, hogy megengedte a tatárjárást, a török pusztítást, a német-római uralmat és Trianont.

Nagyon szeretem a hazámat és a nemzetemet, de tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy nem ok nélkül történt ezzel az országgal az a számtalan "igazságtalanság". Imádságaimba foglalom, hogy nyissa fel a magyarság szemét az Úr, bocsássa meg azt a sok nyakasságot, gyógyítsa be a sebeket, és adjon szabadulást a fogságból. Mert bizony fogságban vannak mindazok, akiket nem szabadított fel Jézus Krisztus mint igazság.

Még csak egy igét hadd idézzek. Nem mond ellent annak, amit eddig írtam.  :168:
"Ember haragja Isten igazságát nem munkálja."

Irma:
Kedves Whiteattil!

Ilyet :

....Ha nem tetszik, adott az "unió" el lehet menni...  Nem látok semmi durvaságot ebben.....

legutóbb egy MSZP-s miniszterelnök mondott, és sokan megfogadták. Köztük az én fiam is, és nem azért mert nem tetszett neki a Kárpát-medence, hanem szenvedő alanya annak, ami ebben az országban folyik. Mélyen nem értek egyet azzal, hogy egy magát kereszténynek tartó ember ilyen megnyilvánulást tegyen. Többek között ezért elfogadhatatlan nekem a magukat nagy magyarnak mondó emberek magatartása.

Guti Tünde:
"Ha nem tetszik, adott az "unió" el lehet menni... "

Ez nekem sem esett jól, Atti!  :062:  Éppen arra kell ösztökélni az embereket, hogy maradjanak, dolgozzanak, építsenek, bátorítsanak és imádkozzanak, szolgáljanak azok felé, akik szellemi sötétségben vannak!  :062:

körtevirág:
 :062:
Nem vitatom, hogy Magyarország szép. Azt se vitatom, hogy kiaknázatlan kincsek vannak itt minden téren. Én szeretem a hazámat. De ha történetesen belga vagy holland stb. lennék, akkor Hollandiát vagy Belgiumot stb. szeretném . Kikérem magamnak, hogy engem innen el akar valaki is küldeni.  :060: Ha el is mennék, nem a táj nem szeretete vinne el innen, hanem az élhetetlen helyzetek. Ma voltam segélyért az önkormányzatnál. Nagy kegyesen adnak. Könyvtárosnak tanultam, év végével elmegy a helyi könyvtáros. Simán felvehetnének helyette, de addig csűrik, hogy ne kelljen már főiskolást alkalmazni. Ez az, amit utálok. És nem a hazát.
És azt is utálom, hogy egyesek teljesen felmagasztalják a magyarságukat, már-már istentelen bálványimádásig elmenve. De nem az embereket önmagukban, hanem az eszmét.
A dédapámat elhurcolták, mert zsidó származású volt. Ő volt a falu motorja. Önkéntes tűzoltóegyletet alapított, amatőr színcsoportot hozott létre. Nem számított. És az, aki beárulta, még mindig itt van a faluban és éli a világát. Nem haragszom rá, megbocsátottam. De magát a tettet nem lehet, hogy ő nagy magyarnak kikiáltva magát, irtotta, akit ért. Ha észrevettétek a nemzeti nacionalizmussal karban öltve jár az antiszemitizmus is. Lehet nem kéne egy kalap alá vennem a nemzeti radikalizmust meg a nacionalizmust, de nekem egykutya. Voltak/vannak pártok, akik ezt kitűnően demonstrálják.
Én itt nem Attila ellen beszélek, én szeretlek téged Attila, mint embert, mint testvéremet Krisztusban, de az eszméidet nem szeretem. Mert a családom tagjai a saját bőrükön tapasztalták meg, meddig fajulhat ez el.

körtevirág:
Pilisszántó és a Pilis-hegy
A Pilis-hegység legmagasabb csúcsa maga a 756 méter magas Pilis, melynek tövében terül el Pilisszántó, ez a többségében szlovákok lakta falu. Pilisszántó kultikus szerepe az elmúlt négy-öt évben kezdett kibontakozni, hála az 1990 óta hivatalban levő polgármesternek, Szőnyi Józsefnek, akinek szívhez szóló önéletrajzát a pilisszanto.hu oldalon olvashatják. Az ő bábáskodásának köszönhető a szántói "keresztes kő" kultusza, melyre a kilencvenes évek végén a régi temetőben, egy állítólagos középkori templom helyén bukkantak rá. A polgármester leírásai szerint itt, és nem a lexikonokban szereplő Pilisszentkereszten kellett lennie a Boldog Özséb által (1250 körül) alapított pálos rend első templomának, amit igazolni látszik a 18. századi barokk templom alatt talált üregrendszer is. (A régészeti kutatások eredményei mindezekkel szemben arról tanúskodnak, hogy az "alapító templom" Pilisszentkereszten sem lehetett, hiszen itt ciszterci templom volt; Klastrompuszta eggyel jobb tippnek számít tudományos körökben.) A "Piliscsillag, Napcsillag" című könyv szerzője, Gönczi Tamás is egyetért abban, hogy a pálosok még őrizték az ősmagyar vallás titkát: ők még tudták, hogy a test-lélek-szellem hármas a fizikai valóságban megfeleltethető a Föld hármas szférájának, amelyet a kozmosz, a geoszféra és a föld alatti világ alkot. Ez utóbbit a római kereszténység pokolnak nevezte el, noha nem az, hanem itt van a spirituális világ legfőbb központja.
A Pilis-hegység mint organizmus kultikus központjának ugyanakkor a Pilis-csúcsot tartják. Az 500 méteres szintkülönbség semmiféle nehézséget nem okoz, amennyiben tisztában vagyunk a hegycsúcs mágikus erejével. Aradi Lajos és más kutatók úgy tudják, hogy itt volt a valódi Fehér-vár, a régi Árpádok vára, nem pedig a mai Székesfehér-vár területén. Magát a fehér színt összetett színként jellemzi Gönczi Tamás, hiszen a szakrális uralkodók színe volt (ilyen volt a történészek szerint is Árpád fejedelem, illetve a mágiahívők szerint az összes Árpád-házi király), és nem véletlen, hogy a pálosokat is fehér táltosokként tartja számon a népi kultúra. Leereszkedve a hegyről, a Pilis tövében találhatjuk meg a Pilis Keresztjét, melyet 2003 végén adományokból állíttatott az önkormányzat. A pálos kereszt utódjának máris mágikus erőt tulajdonítanak, minthogy egymagában is őrzi a középkori pálos időkben még bőséges, ám Mátyás király halála óta egyre fogyatkozó táltos energiát.

Kiemelés tőlem. Egyre borzasztóbb dolgokat találok. A Sátán hogy meg tud téveszteni embereket.  :060: :061:
Imádkozni és szolgálni kell ezek felé az emberek felé.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése