Szerző Téma: Vallások  (Megtekintve 15873 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető remeny

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2
Re: Vallások
« Válasz #15 Dátum: 2007 Június 21, 18:05:12 »
Hat az en velemenyem mert keresztelunk vizzel ? az mind egy jel kepkent van  meg tisztulast jelent szamomra  ujra szuletni uj eletet kezdeni. Engem Szent Lelek altal kereszteltek meg (Víz altal is) Hogy ki hogyan eli meg a kereszeget  szerintem mindegy az a fo, hogy hogyan ebredunk ra a Megvaltonkra es fogadjuk el Őt mint Isten Fiat. Itt van minden, Isten elott egyformak vagyunk egyforman szeret minket keresztelo Janos volt aki víz altal keresztelt es utana Jott a mi Urunk Ő pedig  Szentlelek altal.

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Vallások
« Válasz #16 Dátum: 2007 Június 21, 19:22:51 »
Szióka Remény! Örülök hogy itt vagy! Bíztatlak, hogy a bemutatkozás topic-ba írj magadról pár személyes mondatot!
Legyen épülésedre a hozzászólások.

Igen!

A vízkeresztségnek jelképes szerepe van és bizonyságunkat osztjuk meg ezáltal másokkal.
A víztől senkinek se lesz üdvössége. Egyik barátommal ( aki nem hívő ) beszélgettünk az üdvösségéről és ő azzal jött elő, hogy megkeresztelték kiskorában.
Azonban az nem fogja üdvözíteni, hogy kiskorában vizet fröcskölt rá a pap. Úgytudom, hogy a katolikus teológia azt mondja, hogyha megkeresztelnek egy kisbabát, akkor ezáltal üdvösségre jut. Egy kisbabának ígyis-úgyis üdvössége van, azonban egy megélt kornál mit sem számít, hogy víz érte. Akiben a Szentlélek lakozást vesz, az üdvösségre jut.

Isten áldjon meg!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető atesz

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 81
  • JESUS LOVES YOU
Re: Vallások
« Válasz #17 Dátum: 2008 Március 21, 23:10:13 »
Hat vallas huu ez nagy kerdes de az en velemenyem es biztatasom  igy szol: Elj az Urnak es ne a vallasnak!! hat a fo hogy keresztenyek vagyunk a a hit az ami udvozit es nem a vallas  aldott legyen az Ur!!!
"Terollad En el NEM feledkezem!!!!

Nem elérhető succubi

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 19
Re: Vallások
« Válasz #18 Dátum: 2008 Augusztus 14, 18:54:22 »
Vallások...milyen érdekes téma.Én sok vallásra kíváncsi vagyok.Engem unitáriusnak kereszteltek és az unitárius nagymamám mindig magyarázta,h ők Jézust nem ismerik el mint istent.Nagyapám viszont katolikus volt és harmadik osztályos koromban megkértem a szüleimet,hogy irassanak be hittanra,(ők nem vallásosak)de mivel a környéken katolikus volt csak így arra jártam.Lehet,hogy rosszul magyarázták de én valahogy akkor kiábrándultam az egészből és otthagytam.Tankönyv volt meg munkafüzet...rossz módszer volt.Egy eszme nem matematikai feladatsor.Azóta keresem az utam.Sokféle vallású emberrel beszélgetek és mindegyikük ugyanarra vágyik:szeretetre,megnyugvásra.A legjobb barátnőm meg van keresztelve a szülei hívők ő pedig mégis keresi az utját ahogy én.Jelenleg legközelebb hozzá a neopogány wicca vallás áll.Na annak is annyi ágazata van,hogy ihaj.Az alaptétele pedig:"Tégy amit akarsz, de ne árts".A különböző vallások nem emelnek gátat közém és szeretteim közé.Csak 1 embert mutasson nekem bárki is aki tudja mindenről a "tutit".Próbálok nyitott lenni,azért vagyok itt is,sok jó,építő jellegű gondolatot találtam itt.

maria

 • Vendég
Re: Vallások
« Válasz #19 Dátum: 2008 Augusztus 14, 19:27:58 »
succubi  írta: "Csak 1 embert mutasson nekem bárki is aki tudja mindenről a "tutit".Próbálok nyitott lenni,azért vagyok itt is,sok jó,építő jellegű gondolatot találtam itt."

Nincs tuti! Nincs tuti, mert ahová beteszed a lábad, az már nem az, mert te sem vagy tuti és én sem és más sem. Nincs egyetlen tökéletes hely ebben a világban, ami olyan lenne, hogy ez igen! Ez frankó! Csak olyan hely van, ahová Isten behelyez és vagy kitartóan hűséges leszek ott, vagy tovább állok, mert hát ez nem is olyan jó emberek gyülekezési helye, jó emberekkel. Rájössz, hogy ott is csak hibával teli emberek vannak és hibával teli pásztor, hibával teli tanítás. Miért van ez így? Hiszen a keresztényeknek hibátlannak kell lenni! Ez hazug elképzelés, hazug frázis. Ott olyan emberek vannak, akik tanulnak egy úton járni. A gyülekezet még nem a Mennyország! Ott már nem leszünk tele hibákkal. Ott leszünk a tökéletes TUTI helyen és ott már tuti, hogy minden okés lesz!  :01: Addig meg jó ha inkább Istenre bízzuk magunkat és nem kóborolunk a fejünk után. Soha nem vitt még jó Útra a saját fejem. A szívem már attól többre.

Nem elérhető succubi

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 19
Re: Vallások
« Válasz #20 Dátum: 2008 Augusztus 14, 19:38:59 »
Na akkor egyet értünk Mária!Épp ezért ez egy költői kérdés volt. :05: Hibátlannak lenni úgyse tudunk.De megpróbálom a szívem és az eszem közötti összhangot megteremteni.

maria

 • Vendég
Re: Vallások
« Válasz #21 Dátum: 2008 Augusztus 14, 19:53:53 »
Na akkor egyet értünk Mária!Épp ezért ez egy költői kérdés volt. :05: Hibátlannak lenni úgyse tudunk.De megpróbálom a szívem és az eszem közötti összhangot megteremteni.

Tudod, én már jobban szeretek inkább a szívemre hallgatni mégha néha nem is sikerül.  :06:

Gyülekezetre szükség van, mert ha nem jártál volna iskolába, nem szereztél volna tudást. A tudásért és a fejlődésért járunk gyülibe, hogy mégtöbbet megtudjak a Teremtőmről és azokat az áldásokat, amiket ott ad, - ahol az Ő jelenléte is ott van, eltudjam venni és eltudjam sajátítani majd pedig átadjam másnak. Ő elrendelte a számunkra a gyülit.

Rájövünk, hogy jobb nem ellenszegülni, mert annak lesznek következményei. Ki mit vet, azt arat. Biztosan neked is megvan már a helyed ahol Isten szeretne tanítani, hogy használni tudja az alázatos, engedelmes szívedet amit Ő akar kimunkálni. A kemény szívvel nem tud mit kezdeni. Ha sokáig kereső marad valaki, mert ilyen is van, azok csak kóborlók lesznek és soha nem tudják bevégezni az elhívásukat. Bizony sokan vannak olyanok is, akik megkeményítették a szívüket és azt mondják, jó nekik otthon is mert ott is tudnak tanulni a Szellem segítségével. Ez is igaz, de ez nem elhívása senkinek. Ez amolyan szőnyegalásöprés. Isten megengedi ezt is, mert Ő nem kényszerít semmire. De remete keresztény az nincs! Magányos kereszténynek sem hívott el senkit.

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re: Vallások
« Válasz #22 Dátum: 2008 Augusztus 15, 06:51:23 »
Nem tudom, lehet hogy mondtam már,de jó ha mindenki tisztában van azzal,hogy a kereszténység az egyik legkevésbbé toleráns vallás. Amíg mindenki arról beszél, hogy legyünk békességben egymással, addig a kereszténységnek nem ez a fő célja, hanem az, hogy megmutassa: az egyetlen út az Istennel való megbékélésre Jézus, ahogy élt, amit mondott. Ez bántja sokszor a többi vallást, de meg kell érteni, hogy számunkra fontosabb az emberek örökélete, minthogy itt leéljen békében 60-80 évet, aztán menjen a pokolba egy örökkévalóságra...
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re: Vallások
« Válasz #23 Dátum: 2008 Augusztus 15, 07:41:58 »
A gyülekezet, Krisztusnak teste, ha nem tartozunk gyülekezetbe, Krisztus testének részei sem vagyunk. Aki nem tartozik hatalom alá, az az Igének sem akar engedelmeskedni, Pl?:hogyan tölti be valaki Krisztusnak törvényét, ha ő maga nem engedelmeskedik neki!! Gal:6, a Szent Szellem Pálon keresztül azt mondja -Atyámfiai- ez a szó csak azokra érvényes akik, Istennek hatalom alá rendelt gyermekei, hol van annak a családja, Krisztusban, aki nem fogadja el Istennek a népét!!! A földön valószínüleg van családja, de a mennyei családhoz hogyan tartozik???????? :026: :081:
Ha valaki képes arra, hogy imátkozó szivvel, elolvassa a l kor,12-öt, akkor rá kell, hogy jöjjön, Krisztus testének tagja csak gyülekezetben létezik!!! Gondolkozzatok el rajta:: Jézus azt mondta, akik az Ő taníltását halgatják és engedelmeskednek neki, ott van az Ő családja. Az Úr adjon világosságot mindazoknak, akik másképpen gondolkodnak, mint ahogyan Isten Igéje kimondja!!!!!
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

Nem elérhető Juzsa

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 87
Re: Vallások
« Válasz #24 Dátum: 2008 Augusztus 28, 16:22:56 »
Vallások?
Igen rengetek vallás létezik, de nem mindegy, hogy Isten ott van e mindegyik vallásban.
Én is mielőtt megtértem Istenhez kostolgattam más vallást mint Jehova Tanui, de nem nyerte meg a tetszésem mert ürességet éreztem, nem teltem meg Istennel.
11 ÉVE tértem meg igazán Isten gyülekezetét választva akkor még Hit gyülekezet voltunk majd első kivállás után Evangélikus gyülekezet lettünk. Persze fiatal keresztény ként követtem aki által megtértem és hites voltam ott is kereszteltek meg "vízben" alámerítve. Nekünk akkor még azt tanították, hogy az óemberünk merül alá és máj az új emberünk jön fel a vízből, a megtisztult ember. Máté 3:6 "és amikor megvallották bűneiket, megkeresztelte őket a Jordán folyóba,"
Én akkor már egy éves keesztény voltam mikor bemerítkeztem, akkora éreztem magam felkészültnek ehez a döntéshez.
Gyülekezethez való tartozás fontos mert Istent igazán közel csakis hit által lehet, persze lehet hinni megtérés nélkül is de az nem olyan nincs megalapozva az ismeret.  :Jezus04:  Mert csakis megtérés után lehet teljes az életünk. Én mikor még keresgéltem ahogy írtam is üresnek éreztem magam és nem értettem dolgokat, mikor megtértem fokozatosan teltem meg Isten szeretetével. Persze tanúlni kellett, én is lázadó voltam a kereszténységem elején mert annyi régi dolgot el kellett hagyni, megkellett tanúlni nemet mondani sok földi jónak, és letteni az életem teljesen Istennek.
A gyülekezetre is van egy jó igém amit megszeretnék osztani veletek. Apcsel. 2:47 "dicsérték az Istent és kedvelte őket az egész nép. Az Úr pedig napról napra növelte a gyülekezetetaz üdvözülőkkel."
Jó az Úr és én tudom, hogy már nem tudnák élni nélküle, az ő szeretete és jósága nélkül.  :kereszt01:

Nem elérhető Anikó ANCSI

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 111
Re: Vallások
« Válasz #25 Dátum: 2008 Augusztus 28, 21:44:23 »
[Egyház

Ma döbbentem rá (nagyon megbántott valaki :04:), hogy nagyon fontos az akol és a pásztori befedés.. A juhok (gyülekezeti tagok) ismerik egymást, ha az egyik sebzett, szorosan körülveszik a többiek.. óvják s vigasztalják egymást. A pásztor tanít és irányít s óvja a nyájat....  Ismerik egymást és egységet alkotnak Krisztusban a tagok. Álmodtam….  Különböző gyülekezetek, a Pásztor és juhok. S mindegyik juh tudja, mely gyülekezethez s az azt vezető Pásztorhoz tartozik, mert a Pásztor felismeri az övéit és a juhok is egységet alkotnak Krisztusban..,de miként más-más funkciók történek az emberi szervezetben, (minden tagnak más a szerepe) más és más feladatot lát el, Krisztus testében a gyülekeztek s benne a tagok egy - egy építő kövei Krisztusnak.. Az Egyház.

Bízom benne s hálás vagyok megtaláltam a helyem. Egyetértek Juzsa és ermaha..

Szeretettel: Anikó ANCSI :044:

Nem elérhető gyermek

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 212
Re: Vallások
« Válasz #26 Dátum: 2008 Augusztus 28, 22:09:28 »
Üdvözlök mindenkit!

Ez a vallás téma igen keméy dió. Véleményem szerint mindenben az Isten akaratát kell keresni. Mert ha az emberek elkezdik a saját igazukat bizonygatni, szerintem abból semmi jó nem sül ki. Itt is a kegyelem, ami nagyon meghatározó. Kérni, könyörögni Isten kegyelméért, hogy megvilágosodjon az elméje.
Én hiszem és vallom, hogy nagyon bölcs vagyok, csak úgy,mint ti, hiszen Isten lelkének egy darabjával élünk. Csak az egonk, a nagyravágyásunk, és mindenféle más haszontalan dolog szó szerint beérnyékolja a tudásunkat. Mert azt mondja a biblia is, hogy aki meggyülöli anyját vagy apját, kialszik szövétneke a legsötétebb időben.
Így tehát az Isten kegyelmét kérjük, hogy megvilágitsa elménkben azt a részt, melyben tisztán lássuk, hogy mi a helyes vallás.

Mert sokan járnak másképen, kik felől sokszor mondtam néktek, most pedig sírva is mondom, hogy a Krisztus keresztjének ellenségei;
19.  Kiknek végök veszedelem, kiknek Istenök az ő hasok, és a kiknek dicsőségök az ő gyalázatukban van, kik mindig a földiekkel törődnek.  Fil. 3

17.  Ti azonban, szeretteim, emlékezzetek meg azokról a beszédekről, a melyeket a mi Urunk Jézus Krisztus apostolai mondottak.
18.  Mert azt mondták néktek, hogy az utolsó időben lesznek csúfolódók, a kik az ő istentelen kívánságai szerint járnak.
19.  Ezek azok, a kik különszakadnak, érzékiek, kikben nincsen Szent Lélek.
20.  Ti pedig szeretteim, épülvén a ti szentséges hitetekben, imádkozván Szent Lélek által,
21.  Tartsátok meg magatokat Istennek szeretetében, várván a mi Urunk Jézus Krisztusnak irgalmasságát az örök életre.
22.  És könyörüljetek némelyeken, megkülönböztetvén őket.
23.  Másokat pedig rettentéssel mentsetek meg, kiragadva őket a tűzből, és útálva még a ruhát is, a melyet a test beszennyezett.
24.  Annak pedig, a ki titeket a bűntől megőrízhet, és az ő dicsősége elé állíthat feddhetetlenségben nagy örömmel,
25.  Az egyedül bölcs Istennek, a mi megtartónknak, dicsőség, nagyság, erő és hatalom most és mind örökké. Ámen.
Júdás levele   
 


Boldog az az ember, akinek a lelkében Isten hangját nem harsogja túl a világ hangja

Nem elérhető gyermek

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 212
Re: Vallások
« Válasz #27 Dátum: 2008 Augusztus 28, 22:15:42 »
Szeretném hozzátenni, hogy vannak olyanok is, akik nem akarnak hinni sem, csak valamiben gyönyörködni. Ezekről így ír az Ige:
1.  Kérlek azért az Isten és Krisztus Jézus színe előtt, a ki ítélni fog élőket és holtakat az ő eljövetelekor és az ő országában.
2.  Hirdesd az ígét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással.
3.  Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök;
4.  És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak.
5.  De te józan légy mindenekben, szenvedj, az evangyélista munkáját cselekedd, szolgálatodat teljesen betöltsd
Tim.II.4

Gondolok én itt a mindenféle Feng Sui (bocs, ha nem jól írtam) és egyéb csalárdság, melyek azt vallják, pl, ha ide vagy ide teszel egy tárgyat a házadba, akkor szerencsés lesze, ha ez vagy az a tárgy lóg a falon, az elűzi a szerencséd stb.

De valóban legyünk józanok, Isten kegyelmét, irgalmát, az üdvösséget keresve. És kívánjuk azt, hogy a bennünk munkálkodó Szent Lélek által sokakat az Üdvösségre vigyünk.

Amen
Boldog az az ember, akinek a lelkében Isten hangját nem harsogja túl a világ hangja

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Vallások
« Válasz #28 Dátum: 2008 November 30, 23:53:00 »
Hát...fura emberke lehetett. Remélem azóta megtért ebből.
Valóban nem minden Katolikus bálványimádó! Vannak nagyon szeretetere méltó, tiszta igei látású katolikus Testvérek, akik örököstáraink lesznek a Mennyben!  :05:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

reménylánya

 • Vendég
Re: Vallások
« Válasz #29 Dátum: 2008 December 01, 03:06:46 »
Hát...fura emberke lehetett. Remélem azóta megtért ebből.
Valóban nem minden Katolikus bálványimádó! Vannak nagyon szeretetere méltó, tiszta igei látású katolikus Testvérek, akik örököstáraink lesznek a Mennyben!  :05:

Ámen Anti! :Jezus04: