Szerző Téma: Keresztyén gyermeknevelés  (Megtekintve 15604 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re: Keresztyén gyermeknevelés
« Válasz #30 Dátum: 2010 Március 13, 11:46:23 »
Kenneth E. Hagin: Gyermeknevelés

A gyermekek a környezetük terméke. Azt fogják tenni, amit látnak, hogy teszel, annak ellenére, amit mondasz nekik. Úgy értem, hogyha valamit mondasz nekik, de valami mást csinálsz, a cselekedeteidet fogják követni, nem pedig a szavaidat. Például, ha a gyermekeid ordítoznak egymással és te azt mondod nekik, hogy üljenek le és beszéljék meg a dolgokat, nem fognak rád hallgatni, ha folyamatosan azt tapasztalják, hogy te és hitvesed is ordítoztok egymással, nyugodt beszélgetés helyett. Ha mint szülők, úgy oldjátok meg a dolgokat, hogy egyikőtök elviharzik a házból, a másik meg sírva menekül a hálószobába, akkor ugyanilyen módon fogják gyermekeitek is megoldani a konfliktusokat.

Sajnos túl sok szülő nevel a "Csináld, ahogyan mondom, de ne úgy, ahogy csinálom." filozófia szerint. Ez a filozófia kevert üzeneteket küld a gyerekeknek. Én, ahogy felnőttem, a mindennapos példákból tanultam, amiket a szüleimtől és nagyszüleimtől láttam. Mielőtt nagyapám, Rooker papa meghalt volna, mindig azt mondta nekem, hogy "Pontosan annyira vagy jó, amennyire a szavad. Ha nem jó a szavad, egy csibész vagy". Azzal folytatta, hogy "Ha a szavamat adom egy embernek és kezet rázok vele, azt fogom tenni, amit megmondtam, még ha a zsebem is bánja".
 Rooker papa a tisztesség embere volt, és becsületességet tanított a gyerekeinek és az unokáinak nem csak a szavaival, hanem a tetteivel is. Apám is így élt. Nem csak hallottam nagyapámat és apámat, hogy a tisztességről tanítanak engem, hanem láttam is őket, hogy egyenesen követik a szavaikat. Következésképpen, én is ilyen vagyok. Ha valamiben a szavamat adom neked, azt elvégzettnek veheted.


Egy élő példa a legalkalmasabb az Isten szerint való alapelvek tanítására és a generációról generációra történő átadására. Sajnos, ma Amerikában, mérhetetlenül hiányzik belőlünk a jellem és a tisztesség. Ez azért van így, mert az Isten szerint való alapelveket nem tanítják az otthonokban. Amikor nem csepegteted bele Isten értékeit és alapelveit az otthonodba, akkor gyermekeid, annak a hatása alá fognak kerülni, amit a rádióban hallanak, vagy amit a Tv-ben látnak, és amit a magazinokban és az Interneten olvasnak. Ahelyett, hogy te befolyásolnád őket, barátaik és a világ értékrendszere lesz rájuk hatással.

Gyermekeid tanítása nagyon fiatal korban kezdődik, és ez ott indul, hogy kapcsolatot alakítasz ki velük.
E kapcsolatok, a velük töltött idő által fejlődnek. Az erős kapcsolat úgy épül fel, hogy érdeklődést mutatsz a gyerkőceidnek fontos dolgokban. Nem várhatsz addig, amíg idősebbek lesznek, hogy elkezdj kialakítani velük egy kapcsolatot. Attól a pillanattól el kell kezdened, hogy hazahozod őket a kórházból.

Amikor elsőbbséget élveznek az életedben és időt fordítasz rájuk és tudatod velük, hogy mennyire szereted és nagyra becsülöd őket, akkor bármiről beszélgethetsz velük. Aztán amikor elérkezik az ideje, hogy Isten szerint fegyelmezd vagy irányítsd őket, sokkal hajlamosabbak lesznek hallgatni arra, amit mondanod kell, inkább mintsem lázadjanak tanácsod és rendreutasításod ellen. Ha azonban csak szabályokat vezetsz be otthon a gyermekeiddel való kapcsolat kialakítása nélkül, akkor lázadni fognak, ahelyett, hogy Isten útjait követnék.
A kapcsolat a legjobb alap a tanításra. Enélkül az otthonod valójában csak egy ház, ahol különböző emberek élnek. Kapcsolattal azonban képes vagy befolyásolni gyermekeidet és az ő gyermekeiket is, és az ő gyermekeik gyermekeit is.

Mint Ábrahámnak, leszármazottaid generációról generációra az Isten útjain járnak majd.

Tedd és ne tedd
Az Efézusiakhoz írt levél azt tanítja, hogy "ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek őket az Úr tanítása és intése szerint". Íme néhány útmutatás segítségképpen.

    *Ne vidd túlzásba gyermekeid védelmét. Nem védheted meg gyermekeidet mindentől. Elkerülhetetlen, hogy szerezzenek néhány karcolást az életben.

    *Ne hanyagold el gyermekeid védelmét. A gyerekeknek szükségük van egy rendszerre, hogy biztonságérzetük legyen. Kezdd a "házi rend" létrehozásával.

    * iNe hasonlítsd össze gyermekeidet másokkal.Minden gyermek különböző és más képességű. Hagyd mindegyikőjüket a saját egyedülállóságuk szerint fejlődni.

    * Figyelj arra, amit csemetéid mondanak!Jó gondolataik szoktak lenni. Azzal, hogy meghallgatod őket, építed az önbecsülésüket és önértékelésüket.

    * Dicsérd meg gyermekeidet! Mindenkinek szüksége van megerősítésre, nem számít mennyire fiatal vagy idős.

    * Tölts időt gyermekeiddel! A kapcsolatok nem telefonon keresztül épülnek fel. Vond be magadat gyermekeid életébe. Semmi sem betűzi jobban a "Szeretetet", mint az egymással töltött idő.

 
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

Nem elérhető Gyöngyike

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1372
Re:Keresztyén gyermeknevelés
« Válasz #31 Dátum: 2010 Július 25, 09:11:14 »
 Boldogmondások szülőknek

„A gyermekek a szüleiktől tanulnak.” (Efézus 5:1. TM)

 

Egy matematikatanár, aki elvállalta, hogy vigyáz barátnője gyermekeire, amíg ő vásárolni megy, a következő feljegyzést hagyta hátra neki:
„Könnyeket letöröltem: 11-szer… cipőfűzőt bekötöttem: 15-ször… lufikat fújtam: gyerekenként 5 darabot… figyelmeztettem
a gyerekeket, hogy ne szaladjanak át az úton: 26-szor… a gyerekek ragaszkodtak hozzá, hogy átmenjünk: 26-szor. Azoknak
a szombatoknak a száma, amikor újból elvállalom mindezt: NULLA!”

 

A következőkben olvasható „Boldogmondások szülőknek” című írást negyvenöt évvel ezelőtt írta Marion E. Kinneman, amikor lányai hat unokáját nevelték. Még mindig aktuálisak!
Boldogok, akik békét teremtenek, ha a tej kiömlik, vagy ha valaki a sárba esik, mert azoké a gyermekkor királysága.

    * Boldog az a szülő, aki nem hasonlítgatja gyermekét másokhoz, mert mindegyik értékes a saját növekedési ütemében.
    * Boldogok, akik megtanultak nevetni, mert ez a gyermekek világának zenéje.
    * Boldogok és érettek azok, akik harag nélkül tudnak nemet mondani, megadva ezzel a gyermeknek a határozott döntések biztonságérzetét.
    * Boldogok, akik a következetesség ajándékát bírják, mert ezzel megkönnyítik a gyermekkort.
    * Boldogok, akik elfogadják a növekedéssel járó ügyetlenkedéseket, mert ők különbséget tudnak tenni a megrongálódott bútorok és a sérült személyiség között.
    * Boldogok, akik taníthatóak, mert a tudás megértést hoz, a megértés pedig szeretetet.
    * Boldogok azok a férfiak és nők, akik szeretetet tudnak adni akkor is, ha sötét a láthatár, mert ezzel a legnagyobb ajándékot adják egymásnak, gyermekeiknek és egyre táguló körben embertársaiknak.”

Egy sikeres vállalkozó mondta: „Lehet, hogy a magam erejéből értem el a sikereimet, de a modell a szüleimtől származik.” Összegzésül: „A gyermekek a szüleiktől tanulnak.” Te mit tanítasz a tieidnek?

 
Forrás: http://www.oromhirek.hu/buzamag/

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:Keresztyén gyermeknevelés
« Válasz #32 Dátum: 2010 Július 25, 11:15:17 »
Gyöngyike ez nagyon jó.

Szeretek ilyeneket ovasni.
Azért imádkozom, hogy az Úr adjon nekünk szeretetett, bölcsességet, türelmet, és józanságot gyermekeink nevelésében.
Sok szeretettel

Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető athanasius

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 204
  • Reformált Evangéliumi Egyház
Re:Keresztyén gyermeknevelés
« Válasz #33 Dátum: 2010 Augusztus 04, 08:57:25 »
A vajon mit jelenthet az ige c. topikban felmerült egy igevers, ami szerinten nagyon fontos a gyyermeknevelés szempontjából.

hogy többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától; (Ef 4:14)

Ebből egy nagyon fontos nevelési alapelv származik: gyermekeink nagyon formálhatóak, akár jóra, akár rosszra. Én emiatt vagyon nagyon elle annak, amikor keresztyének gyermekeiket hitetleneknek adják át, hogy tanítsák őket. Tudom, hogy ezt nem direkt teszik és nem elítélni akarom őket, csak elszomorít látni, ahogy ezek a gyermekek elkallódnak a hittől és megtagadják Istent. Nem gondolom, hogy nincs kivétel, de az alapvető következmény ez.
Christus Vincit, Christus Regnat, Christus Imperat

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Keresztyén gyermeknevelés
« Válasz #34 Dátum: 2010 Augusztus 04, 09:02:23 »
Az igaz ut, az Igeben nevelkedni a nap minden perceben, igazad van!

Bar Istent meg nem tagadjak, mert azert oda nem jut el mindenki, azonban szennyezik szivuket!

Es, aki az Igeben el, azt se feledjuk, annak is igaz szivunek kell maradnia, ha tanit!
 (Es, ha nem akkor is.)

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re:Keresztyén gyermeknevelés
« Válasz #35 Dátum: 2010 Augusztus 04, 09:40:55 »
A vajon mit jelenthet az ige c. topikban felmerült egy igevers, ami szerinten nagyon fontos a gyyermeknevelés szempontjából.

hogy többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától; (Ef 4:14)

Ebből egy nagyon fontos nevelési alapelv származik: gyermekeink nagyon formálhatóak, akár jóra, akár rosszra. Én emiatt vagyon nagyon elle annak, amikor keresztyének gyermekeiket hitetleneknek adják át, hogy tanítsák őket. Tudom, hogy ezt nem direkt teszik és nem elítélni akarom őket, csak elszomorít látni, ahogy ezek a gyermekek elkallódnak a hittől és megtagadják Istent. Nem gondolom, hogy nincs kivétel, de az alapvető következmény ez.

Ez a téma amiről itt többször megemlítettél érdekes és több oldalról is szemlélhető.
Biztosan nem engedném meg, hogy a gyerekemet a bibliáról egy olyan ember tanítsa, aki nem keresztény. Az elemi iskola ismereteit is jobb lenne, ha keresztényeken keresztül ismerhetné meg. A gyakorlat mégis mást mutat.
A keresztény iskolákba olyan "elszeparált" környezetben nőhetnek fel a gyerekek, ahol nem éri őket a világban, gyerekek között előforduló atrocitás. Ahogy említve is lett a gyerekek taníthatóak, méghozzá nagyon korán. Már pár éves kortól olyanokat megérthetnek, amikre nem is gondolnánk. Hogyan tanulhatnák meg a tűrést, a (77-szeres) megbocsátást, ha el vannak szeparálva?
Az én lányom 12 éves, vízbe és Szellembe bemerítkezet, elkötelezett keresztény. (Már amennyire elkötelezett lehet egy 12 éves lány.) Nyilván sok fontos és nehéz döntés előtt áll még, de a korához képest odaszánt és stabil. Ha lett volna lehetőség, hogy keresztény környezetbe tanuljon, se engedtem volna, hogy a "világi" tanulmányait ott végezze. Láttam, ahogy éveken át küzd a megbocsátással, szelídséggel mások irányában és nem gyümölcstelenül. Láttam, ahogy formálódik, hogy a körülötte lévő trágár beszédek, amiket hall nap, mint nap, ne épüljenek be az életébe... és megtanulta! Mai napig látom, hogy a tanárok igazságtalan és rossz hozzáállása fölé kerekedik és képes elengedni, megbocsátani, és örömteli életet élni. Egyszerűen megtanul egy Isten számára elválasztott, megszentelt életet élni, hogy ne a szenvedője legyen a körülötte lévő világnak, hanem a legyőzője. Isten erre hívott bennünket...
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető Kamilla

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1727
Re:Keresztyén gyermeknevelés
« Válasz #36 Dátum: 2010 Augusztus 04, 09:55:13 »

       :igen:


            :2smitten:            :afro:

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Keresztyén gyermeknevelés
« Válasz #37 Dátum: 2010 Augusztus 04, 10:06:53 »
35-os hsz, tothg  :088: :088: :088:

Nagyon szep amit megosztottal velunk. En is koszonom szepen  :2smitten:

Bizony az Ige akkor is eljen bennem tevekenyen, mikor az utcara kilepek .

A kislanyod mennyire lehet kereszteny 12 evesen???? ---------> Mint a peldad mutatja, keresztenyebb, o mint sok felnott, es ne feledjuk a gyermekeknek angyalaik vannak, ami nem minden felnottrol mondhato el!!!

Gabor,
ezzel amit leirtal nem lehet nem egyeterteni  :afro: :088:
Azonban a tanar ha kereszteny, ha a sarki csipkebokorban hisz, akkor is, igazsagosnak kell lennie.

Es meg egy gondolat, a keresztenyseg novekedese a szivesen latott, nem pedig az, hogy minel tobb vilagi iskola legyen. En ezt kivanom szivembol. Jarjunk a Lelek utjan  :2smitten: :2smitten: :2smitten:

Nem elérhető athanasius

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 204
  • Reformált Evangéliumi Egyház
Re:Keresztyén gyermeknevelés
« Válasz #38 Dátum: 2010 Augusztus 04, 10:24:47 »
A vajon mit jelenthet az ige c. topikban felmerült egy igevers, ami szerinten nagyon fontos a gyyermeknevelés szempontjából.

hogy többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától; (Ef 4:14)

Ebből egy nagyon fontos nevelési alapelv származik: gyermekeink nagyon formálhatóak, akár jóra, akár rosszra. Én emiatt vagyon nagyon elle annak, amikor keresztyének gyermekeiket hitetleneknek adják át, hogy tanítsák őket. Tudom, hogy ezt nem direkt teszik és nem elítélni akarom őket, csak elszomorít látni, ahogy ezek a gyermekek elkallódnak a hittől és megtagadják Istent. Nem gondolom, hogy nincs kivétel, de az alapvető következmény ez.

Ez a téma amiről itt többször megemlítettél érdekes és több oldalról is szemlélhető.
Biztosan nem engedném meg, hogy a gyerekemet a bibliáról egy olyan ember tanítsa, aki nem keresztény. Az elemi iskola ismereteit is jobb lenne, ha keresztényeken keresztül ismerhetné meg. A gyakorlat mégis mást mutat.
A keresztény iskolákba olyan "elszeparált" környezetben nőhetnek fel a gyerekek, ahol nem éri őket a világban, gyerekek között előforduló atrocitás. Ahogy említve is lett a gyerekek taníthatóak, méghozzá nagyon korán. Már pár éves kortól olyanokat megérthetnek, amikre nem is gondolnánk. Hogyan tanulhatnák meg a tűrést, a (77-szeres) megbocsátást, ha el vannak szeparálva?
Az én lányom 12 éves, vízbe és Szellembe bemerítkezet, elkötelezett keresztény. (Már amennyire elkötelezett lehet egy 12 éves lány.) Nyilván sok fontos és nehéz döntés előtt áll még, de a korához képest odaszánt és stabil. Ha lett volna lehetőség, hogy keresztény környezetbe tanuljon, se engedtem volna, hogy a "világi" tanulmányait ott végezze. Láttam, ahogy éveken át küzd a megbocsátással, szelídséggel mások irányában és nem gyümölcstelenül. Láttam, ahogy formálódik, hogy a körülötte lévő trágár beszédek, amiket hall nap, mint nap, ne épüljenek be az életébe... és megtanulta! Mai napig látom, hogy a tanárok igazságtalan és rossz hozzáállása fölé kerekedik és képes elengedni, megbocsátani, és örömteli életet élni. Egyszerűen megtanul egy Isten számára elválasztott, megszentelt életet élni, hogy ne a szenvedője legyen a körülötte lévő világnak, hanem a legyőzője. Isten erre hívott bennünket...

Ahogy írtam, kivételek és csodák vannak. Ha valaki túlél egy repülőszerencsétlenséget, az nem jelenti, hogy a repülőszerencsétlenség veszélytelen. Abból, hogy egy gyermeket naponta körülvesz a hitetlenség, az igazságtalanság, a trágárság előbb utóbb maga is ehhez fog hasonulni. Ezt maga Isten "ígérte" meg: "A jó erkölcsöt megrontja a rossz társaság!" (1Kor 15:33). Isten kegyelmes és van, hogy,megadja hogy nem az történik velünk, ami cselekedetünk szerint törtnénnie kell.

Én - keresztyén iskola tanáraként - azt látom, hogy a hívők szeretet közösségében, ahol az összes tanár és a tanulók többsége is hívő nagy áldás egy gyermek számára és nem kell kitenni a világba "megedződni". Sokszor mondják nekem, hogy ezeket a kisgyermekeket, ember palántákat hagyni kell, hogy megedződjenek a világban, hogy így ismerjék meg a való világot. Nos, én azt gondolom, hogy a palánták igenis üvegházba valók, amíg megerősödnek. Próbáljon meg valaki egy paprikapalántát elülteni január közepén a földbe! A hitetlenek világát mega múgy is meg fogja ismerni, attól nem kell félni. A való világ pedig nem, ami kint van, hanem az egyház. Ez az új család, az új társadalom és ezt valósítjuk meg a földön, hogy helyet cseréljen a jelenlegi hitetlenek társadalmával.
Christus Vincit, Christus Regnat, Christus Imperat

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Keresztyén gyermeknevelés
« Válasz #39 Dátum: 2010 Augusztus 04, 10:41:57 »
38as hsz Errol van szo!

Tehat a szivemmel ehhez csatlakozom.


2008ig tanar voltam, felnottoktatasban dolgoztam. Nem voltam kereszteny.
Az  a rengeteg ember akik tobbsegeben hit nelkul, otthoni es munkahelyi problemakkal erkeztek olyan feladatra, amely munka nelkul is embert probalo volt, nehez volt. Megis koszonom az Urnak, hogy hosszu eveken  at, erot adott ehhez, es az emberek becsulettel es eredmennyel vegig csinaltak, nekik pedig oszinte tisztelet erte.

De kerdem en, mennyivel szebb lett volna hitbenallo eros emberekkel dolgozni, aki sem a csoporttarsaknak sem nekem peldaul nem hozza oda a valasi gondjait, meg maga ez, hogy valas!!! Bizony egymas terheit hordozzuk, igy jol nezzuk, mi van a szivunkben, mikor kilpunk az utcara! Mit viszunk magunkban.

Tovabb megyek, amit vilagnak nevezunk, nem vilag. Mert ez a szo, a vilagit, vilagossag is: tehat az elet a feny az igaz vilag az Jezuson keresztul vezet Istenhez.

Nem elérhető athanasius

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 204
  • Reformált Evangéliumi Egyház
Re:Keresztyén gyermeknevelés
« Válasz #40 Dátum: 2010 Augusztus 04, 11:33:32 »
Azért a hitetlen munkahelynek is van előnye, hiszen hívőként egy olyan kontextusdba csöppenhetünk, ahol előbb utóbb kialakul, hogy a hitetlenek hozzánk jönnek tanácsért, vagy iskolákban mi lehetünk ott Isten nagykövetei (amíg ki nem rúgnak  :05:)
Christus Vincit, Christus Regnat, Christus Imperat

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re:Keresztyén gyermeknevelés
« Válasz #41 Dátum: 2010 Augusztus 04, 11:42:11 »
Jézus Krisztus a Főpapi imájában ezt kérte az mennyei Atyától.

Jn 17,15     Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.
Jn 17,16    Nem e világból valók, a mint hogy én sem e világból vagyok.


A gyermekek viselkedése a szülők hozzáállásán múlik és azon,mennyire tud őszinte lenni és mindent megbeszélni a gyerek a szüleivel.Hogyan tudja a gyereknek megmutatni a szülő a helyes választás lehetőségét.Sőt hogyan tudja elmagyarázni,már kicsi korában a szülő,mi a helyes és helytelen.
Az egyházi iskola,már amelyik ebben, sem lehet általánosítani,ebben sajnos ismerősök révén,nem sok jó véleményem van.Van olyan pedagógus ismerősöm,aki olyan iskolában tanít,ő állami iskolában kezdett és sok éves tapasztalata van a háta megett.Ő azt mondja sokkal szófogadóbbak az állami iskolai gyerekek,mint akik hozzájuk járnak keresztény szülők gyerekei.Sem viselkedni sem szót fogadni nem akarnak és sajnos nekik mindent el kell nézni.
A gyerek soha nem tanulja meg azt,hogy mekkora áldozatot hozott érte Jézus Krisztus,ha nem szembesül a világgal és nem tanulja meg azt,hogy,hogyan kell megőrizni magát a világtól.
Akkor csak azt tanulja meg,hogy mindenki felett álló,mert ő keresztény.És ő nem olyan mint a világi
törvénykezővé válik.
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re:Keresztyén gyermeknevelés
« Válasz #42 Dátum: 2010 Augusztus 04, 11:45:17 »
Persze félre ne értsetek: a keresztény iskola nagyon jó. Kívánom, hogy sok legyen ebben az országban! Egyszerűen csak minden éremnek két oldala van... ennyi. Van olyan, hogy a rossz történés, esemény következménye jó. Van, hogy a jó esemény, történés következménye rossz.

Egy tuti:
Minden helyzetben fel lehet nevelni egy gyermeket helyesen, ha keresztény a tanár/iskola, ha nem! (Vagyis nem feltétlenül az a kulcs, hogy milyen tanár tanítja a gyereket, inkább az, hogy milyen szülő...)

A kegyelem soha el nem fogy...  :2smitten:
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re:Keresztyén gyermeknevelés
« Válasz #43 Dátum: 2010 Augusztus 04, 11:49:37 »

Én - keresztyén iskola tanáraként - azt látom, hogy a hívők szeretet közösségében, ahol az összes tanár és a tanulók többsége is hívő nagy áldás egy gyermek számára és nem kell kitenni a világba "megedződni". Sokszor mondják nekem, hogy ezeket a kisgyermekeket, ember palántákat hagyni kell, hogy megedződjenek a világban, hogy így ismerjék meg a való világot. Nos, én azt gondolom, hogy a palánták igenis üvegházba valók, amíg megerősödnek. Próbáljon meg valaki egy paprikapalántát elülteni január közepén a földbe! A hitetlenek világát mega múgy is meg fogja ismerni, attól nem kell félni. A való világ pedig nem, ami kint van, hanem az egyház. Ez az új család, az új társadalom és ezt valósítjuk meg a földön, hogy helyet cseréljen a jelenlegi hitetlenek társadalmával.

Azért ezt gondold végig még egyszer. Nem akarlak meggyőzni, hogy ez az állításod szélsőséges, és figyelmen kívül hagyja a valóság és az igazság egy részét, hogy érvényt szerezzen az állításodnak. Szerintem (bízom benne) hogy ezt te is belátod...  :2smitten:
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re:Keresztyén gyermeknevelés
« Válasz #44 Dátum: 2010 Augusztus 04, 11:54:57 »
Tökéletesen igazad van Gabikám,ez a legfontosabb otthon mit lát és hall a gyerek.Milyen a szülői háttér.De sajnos egy gyerek bármilyen háttérből kerül is ki,ha elkerül a szülői háztól,még bekerülhet rossz társaságba.Ez mind a keresztény és mind a hitetlen gyerekekre vonatkozik.Egy valaki tud megoltalmazni bennünket és a gyerekeinket,mint ahogyan Jézus imádkozta,ne a világból vedd ki,hanem őrizd meg a gonosztól.--ha ezt kérjük,akkor meg is kapjuk Istentől. :2smitten:
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/