Evangélium > Apológia

Pogány vallások

<< < (2/79) > >>

Csaba:
Kedves tesókáim, ne legyenek illúzióitok a magyar nemzettel kapcsolatban, alapjábanvéve, ez egy pogány nemzet!
A Szent Istváni megtérés nem Krisztushoz, hanem a katólikus Rómához történt!
Hogy honfitársaink évszázadokon keresztűl nem áldoztak nyíltan a bálvány isteneknek, ez csak azért történt, mert a katólikus Róma, csak az általa elfogadott, s neki bemutatott 'bálványáldozatokat' tűrte meg!
Tűzzel-vassal és nem a Szent Szellemmel küzdött a pogány kultúsz ellen, hát a gyökerek megmaradtak!
Gondoljatok csak a magyar hímnuszra!
'... bűneink miatt gyúlt harag kebledben'

's megbűnhödte már e nép a múltat s jövendőt'

Dehogy bűnhödte meg, folyamatosan a bűnben él!
Hát nincs mit dicsekednünk a magyarságunkkal!
Én semmi jót nem találok abban, hogy magyar vagyok, csak abban, hogy keresztyén!
A magyarságommal szépen mehetnék a kárhozatra, a többi pogány nemzettel egyűtt!

Ezerszer legyek keresztyén, sem mint Magyar!
'Mert Krisztusban nincs Zsidó, sem Görög', sem Magyar, sem Roma, sem Szlovák, sem Román!
Remélem vágjátok miről beszél az Ige és én is!

Guti Tünde:
 :igen:
Persze, kedves Daba, vágjuk! Nagyon penge ám a dolog!   :igen:

De én akkor is örülök, hogy magyar vagyok! Tudod, most nem akarok itt "magyarkodni", de őn a legtisztább szívvel és naivitással "nézek fel" nagyjainkra, mint Deákra, Kossuthra, vagy akár Rákóczira...
Felemelő érzés tölt el a Himnusz hallatán... Gyönyörködöm a zászlónkban! NAGYON SZERETEM a magyar földet! Ez egy egészen különös érzés! :2smitten:
A családomtól "örököltem", apai rokonságom is így gondolkodik. SZERINTEM EZ NEM BAJ, MERT AKKOR TUDUNK SZÍVBŐL TENNI, KIÁLTANI, IMÁDKOZNI ORSZÁGUNKÉRT, HA SZERETJÜK! :2smitten:

Néha "hasadtságot" érzek ebben a témában, pedig nem kellene. Ez csak a mai politikai káosz miatt van. :060:

Kedves Daba! Abban viszont teljesen igazad van, hogy Krisztusban nincsen sem zsidó, sem görög, sem magyar... Ezzel egyetértek!
DE A NEMZETEK KÜLÖNBÖZŐSÉGÉT IS ISTEN TALÁLTA KI!

De még ezek FELETT is azt tartom, hogy "Nékem az élet Krisztus!" :2smitten:

tothg:
"... és a meghalás nyereség."

whiteattil:
Viszont a reformáció után Európában az Erdélyi Fejedelemségben lett az elsők között vallásszabadság, itt hazát találtak az anabaptisták (habánok), protestánsok, még az unitáriusok is. A török időkben az akkori lakosság a (habsburgokhoz tartozó területeken is) 97%-a "újhitű" volt, vagyis kálvinista. Csak jött Pázmány Péter...

Daba!
Nem teszem a nemzetiségemet egy szintre a hitemmel, nem erről van szó. Nem dicsekszem a magyarságommal csak azt utálom, hogy mi állandóan csak rosszat tettünk, pusztítottunk, stb.Ezt sulykolják belénk majdnem mindenütt. Nem vagyunk rosszabbak, mint bármelyik nép a Földön, jobbak se. Adtunk ennek a világnak jónéhány dolgot. Védtük a Nyugatot Kelettel szemben, míg ők gyarmatosítottak.
Én viszont találok jó dolgokat abban, hogy magyar vagyok. Szeretem a népzenét, az irodalmunkat, földjeink termését és sokmindent. Persze sokan ebből kultuszt, vallást csinálnak. A mondáinkat istenítik, ami már pogány kultusz.

Idézet tőled:"Én semmi jót nem találok abban, hogy magyar vagyok, csak abban, hogy keresztyén!"
Hidd el, vannak jó dolgok a magyarságunkban, amit keresztényként is lehet értékelni!

Mennyi, de mennyi pogány kultúra és ország szűnt meg a világon a történelem folyamán, mi még itt vagyunk! És hála az Úrnak, hogy nem németül, vagy valamilyen szláv nyelven írom e sorokat, hanem magyarul! Persze van akit ez nem érdekel, megvan erről a véleményem, amit nem írok le, de az egészséges hazaszeretet az nem kultusz. Legalábbis nekem nem az.

Daba!És Mindenki!
Írhatnánk arról is, hogy mi a véleményetek a kereszténység és a pogány kultuszok összemosásáról, pl. a katolikus egyházban lévő tantételek...

Antee:
Szerintem a katolikus tanokat érintő hozzászólások inkább a "Szekták nyomában" topicba illenek, mint sem a pogány vallásokhoz.
Tehát erről ebben a topicban essék szó: Szekták nyomában

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése