Szerző Téma: Vallások  (Megtekintve 58910 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető erdei

• Testvérünk
  • *
Re: Vallások
« Válasz #45 Dátum: 2008 December 01, 13:15:56 »
Antee

Nem tudom, hogy tudod e, de a katolikus vallás szerint, mindenki eretnek, és Isten tagadó, valamint a pokolra kerűl aki nem római katolikus. Ja és legyen átkozott. Az ő "egyház"uk szerint te átok alatt vagy és a pokolra kerülsz. Ha akrod, megkeresem neked melyik zsinaton fogadák ezt el. Hidd el nekem, hogy ez igaz. Nem vonták vissza. Hildának van igaza, ki kell onnan jönni. :117:
1Kor 1:27  Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;

Magda

• Vendég
« Válasz #46 Dátum: 2008 December 01, 13:37:07 »
Kedves Erdei Isten MINDENHATÓ Ő ne tudná, hogy miért vagy ott ahol épp vagy?
Gondolj Júdás levelében azokra az angyalokra akik elhagyták lakóhelyüket.

Amit említesz az csak egy átok, és még mindég nem az amit az Úr Jézus elszenvedett,
a jogtalanul mondott átok pedig elszáll.
Nekünk meg áldani kell azokat akik átkoznak.
 :2smitten:
Szóval akkor mit kell csinálni?
Gondolom egyen-egyenként mindenkinek azt amire a SZENT SZELLEM vezeti.
Persze ha te mást gondolsz, az nem baj, mert mindenkinek ebben is szabadsága van.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #47 Dátum: 2008 December 01, 13:46:22 »
Antee

Nem tudom, hogy tudod e, de a katolikus vallás szerint, mindenki eretnek, és Isten tagadó, valamint a pokolra kerűl aki nem római katolikus. Ja és legyen átkozott. Az ő "egyház"uk szerint te átok alatt vagy és a pokolra kerülsz. Ha akrod, megkeresem neked melyik zsinaton fogadák ezt el. Hidd el nekem, hogy ez igaz. Nem vonták vissza. Hildának van igaza, ki kell onnan jönni. :117:

Azzal egyet értek, hogy ki kell jönni onnan! Ismerek is személyesen egy tesót, akik a katolikus egyházból váltak ki, mert felismerték az igéből, hogy bizony tévtanítás folyik.

Katolikusoknál sok egyéb dolog van még. Ha egyszer is kihagyod az ostya és bor magáhozvételét, elkárhozással kell szembesülnöd (a tanaik szerint).
Mégis a legtöbb Katolikusnak már volt mulasztása! Mégis jól tudják, hogy ezért nem kárhoznak el. A nagyobb baj maga a Katolicizmussal van és egyáltalán nem biztos, hogy rányomta bélyegét az összes benne élőre!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #48 Dátum: 2008 December 01, 13:51:51 »
Kedves tesók! Ide áthelyeztem a hozászólásokat az okkultizmusos topicból. Itt jobb helye van, a témából kifolyólag!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető erdei

• Testvérünk
  • *
« Válasz #49 Dátum: 2008 December 01, 14:38:20 »
Magdám, én nem gondolok semmit. Én felőllem az egész világ lehet katolikus, vagy bármilyen bálvány imádó!
Én nem gondolom,hanem tudom, mert meg van írva, hogy "bálványimádók nem öröklik a mennyek országát." Isten nem akarja hogy valaki ne legyen vele.
Ha te ezt másképpen látod, ám, mindenkinek a hite szerint.
Biztos vagyok abban, hogy sok katolikus fog üdvözülni, ehez kétség nem fér, meg nem is az én dolgom. De abban is biztos vagyok, hogy aki megismeri az igazságot, az nem marad abban a helytelen gyakorlatban.
Nos azért, ha Luther vagy Kálvin csak áldotta volna a katekizmust, akkor most itt nem "beszélgetnénk".
Ha meg szerinted a Szentszellem bálványimádásra vezet valakit.....  Ez meg a te hitedet minősíti, mert meg van írva, hogy "meg hasonlik az az ország"..... Istennek országa pedig soha nem hasonlik meg.
 :(
1Kor 1:27  Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;

Magda

• Vendég
« Válasz #50 Dátum: 2008 December 01, 14:46:00 »
Vagy tényleg nem érted, vagy nem akarod érteni a rézkígyó kezdetben nem volt bálvány, de azzá lett.
Az említett két hősod is Isten kezében volt, én is Isten kezében vagyok.
Te egy bálványt ölelgetve ülsz a székeden  :hehe: vagy nem jól látom?

maria

• Vendég
« Válasz #51 Dátum: 2008 December 01, 15:03:41 »
Magdát idézem: Úram Te látod, Máriát, és te látsz engem, kérlek segíts neki, és segíts nekem, hogy azt tegyem amit Te akarsz, hogy ne legyek más dolgába avatkozó!
Ámen

Te azt állítod, hogy nem lehetünk semmiben más dolgában avatkozók?! Az én szolgálatom arról szól, hogy az eltévelyedett és haldoklók dolgába avatkozzak. Ha ez az állításod arra is érvényes lenne, hogy az elveszettekért ne nyúljunk ki, mert nem avatkozhatok bele más dolgába, mindegy, hogy pokol vagy Menny, lényeg, hogy az én életembe már van döntés, akkor önző lennék. Elég ha az én életembe beleavatkoztak mások. Bizony ha valaki bálványimádó és elmegyek mellette nem figyelmeztetem, mert akkor más dolgába vagyok avatkozó, akkor az Úr soha nem fog használni semmire. Mindennek meg van a maga helye és ideje, így ennek az imának is, amit ide tettél. Azzal nem vagyok más dolgába avatkozó, ha figyelmeztetem a bajbajutottat, hová halad. Kérlek, értem ilyenért ne imádkozz.  :08: Köszönöm.

Azért itt az Ige és vizsgáld meg a kettőt:

1 Tim. 5,13
Egyszersmind pedig dologkerülők lévén, megtanulják a házról-házra való járogatást; sőt nemcsak dologkerülők, hanem fecsegők is és más dolgába avatkozók, olyanokat szólván, amiket nem kellene.

1 Pét. 4,14-16
Boldogok vagytok, ha Krisztus nevéért gyaláznak titeket; mert megnyugszik rajtatok a dicsőségnek és az Istennek Lelke, a mit amazok káromolnak ugyan, de ti dicsőítitek azt.Mert senki se szenvedjen közületek mint gyilkos, vagy tolvaj, vagy gonosztévő, vagy mint más dolgába avatkozó: Ha pedig mint keresztyén szenved, ne szégyelje, sőt dicsőítse azért az Istent

Magda

• Vendég
« Válasz #52 Dátum: 2008 December 01, 15:18:23 »
Azért itt az Ige és vizsgáld meg a kettőt:

1 Tim. 5,13
Egyszersmind pedig dologkerülők lévén, megtanulják a házról-házra való járogatást; sőt nemcsak dologkerülők, hanem fecsegők is és más dolgába avatkozók, olyanokat szólván, amiket nem kellene.

1 Pét. 4,14-16
Boldogok vagytok, ha Krisztus nevéért gyaláznak titeket; mert megnyugszik rajtatok a dicsőségnek és az Istennek Lelke, a mit amazok káromolnak ugyan, de ti dicsőítitek azt.Mert senki se szenvedjen közületek mint gyilkos, vagy tolvaj, vagy gonosztévő, vagy mint más dolgába avatkozó: Ha pedig mint keresztyén szenved, ne szégyelje, sőt dicsőítse azért az Istent

Itt egy harmadik is:

1Pt 4,15 Mert senki se szenvedjen közületek mint gyilkos, vagy tolvaj, vagy gonosztévő, vagy mint más dolgába avatkozó

maria

• Vendég
« Válasz #53 Dátum: 2008 December 01, 15:31:28 »
Ez nem harmadik ez ott van nézd meg, a szövegkörnyezettel ahol idéztem, ez második.  :044:

1 Pét. 4,14-16

Magda

• Vendég
« Válasz #54 Dátum: 2008 December 01, 15:43:44 »
Kedves Mária!
1.nem tudom miért szöveg környezete az igének az amit leírtál, és amit kiemelten beidéztem?
2.nem tudom mit vársz tőlem?

Nem mindég vagyok beavatkozó amikor szólok, vagy segítek, ha a JOGOSSÁG talaján állok, akkor nem vagyok beavatkozó.
Amikor odavitték a gutaütöttet, akkor nem voltak beavatkozók, de ha birtokában van ítélőképességének, akkor igen.
Az irgalmas SZAMARITÁNUS nem beavatkozó, de ha nem engedi arra az útra, mert mi történik vele, akkor beavatkozó!

KESKENY ÚT!  :hehe:

ircsi

• Vendég
« Válasz #55 Dátum: 2008 December 01, 16:12:19 »
Drága magda!
Szerintem nem mondhatom azt,hogy ha valakit szobor elöt látok leérdelve az nem biztos,hogy annak látszik, ami.
Nézzük mit mond az ige a bálványimádásról:Ne csináljatok magatoknak bálványokat, se faragott képet, se oszlopot ne emeljetek magatoknak, se kõszobrokat ne állítsatok fel a ti földeteken, hogy meghajoljatok elõtte, mert én vagyok az Úr, a ti Istenetek.

Teljesen egyértelmű ha ismerem Isten igéjét és ilyett látok az egyértelműen bálványimádás.
Nem én itélem meg hanem maga az ige ezt a cselekedetet,ez nem közbeavatkozás más dolgába,hanem a helyes igei látásom.
Kötelességem a másikat figyelmeztetni,hogy ez helytelen és Isten elött utálatos.
Atyámfiai, hogyha valaki ti köztetek eltévelyedik az igazságtól, és megtéríti õt valaki,
Tudja meg, hogy a ki bûnöst térít meg az õ tévelygõ útjáról, lelket ment meg a haláltól és + sok bûnt elfedez. Atyámfiai, még ha elõfogja is az embert valami bûn, ti lelkiek, igazítsátok útba az olyant szelídségnek lelkével, ügyelvén magadra, hogy meg ne kísértessél te magad is.

Szeretettel  Ircsi   :044:

Nem elérhető erdei

• Testvérünk
  • *
« Válasz #56 Dátum: 2008 December 01, 16:13:30 »
Magdám

Mielött válaszolnék, kikértem egy tapasztaltabb testvérünk véleményét. Az ő utmutatása alapján fogok válaszolni.

Igen Ircsi! Így van ez. :afro:

maria

• Vendég
« Válasz #57 Dátum: 2008 December 01, 16:16:33 »
ircsike! Minden szavaddal egyetértek!

Magda

• Vendég
« Válasz #58 Dátum: 2008 December 01, 16:21:17 »
Ők azt mondják nem az Ószövetségben élnek,
meg azt mondják, hogy a képekkel is ismeretet közölnek, mint a betűkkel,
szóval nem mint bálványt tekintik, hanem mint tisztelet adást,
mint a kivégző eszköz felemelését a keresztet is.

Nem én mondom, hanem aki ebben vesztegel, én egyet értek azzal, hogy ezzel nem lehet közösségben senki, de akit Isten oda tett az olyan, mint egy hitetlen családban a családtagok, akik pénzimádók, és még is velük van a megtért, és nem rázza fel őket, hanem naponta várja a vezetést a cselekvéséhez.
 :2angel:

Magda

• Vendég
« Válasz #59 Dátum: 2008 December 01, 16:58:47 »
Nekem volt egy csodálatos megtapasztalásom amikor olvastam az Ószövetséget és odaértem, hogy:

Jer 7,18 A fiak fát szedegetnek, az atyák gyujtják a tüzet, az asszonyok pedig dagasztanak, hogy az ég királynőjének béleseket készítsenek, és az idegen isteneknek italáldozatokkal áldoznak, hogy engem felingereljenek

megjelent a fenyőfa, és a karácsonyi hangulat asztala, és tökéletesen megvilágosodott az egész mária kultusz.

Tanítást erről csak ezt követően hallottam.

Amikor vizsgák előtt bementem az Egyetem téri templomba, és imádkoztam Máriához, meg megkentem a szám szentelt vízzel, hogy csak jó felelet jöjjön ki rajta, akkor ha valaki odajött volna, hogy felvilágosítson, az
csak indulatot váltott volna ki,
és nem + reakciót.

Csak új teremtésnek érdemes Isten igazságáról beszélni, annak is csak akkor ha kapok felülről indíttatást, mert különben csak ember haragját idézem elő és az nem munkálja Isten igazságát.

Még itt a fórumon is mennyi ellenkezéssel találkozunk, és nem elfogadással, hogy ő még ezt csak így tudja elfogadni, én meg így, én is itt vissza-vissza térek, de csak azért, mert újra-meg újra megszólíttatom, pedig nem tartom jónak, és még is belegyalogolok.
 :pirul: