Szerző Téma: Úrvacsora  (Megtekintve 30548 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Shomer ayin

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3047
Re:Úrvacsora
« Válasz #300 Dátum: 2016 Március 09, 20:27:24 »
 :afro:

Ha picit vissza olvasol Testvérem- ( ezen oldal első hsz.-éhez) Akkor látni fogod, hogy ezen "gondolatmeneteddel" Tökéletesen egyetértek... :2smitten:
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető Shomer ayin

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3047
Re:Úrvacsora
« Válasz #301 Dátum: 2016 Március 09, 20:27:47 »
Előző oldal...
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető lucius

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 112
 • újjászületett keresztény testvér
Re:Úrvacsora
« Válasz #302 Dátum: 2016 Március 10, 10:36:33 »
Kedves Testvérem!

Tényleg, örülök Neked :)) Nagyszerű dolog több perspektívából látni (pl. az írásaidon, a szemeden keresztül) ugyanazt az igazságot. :)

Folytatom a II. résszel:

II. rész: A bibliai értelemben vett hit általi csodák feltételei (Feltétlenül szükséges megértenünk az úrvacsora mélyebb megértéséhez.)

Hogy a bibliai hit alapján csoda jöjjön létre, annak három feltétele van:

1. Feltétel : A csodákhoz szükségünk van egy Istentől jövő kijelentésre, ami ránk vonatkozik.

Ez a RHÉMA, (RHÉMA alatt értem Isten közvetlen beszédét, de a LOGOSZ-nak azt a részét is, amely ránk vonatkozik)  de lehet látomás, álom is.
Rhéma esetén Isten szól hozzánk,  látomás, álom esetén képekben "szól" hozzánk.

2. Feltétel: Nekünk erről tudomást kell szereznünk, azaz HALLANUNK kell.

3. Feltétel: Bizalommal el kell fogadnunk IGAZNAK, TÉNYNEK, akár logikus, akár nem, akár egyezik a tapasztalatainkkal, akár nem, és ez alapján kell cselekednünk.

Róm 10:17 (HUN) Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten RHÉMÁJA által.

Nézzük meg Péter vízen járását, hogyan teljesült ez a 3 feltétel:

 1. feltétel teljesült, azaz Isten mondott valamit személyesen Péternek: "Jöjj" (Ez volt a Rhéma, ami személyesen Péternek szólt)
 2. feltétel teljesült: Péter meghallotta, tudomást szerzett erről a szóról.
 3. feltétel teljesült: Bár Péter tapasztalataival ellentétes volt, Ő mégis tudta, hogy Jézusban inkább bízhat, mint a tapasztalataiban, és hitben kilépett a vízre és járt.

 CSODA TÖRTÉNT!

 A leprás meggyógyítása:

 Máté 8:2 (H Csia 2005) Egyszer csak egy bőrpoklos futott hozzá, lábához borult és megszólította: „Uram, ha csak akarnád, volna hatalmad, hogy engem megtisztíts.”
Máté 8:3 (H Csia 2005) Erre kinyújtotta kezét, megfogta, és így szólt: „Akarom! Tisztulj meg!” Azonnal le is tisztult annak poklossága.

 1. feltétel teljesült, azaz Isten mondott valamit személyesen leprásnak: "Akarom, tisztulj meg" (Ez volt a Rhéma)
 2. feltétel teljesült: A leprás meghallotta, tudomást szerzett erről a szóról.
 3. feltétel teljesült: A leprás már eleve hittel ment Jézushoz,  tudta, ha Jézus akarja, meg fog tisztulni, tehát hitt, és ez alapján cselekedett.

Ha ez a 3 feltétel együtt van, mindig csoda történik!

Amikor ez a 3 feltétel együtt van, a természetfeletti megjelenik a természetes világban.

Ezeket az elveket megismerve és alkalmazva egy hívő olyan dolgokat képes megtenni hit által, amelyek természetfelettiek, amelyek hihetetlenek és lehetetlenek a természetes szinten gondolkodó ember számára. (Azért, mert valójában nem is mi tesszük, hanem a Teremtő Isten :) )

Így lehet például megigazulni, azaz igazzá válni:

 Hogyan? Ezzel a 3 feltétellel!
 1. Istennek szólnia kell hozzád, (a Biblián keresztül, vagy máshogyan) hogy Ő igazzá tesz, (tett).
 2. Erről tudomást kell szerezned.
 3. El kell bizalommal hinned

Ha elhiszed, egyszer csak azt veszed észre, hogy úgy viselkedsz, mint egy IGAZ ember. De nem leszel büszke magadra, és nem nézed le a többieket, mert jól tudod, hogy ebben az egészben neked semmi részed nem volt. Az egészet Isten tette, te csak elhitted, és amikor elhitted megtapasztaltad.

Most utólag jöttem rá, de csaknem minden eddigi természetfeletti tapasztalatomat ennek a 3 pontnak a betartása után adta Isten. Igéjéből megtudtam, hogy hallom az Ő hangját, engedelmeskedtem, és csodát láttam, megtudtam, hogy új nyelveken szólok, ha hiszek, és azóta új nyelveken szólok, megtudtam, hogy képes vagyok gyógyítani, és gyógyultak meg emberek néhány pillanat alatt is, amikor imádkoztam értük, megtudtam, hogy Isten azt szeretné, hogy prófétáljak, és prófétálok, és nyelveket magyarázok. Ha valaki két évvel ezelőtt mondja ezt, kinevetem. Ez tény.

Ezeket mind hit által kaptam. Csak mert Isten rávezetett a hit útjára. Nem a cselekedeteimre nézek, hanem Jézusra. Megbízható? Elhihetem azt, amit a Biblián keresztül, vagy egyéb módon mond? Megpróbálok olyan lenni, mint egy kisgyermek... Minél több dolgot hiszel el, annál több csodát látsz. Ez a bibliai hit. Megbízni abban, ami le van írva, megbízni abban, aki leírta, mert Ő egy megbízható személy, és nagyon szeret minket. Ámen   Folyt. köv.
"Az Úr a mi igazságunk" Jer 23.6

Nem elérhető lucius

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 112
 • újjászületett keresztény testvér
Re:Úrvacsora
« Válasz #303 Dátum: 2016 Március 10, 11:21:11 »
Kedves Testvéreim!

Folytatom a III. résszel:


Néhány napja Isten újra felébresztett éjjel kettőkor.... Szeretem ezeket az ébresztéseket. A fejemben volt a tudás, hogy mi a megoldás a betegségemre!!!
Az előzmény az, hogy megfáztam, és két napja már, hogy csak a számon vagyok képes levegőt venni.

Amikor felébredtem, TUDTAM, hogy a megoldás a problémámra az úrvacsora. Ezzel a biztos tudással ébredtem, ami nem tudom, honnan került belém, de hiszem, hogy Isten tette. Azt is megértette velem, hogy miért. Kezd a mozaik összeállni... A dicsőség Istené!

Az Ige arról beszél, hogy az úrvacsora helytelen vétele, ami egyenlő azzal, mintha egyáltalán nem élnénk vele (az eredmény ugyanaz) erőtlenséget és betegséget okoz.

Még helyesebben, ha nem teszed, előfordulhat, hogy nem nyersz természetfeletti erőt és gyógyulást (ezt a kijelentést majd megmagyarázom a későbbiekben, csak olvass tovább).

 I. KOR 11.30 "Ezért van ti köztetek sok erőtlen és beteg, és alusznak sokan."

Miért? Miért? Miért?


Mi az az úrvacsorában, ami segít, hogy egészséges legyek, és szellemileg erős???

Már beszéltem róla korábban, hogyha Isten kijelent valamit, és mi ezt bizalommal elhisszük, akkor ez behozza a természetfelettit az életünkbe.
(Ha még nem tetted volna, arra kérlek, feltétlenül olvasd el a 302. számú hozzászólásomat ebben a topikban! (erről szól))

Például: Jézus szólt Péternek: "Jöjj!" (és járj a vízen), és amikor Péter ezt elhitte, akkor ez a bizalom (ami Jézus szaván alapult) lehetővé tette a számára, hogy egy természetfeletti csoda történjen, és járjon a vízen.

Az elv az, hogy ha Isten szól, és mi ezt elhisszük, akkor ez a kimondott isteni szó megvalósul (egy csoda keretében).

Ok.

Nézzük most meg, hogyan működik ez az elv az úrvacsoránál:

Jézus szólt: "Ez az én vérem,... és ez az én testem..."

Mit gondolsz, mi fog történni, ha ezt elhisszük neki???


... és ezzel a hittel veszünk úrvacsorát?

Na mi???

Nem más történik, mint az, hogy egy természetfeletti csoda keretében VALÓBAN részesedünk Jézus véréből és testéből...

A vér az élet jelképe a bibliában. Tehát valójában Jézus ÉLETÉBŐL részesedünk.


Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én nem szeretnék egy vakond életéből részesülni. Semmi kedvem ahhoz, hogy ellenállhatatlan vonzalmat érezzek a földalatti életformához. Semmi kedvem ahhoz, hogy csak pár évet éljek, és a kedvenc ételem a giliszta legyen. Nem. Nem akarok ebből az életből részesülni.

De Jézus életéből részesülni, amely annyira hatalmas, annyira dicsőséges.... abból már szeretnék.

Jézus élete annyira erőteljes, annyira tele van élettel, hogy még a sír sem tarthatta fogva. Ezt a fajta életet, amely isteni élet, nem lehet megölni, mert nagyobb a halálnál. Csak képzeld el, hogy az úrvacsora során megkapod a vénáidba ezt az életet, mint egy vérátömlesztést. Uralkodhatna rajtad ekkor hosszú távon valamilyen betegség? Lehetetlen. Márcsak Jézus érintése is meggyógyított minden beteget, aki hittel tekintett rá. Hát akkor az élete. Az Ő dicsőséges élete. Az Ő feltámadt dicsőséges élete.

Az Ő élete az "új bor", amiről az írás beszél. Ha újjászülettél, akkor átváltozott a szíved, azaz a "régi tömlőd" új szívre. Új természetet kaptál, (új tömlőt) és ennek az új természetnek létszüksége van az új vérre, az új borra, ami nem más, mint Jézus feltámadott, dicsőséges, legyőzhetetlen élete. Ámen.

Ebben a hitben vettem úrvacsorát, és természetesen meggyógyultam :), mert Isten kijelentéseire bátran ráállhatsz, nem fogsz megszégyenülni.

Konklúzió:

Kezdj el úrvacsorát venni (csak, ha a Isten is úgy vezet ) lehetőleg minden nap családi körben, vagy akár egyedül, még ma!

Ne feledd, egykor "házanként" törték meg a kenyeret és minden nap!!!

APCS. 2.46 És minden nap egyakarattal kitartva a templomban, és megtörve házanként a kenyeret, részesednek vala eledelben örömmel és tiszta szívvel.

Ha hittel teszed, azt fogod észrevenni, hogy szellemed megerősödik, és ellenállóvá válsz a bűnnel és a betegségekkel szemben (Jézus élete ilyen).

Mi a feleségemmel már közel egy éve szinte naponta veszünk úrvacsorát, és mondhatom, nagyon erőteljes szellemi dolog. Szinte érzem, ahogyan átjár Jézus élete :).

Ha Isten is úgy vezet, vegyél bátran, te része vagy a királyi papságnak, jogod van akkor venni úrvacsorát, amikor csak akarsz. Már sokan ezt tesszük, és nagyon áldott dolog.

Zsid 3.10. "Van oltárunk, amelyről nincs joguk enni azoknak, akik a sátornak szolgálnak."


Ámen!
"Az Úr a mi igazságunk" Jer 23.6

Nem elérhető Sofia

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 196
Re:Úrvacsora
« Válasz #304 Dátum: 2019 Február 10, 13:51:20 »
Minden választ nem olvastam az Úrvacsorával kapcsolatbann, így írom amit gondolok.
A témával kapcsolatban rögtön a következő jutott eszemben: "Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret, és isszátok e poharat, az Úr halálát hirdessétek, amíg eljön." (1Korinthus 11:26)
A téma elején sok hasznos gondolatot írtak már az előttem hozzászólók, így csak ismételni tudom őket, például: "Azért, aki méltatlanul eszi az Úr kenyerét, vagy issza az Úr poharát, vétkezik az Úr teste és vére ellen. Vizsgálja meg azért az ember önmagát, és úgy egyék abból a kenyérből, és úgy igyék abból a pohárból. Mert aki úgy eszik és iszik, hogy nem becsüli meg az Úr testét, ítéletet eszik és iszik önmagának." (1Korinthus 11:27-29)
Úrvacsora előtt mindenféleképpen bűnbánatot kell tartanunk, bocsánatot kell kérnünk. Igyekezzünk a lehető legtisztábban (nem a ruhára gondolok) az Úr asztalához állni. Mindenki saját maga döntse el, hogy milyen rossz cselekedetekkel, rossz szokásokkal akar egy asztalhoz ülni az Úrral. Én úgy gondolom, hogy Isten gyermekei minden nap kicsivel jobbakká, kicsivel tisztábakká vállnak, mert ez az újászületés lényege, a gondolkodásunk és az életünk megváltoztatása. Pár évvel ezelőtt még én is úgy gondoltam, hogy nem bűn a dohányzás, ma már azt gondolom, hogy tisztátalanná tesz és nem szolgálja a javamat.